Udhëzues: Stili i sistemit themelor të KDE

Ky është një postim që e kisha pezull për ca kohë, ku do t'ju tregoj se si të merrni një pamje shumë të ngjashme me të eOS (aka OS elementare) en KDE.

Ne të gjithë e dimë eOS, atë shpërndarje bazuar në Ubuntu 12.04 e cila ka një pamje shumë të bukur, të rregullt dhe të thjeshtë, të frymëzuar nga OS X. Por nuk është vetëm pamja, eOS Ai gjithashtu ka aplikacionet e veta dhe është përmirësuar shumë.

Do të isha i lumtur ta përdorja nëse nuk do të ishin dy gjëra:

 1. Tooshtë shumë e thjeshtë për pëlqimin tim, dhe nuk po flas për ndërfaqen, por për mjetet e saj.
 2. Bazohet në GTK dhe përdorni gjëra nga xhuxh.

Por për fat të mirë për mua KDE Isshtë një mjedis desktop që është shumë i përshtatshëm, kështu që mund ta bëj të duket mjaft i ngjashëm me të eOS dhe kështu e vras ​​mallin tim. Unë ju tregoj se si do të ishte pak a shumë, duke ndryshuar disa detaje sipas preferencave të secilës:

Elementare_KDE

Le ta bejme. Të gjitha skedarët që na duhen, i kam vendosur në një skedar të vetëm të kompresuar dhe mund ta shkarkoni nga kjo lidhje:

KDE_Dosjet Fillore

E tëra çfarë duhet të bëjmë është ta heqim nga zinxhiri dhe të ndjekim udhëzimet më poshtë.

Ky artikull do të jetë në evolucion të vazhdueshëm

Tema plazmatike

Për temën plazmatike kemi një të quajtur fillor krijuar nga lgsalvati. Rastësisht, ata mund të përdorin çdo temë Plazma të krijuar nga ai. Nuk është aq i lëmuar sa do të doja, por funksionon, dhe ne do të kemi një panel të zi të bukur.

Për ta bërë mjedisin tonë të duket si eOS, ne duhet të gjejmë një temë Plasma që na pëlqen dhe që e bën panelin sa më të zi.

Për ta instaluar ne e zbërthejmë skedarin plazma elementare.tar.gz dhe ne e kopjojmë atë në dosje /home/your_user/.kde/share/apps/desktoptheme/ o /home/your_user/.kde4/share/apps/desktoptheme/.

Mbani në mend se në varësi të shpërndarjes, emri i dosjes ndryshon dhe mund të jetë ose .kde4 ose thjesht .kde.

Tani ne vetëm duhet të shkojmë në Preferencat e KDE »Pamja e hapësirës së punës» Tema e tavolinës » dhe ne zgjedhim temën e re.

Dekorues i Dritareve

Për butonat e dritares, kam krijuar një temë për Aurora. Disa tashmë ekzistojnë në kde-look.org, por asnjëri prej tyre nuk më bindi, kështu që unë krijova një timin.

Për ta instaluar ne e zbërthejmë skedarin KDE_Elementare_Aurorae.tar.gz dhe ne e kopjojmë atë në dosje /home/your_user/.kde/share/apps/aurorae/themes/ o /home/your_user/.kde4/share/apps/aurorae/themes/. Nëse dosja nuk është aty, ne do ta krijojmë atë.

Tani ne vetëm duhet të shkojmë në Preferencat e KDE »Paraqitja e hapësirës së punës» Dekorimi i dritares » dhe ne zgjedhim temën e re.

Kështu që të mbetet e njëjtë si në eOS, ne klikojmë në butonin Konfiguro butonat dhe e lëmë me imazhin vijues:

kwin_config

Ne pranojmë dhe kaq.

Skema e Ngjyrave dhe Stili Vizual

Për të arritur përvojën më të ngjashme eOS, Unë kam zgjedhur të përdor QtKurve. Paketa është në dispozicion në të gjitha shpërndarjet, kështu që ne e instaluam atë me tonat Menaxheri i paketës.

