Linux Mint Debian Edition bakal ninggali Tés Debian sareng bakal dumasar kana Stabil

lmde_coolness_by_xcfdjse7en-d2yao6q

Ku cara anu cukup bijaksana, ngan ukur ku alinea saeutik di ahir newsletter maranéhanana pikeun bulan, éta linux mint parantos ngumumkeun éta bakal lirén ngadasarkeun vérsi Linux Mint Debian Edition anjeun dina cabang Tés Debian kanggo ngalih kandang.

Émut yén salah sahiji daya tarik utama tina rasa ieu tina linux mint nya éta siklus pangembangan anu mirip sareng a release rolling yén éta nawiskeun anjeunna pikeun dumasar kana Tés Debian, anu ngaleungitkeun perluna ngalakukeun reinstall berkala pikeun ngalih kana vérsi salajengna sareng ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan bungkusan anu langkung énggal tibatan anu dipendakan dina Debian Mantap (dina tiori, kumargi kanyataanna éta anu paling sering ditinggalkeun tina vérsi mint).

ti linux mint Aranjeunna henteu netelakeun alesan pikeun ngalakukeun parobihan ieu, aranjeunna ngan saukur ngawatesan diri pikeun nyarios yén transisi antara Paket Update 8 ayeuna LMDE kana bungkusan tina debian jessie Éta bakal bertahap, sami sareng Paket Pembaruan anu sanés, sareng éta bakal sinkron sareng pamekaran debian jessie sareng rencana beku na kanggo Nopémber taun ieu.

Urang bakal ningali naon parobihan pamindahan dasar ieu LMDE, sanaos kanggo ayeuna anu resep distro ieu pikeun ciri-cirina rolling aranjeunna bakal kedah milari pilihan anu sanés.

UPDATE: Nalika aranjeunna ngawartoskeun kami di forum tina linux mint, kaputusan ieu mangrupikeun hasil tina musyawarah panjang anu dimimitian ku pengumuman yén, ti Linux Ubuntu mint 17, sadaya versi anu bakal datang tina cabang utama linux mint bakal dumasar kana LTS tina Ubuntu. Tujuanana dina dua kasus éta nyaéta museurkeun usahana tim pangwangunan kana sababaraha vérsi dukungan diperpanjang tinimbang ngabagi-bagi kana sajumlah ageung vérsi anu lungsur henteu lami saatosna.

Sakumaha aranjeunna nyarios, hatur nuhun kana ieu Dua distribusi bakal langkung sami. LMDE anjeun bakal kéngingkeun kualitas sareng perhatian kana detil bari meryogikeun pangropéa anu kirang ».

Salaku tambahan, ti ayeuna ayeuna, pembaruan parangkat lunak anu henteu aya dina Repositori Debian Mantap (sareng tina Ubuntu 14.04 bisi cabang utama) masih bakal sumping di LMDE dina bentuk backports, janten pangguna distro henteu kedah netepkeun bungkus sepuh sakumaha gudangna Debian Mantap normal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   arangoiti cenahna

    Naon pilihan séjén anu urang gaduh?

    1.    kik1n cenahna

      Pasang Arch.

      1.    Jorge cenahna

        Bisi kuring nganggo PCLinuxOS anu ngagugulung kaluaran.

      2.    Leo cenahna

        LMDE henteu kantos ngagaduhan pangrojong anu saé, sakumaha tulisan éta, sok langkung ditilar tibatan rasa anu sanés.
        Kusabab cabang anu stabil ngalir kirang ti cabang uji coba, maka éta bakal meryogikeun pangropéa anu kirang pikeun ngajaga sababaraha bungkus up to date.

      3.    Pak Parahu cenahna

        Atanapi panginten, pikeun pangguna Mint, éta bakal janten pilihan anu langkung saé pikeun pindah ka OpenSuse Factory (KDE upami tiasa), Manjaro atanapi rilis rolling anu nyobian ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun pangguna. Kuring henteu ningali pangguna Mint badé ka Arch ujug-ujug (sanaos kuring ampir ngalakukeun éta cara harita).

