12 Kaulinan Sumber Terbuka Pangsaéna

Urang kabeh terang, anu parangkat lunak gratis sareng sumber terbuka éta ngagaduhan sababaraha kaunggulan, anu parantos kami daptar sabaraha kali dina halaman majalah ieu. Nanging, pikeun peminat gim pidéo, istilahna "Sumber terbuka" ampir teu dipikaterang, kumargi usaha ageung pisan dina ngembangkeun kaulinan vidéo modéren sigana ngan ukur jangkauan perusahaan, anu tiasa nyéwa sareng mayar tim lengkep jalma pikeun nyiptakeun kode, grafik, musik, épék sora, naskah sareng unsur-unsur sanés anu ngawangun kaulinan komputer ayeuna. Nanging, alat pamekaran anu anyar sareng komputer anu kuat ayeuna matak gampang pikeun hobi kalayan média anu sateuacanna ngan ukur pikeun perusahaan spesialis ageung. Éta ogé dipikaterang yén programer anu didaptarkeun pikeun perangkat lunak gratis condong ngagaduhan tingkat élmu anu luhur sareng, dina sababaraha waktos, tiasa ngahasilkeun kode kualitas anu langkung luhur dina waktos anu langkung alit tibatan anu ngabaktikeun diri pikeun ngembangkeun aplikasi proprietary.

Salaku tambahan, aranjeunna biasa damel di hiji tim, bahkan sareng jalma-jalma anu cicing di nagara-nagara sanés. Sanaos aya sababaraha kaulinan open source salami sababaraha taun, ditulis ku tim-tim penggemar jinisna sareng dileupaskeun gratis sasarengan kode sumberna, dina sababaraha taun terakhir sababaraha judul parantos ngahontal kualitas grafis sareng playability anu pantes bersaing sareng gim anu didamel ku raksasa perusahaan Amérika Kalér, Éropa sareng Jepang, sababaraha diantarana parantos ngagaduhan ampir opat puluh taun pangalaman di pasar ieu.

Pikeun langkung seueur terang anjeun kedah tetep maca ...

HIJI SADAYANA

Salaku tambahan kana harga kaulinan komérsial asli anu saé pisan, seueur pangguna mendakan karepna pikeun ulin sareng ngahibur diri sareng PC na frustasi ku hiji alesan: seueurna kaulinan komputer dikembangkeun sacara éksklusif pikeun sistem operasi Windows. Ngan sakedik anu dikintunkeun pikeun dijalankeun dina Mac ogé, sareng sababaraha judul cocog pikeun dijalankeun dina GNU / Linux, mangtaun-taun saatos dirilis pikeun OS Microsoft. Alatan, diantarana alesan-alesan sanésna, kana fiasco anu nyababkeun Windows Vista, beuki seueur jalma anu milih ninggali masalah anu biasana dilakukeun Windows dina milarian stabilitas sareng kinerja dina distribusi GNU / Linux modéren, sapertos Ubuntu 8.10. Pikeun anu parantos ngambah jalan éta, tapi sono tiasa maén dina PC, tong asa-asa. Éta kajantenan yén kautamaan utama ngembangkeun kaulinan kalayan modél sumber gratis sareng terbuka nyaéta gampang pisan port game pikeun dijalankeun dina platform anu béda, nyaéta program anu sami sanggup dijalankeun dina sadaya Sistem Operasi. Kaseueuran kaulinan Open Source tiasa dijalankeun dina GNU / Linux, Mac OS X, sareng tangtosna Windows. Ogé, sababaraha tiasa ngaji dina anggota kulawarga klon anu hébat UNIX, sapertos Solaris atanapi BSD. Ogé, biasana parantos siap dianggo dina sababaraha basa, anu mangrupikeun berkah pikeun anu henteu akur sareng basa Inggris. Kauntungan sejen anu pikaresepeun pikeun kaulinan ieu, ngeunaan judul komérsial, nyaéta dina halaman wéb gim, boh dina blog atanapi forum, urang tiasa langsung berinteraksi sareng pamekar gim sareng ngantepkeun aranjeunna terang masalah, paménta sareng opini urang. Tungtungna, penting pikeun dicatet yén, pikeun anu hoyong diajar program video game, kode sumber sareng dokuméntasi tina kaulinan ieu mangrupikeun bahan ajar anu paling berharga, kumargi salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun diajar ngeunaan téhnik pemrograman, sapertos anu dipikaterang. , nyaéta nganalisis kode anu ditulis ku jalma sanés sareng pendekatan anu dianggo pikeun méréskeun sababaraha masalah.

