Udhëzues për Redaktorët dhe Redaktorët

Mirëseardhje:

Nëse jeni duke e lexuar këtë udhëzues, kjo është ndoshta sepse ju doni të bashkëpunoni me DesdeLinux.net dhe kjo na mbush me kënaqësi.

Siç e dini, NgaLinux.net është një blog që ka fituar shumë ndjekës për cilësinë e artikujve të tij dhe frymën e komunitetit që frymohet rreth tij.

Ne besojmë në Komunitetin dhe në atë se sa të vlefshme mund të jenë kontributet tuaja, dhe kjo është arsyeja pse kushdo që dëshiron dhe është i interesuar mund të transmetojë njohuritë dhe përvojat e tij përmes blogut tonë. Ne nuk e ngarkojmë ose paguajmë për të! Onlyshtë e nevojshme vetëm të kesh dëshirën për të ndarë.

Ky udhëzues synon të tregojë se cilat janë elementet që duhet të merren parasysh gjatë botimit të një artikulli. Përputhja me parametrat e përshkruar më poshtë jo vetëm që i bën artikujt me cilësi më të mirë, por kursen shumë punë për ekipin redaktues.

Nëse për ndonjë arsye nuk ndiqni kërkesat e përcaktuara në këtë dokument hap pas hapi, është e mundur që artikulli juaj të vonohet në miratimin ose thjesht të mos botohet. Na ndihmoni të përhapim njohuri falas.
Çdo pyetje që mund të keni, ju lutemi dërgoni ato në postën tonë elektronike Staff@desdelinux.net me temën: Udhëzuesi i Hartimit.

Faleminderit që dëshironit të bashkëpunoni !!!

Ekipi i Redaktorëve
NgaLinux.net

Kërkesat për të shkruar një artikull të mirë

Ka disa kërkesa themelore që duhet të merren parasysh kur botoni një artikull në DesdeLinux. Gjëja kryesore është që ju doni të ndani, por duhet t'i arrini lexuesit në mënyrën më të thjeshtë, të pastër dhe korrekte të mundshme. Le të shohim disa nga detajet që duhet të marrim parasysh:

Punë me tekstin

Nëse është e mundur, mos Kopjo / Ngjit

Në DesdeLinux ne e kemi karakterizuar gjithmonë veten duke ofruar përmbajtje origjinale, dhe edhe nëse artikulli kopjohet nga një faqe tjetër, ne gjithmonë përpiqemi të kapim idenë dhe me fjalët tona ose nga këndvështrimi ynë, krijojmë një artikull të ri.

Gjëja kryesore është të shmangni problemet e të drejtës së kopjimit, përveç shmangies së ndëshkimeve nga Google për përmbajtjen e kopjuar. Në këtë mënyrë mund të kujdesemi për nivelin e cilësisë së blogut.

Kushtojini vëmendje të madhe drejtshkrimit

Një nga detyrat më të vështira gjatë rishikimit të artikullit para botimit të tij është korrigjimi i drejtshkrimeve, theksimeve, presjeve dhe shenjave të tjera të pikësimit, si dhe korrigjimi i keqpërdorimit të shkronjave të mëdha dhe të mëdha.

Në fillim të fjalisë dhe në emra të përveçëm si p.sh. Facebook y Skype Fillon me një shkronjë kapitale fillestare. Emri i aplikacioneve si Pidgin, Amarok, etj Ata janë emra të përveçëm dhe prandaj kanë gjithashtu një shkronjë fillestare të madhe.

Ne rekomandojmë instalimin e një Kontrolluesi drejtshkrimor në shfletuesin.

Mos harroni kurrë të vendosni burimin nga i cili merren informacionet

Në rast se artikulli që dëshironi të shkruani vjen nga një faqe tjetër në internet, duhet të vendosni një lidhje DIREKTE te burimi. Në rast se burimi i përmendur nuk ka një version dixhital, emri, titulli, numri, botimi, etj janë ende të qarta. Kjo është kryesisht për një çështje etike.

Përmbajtja e detyrueshme

Tre elementët që nuk duhet të mungojnë në një artikull janë:

Imazhi i jashtëzakonshëm: Duhet të jetë një imazh mundësisht sipas temës së artikullit. Duhet të jetë një imazh i mrekullueshëm, dhe me proporcion 4: 3, domethënë se është më e gjerë se e lartë. Normalisht WordPress kujdeset për prerjen dhe rregullimin e imazhit. (Si të futni një imazh të paraqitur shpjegohet më poshtë)

Categories: Verifikoni që artikulli është në Kategorinë e duhur, e cila duhet të jetë vetëm një, përveç nëse mendoni se duhet të jetë edhe një artikull Recomendado.