    2.    Manual Sumber cenahna

      Dina blog kami sateuacanna parantos nyarioskeun ngeunaan sababaraha distro dumasar kana Debian Testing:

      https://blog.desdelinux.net/tanglu-sigue-evolucionando-y-pronto-tendremos-lanzamiento/
      https://blog.desdelinux.net/zevenos-neptune-interesante-propuesta-sobre-debian-testing/
      https://blog.desdelinux.net/solidxk-la-mejor-nueva-distro-linux/
      https://blog.desdelinux.net/aptosid-interesante-distro-basada-en-debian-testing/

      Perlu ditingali naha salah sahijina gaduh Kayu manis atanapi MATE tos dipasang upami anjeun resep salah sahiji diantarana. Pilihan sanésna nyaéta masang aranjeunna nyalira, atanapi langsung masang Debian Testing murni sareng desktop anu anjeun pikahoyong.

    3.    rv cenahna

      Gancang: Nguji Debian nyalira, anu sakuduna henteu ngagaduhan bédana anu utami (atanapi upami kitu, béda anu murni murni). Anjeun gaduh nganggo méja piaccere 🙂

      1.    dhunter cenahna

        Di Debian kami ngagaduhan naon-naon pikeun saha waé, stabil pikeun anu hoyong stabilitas mutlak, tés pikeun muter, sid pikeun pendarahan, pin-pinning, jst.

    4.    peterczech cenahna

      Pabrik openSUSE :).

    5.    yukiteru cenahna

      Pasang Gentoo 😀

      1.    kik1n cenahna

        Freebsd sareng cangkang gnome 3 😀

    6.    Pepe cenahna

      pamaké tungtung bahkan moal aya bewara éta, tapi upami anjeun hoyong paket uji coba, gampang pikeun pindah kana uji coba debian

  2.   arangoiti cenahna

    kumaha pclinuxos?

    1.    Marco cenahna

      Dina pangalaman kuring, éndah. Gancang, stabil sareng tiasa ngonpigurasi pisan.

      1.    arangoiti cenahna

        ok kuring pikir kuring bakal nyobian

  3.   rv cenahna

    Éta moal heran upami dina jangka panjang aranjeunna malah ninggalkeun LMDE sareng ngan ukur museurkeun kana Mint. Henteu umum pikeun distros pikeun ngamimitian hoyong ngalakukeun sababaraha hal teras pokus kana hal anu sustainable sareng dina waktos anu sasarengan ngahasilkeun, sebutkeun.
    Nanging, Tés Debian ogé gampang dipasang (sareng kaluar tina kotak nganggo desktop anu saé sareng sadayana).

    1.    Marcos_tux cenahna

      Kuring satuju pisan, alus pikeun museurkeun kana sababaraha proyek tapi pastina gaduh seueur di antawisna, sakumaha paribasa "hiji anu ngaliput seueur ..."

      1.    Marcos_tux cenahna

        Hei Ti Linux! Kuring henteu nganggo Ubuntu kuring nganggo Linux Mint

  4.   rolo cenahna

    Kuring pikir yén lamun ideu ngagunakeun tés debian nyaéta ngagaduhan distro quasi rolling release. naha anjeun jaga installer paling anyar saminggu atanapi nempatkeun netinstall (sanés liveCD) sabab upami gambarna rada lami, saatos masang OS sareng hoyong ngapdet tiasa janten nyeri sirah anu saleresna.

  5.   eliotime3000 cenahna

    Dina waktos anu saé kuring ngalih ka Debian Testing, sanaos kuring kedah hijrah ti Iceweasel ka Firefox sabab Repian Debian Mozilla repo anu henteu kénging moal ngantep kuring masang versi rilis ti Jessie.

    Nya, upami anjeun hoyong, kuring tiasa ngabantosan anjeun masang Debian Jessie, upami anjeun naros.