PERMAINAN pikeun DULUR

Kami terang yén alam semesta kaulinan vidéo seueur pisan, sareng penggemar, sapertos dina pilem, sering langkung milih jinis khusus tibatan anu sanés. Éta sababna dina pamilihan kami, dilaksanakeun diantara judul anu pang populerna di dunya perangkat lunak gratis, urang bakal mendakan eksponén tina opat jinis anu béda. Lalakon galau tina Shooter Jalma Kahiji (FPS), réalisme tina simulator, Pamakéan kecerdasan sareng manajemén sumberdaya karakteristik kaulinan tina taktik, sareng senang gancang sareng gampang anu disayogikeun ku jinis klasik tina "Arcadian" aranjeunna aya diantara jalma-jalma pilihan urang. Urang ulah hilap anu sumanget "Multiplayer": sababaraha diantarana ngamungkinkeun anjeun maén ngalawan jalma sanés ngalangkungan Internet atanapi ngalangkungan jaringan lokal. Ngeunaan aspék plot, lapangan anu sacara tradisional kaulinan gratis (duanana sumber terbuka sareng propriétari "domain publik") lemah, dina waktos-waktos ieu parantos ningkat sacara signifikan. Mimiti, sababaraha kaulinan ieu ngagaduhan inspirasi (atanapi langsung dikloning) tina klasik sepanjang waktos, sapertos, contona, "Sim City". Dina kasus anu sanés, sanaos urang henteu tiasa ngaku garis plot anu rumit sareng mengesankeun tina jinis kaulinan sapertos "kelas beurat" komérsial, éta parantos mekar kalayan saé. Sakabéh kaulinan ieu tiasa diunduh gratis ngalangkungan Internet, sareng ukuran unduhan na alit pisan dibandingkeun sareng kaulinan komérsial anu anyar, biasana antara 40 sareng 400 Mb. Tapi cekap sakedik kecap, hayu urang muka permainan sahingga pamiarsa tiasa nangtoskeun kualitas na kanggo sorangan. Kami arepkeun anjeun nganikmatan aranjeunna.

Assaultcube

tipe: FPS
Platform: GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://assault.cubers.net/

Dina taun 2005, programer Belanda Aardappel (nami asli Wouter van Oortmerssen) ngadamel mesin grafik 3D pikeun gim jalma-jalma anu mimitina disebatna "Kubus", sareng ngaluarkeunana sasarengan sareng gim video démo saderhana anu dingaranan mesin 3D. Sababaraha FPS sumber terbuka dikembangkeun dumasar kana mesin Kubus sareng, diantarana, Assaultcube Éta salah sahiji anu paling penting. Panginten salaku kombinasi Action Quake (mod Éropa anu populér pikeun Quake II) sareng Counter-Strike, As assaultCube didamel sapertos kieu, kanggo dimaénkeun sacara éksklusif di jaringan. Aya langkung ti 80 server AC dimana anjeun tiasa ngalawan lawan ti sakumna dunya. Nalika éta henteu tiasa bersaing dina kabeungharan grafis sareng Counter-Strike, éta sami-sami ngahibur, khususna dimaénkeun sapasang, sareng laju tindakanana pikasieuneun. Salaku tambahan, éta ngagaduhan sajumlah ageung peta sareng aya sababaraha mods sareng plugins anu ngamungkinkeun anjeun ngarobih atanapi ningkatkeun fitur gimna. Ku jalan kitu, Aardappel parantos ngajantenkeun umum Kubus 2, katelahna "Sauerbraten", anu menonjol pikeun detil grapik ngeunaan peta na, sareng anu, saleresna, pantes dipikagaduh. Éta tiasa didownload tina [http://www.sauerbraten.org/]

Nexus

tipe: FPS
Platform: GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://www.alientrap.org/nexuiz/