Sapo të instalohet, thjesht duhet të shkojmë te Preferencat e KDE »Paraqitja e aplikacionit» Stili » dhe ne zgjedhim në Stili i elementit grafik a QtKurve.

Tani përpara se të aplikojmë ndryshimin, ne klikojmë në butonin që thotë Konfiguro dhe kemi një dritare si kjo:

qtcurve_config

Ne klikojmë në Import dhe ne kërkojmë për skedarin OSX_Elementary.qtcurve. Klikojmë në buton pranoj dhe kjo është ajo

Tani është radha e Ngjyrat e dritares, shkronjat dhe elementët e tjerë, në mënyrë që buza dhe aplikacionet të jenë në lojë. Ne jemi duke shkuar në Preferencat e KDE »Pamja e Zbatimit» Ngjyrat » dhe klikoni në butonin Skema e importit.

Ne zgjedhim skedarin OSX_Elementare.ngjyrat që thjesht hapim zinxhirin dhe klikojmë në buton pranoj.

tipografi

Kështu që burimet në KDE duken të ngjashme me ato të eOS duhet të kemi burimet të instaluara në sistem Droid Sans.

Ne jemi duke shkuar në Preferencat e KDE »Paraqitja e aplikacioneve» Shkronjat » dhe klikoni në butonin Përshtatni të gjitha shkronjat. Ne zgjedhim Droid Sans, me një madhësi prej 9,0 dhe ne klikojmë në butonin pranoj.

burimet_config

Paraqitja e aplikacioneve GTK

Për të konfiguruar pamjen e Aplikimet GTK duhet të kemi të instaluar paketën kde-gtk-konfigurim. Për më tepër, duhet të kemi të instaluar edhe motorët përkatës.

Në rastin e Arch Linux i quajtur: oksigjen-gtk2, oksigjen-gtk3 y qtcurve-gtk2. Në rastin e Debian i quajtur: gtk2-motorë-oksigjen, gtk3-motorë-oksigjen, gtk2-motorë-qtcurve.

Ne jemi duke shkuar në Preferencat e KDE »Paraqitja e aplikacioneve» GTK » dhe ne e lëmë në këtë mënyrë:

kde_gtk_config

Në rastin e Shkronja Unë përdor Aller me një madhësi prej 12px, por përsëri mund të përdoret Droid Sans me një madhësi prej 10 mundësisht.

Tema e ikonës

Për fat të mirë për ne, tashmë ekziston një temë ikonë e quajtur KDE Fillore, dhe megjithëse nuk është aq i plotë apo i azhurnuar sa do të doja, të paktën përmbush funksionin e tij.

Në të njëjtën mënyrë, shtova disa modifikime, siç janë dosjet e reja të setit të ikonave të eOS.

Për ta instaluar ne e zbërthejmë skedarin elementare.7z dhe ne e kopjojmë atë në dosje /home/your_user/.kde/share/icons/ o /home/your_user/.kde4/share/icons/. Nëse dosja nuk është aty, ata e krijojnë atë.

Ne jemi duke shkuar në Preferencat e KDE »Paraqitja e aplikacioneve» Ikona » dhe ne i zgjedhim ato.

Rregullimi i paneleve në desktop

Tani duhet të bëjmë disa rregullime në desktop. Gjëja e parë është të zhvendosni panelin e poshtëm në krye. Unë mendoj se çdo përdorues i KDE di se si ta bëjë këtë, por për çdo rast, ajo që duhet të bëjmë është:

Kliko me të djathtën në panel »Hape elementet grafikë» Kliko me të djathtën përsëri në panel »Opsionet e panelit» Preferencat e panelit dhe tërhiqni panelin në krye duke kapur butonin Buzë ekranit me kursorin.

panel_konfig

Tani me Elementet grafike të zhbllokuara, ne jemi duke eliminuar në panelin e sipërm Menaxher detyrë. Ne lëvizim Sirtari i sistemit për anën e djathtë të panelit dhe shtoni dy ndalesa në të dy anët e Plasmoid të Data dhe ora, në mënyrë që të jemi në qendër.