  6.   peterczech cenahna

    Nya ieu bakal datang, kumargi rasa "normal" tina Linux Mint dumasarkeun kana LTS Ubuntu. Kalayan léngkah ieu ku Linux Mint éta patut naros.

    Naha Linux Mint bakal terus didasarkeun kana Ubuntu atanapi naha éta bakal janten turunan langsung tina Debian ngan ku nunda LMDE sareng ngaleupaskeun Linux Mint anu berbasis di Debian?

    Kanggo kuring, saur kuring bakal langkung saé nganggo basa Debian tibatan Ubuntu ..

  7.   diazepam cenahna

    Kaputusanna tiasa kahartos, sanaos LMDE terus terang mangrupikeun persiapan pangsaéna pikeun terjun kana Tés Debian.

  8.   linuXgirl cenahna

    Naon anu parantos seueur anu parantos nyarios: anjeun hoyong ngahemat damel ... sareng anu sanésna, kukupu ...

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Wah anjeun di dieu linuXgirl 🙂, naon, aranjeunna parantos ngijinkeun kami dina daptar bodas Infomed? Haha

      1.    Manual Sumber cenahna

        Pas anjeun némbongan sareng anjeun langsung ka genit, anjeun teu miceun waktos, budak. 😉

      2.    linuXgirl cenahna

        Pikeun kuring na 'langkung' sabab kuring kuring, ngan hiji, anu henteu diperdebatkeun sareng upami aya anu sanés, iklaskeun, anu didamel tina kardus ... Sareng anjeun henteu kantos dilarang, anjeun ngan saukur teu aya dina. cu, hahahahaha ...

    2.    diazepam cenahna

      Linux Insider's Katherine Noyes milarian anjeun pikeun nyolong namina ...

  9.   emeterian cenahna

    Kuring sok ngalaman masalah sareng vérsi Linux Mint ieu. Kuring parantos nganggo Point Linux langkung ti 1 taun, dumasar kana Debian Stable sareng desktop MATE 1.4.2 sareng kuring henteu ngagaduhan drama. Éta tetep kedah ditingali naon anu ditawarkeun ku tuan Mint dina versi Debian na. Dina waktos ayeuna kuring henteu angkat ti Point Linux.

    1.    Pepe cenahna

      Sigana alus titik linux

  10.   platonov cenahna

    Hurung sapertos kaputusan anu saé pikeun kuring. LMDE mangrupikeun sebaran anu saé tapi sistem pembaruan mangrupikeun musibah (kuring nyarios nyalira, éta pangalaman kuring). Nguji Debian henteu kantos masihan kuring masalah LMDE.

  11.   Fransisco cenahna

    Kuring nyarankeun Manjaro Xfce, dumasar kana Arch nyaéta rolling release, gampang pisan dipasang sareng gancang, stabil, tiasa dikonfigurasi, gancang pisan manajer paket pacman, distro anu saé, deui kuring nyarankeun éta sacara ambing.

    1.    emeterian cenahna

      Upami Manjaro ogé pilihan anu saé pisan, kuring parantos lami nganggo, tapi dina Debian kuring nganggo Remaster, jelas pikeun ngémutan distro kuring, di Manjaro kuring henteu kantos terang kumaha atanapi henteu kantos kuring terang ku aplikasi naon.

      1.    Pepe cenahna

        katingalina saé

  12.   panchomora cenahna

    Kronik ngeunaan maotna anu diumumkeun, LMDE bahkan henteu kalangkang tina versi mentol sanés.

    Aranjeunna kedah ngumumkeun panutupan langkung saé.

  13.   patodx cenahna

    Linux Mint kedah gaduh vérsi kayu manis sareng pasangan anjeun dumasar kana Debian stable. Pikeun kuring éta mangrupakeun limbah sumberdaya LMDE.
    Ayeuna, pikeun KDE anjeun gaduh Tanglú. sareng kanggo XFCE Solydx.
    Wasalam

  14.   arangoiti cenahna

    point linux mangrupikeun alternatif anu saé pisan, ogé crunchbang

  15.   burjans cenahna

    Sigana mah kaputusan anu bijaksana pikeun kuring, anu pangsaéna anu aranjeunna parantos salami ngeunaan LMDE.