Tags: Etiketat janë fjalë të thjeshta ose të përbëra që përmendin pjesë të rëndësishme të artikullit. Për shembull, nëse artikulli ka të bëjë me një aplikacion të quajtur gedit dhe funksionimi i tij në Ubuntu, etiketat mund të jenë gedit, ubuntu (gjithnjë të ndara me presje). Nëse artikulli është një mashtrim, howto, ose diçka e ngjashme, atëherë etiketat mund të jenë gedit, ubuntu, këshilla, si të bëhet.

Kërkoni para se të postoni

Para se të filloni të shkruani një artikull, duhet ta kërkoni në blog për të verifikuar që nuk është botuar më parë.

Shtë e rëndësishme që para se të botoni një artikull, të përdorni motorin e kërkimit të faqes për të parë nëse diçka është botuar tashmë për këtë temë. Në këtë mënyrë jo vetëm që shmangim dublikimin e përmbajtjes, por mund të citojmë artikuj të mëparshëm për të ushqyer përmbajtjen me historinë që duam të tregojmë.

Punë me imazhe

Importantshtë e rëndësishme të theksohet kjo Të gjitha imazhet që do të përdorim për artikullin tonë duhet të ngarkohen në blog dhe të mos përdorin burime ose lidhje të jashtme. Në këtë mënyrë ne garantojmë se ato do të jenë gjithmonë në dispozicion.

Vendosni imazhe

Për të futur një imazh thjesht duhet të klikojmë në butonin: Shto objekt:

Shtoni imazhin

 

Kjo do të na japë dy mundësi: Ngarko dosjet o zgjidhni një imazh ekzistues nga Biblioteka e Mediave.

2

Kur vendosni imazhe në artikull, duhet të marrim parasysh 3 parametra që janë të detyrueshëm:

  1. Se imazhi ka një Tekst Alternativ
  2. Kjo del në linjë me Qendrën
  3. Kjo ka një madhësi të madhe

siç shihet më poshtë:

8

Ne gjithmonë duhet të zgjedhim një imazh siç paraqitet. Nëse nuk mund të gjeni një imazh për postimin, mund ta kërkoni Biblioteka Multimedia me imazhet në dispozicion.

9

Puna me kodet e shkurtra

Përdorni kodet e shkurtra: Ndoshta kjo pjesë mund të jetë paksa e komplikuar, por nuk është e vështirë. Blog-u ynë mbështet tregues të caktuar që ofrojnë një format më të mirë për artikujt. Kodet e shkurtra vendosen në kllapa dhe gjithmonë ka një hapje dhe një mbyllje. Le të shohim disa shembuj, të vërejmë se ne shtojmë një hapësirë ​​brenda kllapave në mënyrë që sintaksa të vlerësohet:

[info] teksti për tu shfaqur [/ info]: Ky tregues përdoret për të dhënë informacion shtesë ose për të shënuar diçka të rëndësishme që nuk është e rrezikshme. Për shembull: [info] Përdoret për të ofruar informacione shtesë për artikullin [/ info]

Përdoret për të siguruar informacion shtesë në artikull

[alarm] teksti për tu shfaqur [/ alarmi]: Ky tregues përdoret për të nxjerrë në pah disa informacione që janë me përparësi, siç janë gabimet e mundshme dhe të tjera. Për shembull: [alarm] Përdoret për të ndaluar diçka që është e rrezikshme të bëhet në artikull ... [/ alarm]

Përdoret për të ndaluar diçka të rrezikshme për të bërë në artikull ...

[paralajmëroni] tekst për tu shfaqur [/ paralajmëroni]: Ky tregues përdoret për të lajmëruar përdoruesin për çdo gjë, në mënyrë që të jetë i kujdesshëm, por që nuk është e rrezikshme ta bësh këtë. Për shembull: [paralajmëro] Përdoret për të paralajmëruar për çdo gjë në artikull [/ paralajmëroj]

Përdoret për të paralajmëruar për çdo gjë në artikull

[fituesi] teksti për tu shfaqur [/ fituesi]: Nëse duam të njohim dikë ose diçka, ky është treguesi që përdoret për të. Për shembull: [fituesi] Ky është një tekst për të njohur dikë ose diçka në postim [/ fituesi]

Ky është një tekst për të njohur dikë ose diçka në postim

Unë punoj me SEO

SEO nuk është asgjë më shumë sesa pozicionimi që mund të marrim në Google dhe motorë të tjerë të kërkimit, por kryesisht në Google, kaq e thjeshtë. Por që Google të na japë një vend të mirë, ne duhet të marrim parasysh disa gjëra kur shkruajmë artikullin tonë.

