Virtualizimi në Debian: Hyrje - Rrjetet kompjuterike për SMB-të

Indeksi i përgjithshëm i serisë: Rrjetet kompjuterike për NVM-të: Hyrje

Virtualizimi

Më e thjeshtë është më e mira

Në imazhin e kokës së faqes kryesore të XtratuM, Hypervisor i dizenjuar posaçërisht për Sistemet e Ngulitura ose të Ngulitura në kohë reale, gjejmë imazhin e mëposhtëm: xtratum

"Jona Parimi Themelor për instalimin, konfigurimin dhe administrimin e shërbimeve, përfshirë natyrisht Virtualization, pajtohet plotësisht me mesazhin «Sa më e thjeshtë, aq më mirë", kjo eshte, Më e thjeshtë është më e mira».

paraqitje

La Virtualizimi  është një temë e gjerë dhe komplekse. Ne nuk do të shkruajmë shumë për të. Ne do të ekspozojmë vetëm disa përkufizime dhe lidhje me faqet që sugjerojmë se duhen lexuar dhe / ose studiuar, në përputhje me interesin që ka secili lexues. Ne sugjerojme lexoni faqet e wikipedia në anglisht, dhe nga burime të tjera.

 • Ne nuk duam të hyjmë në dorëzimin e një tipi How To me disa komanda, etj., Pa dhënë më parë të paktën një udhëzues hyrës për këtë temë. Ne e dimë se disa Lexues të padurueshëm Ata nuk i lexojnë hyrjet dhe shkojnë drejt në mënyrën sesi bëhet. Veprim për të ardhur keq sepse më vonë vijnë pyetjet konceptuale të cilave shumë herë nuk mund t'u përgjigjemi në mënyrë adekuate, pasi që është e pamundur që ne të dimë gjithçka.

Shpresojmë që, pasi ta lexoni edhe pak me kujdes këtë artikull, lexuesi të ketë një ide se çfarë është. Virtualizimi dhe e tij Situata aktuale. Gjithashtu, që ka një seri lidhjesh që ju lejojnë të zgjeroheni më shumë në këtë detyrë të përditshme praktikisht të cilitdo që përdor një kompjuter në këtë kohë.

Përkufizimet dhe lidhjet sipas Wikipedia-s dhe burimeve të tjera

Virtualizimi

Në Shkencat Kompjuterike, Virtualizimi i referohet aktit të krijimit të versionit të algo virtuale në vend të algo e vërtetë, e cila përfshin harduer kompjuterik virtual, sisteme operative, pajisjet e ruajtjes, Dhe burimet e rrjeteve kompjuterike. Virtualizimi filloi në vitet 60, si një metodë që ndau burimet e sistemit të a kompjuter kryesor, midis aplikacioneve të ndryshme. Që atëherë, kuptimi i termit Virtualizimi vazhdimisht po zgjerohet.

La Virtualizimi o Platforma e Virtualizimit i referohet krijimit të një makine virtuale, e cila vepron si e vërtetë, me një sistem operativ. Softueri që funksionon në makinat virtuale është i ndarë nga hardueri themelor ose burimet fizike. Shembull: një makinë fizike që ekzekuton Debian 8 "Jessie" mund të presë një makinë virtuale me sistemin operativ Ubuntu Trusty 14.04.

Në Virtualization quhet «Mikpritës - Mikpritës»Tek kompjuteri real ose fizik ku bëhet vetë virtualizimi. Për të makine virtuale Quhet "Vizitor - mysafir« Termat Mikpritës y mysafir ato përdoren për të dalluar softuerin që ekzekutohet në makina reale nga softueri që ekzekutohet në makinat virtuale. Tek programi kompjuterik ose Firmware që krijon makinat virtuale në harduerin host, quhet Hypervisor - hypervisor.

Lloje të ndryshme të Virtualizimi:

 • Virtualizimi total - Virtualizimi i plotë: I referohet Simulimi pothuajse i plotë i pajisjeve reale, i cili lejon softuerin e virtualizuar - tipikisht të përbërë nga një sistem operativ - të ekzekutohet pa ndonjë modifikim.
 • Virtualizimi i pjesshëm - Virtualizimi i pjesshëm: mjedisi i synuar Nuk është i simuluar plotësisht, por pjesërisht. Si rezultat, disa programe që ekzekutohen në Vizitor mund të kenë nevojë të modifikohen.
 • Paravirtualizimi - Paravirtualizimi: Asnjë ambient harduer nuk simulohet. Çdo Program Vizitor - mysafir shkon në një Domain i izoluar, sikur të funksiononin në sisteme të ndara. Një modifikim specifik i çdo programi Vizitor është i nevojshëm për ekzekutimin e tij në këtë lloj mjedisi.

La virtualizimi i asistuar nga hardueri është një mënyrë për të përmirësuar efikasitetin e përgjithshëm të procesit të virtualizimit. Kjo nënkupton që procesorët ose CPU-të duhet të kenë mbështetjen e nevojshme për virtualizimin, si dhe përbërësit e tjerë të vetë harduerit.