    Salam2 😉

    1.    Richard cenahna

      Sawatara waktos ka pengker kuring membela LMDE sareng nyatakeun yén kurangna pembaruan nyaéta ngagaduhan sistem anu langkung stabil tibatan Nguji tapi ku bungkus anu henteu lami, tapi leres-leres teu pararuguh diwangun ku tanggung jawab dina nawiskeun distro anu stabil, contona Firefox sareng Thunderbird éta diénggalkeun kamari ...

      Kuring émut anjeun ngawartosan kuring sapertos anu henteu penting pikeun tim Linux Mint sareng LMDE sareng aranjeunna fokus kana versi aslina (sareng ayeuna langkung ti éta ngan ukur didasarkeun kana LTS) sareng waktos parantos ngabuktoskeun anjeun leres ... éta henteu aya gunana Janten LMDE, pikeun éta kuring masang Debian Stable sareng nempatkeun backports, tapi ku waktos pangrojong anu goréng pisan janten distro indung sanés pilihan ogé ... janten kuring kedah milarian rilis anu asli atanapi angkat ka CentOS.

      1.    burjans cenahna

        Anjeun tiasa teras masang LMDE sareng ngarobih Repo kanggo Nguji Debian… ieu pasti bakal dianggo pikeun anjeun ku LMDE Xfce (upami aranjeunna ngalakukeun éta deui) sabab ku LMDE Kayu Manis pasti aya anu bakal rusak pas anjeun ngarobih Repo.

        Salam2 😉

  16.   Carlos cenahna

    Kumaha ngeunaan evolveOs + budgie Desktop (dumasar kana gnome).

  17.   RadioVijaer cenahna

    Nya, upami pikeun ningkatkeun paningkatan dina palayanan sareng dukungan anu disayogikeun, wilujeng sumping. Sababaraha kali perusahaan "nyandak résiko" tapi ngan (sapertos sadayana dina kahirupan) anu éléh mangrupikeun konsumén akhir. Téknologi anu aya, anu kedah diperyogikeun unggal dintenna nyaéta ngungkulanana sareng yén sadayana saluyu sareng paménta. Salam.

  18.   moony cenahna

    Sigana mah sok alus pikeun maéhan perantara (dina hal ieu mint) kuring langsung masang tés debian. Kunaon seueur ngacowkeun "sabangsa" kuring upami inpormasi dina wéb ngeunaan kumaha carana ngalakukeun hal-hal anu tersisa.
    Atanapi sid (anu parantos lami stabil dina bungkus pangguna akhir…).

    1.    Manual Sumber cenahna

      Henteu "salawasna" saé, upami distro ieu aya sareng suksés pisan éta sabab nutupan kabutuhan. Aya jalma anu henteu terang atanapi kedul masang Debian Testing sareng aranjeunna milari LMDE anu masihan aranjeunna naon anu aranjeunna milari tanpa komplikasi. Candak contona Linus Torvalds, tiasa gampang masang distro anu dipikahoyong, anjeunna tetep sareng Fedora pikeun merenahkeun dirina.

  19.   The Grone cenahna

    Abdi resep Mint 17 Mate dina desktop, pikeun merenah. Sareng Slackware dumasar kana laptop pikeun diaudit… (muhahahahaha…)

  20.   Carlos cenahna

    Beda anu paling penting anu kuring perhatoskeun dina LMDE nyaéta yén éta rada rumit pikeun masangna ... sigana rada gancang pikeun kuring, tapi kuring masih nganggo Linux Mint 17.

  21.   aktor cenahna

    Debian anu panghadéna sareng paling mutakhir aya di Point Linux 3.OB1. Kuring nyarankeun pisan, pikeun pangguna Debian anu pangsaéna. Surak