Udhëzues për instalimin e Arch Linux 2015

sc

Udhëzuesi i instalimit Arch Linux për përdorim të përgjithshëm të kompjuterit.

Warning! Ky tutorial është i bazuar në udhëzues zyrtar i instalimit, me të dhëna dhe përmirësime të shtuara për të lehtësuar hapat ndërmjet instalimit.

Versioni aktual: 2015.07.01 - Kerneli përfshinte: 4.0.7 - Madhësia ISO: 646.0.0 MB

-11c

 Shkarkoni dhe përgatitni median e instalimit

Media për instalimin e CD / DVD

-Një

  Windows: Ju mund të përdorni cilindo që dëshironi, veçanërisht unë ju lë ImgBurn, një program shumë i plotë dhe i lehtë,

-Një

 Gnu / Linux: ata mund të përdorin veçanërisht atë që vjen me mjediset grafike, mes tyre janë, Brasero, k3b dhe Xfburn.

Medium i instalimit USB

-Një

  Windows: ata mund të përdorin Instalues ​​Universal USB o Krijuesi USB LinuxLivetë dyja janë të lehta për t’u përdorur.

-Një

  Gnu / Linux: mund të përdorë komandën «dd': Përdorimi i komandës dd.

-12 ditë

 Përgatitja fillestare e sistemit

Kujdes!: Përpara se të vazhdoni, sigurohuni që kompjuteri juaj të ketë të lidhur kabllon e rrjetit (Ethernet), pasi ne do ta përdorim atë për të shkarkuar dhe instaluar paketat e nevojshme për Arch Linux.

Boot nga CD / DVD ose USB i instalimit. Gjëja e parë që do të shohim është ekrani i mirëseardhjes me një menu të opsioneve të ndryshme.

1

Për të filluar instalimin duhet të zgjedhim opsionin e duhur për ekipin tonë.

-Një

Boot Arch Linux (i686) - 32 bit

-Një

Boot Arch Linux (x86_64) - 64 bit

Sapo brenda, ne do të jemi në kohën e duhur rrënjë.

sin-tc3adtulo1.png

Gjëja e parë që duhet të bëjmë është të krijojmë shpërndarjen e tonave tastierë.

-Një

 Español:

# çelësat e ngarkesave es

-Një

 Amerikë Latine:

# çelësat e ngarkesave la-latin1
» shembull: Amerika Latine

sin-tc3adtulo.png

-13 ditë

 Përgatitja e hard drive

Warning!: Hapat e mëposhtëm janë ndërmarrë për instalim Hark Linux pëlqen vetëm sistemi operativ në hard drive.

Media e instalimit Arch Linux përfshin mjetet e mëposhtme të ndarjes: fdisk, gdisk, cfdisk, cgdisk, ndarë. Në këtë rast ne përdorim cfdisk

# cfdisk

002

ne krijojmë 4 ndarëse:

-a2

/ boot: Ndarja përmban kernelin e sistemit operativ (i cili lejon sistemin tuaj të fillojë) së bashku me skedarët e përdorur gjatë procesit të nisjes. Për shumicën e përdoruesve, një ndarje boot e 100 - 150 Mb është e mjaftueshme

-a2

/ (rrënjë): Këtu është vendosur "/" (direktoria rrënjë). Në këtë konfigurim, të gjitha skedarët (përveç atyre të ruajtura në / boot) janë në ndarjen rrënjë, kështu që kapaciteti minimal nuk duhet të jetë më i vogël se 10-15 Gb

-a2

/ shtëpi: Aty ku do të ruhen cilësimet tona personale, cilësimet e aplikacionit (dhe profilet tuaja në to), dhe tradicionalisht të dhënat tona (dokumente, foto, video, etj.), Kështu që rekomandohet të caktoni madhësi më të madhe.

-a2

Bie në ujdi: Kjo ndarje është e nevojshme për të trajtuar memorien "virtuale" që nuk përshtatet në RAM-in tonë "fizik" dhe që nuk po e përdorim për momentin.


-Një

Në kompjuterët me memorje RAM deri në 1 Giga duhet te jete SWAP-in e njëjtë me RAM-in.

-Një

Në mes 2 dhe 4 gigabajt, duhet të jetë SWAP gjysmën e RAM.

-Një

me më shumë se 4 gigabajt nuk duhet të tejkalohet 2 Gigat e SWAP aq sa.


përdorim cfdisk Ne duhet të krijojmë skemën e zgjedhur të ndarjes, duke krijuar një ndarje në të njëjtën kohë, me sekuencën e komandave: E Re »Fillore | Logjike »Madhësia (në MB)» Fillimi.

Dy detaje për t'u marrë parasysh:

 • Në rastin e ndarjes së zgjedhur si Bie në ujdi, shkoni te opsioni "Tipi”Dhe zgjidh 82 (Shkëmbim Linux) të listës.
 • Në rastin e ndarjes së zgjedhur si / boot, zgjidhni opsionin "bootable"

Në fund, duhet të keni diçka siç shihet në imazhin vijues:

121

Pasi të jemi të sigurt, duhet të zgjedhim opsionin "Shkruaj", Dhe konfirmo duke shtypur"po".

Kjo procedurë heq të gjithë përmbajtjen e mëparshme nga hard disku!

Për të dalë nga cfdisk, ne zgjedhim "".

Warning!: Është shumë e rëndësishme të dimë rendin e secilës ndarje, pasi do t'i përdorim në hapin tjetër.
sdaxnumx = çizme, sdaxnumx =/, sdaxnumx = shtëpi y sdaxnumx = shkëmbim

-14 ditë

 Formatimi i ndarjeve

-a

  En / boot Do të përdoret ext2:

# MFSK -t ext2 /dev/sdaxnumx

-a

  En /, Do të përdoret ext4:

# MFSK -t ext4 /dev/sdaxnumx

-a

  En / shtëpi, Do të përdoret ext4:

# MFSK -t ext4 /dev/sdaxnumx

-a

  En bie në ujdi, Do të përdoret mkswap:

# mkswap /dev/sdaxnumx

-a

  Ne aktivizojmë ndarjen (bie në ujdi):

# shkëmbim /dev/sdaxnumx

-15 ditë

 Organizimi i ndarjeve

-a

  Ne montojmë ndarjen / (rrënjë) në / mnt:

# malin /dev/sdaxnumx /mnt

-a

  Ne krijojmë drejtoritë e ndarjeve të tjera:

# mkdir /mnt/boot
# mkdir /mnt/shtëpi

-a

  Ne montojmë ndarjet përkatëse:

# malin /dev/sdaxnumx /mnt/boot
# malin /dev/sdaxnumx /mnt/shtëpi

-16 ditë

 Verifikimi i lidhjes në rrjet

Rrjeti demon dhcpcd fillon automatikisht në boot dhe përpiqet të vendosë një lidhje Wired (prandaj ne jemi tashmë të lidhur në rrjet).

a

   Për t'u lidhur me një rrjet pa tel:

# menuja wifi

-a

  Kontrolloni lidhjen:

# ping -c 3 www.google.com
» shembull: Kontroll i lidhjes.

pingule

-17 ditë

 Instalimi i sistemit

Ne do të përdorim skenarin e instalimit të quajtur rrip rripi për të instaluar sistemin bazë. Gjithashtu, grupi i paketës zhvillim bazë duhet të instalohet nëse më vonë planifikoni të përpiloni softuer nga AUR (çfarë rekomandohet).

-a

   Ne instalojmë paketat themelore:

# rrip rripi /mnt baza bazë-zhvillohem

-a

   Në këtë rast si ngarkues boot do të instalojmë GRUB:

# rrip rripi /mnt grub bios

-a

   Për një mbështetje më të mirë në lidhjet e Internetit, ne instalojmë NetworkManager:

# rrip rripi /mnt administrator i rrjetit

a

  Shtoni mbështetje për tonë Touchpad (në rast se keni një laptop).

a856394f-20a6-4d74-91df-82a22e5bcc3e_44

# rrip rripi /mnt xf86-input-sinaptikë

-18 ditë

 Konfigurimi kryesor

-a

  Gjeneroni skedarin fstab:

# gjenfstab -U -f /mnt >> /mnt/etj/fstab


-a

  Chroot dhe konfiguroni sistemin bazë:

# hark-chroot /mnt

-a

  Vendosni emrin e hostit, për këtë ne duhet të ndryshojmë skedarin / etc / hostname:

# nano /etj/hostname

Skedari është bosh, gjithçka që duhet të bëjmë është të fusim emrin e ekipit tonë.

» shembull: Emri i ekipit.
hostname

Për të dalë, ne shtypim Ctrl + X, ne i ruajmë ndryshimet duke shtypur 'Y ' & Enter.

-a

  Vendosni orët në zonën tonë:

2__argentina.png

 Argjentinë:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Buenos Aires /etj/Koha lokale

_bolivia.png

 Bolivia:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Paqen /etj/Koha lokale

_chile.png

 Chile:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Santiago /etj/Koha lokale

_kolombia.png

 Kolumbi:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Bogota /etj/Koha lokale

_Flamuri i Kubës.png

 Kuba:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Havanë /etj/Koha lokale

_ecuador.png

 Ekuador:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Guayaquil /etj/Koha lokale

_el_salvador.png

 El Salvador:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Shpëtimtari /etj/Koha lokale

_spain.png

 Spanjë:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Evropë/Madrid /etj/Koha lokale

_guatemala.png

 Guatemala:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Guatemala /etj/Koha lokale

_mexico.png

 Mexico:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Meksikë_ Qytet /etj/Koha lokale

_nicaragua.png

 Nikaragua:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/POSIX/Amerikë/Managua /etj/Koha lokale

_paraguay.png

 Paraguay:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/POSIX/Amerikë/Asuncion /etj/Koha lokale

_peru.png

 Peru:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Lima /etj/Koha lokale

_dominican_republic.png

 Republika Domenikane:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Santo Domingo /etj/Koha lokale

_uruguay.png

 Uruguai:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Montevideo /etj/Koha lokale

_venezuela.png

 Venezuela:

# ln -s /usr/pjesë/zoneinfo/Amerikë/Caracas /etj/Koha lokale
» shembull: Meksikë


-a

  Vendosni preferencat e vendndodhjes:

# nano /etj/locale.conf

Ne vendosim vendndodhjen tonë brenda skedarit.

2__argentina.png

 Argjentinë:

GJUHA=eshte_AR.UTF-8

_bolivia.png

 Bolivia:

GJUHA=eshte_BO.UTF-8

_chile.png

 Chile:

GJUHA=eshte_CL.UTF-8

_kolombia.png

 Kolumbi:

GJUHA=eshte_CO.UTF-8

_Flamuri i Kubës.png

 Kuba:

GJUHA=eshte_CU.UTF-8

_ecuador.png

 Ekuador:

GJUHA=eshte_EC.UTF-8

_el_salvador.png

 El Salvador:

GJUHA=eshte_SV.UTF-8

_spain.png

 Spanjë:

GJUHA=eshte_ES.UTF-8

_guatemala.png

 Guatemala:

GJUHA=eshte_GT.UTF-8

_mexico.png

 Mexico:

GJUHA=eshte_MX.UTF-8

_nicaragua.png

 Nikaragua:

GJUHA=eshte_NI.UTF-8

_paraguay.png

 Paraguay:

GJUHA=eshte_PY.UTF-8

_peru.png

 Peruja:

GJUHA=eshte_PE.UTF-8

_dominican_republic.png

 Republika Domenikane:

GJUHA=eshte_DO.UTF-8

_uruguay.png

 Uruguai:

GJUHA=eshte_UY.UTF-8

Venezuela

 Venezuela:

GJUHA=eshte_VE.UTF-8
» shembull: Meksikë
vendndodhje

Për të dalë, ne shtypim Ctrl + X, ne i ruajmë ndryshimet duke shtypur 'Y ' & Shkruani.

-a

  Aktivizoni vendndodhjen tonë:

Në skedarin /etc/locale.gen, vendndodhjet janë çaktivizuar si parazgjedhje, ne duhet të fshijmë "#”Në fillim të linjës së vendndodhjes sonë për ta aktivizuar atë.

# nano /etj/vendndodhja.gen
» shembull: Meksikë

meksikogjen

Për të dalë, ne shtypim Ctrl + X, ne i ruajmë ndryshimet duke shtypur 'Y ' & Shkruani.

-a

  Gjeneroni vendndodhjen:

# locale-gen
» shembull: Meksikë

_locale-gen.png


-a

  Vendosni paraqitjen e tastierës sonë:

Ne krijojmë skedarin /etc/vconsole.conf

# nano /etj/vconsole.conf

sapo brenda ne vendosim paraqitjen tonë të tastierës.

-Një

   Español:

Harta kryesore=es

-Një

  Amerikë Latine:

Harta kryesore=la-latin1
» shembull: Amerika Latine

tastierë

Për të dalë, ne shtypim Ctrl + X, ne i ruajmë ndryshimet duke shtypur 'Y ' & Shkruani.

