Éléktron 12.0.0 sumping dumasar kana Chromium 89, API énggal sareng seueur deui

éléktron

Anyar sékrési versi anyar Éléktron 12.0.0 diumumkeun, anu hadir sareng integrasi pembaruan Chromium 89, mesin V8 8.9 sareng Node.js 14.16, salian ti nyorot sababaraha parobihan penting, kalebet ngenalkeun API anyar sareng seueur deui.

Pikeun anu henteu sadar Éléktron, aranjeunna kedah terang yén ieu nyaéta kerangka aplikasi desktop cross-platform anu ngagunakeun téknologi wéb, Anu logika ditangtukeun ku JavaScript, HTML sareng CSS sareng fungsina tiasa dilegaan ngalangkungan sistem plug-in. Éta dikembangkeun ku GitHub sareng dumasar kana pamekaran C ++.

Komponén inti éléktron nyaéta Chromium, Node.js, sareng V8. Prasarana disandi dina Node.js, sareng antarbeungeutna dumasar kana alat Chromium, bagian sumber terbuka tina Google Chrome. LModul Node.js sayogi pikeun pamekar, ogé API anu maju pikeun nyiptakeun kotak dialog asli, ngahijikeun aplikasi, nyiptakeun ménu kontéks, ngahijikeun sareng sistem béja kaluar, ngamanipulasi windows sareng berinteraksi sareng subsistem Chromium.

Béda sareng aplikasi wéb, Program dumasar éléktron sumping dina file anu tiasa dieksekusi nyalira anu teu numbu ka browser.

Dina hal ieu, pamekar henteu kedah hariwang ngeunaan porting aplikasi pikeun sababaraha platform, Éléktron bakal nyayogikeun ngawangun pikeun sadaya sistem anu cocog sareng Chromium. Éléktron ogé nyayogikeun alat pikeun ngatur pangiriman otomatis sareng pamasangan pembaruan (pembaruan tiasa dikirimkeun ti sérver anu misah atanapi langsung ti GitHub).

Naon anu énggal dina Electron 12.0.0?

Vérsi Éléktron énggal ieu hadir sareng sababaraha parobihan sareng perbaikan anu penting, anu nyampak contona mahPalaksanaan bewara XML Toast adat di Windows, ogé ningkat pangrojong modél poék dina Windows sareng di luhur sadayana éta transisi ka cabang LTS énggal ti platform Node.js 14 (samemehna cabang 12.x dianggo).

Dina bagéan API anyar, disebatkeun éta tambahkeun webFrameMain API, ieu ngamungkinkeun aksés tina prosés utama kana inpormasi ngeunaan RenderFrame dieksekusi dina conto misah tina WebContents (webFrameMain API sami sareng webFrame API, tapi tiasa dianggo tina prosés utama).

Parobihan anu sanés nangtung nyaéta panggunaan modul «jauh», anu digantikeun ku @ éléktron / jauh sareng ogé dicatet yén dukungan Flash dihapus, ieu kusabab Chromium parantos ngaleungitkeun dukungan pikeun Flash.

Tina parobihan sanés anu menonjol dina pengumuman vérsi anyar ieu:

  • Ditambahkeun API pikeun ngaktipkeun / nganonaktifkeun éjaan éjahan.
  • ExitCode ditambihkeun pikeun detil prosés rendering na.
  • ditambih net.online kanggo ngadeteksi upami ayeuna aya konéksi internét.
  • tambahkeun powerMonitor.onBatteryPower.
  • ditambihkeun webPreferensi.preferredSizeMode pikeun ngamungkinkeun pintonan janten ukuran numutkeun ukuran minimum dokumén anjeun.
  • nambihan pilihan kredensial anyar pikeun net.request ().
  • nambahan cangkang Asynotron shell.trashItem () API anyar, ngagentos cangkang sinkronisasi.moveItemToTrash ().
  • Ditambahkeun screenshot API pikeun session.setPermissionRequestHandler.
  • Ditambahkeun leungit webFrameMain.executJavaScriptInIsolatedWorld ().
  • Maca / nyerat dukungan kanggo CLSID toast activator dina jalan pintas.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun sacara jelas nunjukkeun modeu langsung, otomatis_detéksi, atanapi sistem dina sési.setProxy ().
  • Ditambahkeun pangrojong pikeun mésér ménu dibagi macOS, ogé a acara saklar pangguna gancang ka powerMonitor dina macOS.
  • Metode "ContextBridge exposeInMainWorld" diidinan ngalaan API anu sanés obyék.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta tina vérsi anyar ieu, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.

Kumaha carana kéngingkeun Éléktron dina Linux?

Dina raraga ngajalankeun aplikasi sareng / atanapi dianggo sareng Electron dina Linux, Urang ngan ukur kedah gaduh Node.JS dipasang dina sistem sareng manajer paket NPM na.

Pikeun masang Node.JS dina Linux, anjeun tiasa nganjang ka pos dimana urang nyarioskeun Node.JS 15 sareng di akhir na anjeun bakal mendakan paréntah panginstalan pikeun sababaraha sebaran Linux anu béda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.