[HowTo] Debian Testing + Mate + Programet

Mate është një pirun (derivacion) i dalë nga kodi burimor i Gnome 2, në versionin e tij aktual, shumë paketa dhe biblioteka të vjetruara janë zëvendësuar nga teknologjitë e reja të disponueshme në GLib.

Aplikacionet e shumta Gnome u riemëruan në Mate, një shembull janë:

 • Kutia - Menaxheri i skedarëve (nga Nautilus)
 • Pen - Redaktues teksti (nga Gedit)
 • Eye of Mate - Shikuesi i Imazhit (nga Eye of GNOME)
 • Lectern - Shikuesi i dokumenteve (nga Evince)
 • Kapëse - Vegla e kompresimit (nga File Roller)
 • MATE Terminal - Emulator i terminalit (nga Gnome Terminal)

Më shumë informacion mund të gjeni në:
http://es.wikipedia.org/wiki/MATE
http://mate-desktop.org/

Kryesisht unë kam zgjedhur këtë mjedis desktop sepse përshtatet mirë, mirë ... mirë jo, shumë mirë, në kompjuterë me pak burime.

Unë e kam testuar atë në dy laptopë të ndryshëm, njëri është një RAM i vjetër 32Bit 1G HP Centrino dhe tjetri është 64Bit 2G RAM Asus Atom.

E para me Debian Testing dhe e dyta me versionin e qëndrueshëm, e vërteta është se ata sillen mrekullisht dhe janë mjaft të rrjedhshëm.

Për të filluar, ne shkarkojmë imazhin e Debian Netinstall me firmware të kartës së rrjetit:

32-bit dhe 64Bits shumë-arkitekturë në të njëjtën skedar për Debian Stable:
http://ftp.acc.umu.se/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current/multi-arch/iso-cd/firmware-7.7.0-amd64-i386-netinst.iso

Për Debian Testing të njëjtën gjë, por të veçantë, nuk e di pse por më dha një të metë në multi-arkitekturë.

32 bit:
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/weekly-builds/i386/iso-cd/firmware-testing-i386-netinst.iso

64 bit:
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/weekly-builds/amd64/iso-cd/firmware-testing-amd64-netinst.iso

Për ta kopjuar atë në terminalin e parë të hapur pendrive:

sudo fdisk -l

Do të dalë diçka si kjo:

Disk / dev / sda: 1500.3 GB, 1500301910016 bajt 255 koka, 63 sektorë / udhë, 182401 cilindra, 2930277168 sektorë në total Njësitë = 1 * 512 sektorë = 512 bajt Madhësia e sektorit (logjik / fizik): 512 bajt / 4096 bajt I / Madhësia O (minimale / optimale): 4096 bajt / 4096 bajt Identifikuesi i diskut: 0x2bd2c32a Fillimi i pajisjes Fillimi i fillimit të bllokimit Sistemi i identifikimit të bllokut / dev / sda1 * 2048 83888127 41943040 83 Linux / dev / sda3 83888128 2930276351 1423194112 5 I zgjatur / dev / sda5 167776256 692064255 Linux / dev / sda262144000 83 6 692066304 2917693439 Linux / dev / sda1112813568 83 7 2917695488 2930276351 Linux swap / Solaris Disk / dev / sdh: 2004 MB, 2004877312 64 32 bajt 1912 koka, 3915776 sektorë / udhë, cilindra 1, 512 sektorë gjithsej Njësitë = 512 * 512 sektorë = 512 bajt Madhësia e sektorit (logjik / fizik): 512 bajt / 512 bajt Madhësia I / O (minimumi / optimale): 0 bajt / 74 bajt Identifikuesi i diskut: 3401x1b64f Pajisja Fillimi Fillimi Fundi Sistemi i Id bllokimit / dev / sdh581631 * 290784 83 XNUMX XNUMX Linux

Ju hidhni një vështrim të mirë se cili është pendivi juaj, në rastin tim është / dev / sdh, e shënuar me të kuqe është hard drive.

Dhe në terminal nga e njëjta dosje ku ndodhet skedari ISO

$ sudo dd if=firmware-testing-amd64-netinst.iso of=/dev/sdh bs=4M

Një mënyrë tjetër për të kopjuar skedarët iso në USB është me shërbimin Unetbootin
http://unetbootin.sourceforge.net/

Nëse unetbootin nuk kopjon skedarët e firmuerit në dosjen e firmuerit të pendrive, shkarkoni nga
kjo lidhje dhe kopjet e hapura në dosjen e firmuerit të usb

Testim
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/firmware/jessie/current/firmware.tar.gz

i qëndrueshëm
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/firmware/wheezy/current/firmware.tar.gz

Kur të fillojmë kompjuterin me usb, unë ju rekomandoj që të instaloni Debian në versionin që dëshironi, bëjeni atë direkt në modem me një kabëll rrjeti normal rj45 ose kabllo rover45 në një kompjuter tjetër që ndan internet.