-a

  Instalimi i Grub:

# instaloj në grub /dev/nda


-a

  Ne krijojmë skedarin grub.cfg:

# grub-mkconfig -o /boot/argat/grub.cfg
_asds2.png


-a

   gjenerojë disk ram:

# mkinitcpio -p linux

linux


-a

  Vendosni fjalëkalimin rrënjë:

# passwd

_passwd.png


-a

   afër kroot:

# dalje

-a

  Çmontoni ndarjet:

# shumoj /mnt/{boot, home,}

umoutn


-a

  Rinisni sistemin:

# reboot

Me këtë ne përfundojmë instalimin e ArchLinux!

befunky_vcb

Tani na mungon konfigurimin disa detaje të vogla të tilla si: Aktivizo NetworkManager dhe Krijo përdoruesin tonë me lejet e rrënjë (sudo)

Pasi sistemi ynë të rindizet, ne hyjmë, si rrënjë.

-111 ditë

 Aktivizoni Menaxherin e Rrjetit

-a

   Ne ekzekutojmë NetworkManager:

# sistemctl Fillimi Menaxher i Rrjetit.shërbimi

-a

   Ne aktivizojmë NetworkManager:

# sistemctl mundësoj Menaxher i Rrjetit.shërbimi

Warning! Shtë e rëndësishme që 'N'Dhe'M'(NetworkManager) janë me shkronja të mëdha.

-112 ditë

 Krijoni përdoruesin tonë

Zëvendëso përdorues me emrin tuaj të përdoruesit dhe vetëm shkronjat në rasti më i ulët.

-a

   Për të krijuar përdoruesin tonë me grupet e tyre përkatëse:

# përdorues -m -g përdoruesit -Audio G,lp,optik,ruajtje,video,rrotë,Lojra,pushtet,skaner -s /bin/përplas përdorues

-a

   Vendosni fjalëkalimin te përdoruesi ynë:

# passwd përdorues

_passwduser.png

-113 ditë

 Aktivizo grupin e rrotave

-a

   Ne editojmë skedarin / etc / sudoers:

# nano /etj/xhupat

-a

   Ne heqim '#'në fillim të rreshtit:%rrota ALL = (ALL) ALL:

rrotë

Për të dalë, ne shtypim Ctrl + X, ne i ruajmë ndryshimet duke shtypur 'S ' & Shkruani.

-a

   Rinisni kompjuterin:

# reboot

Ne hyjmë me përdoruesin tonë që sapo krijuam dhe azhurnojmë sistemin për të kontrolluar lejet e rrënjës (sudo).

a

   Për t'u lidhur me një rrjet pa tel me Menaxherin e Rrjetit:

$ sudo nmcli wifi dev lidh fjalëkalimin "SSID" fjalëkalimin "
» Shembull: $ sudo nmcli dev lidhja wifi DESDELINUX fjalëkalimi LINUX123

-a

 Ne azhurnojmë sistemin:

$ sudo Pacman -syu

_syu.png

Me këtë ne përfundojmë konfigurimin e Arch Linux!

FS

FE

FC


fss

Ju lutem! dërgoni tuajin problemet / dyshimet në emailin tim: arch-blog@riseup.netLini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Bi0s_Po1n7 dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm!, Argumentuar shumë mirë, do të doja të kisha një udhëzues nëse instaloni harkun për herë të parë xD.

  1.    Alexander ponce dijo

   Faleminderit, shpresoj ta shijoni.

   1.    Franz dijo

    Mirëmëngjes, mësuesi është shumë i mirë, a dini ndonjë mënyrë për të instaluar Parabola Gnu / Linux?
    Kam provuar disa herë dhe është kaq e lehtë, si të instaloni GNU-Hurd =)
    https://wiki.parabolagnulinux.org/Main_Page_(Espa%C3%B1ol)
    Isshtë i bazuar në Arch Linux, vetëm se bart 100% paketa GPL
    https://wiki.parabolagnulinux.org/Get#BitTorrent_Download_.28recommended.29
    Ekziston një mënyrë për të instaluar Arch dhe më pas të azhurnohet në depot e Parabola, por kjo do të nënkuptojë konsum më të lartë të gjerësisë së brezit. Sikur të kishte një mënyrë do të ishte mirë. Pershendetje

    1.    Alexander ponce dijo

     Nëse instalimi është i lehtë, atëherë cili është problemi? Do të ishte e përshtatshme për ju që t'i komentoni ato.
     Sapo lexova udhëzuesin dhe është saktësisht i njëjtë, megjithatë, duhet të kryeni disa hapa shtesë, ky udhëzues do t'ju ndihmojë shumë për të kuptuar çdo hap të instalimit
     Në wiki, ju do të gjeni një udhëzues për të migruar:
     https://wiki.parabolagnulinux.org/Migration

     Nëse keni pyetje / probleme, poshtë udhëzuesit është emaili im.
     Përshëndetje.

 2.   Ignacio Rodriguez dijo

  Faleminderit për udhëzimin.
  Sidoqoftë duhet të përfshini një paralajmërim në hapin 1, kur propozoni të përdorni komandën
  dd nëse = / home / user / downloads / arch.iso e = / dev / sdb

  Ju duhet të paralajmëroni se b në sbd duhet të zëvendësohet nga vendi ku ndodhet pendrive, ose përndryshe dikush mund të dëmtojë një hard disk të dytë që keni instaluar!

  1.    Alexander ponce dijo

   Ky udhëzues është bërë për përdoruesit e mesëm / të përparuar në Linux, megjithatë përdoruesi i tifozëve nuk mungon.
   Faleminderit shumë për detajin që do ta shtoj kur të kthehem nga shkolla, përshëndetje.

   1.    Joel Jimenez dijo

    haha jam fajtor! Faleminderit shumë për kohën që morët për të bërë tutorialin! Më shërbeu shumë! Unë kam qenë duke përdorur ubuntu për një kohë dhe është mirë, por doja të provoja harkun dhe nuk dija si ta instaloja përmes terminalit! Më ka shërbyer shumë faleminderit!

 3.   piero dijo

  Përshëndetje! Faleminderit për udhëzimin. Unë jam duke përdorur Manjaro xfce dhe megjithëse jam përgjithësisht i lumtur që e kam parë disi i paqëndrueshëm, kjo është arsyeja pse po kërkoj të kthehem në Crunchbang. Doja t'ju pyesja nëse ky udhëzues është i dobishëm për Archbang? Nëse po kërkoj diçka të fortë si Debian, a do të ndaloj së kërkuari Arch? Unë kam një Acer Aspire v5 64 bit.

  1.    Alexander ponce dijo

   Përshëndetje
   E vërteta është, unë nuk e di metodën aktuale të instalimit të Archbang, nëse metoda grafike përdoret akoma, ky udhëzues mund t'ju ndihmojë të ju udhëzoni në rast se keni ndonjë pyetje në lidhje me hapat e Archbang.

   Në listën e shënimeve në fund të udhëzuesit, ekziston një udhëzues për instalimin e Openbox, në rast se instaloni Arch Linux.

   Përshëndetje.

  2.    Salvador dijo

   Piero unë kisha Debian në laptopin tim të të njëjtit model si i juaji, debian shkon perfekt, funksionon shumë mirë në të vërtetë, tani planifikoj të kaloj në hark për aventura të reja dhe sepse stabiliteti i testimit të debianit tashmë më zemëron

 4.   cris dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm !!
  Faleminderit për ndarjen e njohurive tuaja.
  Unë domosdoshmërisht duhet të boot dyfishtë me Windows 8 në një kompjuter portativ jo-UEFI. A është i mjaftueshëm procesi i instalimit të grubit për të funksionuar boot dyfishtë?
  Përshëndetje!

  1.    Alexander ponce dijo

   Përshëndetje
   Ky është një udhëzues për instalimin e Arch si sistemi i vetëm në kompjuterin tuaj.

   Për të instaluar Arch së bashku me Win X, duhet të kryeni hapa të tjerë (përgatitni dhe hiqni disa ndarje, instaloni os-prober, shikoni konfigurimin e grub pasi të jetë krijuar skedari grub.cfg, etj.).

   Po punoj për një udhëzues tjetër për instalimin e Arch me Windows X.
   Përshëndetje.

   1.    Allan dijo

    Ndonjë lajm me udhëzuesin për tu instaluar me windows 8?

  2.    FerMG dijo

   Ju duhet të instaloni os-prober për të njohur ndarjen me dritare.

   1.    joakoej dijo

    Faleminderit për komentin, më ndihmoi

 5.   Kosto Granda dijo

  Perfect këtë udhëzues, ju përgëzoj për punën, shumë mirë të shpjeguar dhe të organizuar mirë, si dhe të bukur dhe intuitiv.
  Faleminderit

  1.    Alexander ponce dijo

   Faleminderit shumë! Shpresoj se do ta shijoni, përshëndetje.

 6.   Conquistador dijo

  Më mirë Debian, Arch Linux është shumë i paqëndrueshëm

  1.    Alexander ponce dijo

   Të gjithë kanë kriteret dhe respektin e tyre.

   1.    KZKG ^ Gaara dijo

    Përgjigje e shkëlqyeshme, +1!

  2.    davidlg dijo

   e paqëndrueshme, mirë që siç thonë ata do të jenë kriteret tuaja
   Arch-i im është më i mirë për mua në netbook sesa debian, atëherë arch është më i mirë se debian për netbooks, po hahaha, jo gjithçka varet nga lloji i instalimit i pajisjes.

   Arch mund të jetë i paqëndrueshëm, por vetëm nëse i injoroni lajmet në wiki, nga rruga gjithçka është e qetë, le të shohim nëse Allan McRae dhe ekipi i tij na befasojnë me diçka qesharake

  3.    fenriz dijo

   Conquistador, komenti juaj është jashtë kontekstit ...

  4.    këpucëve dijo

   Më mirë ArchLinux. Debian është shumë arkaik. 😉

 7.   sfermat dijo

  Udhëzuesi është shumë i mirë, thjesht do të shtoja se në fillim nëse zgjidhet një ndarje linux (është si numri 28 ose 48, nuk mbaj mend) gjithçka është instaluar së bashku (boot, root, home)

  1.    Alexander ponce dijo

   Faleminderit për ndarjen, do ta mbaj në mendje.

   1.    DANKD dijo

    Për vite të tëra vendosa 4 ndarje (swap; / boot; / (root); / home). Ndarjet boot, root dhe home të tipit "ext4". Por nja dy vjet më parë vendosa vetëm 3: swap, / boot dhe / (root) dhe nuk më ka dhënë kurrë probleme, sepse unë kam dritare dhe linux dhe T D DHATNAT e mia janë në një ndarje të veçantë (disk D në Windows, tip NTFS ) të cilit mund t'i qasem nga dritarja dhe Linux. Kam lexuar që ju duhet të krijoni një ndarje / boot, e cila rekomandohet, megjithatë Esfermat thotë gjithçka së bashku, mirë që nuk e di, unë jam midis fillestarit dhe ndërmjetësit. Shkëlqyeshëm udhëzuesi juaj, unë do ta provoj tani, herën e parë që lexova për instalimin e Arch-it pata goditje në tru, tani mendoj se mund ta bëj.
    Në këtë faqe tregon mënyrën e vendosjes së Dritares dhe Harkut: https://kerneleros.com/como-instalar-arch-linux-2015-con-entorno-de-escritorio-guia-actualizada/
    Isshtë e ngjashme me tuajat, mbase është kopjuar, por hej unë shtoj mënyrën për të vendosur dy sistemet operative.
    Faleminderit për udhëzuesin !!!

 8.   nuadera dijo

  Me këtë, imponohet mirënjohja.

 9.   Fredy dijo

  Megapedazodeguiadeinstalacion, vlerësoi shumë. Një që duhej të dokumentohej në disa vende për ta instaluar.

 10.   Mark Serrano dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm, më i miri në spanjishtfolës !!

  Te preferuarat sigurisht.

  të fala

 11.   fega dijo

  Disa kohë më parë vendosa bateritë për të instaluar Archlinux, por vetëm pasi gjeta mësimin e Alejandro në blogun e tij personal. Sinqerisht, unë kurrë nuk kam parë një udhëzues kaq të detajuar dhe të përgatitur. Mirë-ni-si-mo!

 12.   Faustin dijo

  Vërtetë, çfarë udhëzuesi të shkëlqyeshëm, ai shpjegon gjërat që udhëzuesit e tjerë i marrin si të mirëqena dhe kjo ndihmon shumë.

 13.   aiolia dijo

  Tani jam me Mageia 4 dhe kaos 2014 në të cilin jam shumë i lumtur, megjithatë gjithmonë kam pasur gjemba për të provuar harkun, papritmas u inkurajova të përfitoj nga ky udhëzues, përshëndetje dhe falënderime për mundimin e bërjes së këtij artikulli .

 14.   x11tete11x dijo

  udhëzues i mirë, do të duhet të shtoni se ... sepse përndryshe më shumë se një do të mbetet pa një tastierë xD
  https://www.archlinux.org/news/linux-313-warning-ps2-keyboard-support-is-now-modular/

  1.    Alexander ponce dijo

   Unë thjesht po punoja për të, faleminderit për ndarjen.

  2.    Samuel dijo

   Por kur e prezantoni? Gjatë instalimit? Në cilin hap të udhëzuesit?

 15.   patodx dijo

  Udhëzuesi më i mirë Arch, në faqen më të mirë të Linux.