Duhet të jetë në këtë mënyrë:

panel_konfig_up

Kemi vetëm dy gjëra për të bërë:

 1. Nuk kam gjetur një mënyrë për ta bërë datën dhe orën të duken horizontale dhe jo njëra mbi tjetrën. Nëse dikush di ta bëjë këtë, ju lutem më tregoni ta azhurnoj këtë artikull.
 2. Unë gjithashtu nuk mund të gjej një mënyrë për të ndryshuar ikonën e menusë KDE dhe vendos fjalën Apps o aplikimet. U përpoqa të bëja një PNG me tekstin por nuk me shkon.

Ata janë dy detaje të vogla, por nëse unë mund t'i zgjidh ato, ky udhëzues do të ishte edhe më i mirë.

Për ikonat Sirtari i Sistemit Ne mund të përdorim ato që janë parazgjedhur, megjithëse unë do t'i jap vetes detyrën të kërkoj disa që janë më të ngjashme ose të barabartë me eOS.

Dok

Pasi të kemi mbaruar me panelin e sipërm, atëherë duhet të instalojmë një Dok. Ose Dërrasë, SHQIP, Kajro-dokNe kemi disa alternativa, ju zgjidhni atë që dëshironi.

Por në rastin tim, ajo që bëj është të përdor një panel të dytë KDE, meqenëse përmbush funksionin e Dok në mënyrë të përkryer. Ne bëjmë përsëri Kliko me të djathtën në një zonë të panelit të sipërm »Opsione të panelit» Shto panel »Panel i zbrazët.

E keqja e përdorimit të panelit është se ne nuk do të jemi në gjendje ta ndryshojmë sfondin e tij me lehtësi, pasi ai merr atë që është vendosur në temën Plazma

Klikoni me të djathtën në panelin e ri »Shtoni elemente grafikë» Vetëm ikonat e Task Manager. Me këtë do të kemi një panel të ngjashëm me Unitet o Dritaret 7, ku aplikacionet e hapura tregojnë vetëm ikonat e tyre dhe jo emrin e dritares.

Një avantazh tjetër është se kur hapim një aplikacion, klikojmë me të djathtën në ikonë dhe shënojmë opsionin Trego një lëshues kur nuk vrapon. Në këtë mënyrë ikona qëndron gjithmonë në panel dhe është më lehtë të lëshohet aplikacioni. Thjesht duhet të hapim aplikacionet që duam të shfaqen në Dock dhe po i rregullojmë.

Pasi të jetë bërë kjo, ne kthehemi te Preferencat e Panelit dhe duke përdorur rrëshqitësin zvogëlojmë madhësinë e tij në mënyrë që të mos jetë në ekran të plotë.

panel_config_shigjeta Ne kthehemi te Preferencat e Panelit dhe në butonin Më shumë opsione, duhet të shënojmë: Dritaret mund të mbulojnë dhe përafro panelin në Centro.

Wallpapers

Gati i kemi gati gjithçka.Me çfarë na mbetet? Mirë qartë se sfond. Për fat të mirë djemtë e eOS Ata na lejojnë të shkarkojmë fondet zyrtare nga lidhja vijuese:

Shkarkoni Wallpapers eOS

Por brenda skedarit të kompresuar u lashë atyre sfondin që vjen si parazgjedhje eOSkështu që ata thjesht duhet ta përdorin atë nëse dëshirojnë.

Për të bërë

Lë vetëm disa gjëra në pritje. Ne mund të përdorim temën e Plymouth de eOS kur kompjuteri çizet, por jo të gjithë e përdorin Plymouth. Kështu që varet nga ju.

Një çështje tjetër në pritje është të përdorni të njëjtën çështje për të Menaxheri i seancës. KDE SHBA KDM megjithëse mund të instalohet në mënyrë perfekte LightDM dhe me pak durim dhe aftësi, përdorni të njëjtën temë të eOS. E bëra këtë kohë më parë dhe nuk dua ta rrezikoj.

Unë e kuptoj se në Arch Linux mund të bëhet lehtë, por tani nuk dua ta prish instalimin, kështu që nuk e kam problem të përdor një temë KDM bonito.