Virtualizimi i Hardware-it nuk është i njëjtë me Emulimin e Hardware-it. Në Emulation, një pjesë e harduerit imiton një tjetër, ndërsa në Virtualization, Hypervisor - i cili është softuer - imiton një pjesë të veçantë të pajisjes ose tërësinë e tij.

Makine virtuale

Në informatikë, a makinë virtual Softwareshtë softuer që simulon një kompjuter dhe mund të ekzekutojë programe sikur të ishte një kompjuter i vërtetë. Ky program fillimisht u përcaktua si "një dublikatë efikase dhe e izoluar e një makine fizike". Aktualisht, kuptimi i termit përfshin makina virtuale që nuk kanë ndonjë ekuivalencë të drejtpërdrejtë me ndonjë pajisje reale.

Hypervisor

Un Hypervisor - hypervisor o Monitor virtual i makinës - Monitor Virtual i Makinës VMM është një platformë që lejon aplikimin e teknikave të ndryshme të kontrollit të virtualizimit për të përdorur, në të njëjtën kohë, sisteme të ndryshme operative (të pa modifikuar, ose të modifikuar si në rastin e paravirtualizimit) në të njëjtin kompjuter.

Aleanca e Hapur e Virtualizimit (OVA)

La Aleanca e Hapur e Virtualizimit, duke respektuar titullin e saj në anglisht, është një Projekt Bashkëpunues i Fondacionit Linux. Ky Konsorcium është i përkushtuar për adoptimin e Softuerit të Lirë dhe Softuerit me Burim të Hapur - Open Source për zgjidhjet e virtualizimit përfshirë KVM, dhe gjithashtu për softuerin e nevojshëm për administrimin e tij, siç është Ovirt.. Konsorciumi promovon histori suksesi të klientëve të ndryshëm, inkurajon ndërveprimin dhe përshpejton zgjerimin e ekosistemit të zgjidhjeve të Palëve të Treta, rreth KVM.

Softueri i Lirë i promovuar nga OVA:

 • KVM është një mbikëqyrës. Createdshtë krijuar nga Qumranet, Inc., një kompani izraelite kushtuar softuerit që në atë kohë tërhoqi shumë vëmendje për pranimin e shpejtë të modulit KVM të ngulitur në kernelin Linux. Ajo ofroi «Solid platformë virtualizimi për desktop»Bazuar në makineritë e saj Virtual Desktop të bazuara në Kernel dhe të lidhura përmes protokollit të saj SPICE. Më 4 shtator 2008 kompania Red Hat, Inc. fituar Kumranet për vlerën e 107 milion dollarëve.
 • libvirt është një API «Ndërfaqja e programit të aplikimit"burim i hapur, demon - dreq, dhe një mjet për menaxhimin e platformave të virtualizimit. Ju mund të menaxhoni KVM, Xen, VMware ESX, QEMU dhe teknologji të tjera të virtualizimit. API-të e tij të ndryshme përdoren gjerësisht në orkestrimin e shtresës së hipervizoritlibvirt është një bibliotekë e shkruar në gjuha C, dhe mund të lidhet me gjuhë të tjera si Piton, Perl, OCaml, rubin, Java, JavaScript (via Node.js) Dhe PHP.
 • Ovirt. është një softuer për menaxhimin e platformave të virtualizimit. Isshtë softuer falas dhe me burim të hapur. Ajo u themelua nga Red Hat si një projekt i komunitetit mbi të cilin Virtualizimi i Ndërmarrjeve Red Hat. oVirt lejon menaxhim të centralizuar të makinave virtuale, burimeve të rrjetit, ruajtjes dhe llogaritjes, nga një ndërfaqe uebi e lehtë për t'u përdorur, me një platformë e pavarur për të hyrë në të. I vetmi Hypervisor i mbështetur zyrtarisht në një arkitekturë X86 64 është KVM, megjithëse bëhen përpjekje për të mbështetur arkitekturat PPC y ARM në versionet e tij të radhës.
 • libguestfs është një bibliotekë e shkruar në gjuha C dhe një grup mjetesh për të hyrë dhe modifikuar imazhe diskale virtuale në një platformë virtualizimi. Mjetet mund të përdoren për shikimin dhe redaktimin e makinave virtuale të menaxhuara nga libvirt dhe skedarët rezidentë brenda tyre. Mund të përdoret gjithashtu për shkrimin e skenarit -scripting- për të modifikuar ose krijuar makina virtuale.
 • Menaxher virtual i makinës - Menaxher virtual i makinës është një program Red Hat i njohur gjithashtu si virt-menaxher, emri që paketa ka edhe në depot e Debian. Shtë një aplikacion Desktop për menaxhimin e makinave virtuale. Përdoret për krijimin, konfigurimin dhe rregullimin e domeneve të reja. Ajo ka një klient VNC përmes të cilit ne kemi qasje në një tastierë grafike të domenit të ftuar. Në paketën e virt-menaxherit me të cilin vjen Debian Jessie, protokolli SPICE përfshihet gjithashtu për të hyrë në konsolën grafike të makinave virtuale.