  1.    davidlg dijo

   Saktë, por a
   Unë e falënderoj Gregorio Espadas = Gespadas që e instalova

   pas një kohe ju tashmë shikoni wiki-në, ose bëni shënimet tuaja për të kujtuar hapat

 16.   Eugenio dijo

  Një gjë: ky udhëzues është vetëm për sistemet BIOS / MBR, jo për sistemet UEFI / GPT, të cilat janë shumica e atyre aktuale.

  1.    pandev92 dijo

   shumica e sistemeve uefi mund të vihen në trashëgimi.

 17.   Ekuandekuera dijo

  Unë instalova Harkun tim me një instalues ​​grafik dhe pa shumë udhëzime. Ah, jo… ishte Manjaro !! 😀
  Faleminderit për kontributin Unë jam duke shkuar për të provuar atë në një kuti virtuale.

  1.    Leonardo dijo

   Epo, po, por manjaro i famshëm nuk mund t'i bëjë gjithmonë, në laptopin tim Gateway AMD A6 Quadcore me ATI Radeon HD, ai thjesht nuk mundi, dhe me Arch për herë të parë, u përpoqa shumë, CrunchBang, Ubuntu, Manjaro , Fedora, Suse, Bodhi Linux, Chakra, OS elementare, Pear OS, KaOS, duhet të them se këto kanë punuar në një Compaq me më të vjetër ati radeon

 18.   Një Tal Lucas dijo

  WTF ?? gjithçka që duhet bërë? Unë do të doja një artikull që shpjegon avantazhet e përdorimit të Arch.

  1.    Ekuandekuera dijo

   Por nëse dihen mirë ...
   (Cortázar përdori konsolën)

 19.   tahuri dijo

  Udhëzues shumë i mirë 🙂 e vërteta është se është shumë e dobishme për ata që përpiqen të instalojnë Arch 🙂 për një vit kam pak a shumë në një nga fletoret e mia dhe është dashuria me shikim të parë XD

 20.   Gustavo Rafael Martinez Espeleta dijo

  faleminderit për udhëzuesin, shumë i organizuar dhe i prezantuar

 21.   Jezu dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm! Amazingshtë mahnitëse se sa e lehtë është të instalohet Archlinux, nuk e kuptoj pse shumë kanë frikë prej tij. Faleminderit për udhëzuesin.

  1.    joakoej dijo

   Për ju do të jetë e lehtë, madje nuk mund ta instaloja në një flash usb shumë hdp, imagjinoni sikur të keni provuar me të gjitha mjetet e disponueshme në treg që të mund të montoni imazhin vetëm në një instalues ​​usb, unetbootin, uneversal usb Linux live krijues usb, dd per windows, dd per linux, manualisht ne linux, etj dhe mos e montoni, nuk e shoh sa lehte eshte

  2.    joakoej dijo

   Epo, tani që mund ta instaloja, ishte shumë e lehtë, megjithëse e vërteta është se me wiki ata tashmë ju tregojnë gjithçka, unë përdora wiki, udhëzuesi i fillestarit është i rimbushur. Gjithsesi, disa gjëra që ndoqa nga ky postim, si të krijoj një përdorues, unë përdora grupet që ata vendosën këtu

 22.   AlonsoSanti14 dijo

  udhëzues i shkëlqyeshëm ... Unë thjesht doja të provoja përsëri harkun por nuk e kisha udhëzuesin ... faleminderit

 23.   piero dijo

  Aleksandri. Unë ju bëj një pyetje pa asnjë lloj partizaniteti ose flamuri distros: A është Arch Linux një distro e qëndrueshme? Kuptoni stabilitetin nga Crunchbang. Tutoriali është me të vërtetë shumë i mirë, dhe unë jam duke menduar seriozisht për të fluturuar Manjaro, dhe për të instaluar Arch me Openbox. Por do të doja ta dija para se thjesht të mashtroja veten me Arch. Faleminderit

  1.    Alexander ponce dijo

   Përshëndetje
   Sa i përket stabilitetit, është një distro në të cilën do të keni probleme disi të papritura (kryesisht të përqendruara në azhurnimet e paketave), megjithatë ato janë probleme shumë të thjeshta.
   Shumica e të gjitha problemeve të Arch (të metave) vijnë me një avantazh të fshehur që është të mësuarit.
   Sidoqoftë, nuk e konsideroj si disavantazh, pasi të instaloj çelësi i vetëm për të pasur një sistem të përshtatshëm është konfigurimi i tij, duke i dhënë përdorimin e tij të përbashkët do të kuptoni se me atë sistem do të qëndroni përgjithmonë.

   Ju ftoj ta provoni, çdo pyetje ose / dhe problem mos harroni se keni më shumë se një komunitet të etur për t'ju ndihmuar.

   Përshëndetje.

 24.   Andrew dijo

  Tutorial i shkëlqyeshëm… Urime!

 25.   hola dijo

  Udhëzues shumë i mirë, ju përgëzoj, por për mendimin tim personal është edhe një pikë të mos instaloni hark, nuk ia vlen procesi i gjatë i instalimit, do të duhej shumë kohë për të instaluar një sistem që më premton vetëm versionet e fundit të aplikacione dhe një operacion i rregullt tashmë i cili është mjaft i paqëndrueshëm, pikërisht sepse i ka të gjitha beta, unë preferoj që kjo të jetë e paqartë, por jo aq e gjelbërt sa të jetë e paqëndrueshme, por secili i çmendur me ilaçin e tij
  Por përveç mendimit tim për sistemin është po, unë pashë të gjithë udhëzuesin dhe përsëri ju përgëzoj është shumë i plotë dhe do të ndihmojë shumë për ata që duan të instalojnë arch

 26.   tabris dijo

  A do të ishte e mundur të shtoni një «instaloni XBMC dhe pirgun e plotë grafik në harkun linux»?

 27.   Sergio E. Duran dijo

  Këshillë e shkëlqyeshme Alejandro, nga rruga që të gjithë KDEeros bëhen gati për KDE 5 sepse do të vijë me një stil të ri për widgetet QT të cilat do të jenë moderne dhe në të njëjtën kohë e këndshme dhe e sheshtë

 28.   AlonsoSanti14 dijo

  Kur dëshironi të ngarkoni konfigurimin e tastierës, unë marr: «ngarkesat nuk u gjetën» ... nuk ka asnjë mënyrë, dikush më thotë se si ta bëj atë

  1.    i gjallë dijo

   Shumë e rrallë ajo që komentoni. Kjo vjen si parazgjedhje në diskun e instalimit.

  2.    shikojnë dijo

   loadkeys është

  3.    taku i dobët dijo

   ... por e imja sjell ngarkesa

  4.    Alexander ponce dijo

   Lidhur me atë që thotë x11tete11x, mendoj se nuk ka asnjë lidhje me të, nëse do të ishte problemi në pjesën e tastierës, si arritën ta shkruanin komandën?

   Për përdoruesit e prekur, unë menjëherë u dërgoj atyre një email.

   Ju lutemi, dërgoni problemet tuaja në emailin tim, pasi komunikimi është më i lehtë për të zgjidhur problemet.

 29.   Franz dijo

  Mund të postoni një udhëzues instalimi për Parabola GNU / Linux, ai bazohet në Arch-Linux:
  https://wiki.parabolagnulinux.org/Get#BitTorrent_Download_.28recommended.29
  Përshëndetje

 30.   xhemin-samuel dijo

  Shumë brutale

 31.   Nicholas dijo

  Përshëndetje, unë dua të provoj Arch me OpenBox, por e gjithë kjo temë e gjatë e instalimit është e lodhshme dhe e panevojshme për pëlqimin tim. Sidoqoftë unë dua një distro që i përmbahet mirë filozofisë së Arch (jam lodhur nga Mint dhe Ubuntu) dhe dua të provoj diçka më të rrezikshme se Debian Testing.

  A duhet të instaloj ArchBang që sjell në thelb të njëjtën gjë që unë dua të kem dhe më kursen kohë?
  A do të ketë ndonjë ndryshim apo do të kem në thelb të njëjtat paketa dhe gjëra në planin afatgjatë?

  Ju faleminderit!

  1.    Statik dijo

   Provoni Manjaro Linux, është një distro e bazuar në Archlinux, ka të gjitha avantazhet e #Archlinux por pa gjithçka që mësoni kur e instaloni

   të fala

   Shënim: Ajo që mësoni me #Archlinux do t'ju shërbejë gjatë gjithë jetës

 32.   Duncan dijo

  Udhëzuesi është shumë i mirë për të mësuar dhe ditur të bëjmë gjëra të caktuara me dorë, megjithatë për ata prej nesh që tashmë e dinë instalimin manual, unë rekomandoj që të përdorni disa nga skenarët ekzistues për t'i lehtësuar gjërat pak ose madje t'i bëni vetë. Në veçanti unë përdor shkrimin aui. Mund të shkarkohet me git pas hapit 2:
  pacman -S git
  git klon git: //github.com/helmuthdu/aui

  Prettyshtë mjaft gjithëpërfshirëse dhe nuk instalon automatikisht hedhurinat që nuk janë të dobishme. Kjo është në anglisht, kështu që duhet të jesh familjar dhe gjithashtu të lexosh gjithçka me qetësi.

 33.   taku i dobët dijo

  Çfarë udhëzuesi i mirë, shiko që jam mërzitur dhe ekipi im i vjetër me pjatën e saj disi të dëmtuar dhe një pentium katër mund të më argëtojë për një kohë. E lashë me debian 6 (që po bën shumë mirë) por për të zgurdulluar pak qelb, kjo është, megjithëse unë gjithashtu doja të provoja kolobri os ose të vendosja qenush mbi të.

 34.   xhemin-samuel dijo

  thjesht wao

 35.   jorgemanjarrezlerma dijo

  Tutorial i shkëlqyeshëm për të instaluar këtë distro të shkëlqyeshme. E vërteta është punë, por nëse dikush me të vërtetë dëshiron të mësojë, kjo shpërndarje është më e mira për të dhe mirëmbajtja e saj është shumë më e lehtë dhe pa ndërlikime pasi që vetëm azhurnohet.

  Disa kohë më parë bëra diçka të ngjashme, por e mbaj për referencë.

 36.   sanhuesoft dijo

  Unë jam një ndjekës besnik i blogut tuaj Alejandro, në të vërtetë ishte falë tij që arrita të instaloj ArchLinux në kompjuterin tim vitin e kaluar dhe që atëherë nuk kam lëvizur. Kam përdorur Ubuntu, por kurrë nuk kam qenë mjaft i qetë me sistemin e tij të paketave ose Unitetin ose shumë gjëra të tjera. ArchLinux gjithmonë kishte tërhequr vëmendjen time, por unë kurrë nuk kam gjetur një udhëzues kaq intuitiv për ta instaluar dhe bërë atë funksional. Kështu që unë vërtet e vlerësoj atë.

  Kalimi në një temë tjetër, ajo që më intereson më shumë për momentin është që ju të përfundoni Udhëzuesin e Instalimit të Panteonit në Arch Linux ... Unë po vdes ta provoj, sepse megjithëse e provova shumë kohë më parë nuk më pëlqeu përvoja . Me sa duket, versioni që instalova ishte shumë i vjetëruar.

  Gjithsesi, punë e mirë dhe faleminderit.

 37.   kratoz29 dijo

  A jeni akoma duke qëndruar në bërjen e një tutoriali se si të instaloni mjedisin eOS? Në veçanti e kam dashur këtë mjedis, mjetet më të fuqishme të kompizit të thjeshtuar me një menaxhim të mirë të burimeve.

  Unë kam instaluar manjaro ("harku miqësor") dhe jam përpjekur ta instaloj këtë mjedis vetë, por thjesht nuk mund ta bëj.

 38.   Statik dijo

  Shkëlqyeshëm, mos harroni se përdorimi i Archlinux nuk na bën përdorues më të mirë, përdorimi i përditshëm ju lejon të fitoni përvojë, faleminderit për Udhëzuesin

 39.   linkaevolucioni dijo

  Mahnitëse për udhëzuesin tuaj të instalimit, unë jam i etur që ju të përfundoni shkrimin e udhëzuesve që mungojnë nga lista e përshkruar: P. Ju pergezoj +10

 40.   Jorge dijo

  Përshëndetje, shumë përdorues të ardhshëm të Arch do ta vlerësojnë atë; Para se të shkoja në Gentoo, unë isha një përdorues i Arch Linux, dhe, në përvojën time si përdorues i Linux në përgjithësi, me 100 MB për / boot, mjafton, duke marrë parasysh kriterin që do të keni vetëm një bërthamë për sistemin . Dhe që tani përdor Gentoo dhe kërkon përpilimin e tij, ende nuk kam pasur ndonjë problem. Dhe çfarë lehtësimi që 10-15 GB për / të paktën, sepse unë kam 17 xD

  Ajo do te ishte.

  të fala

 41.   Guido rolon dijo

  Çfarë postimi të mirë. Sot po përpiqesha të instaloja ark. Dhe një e kuptova që ishte e njëjtë me fillimet e mia me Linux. Me xhama. Shumë komanda. Kjo është për meshkujt. Ndërsa ishte unix. Ky post meriton një 10+ nëse do të ishte taringa siç kam lexuar atje. Faleminderit. Tani më bëri të dëshiroj të rindez instalimin

 42.   rosë dijo

  Pershendetje Alejandro, faleminderit shume per punen tuaj te shkelqyer !!!