Gjithmonë tregon opsionin e rrjetit me tela në instalimin e Debian. (eth0)

Sepse pasi të instalohet sistemi, kur të rifilloni pa një mjedis grafik, do të mbeteni pa lidhje, pa sinjale në instalimin debian të opsionit të rrjetit wifi (normalisht wlan0).

debian3

Pasi të fillojë instalimi i Debian, unë nuk do të shtrihem më shumë në këtë temë sepse ka shumë manuale, por u rekomandoj atyre që e instalojnë në një kompjuter portativ që kur të bëhet fjalë për opsionet e ndarjes që zgjidhni «Të udhëhequr - përdorni tërë diskun dhe konfiguroni LVM të koduar»

debian4

debian5

Kështu duket nga instalimi grafik

Ekzistojnë një larmi manualesh për instalim që vendos disa:
http://unbrutocondebian.blogspot.com.es/2012/09/instala-debian-7-para-torpes.html
https://blog.desdelinux.net/instalacion-de-debian-6-paso-a-paso/
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2012/05/instalar-debian-gnulinux-squeeze-60.html

Instalimi i Debian me ndarje të koduara
http://perezmeyer.blogspot.com.es/2011/01/instalando-debian-squeeze-con.html
http://www.ac.usc.es/docencia/ASR/Tema_2html/node7.html
http://wiki.debianchile.org/InstalarDebianParticionCifrada#Instalar_Debian_con_partici.2BAPM-n_cifrada
http://j2sg.wordpress.com/2013/10/03/servidor-debian-montaje-e-instalacion-con-raid-luks-y-lvm/

Kur të arrini në ekranin e zgjedhjes së programit taskel, duhet të zgjidhni "mjedisin e desktopit" si në foto për të instaluar më vonë Mate nga tastiera kur të rifillojmë.

debian1

Sqarimi ... Depot në manual janë nga testimi i Debian (Jessie), nëse do të ishte e qëndrueshme në debian do të ishte (gulçimë)

Përfundoi instalimin dhe rifilloi kompjuterin:
Ne hapim skedarin e depove

# nano /etc/apt/sources.list

Ne shtojmë

# Mate
deb http://repo.mate-desktop.org/debian jessie main
deb http://packages.mate-desktop.org/repo/debian jessie main
deb http://mirror1.mate-desktop.org/debian jessie main

Përditësoni repot dhe shtoni çelësin repo të partnerit

#apt-get update
#apt-get install mate-archive-keyring
#apt-get update

Nëse keni një problem varësie, instaloni më parë këto biblioteka

# apt-get install libmatewnck=1.6.0-1 libmatewnck-common=1.6.0-1

Dhe pastaj mund të instaloni të gjitha paketat e mjedisit Mate, serverin xorg dhe menaxherin e hyrjes grafike ligthdm

# apt-get install mate-core mate-desktop-environment xorg lightdm
# apt-get install mate-desktop-environment-extra

Për t'u identifikuar automatikisht, ndryshoni skedarin

# pluma /etc/lightdm/lightdm.conf

Dhe modifikoni "# autologin-user =" nga
përdorues i autologin =Përdoruesi im

Ne mbajmë
Tani disa lehtësira të nevojshme për të bërë më të lehtë konfigurimet Wi-Fi dhe instalimin e programeve ndër të tjera

# apt-get install network-manager-gnome gdebi xdg-user-dirs synaptic

Për të krijuar dosje përdoruesish: (Shkarkime, Dokumente, Muzikë, Imazhe, etj.)
xdg-user-dirs-update

Shto sudo:

# apt-get install sudo

# nano /etc/sudoers

Ne shtojmë rreshtin e mëposhtëm nën "root ALL = (ALL: ALL) ALL"

mi_usuario    ALL=(ALL:ALL) ALL

Dhe ne kursejmë me Ctrl + O dhe Ctrl + X.