Xen

Xen Isshtë një Hypervisor që përdor një dizajn mikro-thelbësor dhe ofron shërbimet e nevojshme për shumë sisteme operative që të funksionojnë njëkohësisht në të njëjtin harduer kompjuteri. Ai Laborator kompjuterik i Universitetit të Kembrixhit, zhvilloi versionet e para të Xen, i cili është gjithashtu softuer falas. Debian 8 "Jessie" ka në depot e saj paketën xen-hipervizor-4.4-amd64.

OpenVZ

OpenVZ është një zgjidhje e virtualizimit të nivelit të sistemit operativ për Linux. Ju lejon të krijoni serverë virtualë të izoluar, të sigurt dhe privatë në të njëjtin server fizik, i cili ofron një përdorim më të mirë të burimeve të pajisjeve. Gjithashtu siguron që aplikacionet që ekzekutohen në secilin nga serverat të mos jenë në konflikt. Secili Server privat virtual - Virtual Private Server (VPS), funksionon tamam si një server i pavarur. Ato mund të rindizen dhe lejojnë hyrjen nga përdoruesi rrënjë dhe përdoruesit e tjerë normalë. Ata kanë adresat e tyre IP, memorjen, proceset, skedarët, aplikacionet, bibliotekat e sistemit dhe skedarët e konfigurimit.

Debian hoqi bërthamat e modifikuara për mbështetjen e OpenVZ nga depot e saj që nga Debian 7 "Wheezy".

Kontejnerët Linux LXC

Kontejnerët ato janë zona të izoluara brenda një sistemi operativ. Çdo zonë ka hapësirën e vet të emrave për sistemin e skedarëve, rrjetin, PID, CPU dhe ndarjen e kujtesës. Ato mund të krijohen përmes Karakteristikave të Grupeve të Kontrollit dhe Hapësirave të Emrave të përfshira në kernelin Linux. LXC Isshtë një teknologji e ngjashme me të tjerat bazuar në virtualizimin në nivelin e bërthamës siç janë OpenVZ dhe Linux-VServer.

Arkipel

Arkipel është një zgjidhje për menaxhimin dhe mbikëqyrjen e makinave virtuale që funksionojnë në KVM, Xen, OpenVZ ose VMware. Debian Jessie e përfshin atë në depot e saj përmes paketave të ndryshme që tregojnë për agjentët e saj ose për thelbin e Archipel. Për më shumë informacion, kërkoni për "archipel" përmes Synaptic ose përmes arkipeli i kërkimit të aftësive.

Lidhje të tjera me interes

 • Hap vSwitch- Softuer me burim të hapur që lejon krijimin e një ndërprerësi virtual.
 • OpenStack:
 • Hapni QRM: Platforma me burim të hapur të gjeneratës së ardhshme për menaxhimin e qendrës së të dhënave - Qendra e të dhënave.
 • prerës: Projekt me burim të hapur i aftë të automatizojë vendosjen e aplikacioneve brenda kontejnerëve të softuerit.
 • nextmox: server me burim të hapur për mjedise virtualizimi.
 • VMware- Një filial i EMC Corporation (në pronësi të Dell Inc) që siguron softuer virtualizimi të disponueshëm për kompjutera të pajtueshëm me X86
 • VirtualBox: softuer falas për krijimin e makinave virtuale. Debian zhvendosi paketat në lidhje me këtë softuer në degën e saj «kontribuojnë".
 • Nebula e hapur: ONE zgjeron përfitimet e platformave të virtualizimit nga një burim i vetëm fizik në një bankë burimesh, duke shkëputur serverin, jo vetëm nga infrastruktura e tij fizike, por edhe nga vendndodhja e tij fizike.

Lexuesit që kanë qenë mjaft të mirë për të studiuar artikullin deri në këtë linjë do të kenë kuptuar se sa i gjerë dhe kompleks është universi aktual i Virtualizimit. Shpresojmë të shërbejë si një udhëzues në udhëtimin tuaj.

Dorëzimi tjetër?

Tani Qemu-KVM është në Debian!

Mos harroni se kjo do të jetë një seri artikujsh nga Rrjetet kompjuterike për NVM-të. Ne do të presim për ju!


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

3 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet.

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Zodiaku Carburus dijo

  Hyrje shumë e mirë për virtualizimin në përgjithësi. Faleminderit për punën në shkrimin e këtij postimi. Po presim për ato të radhës.

 2.   Mario dijo

  Faleminderit Fico për prezantimin.

  Shpjeguar shumë mirë dhe me lidhje të mjaftueshme për të hyrë më thellë në temë.

 3.   federico dijo

  Ky është qëllimi Mario. Unë mendoj se shumë nuk janë të qartë për fushën aktuale të çështjes së virtualizimit.