 43.   rosë dijo

  Përshëndetje Alejandro, shumë faleminderit për udhëzuesin tuaj të shkëlqyeshëm. Unë isha duke kërkuar për atë që keni pasur për instalimin e rrjetit pa tel, por nuk mund ta gjej të disponueshëm- Ju falënderoj kur mund ta botoni pasi ishte shumë e dobishme të instaloni harkun në laptopin tim-

  1.    Alexander ponce dijo

   Hello!
   Udhëzuesi i instalimit të rrjetit pa tel është hequr, pasi tani kemi komandën: # wifi-menu.

   Përshëndetje.

 44.   aapieman dijo

  Përshëndetje Alejandro, po pyesja se çfarë ndodhi me të gjithë udhëzuesit që ishin tashmë të gatshëm në blogun tuaj personal, unë e di që ju ndoshta po i migroni në këtë blog, por unë duhej t'ju kërkoja të hiqni kokën.

  Duhet të azhurnoj disa PC dhe gjithmonë kam përdorur udhëzuesit tuaj si referenca, një përshëndetje shumë të fortë dhe një mijë faleminderit për të gjithë punën që bëni falas, shpresoj t'i shoh udhëzuesit "të përgatitur" së shpejti, veçanërisht Arch me Windows X (duke mos qenë në gjendje të krijoj një ndarje të pestë, nuk mund të mendoj se çfarë të bëj)

  1.    Alexander ponce dijo

   Faleminderit shumë për komentin tuaj, udhëzuesi i instalimit Arch me WIndows është në zhvillim megjithatë, unë mund t'ju ndihmoj përmes emailit tim, përshëndetjeve.

 45.   Dwlinuxero dijo

  Udhëzues shumë i mirë por e kuptoj që çdo herë instalimi i Arch Linux është "më i lehtë" pasi që u vendos që të mos mbahej instaluesi që akoma i dha kësaj shpërndarjeje disa lehtësi, për fat të mirë ne ende kemi projekte si Chakra për të cilat nuk duam t'i humbasim të dyja kohë formatimi me dorë dhe instalimi i sistemit me dorë.
  Tani e përdor Dream Studio por po më jep kaq shumë probleme (tani më pak për fat) sa jam duke menduar të provoj Chakra Linux për shembull nuk dua të harxhoj kaq shumë kohë në instalime dhe konfigurime
  të fala

 46.   Statik dijo

  Falë blogut tuaj ka rreth një vit që kam instaluar perfekt të Archlinux, duhet t'ju falënderoj që tani keni postuar për komunitetin DesdeLinux, duhet të jeni gjithmonë të përditësuar me lajmet e Archlinux për çdo përditësim, shpresoj që të vazhdoni të publikoni këshillat tuaja siç i lexoj gjithmonë.

  të fala

 47.   4 i sëmurë dijo

  Shkëlqyeshëm, por më duhet të instaloj një boot të dyfishtë Arch së bashku me Win7, si duhet ta ndaj hard diskun?

  Ju lutem nëse dikush mund të më ndihmojë.

 48.   Azureus dijo

  Përshëndetje, udhëzuesi juaj më ndihmoi shumë, por unë kisha një problem, vetëm kur po shkarkoja grupin gnome të paketave, kompjuteri ngrin dhe nuk u përgjigja asgjë, unë duhej të fikesha dhe kur u përpoqa të provoja t'i instaloja përsëri paketat më tregon se skedarë të caktuar janë tashmë në sistemin e skedarëve dhe anulon gabimet. A ka ndonjë mënyrë që ta rregulloj?

  1.    Alexander ponce dijo

   Ju lutemi dërgoni problemet / dyshimet tuaja në emailin tim.

 49.   Fluturo -ylberi dijo

  Ata duhet të shtojnë një shpjegim për rastet kur instalohet me UEFI

 50.   Andrew dijo

  Udhëzuesi është i shkëlqyeshëm, kam vetëm një problem, po e instaloj në një makinë super të vjetër me një kartë video të integruar në bord, një nga ato gjenerike, kam instaluar shoferin e videos vesa por asgjë nuk funksionoi, kam një gabim nga Xserver, unë bëra një pacman xf86-video-fbdev dhe xf86-video-vesa dhe atje nëse do të kalonte testin x server. Një pyetje, nuk keni një udhëzues LXDE? Faleminderit, shkëlqyeshëm udhëzuesi juaj

  1.    Alexander ponce dijo

   Përshëndetje, unë ju kam dërguar një email me udhëzimet për LXDE.

   Përshëndetje.

 51.   eduardo dijo

  dhe provova mësime të ndryshme por ngatërrohem në hapin e instalimit të sistemit bazë
  atje cilin nga 3 pacstrap duhet të instaloj?
  nje e ndjekur nga nje tjeter ??

  1.    Alexander ponce dijo

   Hello!

   Nga 3 komandat, secila instalon një paketë të ndryshme, kështu që duhet t'i kryeni ose t'i bashkoni: # pacstrap / mnt base base-devel grub-bios networkmanager

   Përshëndetje.

 52.   ramon dijo

  Përshëndetje njeri, unë kam 4 çizme, fito 8 fitore 7 backtrack dhe slackware, unë do të zëvendësoj ndarjen slackware me archlinux, por unë shoh që ju bëni 4 ndarje, dhe ndarja ime slackware është nga një ndarje kryesore, siç bëj për të instaluar Unë kam një ndërrim tjetër që funksionon për bactrack, si mund të më ndihmoni në emailin tim

 53.   Daniel dijo

  Urime për udhëzuesin, është i shkëlqyeshëm.
  Doja t'ju them se pasi fillova menaxherin e rrjetit, në mënyrë që të lidhesha me internet përmes wifi, unë duhej të përdor komandën e mëposhtme:
  # nmcli dev wifi lidh fjalëkalimin
  Kjo për shkak të pamundësisë së përdorimit të një rrjeti me tela.

  1.    Daniel dijo

   Na vjen keq komanda është Ñ
   # nmcli dev wifi lidh fjalëkalimin "SSID" fjalëkalimin "

   1.    Alexander ponce dijo

    Faleminderit shumë, udhëzues i azhurnuar.

 54.   Eduardo dijo

  Të fala!! Kam një problem të madh me "$ sudo pacman -Syu" nuk më lejon të azhurnohem sepse nuk jam i lidhur në internet, e vetmja mënyrë që mund të përdor është wifi por nuk më lejon të përdor menunë wifi dhe me "systemctl start NetworkManager. service" Unë nuk lidhem kam kërkuar mësime të tjera por kur përdor iwconfig më thotë jo "-bash: iwconfig: komanda nuk u gjet" që ju rekomandoni!?!

 55.   MegaMauritius dijo

  Tutorial shumë i mirë, më ndihmoi shumë së bashku me dokumentacionin tjetër nga uebi për të instaluar me sukses Archlinux në sistemin tim. Faleminderit shumë dhe për përpjekjen e investuar në bërjen e këtij udhëzuesi. 🙂

 56.   Juan Carlos Cabrera dijo

  Manuali më i mirë i instalimit të Arch Linux që kam parë ndonjëherë. dhe kam parë shumë, por kjo i tejkalon të gjitha. Faleminderit për kohën dhe përkushtimin për të bërë diçka kaq të shkëlqyer dhe të shpjeguar mirë.

 57.   genzodany dijo

  Video për të treguar se instalimi i Archlinux është një proces i thjeshtë që sot ka dokumentacion të mjaftueshëm për t'u kryer nga përdorues më pak përvojë.
  Udhëzuesi i Alejandro Ponce është ndjekur: https://blog.desdelinux.net/guia-de-instalacion-de-arch-linux-2014/
  Le të thyejmë mitin, ArchLinux nuk është vetëm për përdoruesit e përparuar!

  http://youtu.be/EdNCwy6VCkM

  1.    Carlos dijo

   Një pyetje po virtualizoj linux-in e harkut, ndjek të gjitha hapat, por grub-i nuk funksionon pas reboot-it, vazhdon i njëjti ekran kryesor i archlinux-it

 58.   briam dijo

  shkëlqyer më shërbeu faleminderit për punën e shkëlqyer

 59.   joakoej dijo

  Përshëndetje, a di dikush se si të bëjë për të djegur skedarin në usb saktë? sepse e provova ne nje mije menyra te ndryshme dhe nuk funksionon per mua, u perpoqa me Unetbootin, Linux Live Usb Creator, Universal Usb Installer, dd per windows, dd per linux, etj, por deri tani ai qe ka ardhur më afër arritjes së saj është dd.
  Sidoqoftë, me dd më thotë "ky nuk është një disk bootable", kështu që nuk di çfarë të bëj

  1.    joakoej dijo

   Në fund e zgjidha falë forumit Arch Linux, unë përdora një program të quajtur Rufus për të djegur imazhe në usb dhe funksionoi 100%, tani kam instaluar Arch, falë këtij programi që ishte e vetmja gjë që punoi për mua.

   http://rufus.akeo.ie/

  2.    Statik dijo

   Këtu ju tregon në një mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë, unë gjithmonë e përdor atë me çdo distro

   https://wiki.archlinux.org/index.php/USB_Flash_Installation_Media_%28Espa%C3%B1ol%29#C.C3.B3mo_restaurar_la_unidad_USB

 60.   Diego Isak dijo

  chingon faleminderit shumë

 61.   xhemin-samuel dijo

  A është e nevojshme të krijoni një ndarje të veçantë për / boot?

  Nëse përgjigjja është po, çfarë do të ndodhte me këtë ndarje ndërsa shkarkohen bërthamat e reja, a do të mbarojë hapësira dhe do të rishkruajnë bërthamat e mëparshme?

  Pse rekomandoni ext2 në vend të ext4 për këtë ndarje / boot?

  1.    Statik dijo

   Nuk është e nevojshme, mund të krijoni vetëm 2 ndarje

   / dhe / shkëmbim

   / >>> është rrënja dhe
   / swap >>> zona e ndërrimit

 62.   redaktoj dijo

  Përshëndetje ky është një udhëzues i shkëlqyeshëm, megjithatë kam një problem, unë mund të hyj në internet vetëm nëse përcaktoj një IP statike, si mund ta instaloj archlinux duke përdorur një IP statike? Ju lutem do të doja që ju të më ndihmonit me problemin tim, faleminderit

 63.   Inukaze dijo

  Përshëndetje, arrita të instaloj ArchLinux, 99.9%
  Çështja është që 0.1% është si më poshtë

  Kur krijoni konfigurimin me
  $ sudo grub -mkconfig -o/boot/grub/grub.cfg

  Rezulton se unë krijoj sa vijon:

  menuentry 'Arch Linux, me Linux 3.14.4-1-ARCH' - hark klasa - klasë gnu-linux - klasë gnu - klasë os - grupi_main {
  ruaj
  insmod ext2
  vendosur rrënjë = '(hd0,6)'
  search –no-floppy –fs-uuid –set 39c2b115-9c28-4805-87bf-88657495ea4c
  echo 'Duke ngarkuar Linux 3.14.4-1-ARCH…'
  rrënjë linux / vmlinuz-linux = / dev / sdb7 rw spërkatje e qetë init = / usr / lib / systemd / systemd
  jehona 'Duke ngarkuar ramdisk fillestar…'
  initrd /initramfs-linux.img

  Problemi është linja

  rrënjë linux / vmlinuz-linux = / dev / sdb7 rw spërkatje e qetë init = / usr / lib / systemd / systemd

  Për shkak të
  rrënjë = / dev / sdb7

  Sepse duhet të jetë:
  root=UUID=6af334c4-52a1-4e16-925e-cc54006b269f

  Për shkak të kësaj, kur përpiqet të boot ndonjëherë kërkon / dev / sda7 herë të tjera / dev / sdb7, dhe nuk e di pse jeton duke ndryshuar vlerat e atyre shkronjave në të njëjtin disk të ngurtë sa herë që filloni ose rifilloni kompjuterin.

  Atëherë instaloni burg, dhe ju keni të njëjtin problem saktësisht, i cili vendos root = / dev / sdX # në vend të root = UUID = ###

  Ju e dini se çfarë duhet të bëj që sa herë që drejtoj gjëra të tilla

  $ sudo burg -mkconfig -o/boot/burg/burg.cfg
  $ sudo azhurnim-burg

  $ sudo grub -mkconfig -o/boot/grub/grub.cfg
  $ sudo azhurnim-grub

  Përshtatni shënimet e menysë:

  menuentry 'Arch Linux, me Linux 3.14.4-1-ARCH' - hark klasa - klasë gnu-linux - klasë gnu - klasë os - grupi_main {
  ruaj
  insmod ext2
  vendosur rrënjë = '(hd0,6)'
  search –no-floppy –fs-uuid –set 39c2b115-9c28-4805-87bf-88657495ea4c
  echo 'Duke ngarkuar Linux 3.14.4-1-ARCH…'
  [b] rrënjë linux / vmlinuz-linux = UUID = 6af334c4-52a1-4e16-925e-cc54006b269f rw spërkatje e qetë init = / usr / lib / systemd / systemd [/ b]
  jehona 'Duke ngarkuar ramdisk fillestar…'
  initrd /initramfs-linux.img
  }

  ?

  në vend të tij thotë root = UUID në vend të root = / dev / sdX #, pasi me / dev / sdX # nuk funksionon për mua. Faleminderit paraprakisht për çdo ndihmë që mund të më jepni.