Nexus nyaéta mesin dumasar FPS Tempat Gelap, anu dina gilirannana, asalna tina mesin Quake, anu sumberna dikaluarkeun ku Software ID, sanaos DarkPlaces parantos ngalaman seueur modifikasi anu éksténsif pikeun ningkatkeun pidangan sareng prestasina. Nexuiz rada ngingetan Gempa III sarenaKusabab éta ngagaduhan grafik anu warna-warni anu ngarujuk kana peta kaulinan éta, sareng ciri sareng kelimpahan senjata sareng kakuatan-kakuatan sanésna ogé sami. Sentuhan anu saé, ngingetan kana unggulan "Turnamén Nyata", kamulyaan lami tina jinisna, nyaéta modeu némbakan sékundér pikeun unggal senjata nganggo tombol beurit katuhu. Peta na henteu lirén sareng léngkah permainan gancang pisan. Sapertos Q3 Arena, ideu na nyaéta maénkeun utamina dina multiplayer, bersaing ngalangkungan Internet atanapi dina jaringan lokal (anjeun bakal mendakan daptar sérver Nexuiz di [http://dpmaster.deathmask.net/?game=nexuiz]), tapi ogé kalebet kampanye "pamuter tunggal", nyaéta pikeun pamuter tunggal, dimana kami bakal ngarang dina sadaya peta ngalawan bot diatur ku komputer, dina sababaraha kasus, kalayan épéktasi anu ngabahayakeun.

Bandéra BZ

tipe: Simulator
Platform: FreeBSD, GNU / Linux, MacOS X, Solaris, Windows
situs web: http://bzflag.org/

Bandéra BZ nyandak konsep tina zone perangna, game simulasi tank arcade veteran anu, dina taun 1980, mangrupikeun anu pangpayunna nerapkeun grafik tilu diménsi nganggo sistem "vector vector", sareng nyandak deui ka jaman modéren: salian ti pilihan logis mesin anu lengkep 3D, tibatan grafik vektor lami, BZ Flag mangrupikeun gim tempur dumasar tim multiplayer. Asalna dikembangkeun pikeun workstation SGI anu kuat, éta parantos diangkut kana sababaraha platform sareng parantos janten suksés pisan sabab parantos diunduh langkung ti sajuta kali. Aya langkung ti 250 server BZ Flag di sakumna dunya sareng, iraha waé, urang tiasa maénkeun kaulinan ngalangkungan Internet sareng pamilon sanésna, kumargi seueur server biasana "dicicingan" sacara praktis 24 jam sapoé. Sakumaha anjeun tiasa mendakan tina judul na, tujuan gim na nyaéta "Candak bandéra", nyaéta ngomong, nempatan posisi anu sabalikna cukup lami pikeun nalukkeun aranjeunna. Nalika tim kami parantos nyandak sadaya posisi musuh, éta bakal meunang juara. Tip: Ati-ati ulah nepi ka ngancurkeun tank babaturan sakelompok ku teu salah atanapi aranjeunna bakal ditelasan tanpa ampun ti server.

FlightGear

tipe: Simulator
Platform: FreeBSD, GNU / Linux, MacOS X, Solaris, Windows
situs web: http://www.flightgear.org/

Sanaos aya sababaraha simulator hiber sumber terbuka, FlightGear menonjol lega di luhur batur. Ditulis dina basa C ++, éta parantos dikembangkeun salami 12 taun ayeuna, sareng gimna terus ditingkatkeun sareng disaring. Cangcaya diideuan ku "Simulator hiber" Ti Microsoft, FlightGear menonjol pikeun pagelaran hébat na dina mesin modéstip sareng kanggo grafik anu euyeub pikeun anu ngagaduhan kartu vidéo anu langkung kuat. Upami urang gaduh sababaraha kartu vidéo, urang tiasa maén sareng konfigurasi multi-monitor, dimana tiasa dilakukeun, contona, pikeun nembongkeun bilik (tempatna pilot) dina monitor pusat sareng pandangan luar dina dua monitor sisi. Anjeun tiasa ogé maénkeun sareng pamuter jaringan anu sanés, duanana dina LAN ogé ngalangkungan Internet, sareng ngalakukeun hal-hal anu cool, sapertos ngapungkeun hiji-hiji dina formasi. Sanaos, panginten, hal anu paling penting nyaéta, sapertos sareng FS, komunitas pangguna ageung anu diwangun dina wéb di buruan ieu, anu anggotana tetep nyumbang pesawat anyar, bandara anyar, lokasi, sareng sajabana Éta mangrupikeun judul anu peminat penerbangan henteu kedah lirén nyobian.