Hapni mjedisin grafik Mate
startx

Shënim: mos harroni se ju jeni si root, është më mirë që tani mbylleni dhe rifilloni me përdoruesin tuaj

Multi-Arkitekturë nga Debian 7 Wheezy
Në sistemin AMD64 gjëja e parë është të shtoni arkitekturën i386:

$ sudo dpkg --add-architecture i386 && apt-get update

më pas instaloni bibliotekat i386:

$ sudo apt-get install ia32-libs

Për të hequr Arkitekturat:

$ sudo dpkg --remove-architecture i386

Shtoni repo multimedia Deb dhe instaloni kode

Nga terminali: me tastet Alt + F2 dhe më pas shtypni termin-term

$ sudo pluma /etc/apt/sources.list


# Deb-multimedia
deb http://www.deb-multimedia.org jessie main non-free

Ne ruajmë, pastaj azhurnojmë paketat dhe instalojmë çelësin e depozitës deb-multimedia

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install deb-multimedia-keyring
$ sudo apt-get update

- Depot kanë një çelës vërtetimi. Nëse kur bëni azhurnimin apt-get ata marrin një ose më shumë mesazhe të këtij lloji si një shembull "NO_PUBKEY D6B6DB186A68F637 "Zgjidhja është si rrënjë ose me sudo:

$ sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com D6B6DB186A68F637

Instalimi i kodekëve dhe të tjerëve

$ sudo apt-get install libdvdcss2 faad gstreamer0.10-ffmpeg gstreamer0.10-x gstreamer0.10-fluendo-mp3 gstreamer0.10-plugins-base gstreamer0.10-plugins-good gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-ugly ffmpeg lame twolame vorbis-tools libquicktime2 libfaac0 libmp3lame0 libxine1-all-plugins libxine2-all-plugins-libdvdread4 libdvdnav4 libmad0 libavutil51 sox libxvidcore4 libavcodec53 libavcodec54 libavdevice53 libavdevice54 libstdc++5 build-essential checkinstall make automake cmake autoconf git git-core flashplugin-nonfree x264

Për sistemet 64-bit:

$ sudo apt-get install w64codecs

Për sistemet 32-bit:

$ sudo apt-get install w32codecs

Shoferë falas:

$ sudo apt-get install firmware-linux-nonfree

OpenJDK, java me burim të hapur

$ sudo apt-get install openjdk-7-jre icedtea-7-plugin

Mjetet e kompresimit / dekompresimit

$ sudo apt-get install rar unrar zip unzip unace bzip2 lzop p7zip-full p7zip-rar

Shkronjat tipografike

$ sudo apt-get install fonts-freefont-otf texlive-fonts-extra ttf-mscorefonts-installer

Sensorë mikro dhe temperature

$ sudo apt-get install lm-sensors
$ sudo sensors-detect

Nëse dëshironi ato nga hard drive

$ sudo apt-get install hddtemp
$ sudo dpkg-reconfigure hddtemp

Informacioni dhe mjetet e sistemit

$ sudo apt-get install hardinfo disk-manager gparted bleachbit wine parcellite unetbootin htop xterm mc testdisk foremost cryptkeeper gtkhash fslint keepass2 gnote mat deja-dup samba

Antivirus

$ sudo apt-get install clamav clamtk

firewalls

$ sudo apt-get install ufw gufw

multimedial

$ sudo apt-get install audacious audacious-plugins soundconverter devede audacity vlc clementine gnome-mplayer xfburn acetoneiso isomaster

Vizatim dhe fotografi

$ sudo apt-get install gimp-gap gimp-resynthesizer gimp-dcraw gimp-ufraw gimp-texturize gimp-data-extras inkscape pinta

Mesazheve dhe postës elektronike

$ sudo apt-get install pidgin pidgin-encryption icedove icedove-l10n-es-es

Nëse doni një klient email më të lehtë sesa icedove

$ sudo apt-get install sylpheed

internet

$ sudo apt-get install iceweasel iceweasel-l10n-es-es browser-plugin-vlc uget remmina remmina-plugin-nx qbittorrent

Ato janë gjithashtu:

- Spotify:
Shkarkoni paketat e arkitekturës tuaj dhe klienti i gnome instalojeni atë me gdebi
http://repository.spotify.com/pool/non-free/s/spotify/
Ju duhet biblioteka libssl0.9.8, shkarkojeni atë sipas arkitekturës.
http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/o/openssl/libssl0.9.8_0.9.8o-4squeeze14_amd64.deb
http://ftp.us.debian.org/debian/pool/main/o/openssl/libssl0.9.8_0.9.8o-4squeeze14_i386.deb

Në rast se kam nevojë për një bibliotekë, e kërkoj http://www.debian.org/distrib/packages#search_packages

- Skype:
http://www.skype.com/es/download-skype/skype-for-linux/downloading/?type=debian32

- Shikues i ekipit:
http://www.teamviewer.com/es/download/linux.aspx

- Wuala:
https://www.wuala.com/es/download/linux

- Dropbox:
https://www.dropbox.com/install?os=lnx

- Sopcast:
https://sopcast-player.googlecode.com/files/sopcast-player-0.8.5.tar.gz
http://download.easetuner.com/download/sp-auth.tgz
http://www.sopcast.com/download/libstdcpp5.tgz