  1.    Valdo dijo

   Në skedarin / etc / default / grub ekziston kjo linjë:
   # GRUB_DISABLE_LINUX_UUID = e vërtetë
   Nëse nuk komentohet me # çaktivizon përdorimin e UUID në vijën e bërthamës dhe në vend të kësaj përdor metodën e vjetër të / dev / sdxx ..
   Nëse ky është problemi pas redaktimit të rreshtit të përmendur ju përsëritni komandën
   sudo grub -mkconfig -o/boot/grub/grub.cfg

 64.   xunil dijo

  Nga të gjitha këto ambiente desktop, cili merr më pak hapësirë ​​në një kompjuter portativ përveç desktopit bazë Xorg?

  1.    Statik dijo

   Për rreth 1 vit kam përdorur vetëm Awesome, nuk është një mjedis grafik, është vetëm një menaxher dritarësh, megjithatë performanca është optimale. Unë ju sugjeroj që të zgjidhni xfce ose lxde të cilat janë nga më të lehtat që kam provuar.

   të fala

 65.   maxi dijo

  tutorial shume i mire. shumë e thjeshtë, unë kurrë nuk kam përdorur linux dhe kam tërhequr kokën time mbi linux. pse mendoj

 66.   maxi dijo

  Tutorial shumë i mirë. shumë e thjeshtë, nuk kam përdorur kurrë linux dhe e tërhoqa kokën për këtë distro. sepse besoj në atë që të gjithë thonë: "Harku është i thjeshtë". Gjithsesi, unë kam një përplasje, kur hyj në chroot dhe dua të përdor komandën "nano", më thotë se funksioni është i panjohur, në hapin 8. A e dini pse? Nuk mbaj mend të kem kapërcyer ndonjë hap

 67.   Shtyllë dijo

  Përshëndetje, unë jam i ri në archlinux, faleminderit për udhëzuesin, por kur të përfundoj gjithçka, kur ta rifilloj, nuk më lejon të futem në rrënjë, ose ndonjë tty, nëse mund të më përgjigjesh

  1.    Adolfo Rojas G. dijo

   nuk i montove mire ndarjet: /

 68.   Francisco dijo

  Përshëndetje Alejandro, një kënaqësi për të ju përshëndetur, Unë ju përgëzoj për tutorialin tuaj shumë të plotë, të shkëlqyer, shikoni, unë ende e konsideroj veten një fillestar në Linux dhe unë gjithmonë kam adresuar distros lehtë për t'u instaluar, tani me këtë ndihmë dhe shpjegim, Po përpiqem.
  Unë nuk e di nëse, kjo distro është për pajisje më moderne, unë nuk kam qenë në gjendje ta instaloj këtë distro në një Pentium 4 me 1 GB ram, në këtë hap (# pacstrap / mnt grub-bios), ai hedh një gabim dhe të tjerët që me të vërtetë nuk më bëjnë Mirë, mirë atëherë unë vazhdoj me pjesën tjetër të procedurës, dhe në fund e rinis atë dhe përsëri më hedh SHISHTIN DHE GABIMIN E GRUPIT, cili do të ishte problemi, Alejandro?

  Unë pres përgjigjen tuaj të shpejtë, Përshëndetje.

 69.   tzekelkan27 dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm !!! Më ndihmoi shumë. Faleminderit

 70.   Ezequiel dijo

  Faleminderit shumë!! Justshtë vetëm ajo që më duhej.

 71.   padsan3 dijo

  Tutorial shumë i mirë, unë jam një fillestar në botën e Linux por shumë i etur për të mësuar. Unë kam qenë në gjendje të ndjek të gjitha hapat pa probleme, por në instalimin e mjedisit grafik kam pasur disa probleme. Unë jam duke instaluar Arch Linux në virtualbox dhe mendoj se mund të jetë problemi. Do të ishte mirë të tregoni veprimet shtesë që do të kryhen në virtualbox. Faleminderit për të gjitha informacionet, është shumë e dobishme.

 72.   Jorge Manjarrez Lerma dijo

  Si jeni.

  Këshillim i shkëlqyeshëm, është i qartë dhe i përqendruar në procesin që, megjithëse është i mundimshëm, rezulton në një sistem të shkëlqyeshëm. Megjithëse do të ishte mirë të kishit specifikuar disa gjëra:

  1.-Si të instaloni Kernelin LTS, kjo për ata njerëz që dëshirojnë të kenë një sistem më të qëndrueshëm në lidhje me problemet e regresionit dhe gjëra të tjera.

  2.- Një Boot Manager ndryshe nga GRUB, si SYSLINUX të cilin unë personalisht e rekomandoj për skuadrat "e vjetra".

  Të fala.

  Kujdes
  Jorge Manjarrez Lerma

  1.    Manuali i Burimit dijo

   Personalisht, unë nuk e rekomandoj bërthamën LTS, unë po e përdorja atë për një kohë në një instalim Arch, dhe si pjesa tjetër e përbërësve të sistemit ata janë gjithmonë shumë të azhurnuar, por bërthama mbetet jashtë datës përfundon duke shkaktuar më shumë problemet

 73.   Julio Garcia dijo

  Përshëndetje si jeni, post i mirë
  Unë arrita të kryej të gjithë instalimin, por kur u lidha me një rrjet pa tel nuk munda, kjo më tregon sa vijon: Erro: Nuk u gjet asnjë pajisje Wi-Fi.
  Nuk e di çfarë të bëj
  faleminderit paraprakisht për tutorialin

 74.   kontrollor dijo

  Mirëmëngjes, më fal që kam ndjekur hapat, por për të rifilluar sistemin duke pritur të shoh grubin nuk kam dashur të instaloj archlinux pranë dritareve 8, por gjithçka që shoh është se Windows 8 fillon, por unë nuk shoh ndonjë grub ose ndonjë gjë që kam ndjekur hapat në mënyrë të përsosur derisa të "rindizni"

  1.    Manuali i Burimit dijo

   GRUB nuk u instalua si duhet. Rinstaloni atë duke bërë këtë:

   1. Boot përsëri nga USB tuaj atje ku keni regjistruar Arch Linux.

   2. Montoni ndarjet që keni bërë. Nëse do ta kishit bërë sipas udhëzuesit do të ishte:

   mount /dev/sda2 /mnt
   mount /dev/sda1 /mnt/boot
   mount /dev/sda3 /mnt/home

   3. Hyni në mjedisin chroot:

   arch-chroot /mnt

   4. Rinstaloni dhe rikonfiguroni GRUB (në këtë komandë është vetëm / dev / sda, asnjë numër nuk vihet pas sda):

   grub-install /dev/sda
   grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

   5. Mbyllni makinën, hiqni ndarjet dhe kur të ristartoni duhet të keni GRUB të ekzekutuar:

   exit
   umount /mnt/{boot,home,}
   reboot

   1.    kontrollor dijo

    Faleminderit për ndihmën që më funksionoi, megjithatë kam 2 probleme, e para është se kur filloj kompjuterin tim grub nuk shfaqet dhe "input nuk mbështetet" shfaqet pas disa sekondash fillon dhe hyn në Archlinux, kështu që nuk mund të filloj në windows nëse dua, nuk e di nëse edhe mundem pasi nuk shoh asgjë dhe nuk e bëra ndarjen e shtëpisë duke dashur që ajo të jetë e njëjta ndarje që ndau rrënjën dhe shtëpinë si në sistemet e tjera linux që ju nuk duhet të jepni një ndarje specifike në shtëpi nëse nuk doni dhe Vetëm dosja është krijuar, ashtu si tastiera ime është konfiguruar keq, unë jam duke përdorur twm duke u përpjekur të instaloj të tmerrshme që unë kisha përdorur tashmë në debian

    1.    Manuali i Burimit dijo

     Hmm, duket se ekziston një problem i papajtueshmërisë me disa pjesë të pajisjes suaj. Kontrolloni nëse kjo funksionon për ju: https://lists.ubuntu.com/archives/foundations-bugs/2012-September/110057.html

   2.    Kontrollor dijo

    Faleminderit për ndihmën që nuk kam hp. Unë kam një acer me një GMA X4500 dhe gjithmonë përdor shpërndarje të tjera, por hej nëse do të ishte problemi, zgjidhja do të ishte përdorimi i lilo?

 75.   kontrollor dijo

  Tani në ekran shfaqet monitori "input nuk mbështetet" montoni ndarjen time rrënjë

 76.   xunil32 dijo

  Në një instalim të Archlinux përmes virtualbox përsa i përket ndarjeve, çfarë rekomandohet ???

 77.   Sauli dijo

  Përshëndetje, udhëzues shumë i mirë, unë kam vetëm një pyetje,
  Si ta instaloni me uefi Unë kam një lenovo? Sepse si kjo udhëzuesi me këtë laptop nuk funksionon për mua = (

  1.    i gjallë dijo

   Për UEFI ju këshilloj të instaloni me Antergos, i cili është Arch me disa paketa të tjera. Unë e kam testuar atë dhe funksionon në mënyrë të përsosur, ju vetëm duhet të krijoni një ndarje në FAT32 prej jo më pak se 100 MB dhe jo më shumë se 512 MB dhe në instalim e vendosni atë si / boot. Ju do të shihni se si instaluesi Antergos e zbulon atë automatikisht.

   1.    Sauli dijo

    Ok faleminderit shumë, do të provoj me Antergos =)

 78.   Bitl0 dijo

  shok i shkëlqyeshëm udhëzues ... kjo tashmë më bëri që të lë kubuntu dhe të filloj me Arch, unë e doja pacman dhe depot !!

 79.   Andres dijo

  Unë u përpoqa ta instaloj dhe gjithçka ishte në rregull derisa pas rindezjes, kur krijoj tabelën e ndarjes ajo njeh distrot e tjera që kam instaluar, por kur kam rindezur herën e parë pasi kam instaluar gjithçka, shfaqet vetëm harku, kur filloj me hark (ndonjë nga dy opsionet) Kam një gabim dhe kthehem në grub, mendoj se ka pasur një gabim të ngjashëm vitin e kaluar, a mund të më ndihmoni për këtë?

 80.   kazan ushtrie dijo

  Unë mund të bëj gjithçka, por e instaloj në uefi edhe pse mund ta bëj edhe me bios, por si ta instaloj bootloader-in në efi

 81.   guli dijo

  Të dhëna shumë të miraaaa

 82.   Elia dijo

  Përshëndetje! Tutoriali është i shkëlqyeshëm dhe unë kam vetëm një problem ... kur rinis sistemin për të filluar konfigurimin e tij, ai më thotë se fjalëkalimi im është i gabuar.

  Unë ekzekutoj "su", vendos fjalëkalimin që kam vendosur hapa prapa dhe sistemi thotë "hyrja e pasaktë". Timeshtë hera e dytë që e instaloj dhe e njëjta gjë më ndodh ... ndonjë zgjidhje apo diçka? Isshtë problemi i vetëm që kisha!

  1.    Sanders gutierrez dijo

   Unë kam të njëjtin problem, gjithçka funksionon përveç që kur shkoj të identifikohem me përdoruesin që krijova më thotë hyrja e pasaktë dhe nuk e kuptoj pse, unë verifikova aktivizimin e rrotave, që i përkiste të gjitha grupeve të specifikuara në udhëzues dhe asgjë, unë ndryshova pasagjerin duke menduar se ishte ajo dhe asnjëri. A mund të më ndihmojë dikush për këtë

  2.    Sanders gutierrez dijo

   OK, e zgjidhur, kjo është ajo që unë bëra

   Unë verifikova guaskën e përdoruesit që krijon (në rastin tim "sanders") me komandën
   mace / etj / passwd | grep sanders
   Dalja: lëmues: x: 1000: 100: / shtëpi / lëmues: / usr / koshi / bash

   Ku / usr / bin / bash -> është predha jonë e paracaktuar kur hyni në sistem. (Por unë mendoj se ju tashmë e dini atë.)

   Pastaj kontrollova predhat e paracaktuara me komandën
   mace / etj / predha

   Check out:
   #

   / etj / predha

   #
   / Bin / sh
   / bin / bash

   Fundi i skedarit

   Pastaj bëra ndryshimin e guaskës.

   Për këtë provova dy mundësi. Nëse ekzekutojmë se cili bash do të na tregojë gjithmonë / usr / bin / bash, edhe nëse përdorim llojin bash në vend të komandës së mëparshme ai gjithashtu do të na tregojë [bash është i lidhur (/ usr / bin / bash)] dhe vështirë se është logjike pasi / bin është një lidhje simbolike me / usr / bin / të paktën në hark.

   Së pari: ndryshoni predhën me komandën
   sanders chsh -s / bin / bash

   Kjo do ta bëjë skedarin / etc / passwd të mos ketë më / usr / bin / bash por / bin / bash dhe që funksionon.

   Së dyti: shtoni / usr / bin / bash në listën e parazgjedhur të guaskave
   nano / etj / predha
   dhe shtoj / usr / bin / bash ruaj dhe mbyll

   Pas përdorimit të njërit prej dy opsioneve, unë isha në gjendje të identifikohesha me sukses.

   Një përshëndetje!