Unë gjithashtu dua të krijoj një temë me ikona që janë shumë të ngjashme me ato të eOS për sirtarin KDE. Por mos u shqetësoni, pasi e arrij këtë unë do të azhurnoj postimin.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

39 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Lidhje dijo

  Shumë faleminderit! E keqja për mua për sistemin themelor, përveç sa më sipër, është se ai ka një cikël shumë të gjatë zhvillimi. Ka qenë në beta xD për rreth 2 vjet. Mbi tani duket se e ardhmja është më shumë në qt sesa në gtk

  1.    elav dijo

   Në fakt fakti që është në beta nuk është aq i keq, sepse ata që e përdorin atë marrin azhurnime të vazhdueshme ... por kur duhet vërtet të punosh, është shumë e thjeshtë, veçanërisht për aplikacionet.

  2.    Anibal dijo

   Bonus, e përdor çdo ditë, pasi Elav thotë se ka azhurnime gjatë gjithë kohës dhe është shumë e qëndrueshme, nuk kisha asnjë problem pasi e kam përdorur për muaj të tërë, pa mbyllur, mbyllur, ose reboot, asgjë në të gjitha.
   Eshte e mrekullueshme

   Qty gtk ata po e diskutojnë atë, por kjo është për shkak të ndjekjes së ubuntu me xMir ose distros tjetër

   1.    elav dijo

    Ata duhet të bëjnë Fillore mbi KDE. Do të ishte një ëndërr e realizuar * _ *

 2.   Të majtë dijo

  Ju gjithashtu mund të përdorni një temë ikonë të quajtur Elementary USU

  1.    elav dijo

   Po kështu. Edhe pse USU Fillore është disi e vjetëruar. Duhet të shtohen ikona të reja

 3.   Da3mon dijo

  Do të kaloja në KDE nëse do të varet nga unë që nuk do të harxhojë shumë burime të tjera ... Për momentin jam i lumtur duke përdorur XFCE në Linux Mint

  1.    Peshkopi Ujk dijo

   "Shumë më shumë burime" ?? sa 600 MB? keni më pak se 1 GB RAM? ne ate rast me vjen keq per ty.

 4.   pandev92 dijo

  Nëse elementaret do të ishin në beta sepse po përdorte teknologji më të reja gnome, unë do ta kuptoja ... por ata qëndrojnë në beta dhe bazuar në një version gjithnjë e më të vjetër të gnome.

 5.   Ghermain dijo

  Faleminderit për tutorialin; Kam përdorur shumicën e modifikimeve dhe të tjerat me stilin tim, kjo është gjëja më e mirë për desktopin e KDE.

  1.    elav dijo

   Faleminderit, jam i lumtur që të shërbeu ty.

 6.   DanielC dijo

  Shënim shpjegues: Fillorja bazohet në 12.04

  1.    elav dijo

   Keni shumë të drejtë, unë tashmë e kam korrigjuar. Faleminderit

 7.   cooper15 dijo

  Postim i mirë elav, e dua KDE dhe nëse nuk e përdor tani është për shkak të çështjes së burimeve, megjithatë shpresoj të kthehem së shpejti në atë bukuri.

  1.    elav dijo

   Faleminderit ..

 8.   KZKG ^ Gaara dijo

  Postim i mirë
  Unë gjithashtu do të vendos Plymouth në të dhe të shoh nëse bëj një temë për Slim (nuk përdor KDM hehe) ... është koha të ndryshoj në mënyrë drastike laptopin tim ...

 9.   truko22 dijo

  Amazingshtë e mahnitshme se sa përdorues e transformojnë KDE në një mënyrë të panjohshme dhe të ftohtë, unë përpiqem dhe gjithmonë kthehem në formatin e paracaktuar KDE

  1.    elav dijo

   Po, kjo zakonisht ndodh. Në të vërtetë, ndryshimi nuk u bë në seancën time, por në një seancë prove ...

 10.   dhunter dijo

  @Elav e gjithë kjo mund të automatizohet në bash, pse nuk emocionoheni dhe filloni një projekt në github?