Në dosjet ku ndodhen dhe nga terminali shkëputni skedarët

$ tar -zxvf sopcast-player-0.8.5.tar.gz
$ tar -zxvf sp-auth.tgz
$ tar -zxvf libstdcpp5.tgz

Kopjoni bibliotekat në / usr / bin dhe instaloni gettext python-glade2

$ sudo cp ./sp-auth/sp-sc-auth /usr/bin/
$ sudo cp -a ./usr/lib/libstdc++.so.5* /usr/bin/
$ sudo apt-get install gettext python-glade2

Compila e instala desde la carpeta sopcast-player

$ cd sopcast-player/
$ sudo make && sudo make install

- Shkarkues:
Shkarkoni skedarin (MULTIOS ZIP)
http://jdownloader.org/download/index

Ju hapni zinxhirin në dosjen kryesore, ai azhurnohet kur filloni dhe bëni një lidhje të drejtpërdrejtë në menunë, në kutinë e komandës:
java -jar '/home/username/Jdownloader/JDownloader.jar'

- Wifiguard:
http://www.softperfect.com/products/wifiguard/

Nëse wifi nuk funksionon për ju sepse keni nevojë për firmware, mos harroni se i keni në paketën firmare.tar.gz të përmendur më lart në manual.

Ju e kaloni atë në një dosje, e zbërtheni dhe instaloni paketën që ju nevojitet me gdebi në mënyrë grafike ose nga tastiera.
Për të parë se cilën kartë wireless keni në kompjuterin tuaj nga terminali:

$ lspci | grep -w Wireless
ó
$ lsusb | grep -w Wireless

Ju e instaloni atë me komandën

$ sudo dpkg -i xxx-paquete-xxx.deb

Drejtuesit e Ati dhe Nvidia (pse ta përsërisni, mund ta lexoni këtu)
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2007/06/instalar-driver-libre-ati-aceleracin-3d.html
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2012/07/ati-radeon-hd-3200-series.html
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2012/08/nouveau-con-aceleracion-3d.html
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2007/06/instalar-driver-de-nvidia-aceleracin-3d.html
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2011/01/nvidia-driver-privado-oficial.html
http://usuariodebian.blogspot.com.es/2012/07/debian-squeeze-instalar-driver-nvidia.html

E vërteta është se ky mjedis me Debian kufizohet me përsosmërinë.

Me siguri kam lënë diçka pas, pasi mbaj mend do ta shtoj.

http://foro.desdelinux.net/viewtopic.php?id=3001


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

7 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   elav dijo

  Ne i kërkojmë falje autorit të postimit dhe të gjithë përdoruesve. Ne nuk e kishim kuptuar që komentet ishin me aftësi të kufizuara.

 2.   auroszx dijo

  Testimi i Debian + MATE = çfarë duhet të kishin bërë njerëzit e Canaima Linux nëse donin të ishin më të azhurnuar ... Unë jetoj duke e thënë atë. Faleminderit për HowTo, do ta lë në të preferuarat

 3.   xphnx dijo

  Një kombinim shumë i mirë, që trashëgon desktopin nga Gnome 2 dhe Debian Testing. Udhëzues shumë i rekomanduar për të pasur një sistem për një kohë. Kur kalova në KDE, më mungonin paketat më të azhurnuara, por përndryshe është pothuajse e përsosur.

 4.   aktor dijo

  Vlerësimi i postimit të Ecelente është për të sapoardhurit që duan një Debian me shokun tënd unë rekomandoj Point Linux. Faleminderit për këto faqe të shkëlqyera. Brohoritje

  1.    chuki7 dijo

   Nuk është një plagjiaturë e burimeve që ju përmendni Nebukadnetsarin, mbretin e Babilonisë, është një përmbledhje si një kujtesë e mënyrave të ndryshme për të instaluar debian dhe për të instaluar programe që mund të jenë të dobishme, burimet janë në manualet dhe udhëzimet e ndryshme që Kam lexuar në vite dhe kam gjetur në Oracle = >> https://www.google.es/
   Këtu mund të gjeni shumë manualë që kam mbledhur. (Nga rruga, në javët e ardhshme do të azhurnoj që e kam të braktisur)
   https://www.dropbox.com/sh/rmkkip7t4baob8p/vSlapwfcb-

 5.   neysonv dijo

  tutorial i shkëlqyeshëm, po kërkoja një tutorial si ky. Unë kam të instaluar LMDE por dua të instaloj testimin e Debianit direkt

bool (e vërtetë)