 83.   Shigjetar me fituesit e lojës në dritare dijo

  Siç thashë në disa raste, udhëzues i shkëlqyeshëm.
  Por kur ai udhëzues për instalimin e harkut dhe dritareve dhe?

 84.   John dijo

  Faleminderit shumë për udhëzuesin, shpjegohet shumë mirë!

 85.   Misael Armenta dijo

  Shkëlqyeshëm !!!

 86.   Elkin dijo

  Urime !! me të vërtetë, shumë faleminderit për këtë udhëzues të shkëlqyeshëm! Sa keq që nuk kam para tani sepse do të doja t'ju mbështesja dhe këto janë një nga ato punët që shihni se shumë njerëz kontribuojnë dhe ju bëjnë vërtet të dëshironi t'i paguani për përpjekjet e tyre dhe kohën e bërë. Përshëndetje nga Kolumbia !! Faleminderit Miles.

 87.   gabuh dijo

  Faleminderit Alejandro për njohuritë e tua, është një udhëzues i shkëlqyeshëm, madje krijuesi i figurave më ndihmoi shumë pasi opsionet e mia të tjera si lili ose yumi usb nuk dëshironin të funksiononin.
  Kam dyshimin se tashmë kam boot të dyfishtë të nenexhikut dhe windows 7, po ndaj diskun dhe jam i bllokuar sepse fshij ndarjet që i përgjigjen linux por kur jap shkruaj kjo më thotë se do të shkruaj në disk dhe të dhënat shkojnë ata do të pësojnë ndryshime, unë e kuptoj atë, por a do të ndikojë kjo gjithashtu në ndarjen time të dritareve?

 88.   Omar udave dijo

  faleminderit për udhëzuesin

  por nuk do të jeni në gjendje të më ndihmoni nuk më zbulon shoferin e kartës së rrjetit broadcom b43 a mund të më ndihmoni ta instaloj

  1.    le të përdorim linux dijo

   Pershendetje Omar!

   Për disa ditë ne kemi vënë në dispozicion një shërbim të ri pyetjesh dhe përgjigjesh të quajtur Kërkoj DesdeLinux. Ne sugjerojmë që ta transferoni këtë lloj konsultimi atje në mënyrë që i gjithë komuniteti t'ju ndihmojë për problemin tuaj.

   Një përqafim, Pablo.

   1.    Omar Udave} dijo

    Faleminderit shumë që tashmë e kam zgjidhur por do ta marr parasysh faleminderit

 89.   Garcia Johender dijo

  Natën e mirë shok. Kam testuar distro të ndryshme për disa javë. të shoh se cila më bind më shumë dhe natyrisht cila funksionon më mirë në netbook-un tim. sot në mëngjes u zgjova me idenë se doja të provoja ArchLinux dhe duke kërkuar në SanGooglel gjeta këtë udhëzues. por në kohën e instalimit kam hasur në një problem. Dhe është që ekrani fiket në çdo kohë, pavarësisht nëse po i shkruaj komandat apo jo. dhe ekrani nuk ndizet kur shtyp ndonjë buton, duhet të pres rreth 1 milion dhe pastaj godas butonin e energjisë dhe fillon atje ku u ndal.
  Po bëj instalimin nga një USB që e bëra të bootable me LinuxLive USB Creator.

 90.   ManuelH dijo

  Po përpiqem ta instaloj në VirtualBox, problemi është pas zgjedhjes në GRUB për të hyrë. Ekrani mbetet i zi ... Dhe as pa 'mbrapa as pa' përpara. A di dikush si ta zgjidhë këtë? të fala

 91.   shini kire dijo

  ne piken kur une heq bootin dhe shtepine dhe reboot, nuk fillon xD ajo qendron ne reboot 🙁 dhe grub nuk shfaqet ose ndonje gje qe mund te jete ??

 92.   Eduardo dijo

  Mirembrema
  Unë kam provuar disa herë për të instaluar archlinux, por kur shkoj te ndarja gjithmonë më jep gabime, kishte devian në diskun e vogël të fortë, prandaj përpiqem të kem vetëm root dhe swap, natyrisht me udhëzuesin që është këtu nuk u përpoq, por unë do të duhet të 4 ndarje disk dhe është i vogël. U lodha duke luftuar me të.
  gjithsesi faleminderit shumë.
  Eduardo

 93.   Alexander dijo

  Një pyetje ?? .. Nëse montoj iso në VirtualBox, instalimi do të ishte i njëjti.
  ose do të kishte ndryshime.

 94.   moah dijo

  Dhe nëse dua ta instaloj me Win?

 95.   dekstre dijo

  Një pyetje pas reboot unë vë poweroff duke besuar se ajo do të fillojë përsëri me iso në virtualbox kështu që unë hequr atë ose më mirë të hequr iso dhe kur unë rinisni nuk kishte asgjë, unë duhet të lënë izo vendosur? Në kohën e rindezjes, a nuk do të shfaqet përsëri harku iso sikur të ishte përsëri duke instaluar? faleminderit per komentin

  gjithçka ishte fshirë, do të ndodhë në një kohë tjetër.

  1.    Juan Carlos Cabrera dijo

   Tutorial i shkëlqyeshëm, por unë kam një problem të vogël për të parë nëse dikush më ndihmon, së pari në pjesën e ndarjes pasi kam shkarkuar versionin e fundit të Arch nga faqja, ndarja është diçka ndryshe pasi që unë shkruaj komandën cfdisk marr 5 formate që Unë kam Çfarë të zgjedh para ndarjes zgjedh të parën por nuk e di nëse është e saktë, së dyti nuk ka më mundësi që të zgjidhni numrin 82 si ndërrim linux, tani është me emër dhe ka shumë Unë nuk e shoh mundësinë të boot vetëm, dhe më në fund unë bëj të gjitha hapat dhe kur unë reboot sistemi nuk ngarkuar apo edhe të fillojnë unë e kam bërë atë disa herë në disa makina virtuale dhe është gjithmonë e njëjtë.

   çdo sugjerim do të vlerësohej shumë.

 96.   Amaranth dijo

  Dokumentacion i pabesueshëm. Faleminderit per gjithcka !!!!!!!!!

 97.   mxtld1 dijo

  Nëse merrni një gabim si më poshtë

  Gabim: Aktivizimi i lidhjes dështoi: (7) Sekretet u kërkuan, por nuk u siguruan.

  zgjidhet kështu; të paktën më ka funksionuar

  sudo nmcli dev wifi lidh fjalëkalimin e emrit YourNetworkName

  Kuotat e vetme janë të nevojshme kur fjalëkalimi juaj i rrjetit përfshin simbole të çuditshme.

 98.   Rick berdejo dijo

  Ju faleminderit shumë për udhëzimin tuaj. Eshte shume e mire.

  Këtu është një udhëzues që gjeta për ata që kanë nevojë për informacion se si të instalojnë në kompjuterët UEFI.

  http://es.wikihow.com/instalar-Arch-Linux

  1.    Nicolas dijo

   Udhëzues i shkëlqyeshëm, e vura në praktikë këtë pasdite në kompjuterin tim dhe përrallore ...

 99.   Alexh Cristhian dijo

  Unë jam duke ndjekur këtë udhëzues, por unë kam qëndruar në këtë pjesë:
  sudo nmcli dev wifi lidh fjalëkalimin "SSID" fjalëkalimin "

  Unë ndryshoj SSID dhe fjalëkalimin në ato që korrespondojnë me rrjetin tim, por gjithmonë kam një gabim të mos gjetur, ndonjë konsideratë për të marrë parasysh? Faleminderit.

 100.   eliotime3000 dijo

  Udhëzuesi juaj ishte më ndriçues kur e provonit në Virtualbox sesa vetë udhëzuesi zyrtar. Faleminderit shumë që më kursyet orë të gjata lodhje.

 101.   anonim dijo

  Përshëndetje Alejandro, kam një pyetje, unë tashmë kam instaluar debian pranë dritareve në disk, unë dua të përdor ndarjen e windows për të instaluar harkun, problemi është se më lejon vetëm të bëj dy ndarje kështu që mendova se mund të instaloja harkun në një ndarje e vetme si dhe në ubuntu dmth., në atë ndarje do të kishte / root / boot / home dhe kështu me radhë, por gjatë montimit të ndarjeve thuhet se montimi i sda1 në mnt si root do të thotë që dosjet / home / boot të tjera pasi shuma ose nuk është e zbatueshme,
  partonet e mia jane keshtu sipas gparted
  / dev / sda1 ntfs / media / xxxxxxxxx 97.65gb
  pa shpërndarje 1mb
  / dev / sda2 ext4 / 46.7gb
  pacaktuara
  / dev / sda3 zgjeruar 787.29gb
  / dev / sda5 linux-swap 1.86gb
  / dev / sda6 ext4 / shtëpia 785.43
  Dua të instaloj arch në sda1 më konkretisht disa këshilla, nuk dua të prek debian dua ta lë ashtu siç është dhe dua ta testoj harkun por nuk dua ta virtualizoj
  faleminderit në çdo rast pres përgjigjen tuaj

 102.   Alex dijo

  Përshëndetje, unë ndoqa të gjitha hapat pasi ato korrespondojnë më shumë se 6 herë, tashmë të lodhur në të gjitha përpjekjet, fshiva dhe ri-formatova ndarjet, fshita ndarjet, i rikrijova siç është, nuk ka asnjë rast. Problemi im është si vijon: sistemi instalon gjithçka në rregull deri në hapin e fundit të instalimit të harkut. por kur i jap reboot ajo rinis dhe një lloj dëshiron të fillojë por ajo rinis në momentin që e bën atë pa pushim pa u ndalur. (Mund të lexoni se çfarë thotë në ekranin duke ngarkuar GRUB.) Dhe ajo rinis. Për të hequr qafe dyshimet e mia, u përpoqa ta instaloj me Evo dhe më dha të njëjtin gabim dhe nuk di çfarë të bëj ndonjë rekomandim. Me sistemet e tjera Linux nuk kam asnjë problem vetëm me arch. Unë pres përgjigjen tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Faleminderit nga rruga, kompjuteri im është një satelit TOSHIBA C845 - SP4301SA

 103.   kolorado dijo

  Një ditë e instaloj, tani përdor manjaro, Përshëndetje.

 104.   jose dijo

  Përshëndetje

  Unë kam ndjekur hapat por varet në rindezjen e parë me këtë mesazh

  duke ngarkuar ramdisk fillestar

  regards

 105.   diego dijo

  Pasi instalova gjithçka përveç ambientit grafik gnome, për ndonjë arsye të panjohur, unë ndalova së startuari Terminalin, u përpoqa ta filloja dhe ai mbaron. Faleminderit për këtë udhëzim të shkëlqyeshëm. Ju lutem ndihmë.

 106.   Karlos Ferra dijo

  Nuk e di pse njerëzit vazhdojnë të instalojnë Arch, ata thjesht humbin kohë dhe rrezikojnë të bëjnë gabime, në mënyrë që të përçmojnë punën e krijuesve të Manjaro. Në më pak se një orë ju keni instaluar Arch me gjithçka që ju nevojitet.

  1.    KZKG ^ Gaara dijo

   Pra, instalimi i Arch është një humbje kohe ... LOL !!! Comment Komenti juaj shumë, shumë qesharak

 107.   pedro dijo

  Nuk e shoh vijën e shpejtë kur filloj instalimin, kjo i ndodhi dikujt

 108.   Hugo Landaeta dijo

  Mirëmbrëma, ju shkruaj për sa vijon, instaloni archlinux në VirtualBox duke ndjekur këtë udhëzues, gjithçka ishte perfekte deri në konfigurimin për tu lidhur në një rrjet pa tel me Network Manager. Më jep mesazhin vijues "gabim: nuk u gjet asnjë pajisje WI-FI".

 109.   Carlos dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm, megjithëse doja të pyesja nëse mund të më ndihmonit. Instaloni Arch me udhëzuesin tuaj nuk kisha problem. Ju falënderoj shumë për ndihmën tuaj. Tani kam një problem që dua të fshij gjithçka dhe ta instaloj përsëri duke shtuar edhe kali por kur rinis dhe konfiguroj bootin për usb ai futet në grub direkt për tu boot pa lexuar isbs bootable. Unë ju them se usb i kam bërë ato përmes terminalit me komandën dd dhe gjithashtu kompjuteri im ka uefi bios. E di që nuk është një pyetje specifike nga postimi, por e kalova tërë fundjavën duke u përpjekur ta zbuloja pa sukses. Unë e vlerësoj ndihmën tuaj paraprakisht. Përqafim qëllimi. P / d nga rruga, ju e dini që unë kurrë nuk mund të bëj verë punë, kam arritur të instaloj të gjitha varësitë, por asnjë program windows punoi mirë për mua, dua të them që ato hapen por ato nuk funksionojnë si duhet. Faleminderit

 110.   Juan Carlos Cabrera dijo

  Mirëmbrëma, do të doja të më sqaronit një pyetje, kur shkruaj komandën cfdisk për ndarjen e diskut, marr 4 mundësi për të zgjedhur cilat janë: gpt, two, sgi, sun, dalin ato 4 opsione, cilat duhet te zgjedh Unë gjithmonë zgjedh të parën, por gjatë ndarjes nuk marr opsionin e shkëmbimit, dua që të më ndihmoni, ju lutem dhe faleminderit.