  Shihni timen për të instaluar Wheezy + KDE, mund të bëni një për të konfiguruar KDE dhe do të funksiononte në çdo distro.

  https://github.com/xr09/kaos/archive/master.zip

  1.    elav dijo

   Sa herë që më propozoni, unë ju them të njëjtën gjë: Fatkeqësisht nuk mund të përdor Github, ose ndonjë faqe tjetër të këtij lloji që kërkon çelësat e mi publik ose privatë të SSH, sepse ISP-ja ime nuk më lejon të lidhem.

   1.    dhunter dijo

    Si çelësat publikë? Nuk mund të shkoni dhe të shkarkoni diçka?

    1.    elav dijo

     Po, unë mund të shkarkoj, por nuk mund të angazhohem

     1.    dhunter dijo

      Provoni ta shtoni këtë në .gitconfig tuaj

      [qendër]
      protokolli = https

 11.   Përdorues dijo

  Faleminderit për ndarjen, por ishte e tmerrshme.

  1.    elav dijo

   Faleminderit! 😛

 12.   ManuelMDN dijo

  Duke përfituar nga tema, dikush di të vendosë emrin e përdoruesit në këndin e sipërm të djathtë si në gnome dhe unitet ... në KDE

  1.    Peshkopi Ujk dijo

   Kjo është duke përdorur conky dhe çdo komandë që kthen emrin e përdoruesit

  2.    Fedoriane dijo

   Nëse nuk e keni mendjen ta bëni ngjitës, shkoni këtu: Përdorni shqemën. Merrni aktivitete dhe ndryshoni emrin e atij që përdorni rregullisht. Kjo është ajo

 13.   James_Che dijo

  Shumë mirë, e vetmja gjë që nuk funksionoi për mua ishte dekoruesi i dritares, e ngjita në dosje, por nuk u shfaq në preferencat, instalova një të quajtur ElementaryLuna nga Garthecho dhe dukej mirë, 😀, faleminderit shumë shumë për tutorialin, do ta vizitoj herë pas here për të parë se çfarë ndryshimesh bëni

 14.   xxmlud dijo

  Elav, i madh !!
  Do ta mbaj mend. Pershendetje dhe faleminderit
  Vazhdoni

  1.    elav dijo

   😉 Faleminderit

 15.   Peter dijo

  Unë arrita ta vendos kohën me datën në anën e djathtë në panelin e sipërm ^^, megjithëse e bëra shumë vonë mendoj se është ora 2:27 e mëngjesit. këtu: '(thjesht duhet të luani me madhësinë e panelit dhe kaq, duke e zvogëluar pak është pranë tij.

  Shpresoj se kam ndihmuar pak

 16.   Esteban dijo

  Excelente!

  Udhëzuesi juaj më ndihmoi të largohem shumë mirë nga PC-ja ime!

  Tema e desktopit për disa arsye kur e instaloj më lë listën e dritareve me tekst shumë të paqartë dhe nuk mund të lexohet mirë, unë vendosa të përdor "Elegancën" tani për tani.

  Ju falënderoj përsëri!

 17.   Joako Ej dijo

  Përshëndetje, shumë mirë, do të doja t'i bëja disa gjëra KDE-së, por nuk e di nëse do të jetë e mundur.
  - Do të doja që menuja e ikonave të tabakasë të kishte një stil të ngjashëm me atë të Elementary dhe Gnome 3, domethënë të ishte i ngjashëm me atë të një komike, në vend që të ishte katrore.
  - Unë do të doja të të jepja mënyrën për të ndryshuar tryezat e punës nga ato elementare në KDE

  A mendoni se mundeni?

 18.   sadalsuud dijo

  Hej !! shumë faleminderit shumë ... Unë tashmë e kisha filluar këtë detyrë të konvertimit të kde në stilin elementar dhe sot pashë këtë udhëzues dhe lustrova shumë më tepër atë që vishja. Nuk dija për qtcurve

 19.   Qershor dijo

  Lidhjet janë prishur, a mund t'i rivendosni ato. Brohoritje

 20.   David dijo

  Linku http://www.desdelinux.net/ftp/KDE_Elementary.7z Brokenshtë prishur, a mund ta rregulloni ju lutem?

 21.   Imazhi i mbajtësit të vendit të Cesar Callejas dijo

  Lidhja e shkarkimit nuk funksionon më.