Që një artikull të jetë i rëndësishëm për Google Robot, duhet të jetë jo më pak se 300 fjalë. Ne e kuptojmë që artikuj të gjatë nuk mund të shkruhen gjithmonë, por gjithmonë mbajeni këtë në mendje.

Theksimi i fjalëve të theksuara dhe theksimi me pjerrësi

Kur shkruajmë një artikull, është gjithmonë mirë të nxjerrim në pah atë për të cilën po flasim ose gjërat që lidhen me të. Për shembull, nëse flasim për Kubuntu, fjalë si: KDE, Ubuntu, etj Fjalët me Bold zbulohen nga robotët e kërkimit dhe marrin përparësi në rezultate. Ne gjithashtu mund të theksojmë një frazë, fjalë ose fragment duke e vendosur tekstin me shkronja të pjerrëta.

Kategoritë

Në përgjithësi, një artikull mund të ketë shumë etiketa (etiketa), por jo më shumë se 2 kategori. Për shembull, nëse flasim për Unitet y Ubuntu, vetëm Kategoria duhet të përdoret: Mjedise desktop. Ata do të shënohen vetëm si Rekomanduar, ato artikuj që përmbajnë informacion të vlefshëm si Këshilla, HowTo ose ndonjë rëndësi më të madhe.

Përdorimi i etiketave

Etiketat janë shumë të dobishme kur kërkoni përmbajtje në blog, nëse përdorim url për shembull https://blog.desdelinux.net/tag/.

Etiketat që kanë hapësira, si p.sh. nenexhik linux, janë konvertuar në linux-nenexhik, kështu që për të kërkuar artikuj në lidhje me këtë etiketë ne përdorim url: https://blog.desdelinux.net/tag/linux-mint. Etiketat e shumëfishta mund të përdoren në një postim, por këshillohet që të mos shtrihen në më shumë se 6.

Prona ALT në imazhe

Siç u shpjegua më sipër, imazhet duhet të kenë një Tekst alternativ, nëse është e mundur, kjo ka të bëjë me titullin ose temën e postit. Teksti Alternativ jo vetëm që indeksohet në motorët e kërkimit, por gjithashtu ofron informacion në lidhje me imazhin nëse për ndonjë arsye nuk mund të shfaqet. Nëse po flasim Ubuntu, imazhi duhet të ketë në Tekstin e tij Alternativ fjalën Ubuntu. Nuk ka rëndësi nëse është para ose pas, ose nëse është një lutje.

Ndarja e përmbajtjes në seksione

Ndarja e përmbajtjes së artikujve në seksione është një praktikë e rekomanduar pasi i bën ato më të lehta për t'u lexuar dhe, nëse bëhen në mënyrë korrekte, mund të përmirësojnë SEO. Për ta bërë këtë, duhet të përdorni headers për të formatuar titullin e seksionit. Për shembull:

Titulli i një pjese të artikullit tim
teksti
Titulli i një pjese tjetër
teksti

Ato gjithashtu mund të përdoren Y për nënseksionet e një pjese.

Pse të mos përdorni a ose

E thjeshtë, sepse çdo dokument HTML për t'u indeksuar mirë nga Google duhet të ketë vetëm një të vetme e cila pothuajse gjithmonë do të jetë në logon e faqes në internet. Në rendin e hierarkisë ndiqet nga , e cila në DesdeLinux përdoret për titullin e artikullit, kështu që pjesët duhet të jenë me e tutje

Lidhje të Përhershme

Nëse vini re, sa herë që vendosim titullin e një artikulli, WordPress vendos URL-në e artikullit në krye të redaktuesit të tekstit:

10

Nëse titulli i artikullit tonë është, për shembull: Udhëzues për Redaktorët dhe Redaktorët, WordPress do të na vendosë si një lidhje të përhershme: udhëzues për redaktorët dhe redaktorët. Kjo lidhje e përhershme nuk është aspak e keqe, është mjaft e shkurtër, por një praktikë e mirë është të lini vetëm fjalët kyç që ne duam që Google të na tregojë në një rezultat kërkimi.

Lidhja e përhershme mund të redaktohet me butonin pranë tij dhe në këtë shembull, do të ishte e këshillueshme që ta lini atë siç tregohet në imazhin më sipër: udhëzues-shkrimtarë-redaktorë.

Lidhja e përhershme nuk ka asnjë lidhje me titullin e postimit. Titulli i postimit mund të jetë shumë më i gjatë pa ndonjë problem
Shkarkoni këtë udhëzues në PDF