 111.   zabapuen dijo

  Pse në këtë pikë, në vitin 2015 sistemet janë duke u instaluar ende duke supozuar se përdoret vetëm BIOS? Çfarë bën UEFI? Si mund ta instaloj grub me mbështetjen e UEFI me pacstrap? Si mund ta vendos ndarjen / boot? a duhet ta përdor ndarjen UEFI dhe ta montoj në / boot?

  1.    i gjallë dijo

   Në Wiki ka shumë informacion në lidhje me të. Tani, nga përvoja ime, instalimi i ArchLinux me UEFI nuk e komplikon jetën time dhe unë instaloj me Antergos, i cili ka mbështetje për këtë dhe e bën atë shumë lehtë. E vetmja gjë që duhet të bësh është të vendosësh një ndarje 512MB në FAT32 dhe të thuash që boot / boot do të jetë aty ..

   të fala

 112.   Valerie Graciela dijo

  Për të instaluar Arch në boot-dual me Windows, ose një sistem tjetër të instaluar tashmë, para se të hyni në chroot, është thelbësore të instaloni os-prober, ose nuk do të njohë sisteme të tjera.

  pacstrap / mnt os-prober

  Unë gjithashtu e instalova atë në CD të drejtpërdrejtë për çdo rast

  pacman-Sy
  pacman -S os -prober

  1.    javier dijo

   Dhe ndarjet siç do të krijoheshin pasi që unë mund të krijoj vetëm 2 primare pasi të kem instaluar më parë dritaret

 113.   Gromit Diaz dijo

  A është ky udhëzues për instalim në makinën virtuale, apo vetëm për atë fizik?

  1.    Jukiteru dijo

   Mund ta përdorni edhe në një makinë virtuale.

 114.   Rodrigo Llancafil dijo

  Përshëndetje! ka pak kohë që ishte në linux. Sot doja të instaloja archbang! sepse kërkon më pak kohë për të konfiguruar gjithçka kur është gati për t'u përdorur. Problemi është se nuk mund të filloj modemin usb, mënyra e vetme e lidhjes me internetin që kam në punë. Më parë e bëra me

  $ sudo systemctl filloni ModemManager.service && sudo systemctl aktivizoni ModemManager.service

  dhe me kaq mjaftonte, ai do të dilte herën e parë. Tani ai nuk po shkon, ai thotë:

  dështoi të fillojë ModemManager.service: Njësia ModemManager.service dështoi në ngarkimin: Asnjë skedar apo direktori e tillë.

  Çfarë mund të bëj gabim? ndryshimi është se tani e instalova në uefi ... a mund të jetë kështu?
  Faleminderit për idetë që mund të më jepni, unë jam mjaft e re në këtë

  1.    Jukiteru dijo

   Ju duhet të instaloni modemmanager në shkallën e parë.

   sudo pacman -S modemmanager

   Dhe pastaj aktivizoni shërbimin.

 115.   Darko dijo

  Përshëndetje faleminderit për tutorialin, vetëm një pyetje në versionin e harkut që po përpiqem të instaloj llojin "Bootable" nuk shfaqet dhe shoh që shfaqet lloji FreeBSD dhe dua të di se cilin opsion duhet të përdor, atë Unë përpiqem në këtë përpjekje për të instaluar ajo është Bios BOOT. Mund të më ndihmoni ju lutem, unë do ta vlerësoja atë.
  Të fala.

  1.    Adolfo Rojas dijo

   Në rast se nuk e kuptoni, më duket se kam parë një mundësi në llojin në të cilin thoni se është boot
   Ose nëse jo, pasi keni krijuar ndarjet, kur gardhet për tu montuar ju sqaroni se cili është bootable.
   Gjëja tjetër që mund të bësh është në vend që të përdorësh cfdisk, mund të ndash me ndarje gparted, ose manual
   * Shënim: Herën e fundit që instalova harkun, ishte në shkurt.

 116.   Darko dijo

  Përshëndetje, faleminderit për tutorialin, unë e ndoqa atë dhe kur arrita te pjesa për të vendosur një lloj në ndarjen e boot-it unë hasa se versioni që po përdor i arch, është 2015, nuk ka flamurin "Bootable" dhe provoni BIOS BOOT dhe unë jam duke pritur për rezultate, unë shpresoj se ju mund të më ndihmoni të dinë se çfarë mund të vendos në mënyrë që sistemi të punojë pa probleme.
  Faleminderit dhe nderime të mira.

 117.   Carlos dijo

  Shumë mirë, kam një problem me instalimin e archlinux në kutinë virtuale, ndjek të gjitha hapat pa problem derisa instalimi të mbarojë dhe kur ta ristartoj atë, duhet të shfaqet menyja grub por përsëri marr imazhin fillestar të iso, e cila mund të jetë ?? nuk më ka hedhur ndonjë gabim në instalim

  1.    joako dijo

   Ju duhet ta hiqni imazhin, pasi ta keni instaluar.

   1.    Carlos dijo

    Na vjen keq që unë tashmë e kam çmontuar iso-në, por unë ngarkoj GRUB dhe nuk ngarkon kurrë sistemin operativ,

   2.    Carlos dijo

    Unë isha në gjendje ta bëja atë, më falni që problemi ishte thjesht çështja e çmontimit sa më shpejt që të mbaroja instalimin, shumë
    cas faleminderit

 118.   Joshua dijo

  Përshëndetje, postim shumë i mirë. Por a mund të shpjegoni një mënyrë për të instaluar harkun së bashku me sistemet e tjera operative, unë aktualisht kam Windows 7, Ubuntu dhe Fedora dhe dua të heq Ubuntu për të instaluar dhe provuar harkun, çfarë duhet të bëj? Faleminderit.

  PS: Më pëlqen të shpik shumë XD

  1.    joako dijo

   Unë ju shpjegoj. Së pari, unë ju rekomandoj që të keni një minimum prej 20 GB hapësirë ​​të lirë, nëse mundeni, 30 GB është më e mirë. Në atë hapësirë ​​do të bëni ndarjet për të instaluar harkun.
   Nuk e di si do të keni konfigurimin e ndarjes, por sigurohuni që ta bëni atë. Në përgjithësi përpiqem të menaxhoj ndarjet me dritare, sepse ishte më mirë për mua, por ju dukeni.
   Pastaj thjesht ndiqni udhëzuesin, por rregulloni emrin e ndarjeve që po bëni dhe e përshtatni atë me udhëzuesin.
   Për shembull në udhëzues, ndarja / boot është në / dev / sda1, por për shkak se nuk ka të instaluar sisteme të tjerë, në vend të kësaj ju ndoshta e keni atë në një numër më të madh, për shembull / dev / sda7.

   Duke sqaruar atë, unë bëj disa rekomandime, mos e bëni vetë ndarjen e shtëpisë, zakonisht ruan skedarët që përdorni çdo ditë (dokumente, muzikë, etj.). Nëse keni kaq shumë shpërndarje, duhet të keni një ndarje të vetme ku mund të ruani skedarët dhe t'i përdorni ato nga shpërndarjet e ndryshme. Unë, për shembull, kam vetëm windows 7 dhe hark linux për momentin, por unë i ruaj të gjitha skedarët në Windows 7 dhe hyj në ndarjen e windows (disk C, siç dihet në windows) nga Linux Linux kur duhet të dëgjoj muzikë apo diçka e tillë.

   Një gjë tjetër që unë sqaroj është se, me siguri ju me aq shumë ndarje që tashmë keni hapësirë ​​për ndarje primare (lejohen maksimumi katër ndarje kryesore), kështu që ndoshta do të duhet të krijoni një ndarje të zgjeruar (e cila është gjithashtu primare) dhe në të bëjë të gjitha ndarjet e nevojshme për hark. Kjo ka një disavantazh, sepse zakonisht rekomandohet që të keni ndarjen / boot në një ndarje primare. Sidoqoftë, pa e ditur se si i vendosni gjërat, nuk mund t'ju them me siguri se çfarë të bëni.

 119.   zarzavate jakë dijo

  Mirëdita,

  Artikull shumë i mirë, faleminderit për detajimin e procesit, megjithëse për momentin nuk kam qenë në gjendje të plotësoj hapat. Po përpiqem të instaloj Archlinux në një Vaio VPCW11S1E. Unë tashmë kam instaluar Archlinux në makina të tjera pak kohë më parë. Gjatë procesit të këtij instalimi, kompjuteri shkon të flejë pas 30-60 sekondash. Në forumet e Archlinux ose duke kërkuar në rrjet kam gjetur një shpjegim të qartë për këtë problem, megjithëse duket se mund të jetë për shkak të një çështjeje që lidhet me kartën grafike dhe disa modifikimeve që duhet të bëhen në / etc / systemd / logind. skedar konf. Por kjo do të ishte tashmë me sistemin e instaluar.
  A më di dikush më jep ndonjë koordinatë?

  Përshëndetje!

 120.   JUAN JOSE MOLINA TABORDA dijo

  shoku Unë jam duke instaluar si një makinë virtuale dhe kam një gabim në regjistrat. kurrë nuk fillon, gabim i dukshëm kritik. A mund te me ndihmosh?

 121.   Benito dijo

  Përshëndetje, si jeni, faleminderit për udhëzuesin është mjaft i mirë, unë e kisha përdorur atë disa herë dhe gjithçka ishte e përsosur, por sot kam instaluar përsëri Archlinux në fletoren time HP dhe duke përfunduar instalimin, duke zgjedhur archlinux në grub në vend kur identifikimi duket se vazhdon të instalojë ambientin grafik, nuk më tregon asgjë, vetëm ekranin e zi. Shpresoj se mund të më ndihmoni, unë tashmë shikova në disa pjesë dhe nuk gjeta një zgjidhje, kjo më kishte ndodhur tashmë në manjaro pasi aplikova një azhurnim.

  të fala

 122.   Alfredo dijo

  Ky udhëzues nuk azhurnohet, nuk është 2015, komandat nano nuk funksionojnë, as mkinitcpio, gjithçka që bëra shkoi keq; faleminderit Alejandro :)

 123.   heero_yuy91 dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm, e aplikova hap pas hapi dhe tashmë kam të instaluar skedarin tim të bukur, shumë faleminderit për ndarjen e njohurive tuaja, ju lë një pamje të ekranit të desktopit tim me plazma 5.3 😉 http://wp.me/a1GACy-g7Q

  Përshëndetje nga reputacioni i El Salvadorit

  1.    heero_yuy91 dijo

   https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2015/06/instantánea2.png
   awwwns kjo është lidhja conf konfuzion i vogël, dhe faleminderit përsëri

 124.   korb291286 dijo

  një ditë do ta instaloj

 125.   hektor dijo

  Faleminderit shumë për këtë udhëzues të shpejtë, procesi ishte shumë argëtues

 126.   aldo dijo

  Udhëzues të shkëlqyeshëm blog Blog i shkëlqyeshëm… Shkoni përpara !!!

 127.   Carlos dijo

  Unë ndoqa udhëzuesin e instalimit dhe gjithçka dukej mirë, por pas rindezjes vetëm u shfaq:

  Arch Linux
  Opsione të përparuara për Arch Linux

  Zgjodha të parën por vetëm më tregon
  hyrja në emër pcname:. Nuk di çfarë të vendos këtu
  dhe me vone :
  Fjalëkalimi: Vendos atë që kam zgjedhur, por thotë e Pasaktë

  Nuk e di çfarë të bëj.

  1.    Carlos dijo

   Ose më vjen keq, unë thjesht duhej të vendosja:
   Identifikimi Mynamedepc: rrënjë
   Fjalëkalimi: ****** // Fjalëkalimi im

 128.   joel dijo

  Përshëndetje faleminderit, tutorial i mirë, unë thjesht kam një pyetje
  Nëse dua të krijoj 2 ndarje swap dhe / root në mënyrë që gjithçka të instalohet së bashku (boot, root dhe home) unë e di që duhet të montoj root por nuk e di nëse duhet të përdor komandën mkdir / mnt / home dhe mount / dev / sdax / mnt / home, domethënë, unë thjesht dua të di nëse duhet të aktivizoj vetëm swap dhe mount root.
  të fala

 129.   Exors dijo

  A mund të krijoni një udhëzues për ta instaluar në një SSD? , Më thanë që duhet të bësh disa ndryshime në ndarëse për të shmangur përkeqësimin

 130.   O zot i madh dijo

  Përshëndetje, ditë e mirë .. hej, unë jam duke u përpjekur për të instaluar achilinux 2015, por unë jam duke parë atë jeshile kur ndarjen, unë kam të ndryshme, #cfdisk - Unë hedh 4 opsione të cilat janë; gpt, dos, sgi, sun, do të doja të më mbështesnit, aktualisht po përpiqem ta instaloj në një makinë virtuale nëse kam sukses në të, do t'i instaloj në kompjuterët e mi ..

  1.    Juan Carlos Cabrera dijo

   Përshëndetje Omga, më shikoni, e njëjta gjë më ka ndodhur pasi ky udhëzues nuk shpjegon atë pjesë të RI që përbën versionin më të fundit të Arch, kur të merrni 4 opsionet për të zgjedhur ndarjen kur shkruani cfdisk zgjidhni ndarjen (dy ) meqenëse ajo ndarje është ajo që ju jep mundësinë për të shënuar ndarjen / Boot si Bootable dhe ajo që ju jep opsionin Linux Swap me numrin 82.

   Askush nuk mund të shpjegojë se për mua unë bëra të njëjtën pyetje si ju disa muaj më parë në të njëjtin post dhe askush nuk u përgjigj mua, unë kam për të filluar puyar çdo lloj ndarje derisa kam gjetur një të saktë, Unë shpresoj se përgjigja ime do të ju shërbeu të dobishme drejt pyetjes tuaj.

   1.    Olga dijo

    Faleminderit Juan Carlos, për kontributin tënd nëse isha duke hetuar dhe nuk mund ta gjeja, faleminderit për Apollo-n dhe kohën për të dhënë përgjigje., Përshëndetjet janë të vlerësuara, të përzemërta

    1.    Juan Carlos Cabrera dijo

     Gjithmonë në shërbimin tuaj, mos hezitoni të shkruani dhe unë arrita të instaloj Arch në mënyrë të përsosur pasi kalon trauma e ndarjes pa ditur se cilën mundësi të zgjedh. Mos harroni para se të shkruani ose ruani ndarjen shenjat e ndarjes së boot midis opsioneve që thotë bootable.

 131.   Ju Buntu dijo

  Urimet e mia për këtë udhëzues, i cili shërbeu si plotësues i instalimit tim: Kam ndryshuar disa pika, nuk kam krijuar skedarët vconsole.conf, locale.conf dhe 10-keyboard.conf, dhe të gjitha këto i kam bërë me: «localectl -Nuk-konverto set-x11-keymap është pc105 deadtilde, dvorak grp: alt_shift_toggle ».
  Gjithashtu, unë përdor gdisk në vend të fdisk dhe bëj 5 ndarje, dhe nuk e prek mkinitcpio.
  Për një disk 20 GB
  sda1: ef02 ……… + 35Mb
  sda2: ef02 ……… + 500 MB / boot
  sda3: 8200 …… .. + 4Gb shkëmbim
  sda4: 8304 …… .. + 10 GB /
  sda5: 8302 …… .. + 5'5 GB / shtëpi
  Gjithashtu, kur instaloj grub e bëj duke përdorur:
  "Grub-install – no-floppy / dev / sda"
  "Grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
  "Dalja"
  "Reboot"
  Dhe me vone:
  root -> passwd -> systemctl enable / start dhcpcd.service -> pacman -Syyu -> useradd -m -g përdorues -s / bin / bash (përdorues) -> nano / etj / sudoers -> passwd (përdorues) -> Instaloni mjedisin grafik.
  Mendoj se secili mësues ka broshurën e tij.

  Përshëndetje.

 132.   Norberto dijo

  Nga.q.me. ju keni ruajtur me këtë udhëzues, kjo është hera e dytë që instaloni hark, dhe kjo e bën atë "një copë tortë".
  Shumë falemnderit.
  P.S. Tastiera nuk është konfiguruar keq, është android që më godet çdo rrahje ...

 133.   Imazhi i mbajtësit të alejandro Ponce Vega dijo

  Tutorial i mirë, ajo që tërhoqi vëmendjen time është se unë nuk jam i vetmi Alejandro Ponce që i pëlqen linux

 134.   Unë pe! dijo

  Rezulton që unë e instalova dhe gjithçka ishte në rregull, por kur fillon më pyet alog si kjo:
  (emri i hostit, i cili do të ishte hapi 8) hyrja:
  Çfarë duhet të shkruaj atje?
  Nuk merr emrin e përdoruesit ose fjalëkalimin tim dhe nuk mund të mendoj për asgjë që shkon atje.
  Faleminderit paraprakisht për këdo që më ndihmon

 135.   Moisiu Ogando dijo

  Në gati 60 vitet e mia, duke instaluar Arch, Gentoo dhe Slackware në një muaj më ka dhënë një kënaqësi të jashtëzakonshme.
  Faleminderit Alejandro Ponce, rootsudo, Dasgregor ... faleminderit shumë.

 136.   Samuel dijo

  Çfarë është ramdisk dhe për çfarë përdoret? Çfarë është Grupo Wheel dhe për çfarë përdoret?

 137.   Ackspim vasnger dijo

  Përshëndetje komunitet i dashur, unë jam i etur të vazhdoj të mësoj me arch linux sepse jam fillestar.
  Konfigurimi po shkonte shkëlqyeshëm derisa duhej të instaloja grub "grub-install / dev / sda". Këtë e marr posaçërisht pas përpunimit. "Gabim: nuk do të vazhdojë me listën e bllokimeve."
  Ju lutem, u bëj një thirrje atyre që dinë dhe duan të më ndihmojnë të njoh gabimin në këtë situatë.

 138.   Ackspim vasnger dijo

  Përshëndetje komunitet i dashur, unë jam i etur për të vazhduar mësimin me arch linux sepse jam fillestar.
  Konfigurimi po shkonte shkëlqyeshëm derisa duhej të instaloja grub "grub-install / dev / sda". Këtë e marr posaçërisht pas përpunimit. "Gabim: nuk do të vazhdojë me listën e bllokimeve."
  Ju lutem, u bëj një thirrje atyre që e dinë dhe duan të më ndihmojnë të njohin gabimin në këtë situatë dhe të vazhdojnë të vazhdojnë. Faleminderit shume

 139.   Hektor Leon dijo

  Faleminderit shumë për këtë udhëzues, është shumë i detajuar dhe i lehtë për tu ndjekur. Ju më ndihmuat sikur nuk keni ide!

 140.   Ignacio dijo

  mirë, do të doja të dija si ta instaloja harkun së bashku me win 7 të instaluar tashmë?

 141.   akull dijo

  Unë lë një lidhje në blogun tim në lidhje me instalimin që kam bërë, nuk kam pasur probleme, shpresoj që të ndihmojë http://icemodding.blogspot.com.ar/2015/12/guia-de-instalacion-de-archlinux.html

 142.   Alexander Calderon dijo

  A është e nevojshme të keni një ndarje për / boot?
  Meqenëse nuk e kam dhe nuk kam ndërmend të formatoj shtëpinë time.
  A është e mundur të instaloni ArchLinux kështu? A ndryshojnë hapat në ndonjë mënyrë?

 143.   komanshark dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm. Kombinimi i Arch Wiki dhe ky më ndihmoi të kisha një PC të mirë për përdorimin tim të zakonshëm

 144.   Moisiu Ogando dijo

  Përshëndetje Alejandro… Për herë të dytë verifikoj që udhëzuesi juaj të çon në një port të mirë, faleminderit shumë. Herën e parë që instalova kde,
  dhe kësaj here gnome. Befasia ime ishte që terminali nuk hapet. Kam instaluar një tjetër dhe është perfekt, por do të doja të zbuloja se çfarë ka ndodhur. Cilësimet e tastierës dhe gjuhës janë të gjitha të mira. Ndonje ide?
  Ju falënderoj përsëri.

 145.   dhjetëshe dijo

  Mirëdita, unë sapo instalova Arch Linux duke ndjekur përsëri udhëzimin tuaj dhe vendosa të instaloj XFCE4 si një mjedis grafik. Në fund të instalimit gjithçka dukej se po shkonte mirë, i vetmi problem që kam gjetur deri më tani është se kur dua të fik kompjuterin tim, asgjë nuk ndodh ... me sa duket vetëm monitori fiket por CPU është akoma e ndezur pasi nëse do të kishte qenë në një lloj lak. Më duhet të përdor butonin e energjisë për ta fikur "papritmas". Unë e di që nuk është mënyra e duhur, por nuk mund të gjej një mënyrë tjetër për ta bërë atë. Më parë e njëjta gjë më kishte ndodhur me një kompjuter tjetër dhe unë arrita të zgjidh problemin vetëm se nuk e dokumentova se si e bëra atë. Kur hyni në kompjuterin tjetër (hyni në një terminal sepse kam instaluar Archlinux + Openbox) gjithmonë fut komandën:

  sudo sysctl -p

  dhe pas kësaj del:

  bërthama .shmmax = 128000000
  kernel.sysrq = 1
  kernel.sysrq = 1

  Vetëm nëse e shtyp atë komandë në tastierë para se të identifikohem ose para se të fik kompjuterin tim, mund ta fik atë në mënyrë korrekte.

  Unë tashmë u përpoqa ta mbyllja atë me komandat "poweroff", "shutdown" dhe "stop" dhe problemi vazhdon. Gjithashtu kur përpiqem të kaloj në një tastierë virtuale kam probleme pasi që një ekran krejt i zi shfaqet në të njëjtën mënyrë dhe pa mundësi për të futur një komandë.
  Emri im i përdoruesit dhe rrënja ime kanë lejet "e fuqisë"
  Unë do të vlerësoja nëse dikush mund të më ndihmonte të kujtoj se për çfarë qëllimi shërben komanda e mësipërme dhe nëse ka ndonjë mënyrë për ta automatizuar atë në kohën e hyrjes për të rregulluar problemin me harkun tim të instaluar së fundmi + xfce4
  Përshëndetje, mirëmëngjesi dhe paraprakisht faleminderit për ndihmën

 146.   Ricardo Rodriguez dijo

  Udhëzues i shkëlqyeshëm ...

  Thjesht do të shtoja hapat për Bluetooth dhe voila ... ajo që më pëlqen është që shpjegon atë që nuk bën askush tjetër: INSTALIMI NAP Laptop! Të gjithë shpjegojnë se si të instaloni në mjedise virtuale ose desktop. Shtë e para që shoh që përqendrohet te laptopët… FALEMINDERIT… !!!

 147.   kubanito.cu dijo

  Vëlla i shkëlqyeshëm tutorial, unë kam google shumë duke kërkuar një udhëzues si ky, e vërteta është që nuk kam shumë përvojë në linux, por në 3 vitet që kam qenë linuxero jam lodhur me debian, ubuntu dhe fedora, kështu që deri tani nuk kam gjetur një që të më kënaqë vërtet, mendoj se është koha të provoj Archlinux. Përshëndetje dhe faleminderit për këtë tutorial të shkëlqyeshëm

 148.   Vidal Rivero Padilla dijo

  Ju mund të ndryshoni ngjyrën e shkronjave të komandave, sepse duke qenë një ngjyrë e bardhë është pak e vështirë të mbash renditjen e hapave që duhet të ndjekësh, të lutem

 149.   Joseph dijo

  Përshëndetje, së pari, faleminderit shumë për udhëzuesin, ishte shumë e dobishme për mua tani kam sistemin kryesor, por kam një problem, touchpad më përgjigjet por nuk mund ta klikoj, vendos konfigurimin që duhet të ketë touchpad? Faleminderit

 150.   Gerardo silva dijo

  Një tutorial i shkëlqyeshëm kontributi i tillë vlerësohet pasi pata fatin e keq të mos isha në gjendje ta instaloja pas 5 përpjekjesh, por me këtë udhëzues ai tashmë funksionon në një laptop të modelit 2007 në mënyrë të përsosur.

 151.   Ujku Lavin dijo

  Gjithmonë kam menduar se ky udhëzues është shumë i mirë dhe nuk më ka lënë kurrë të bllokuar, por pse nuk përdorni ngjyra më të dukshme për komandat? shumë prej nesh janë të verbër nga përdorimi i kompjuterit aq shumë: v

 152.   Emi dijo

  Unë e dua tutorialin e shpjeguar shumë mirë, një shembull të udhëzuesve të mirë!

 153.   Axel gad dijo

  Përshëndetje atje! Unë u përpoqa të instaloj harkun dhe dritaret 10, por kam një problem që është kur përdor mjetin Cfdisk, ai merr parasysh 2 ndarjet e Windows 10 (NTFS) si sda1 dhe 2, domethënë kur dua të krijoj nuk e lejon sepse më thotë se duhet të zëvendësoj një nga ndarjet kryesore me një të zgjeruar, e cila nga sa di unë është sepse mund të krijohen vetëm 4 ndarje kryesore. Do të doja të dija nëse ka ndonjë mënyrë për të injoruar ato ndarje të Windows ose ende duke i pasur atje, të jem në gjendje të krijoj katër që më duhen për Linux? Unë mund të krijoj Boot and Root si primare dhe Home si një të zgjeruar, por kjo do të më çonte të krijoja Swap brenda Home.

  1.    Nathan ORT dijo

   pershendetje, po provoj gjithashtu dhe me sa duket ajo qe funksionoi per mua ishte te krijoja nje ndarje te zgjeruar ku vendosi boot, (root) / dhe ndarjen swap, pas kaq shume kerkimesh ne rrjet erdha ne kete faqe ne internet https://foro.elhacker.net/windows/resuelto_arch_linux_junto_a_windows_particion_reservado_para_el_sistema-t442303.0.html nga atje mora idenë se shpresoj të funksionojë

 154.   txuber dijo

  Përshëndetje, pasi ndoqa të gjitha hapat sapo të rifilloj, marr "bootin ... GRUB_" në ekranin sipër majtas dhe qëndron kështu. Unë kam instaluar tashmë 6 herë dhe gjithmonë e njëjtë. Nga një kompjuter portativ në modalitetin e trashëguar.
  Dikush që ka të njëjtin problem?