LinCity-NG

tipe: Simulator
Platform: GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://lincity.sourceforge.net/

LinCity-NG éta mangrupikeun klon tina "Sim City", simulasi klasik tina Badé kabur, désainer midangkeun pidéo anu kawéntar anu terkenal ku ngaluncurkeun "The Sims". Mangrupikeun konsép anu seueur pamaén resep pisan: manajemén sumberdaya anu épéktip. Urang kedah nyiptakeun sareng ngatur kota urang sorangan, muka jalan, ngawangun rumah sakit sareng sakola, nyobian ngajantenkeun pangeusina maju sacara demografi sareng ékonomis. Tangtosna urang kedah ngempelkeun pajak pikeun ngabiayaan hasil-hasil éta, tapi upami urang setélan teuing, urang tiasa memicu protés perkotaan. Tujuanana nyaéta pikeun ngahontal kota sakumaha ageung mungkin dina wates peta, anu mandiri. Salaku tambahan, urang kedah ngamajukeun épolusi téknologi, anu bakal ngamungkinkeun urang ningkatkeun efisiensi kota. Bencana alam sareng bencana sanésna bakal kajantenan périodik sareng perlu disiapkeun pikeun nahan sareng ngungkulanana upami urang rék meunang. LinCity parantos ngembangkeun salami XNUMX taun, anu ngalangkungan éta mekar sacara dramatis. Versi generasi anyar ieu (maka anu "NG" tina judulna) lengkep dirarancang dina aspék grapik, kusabab éta nampilkeun sudut pandang isometrik tilu diménsi, dimana urang tiasa ngazum gede sareng kaluar kaméra, boh pikeun merhatoskeun kota dina sagala kaindahanana atanapi ningali gedong khusus di jéntré.

bébasciv

tipe: taktik
Platform: FreeBSD, GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://es.freeciv.wikia.com/

Klon sanés anu klasik sadaya-waktos, waktos ayeuna "Peradaban" I sareng II, gim mulia ti pengembang Sid Meier. Dina pertandingan ieu, urang mimitian salaku pamimpin pakampungan suku leutik di 4000 SM. Tujuanana nyaéta rék dilegakeun daérah urang ... dugi ka ngadominasi dunya! Alami, tungtung ieu anu khas pikeun "Pinky & Cerebro" bakal tiasa dilakukeun saatos sababaraha generasi ngaliwat, anu ngalangkungan urang bakal ngalawan perang sareng tatangga pikeun nalukkeun daérah, ngamangpaatkeun inovasi téknologi (salami urang parantos ati-ati. tina nanem modal dina pengertian éta) pikeun ningkatkeun peralatan pertahanan sareng senjata. Ku cara kieu, kalayan sababaraha abad ka pengker, urang bakal ngalih ti gaduh tentara leutik, angkatan panah sareng pedang, nepi ka ngumpulkeun rézim anu kuat, angkatan sareng téknologi futuristik, anu bakal ngancurkeun sagala anu aya di jalanna. Tapi henteu sadayana konflik direngsekeun ku gelut: sababaraha kali taktik anu paling nguntungkeun nyaéta ngagunakeun diplomasi. Ku cara kieu, urang bakal teraskeun dugi ka ngahontal jaman penjajahan ruang angkasa. Urang tiasa bersaing sareng réréncangan urang ngalangkungan jaringan lokal atanapi Internét, anu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nguntungkeun tina strategi basis giliran klasik ieu.

Perangna pikeun Wesnoth

tipe: taktik
Platform: AmigaOS, GNU / Linux, MacOS X, OS / 2, Solaris, Windows
situs web: http://www.wesnoth.org/

proyék nu Wesnoth dimimitian di 2003 ku programer David bodas. Ideu na nyaéta nyiptakeun gim lamunan, dina genre strategi basis giliran, diideuan ku kaulinan konsol Sega Genesis "Master sareng Monster". Tujuanana nyaéta pikeun mastikeun yén pertandingan ngagaduhan aturan anu saderhana sareng gampang diajar, tapi tujuanana ogé nyaéta kecerdasan buatan saingan anu dikontrol komputer cukup luhur pikeun ngagambarkeun tantangan anu ngahibur pikeun pamaén anu paling berpengalaman. . Teu aya ragu yén tujuanana parantos kahontal, kumargi pertandingan diajar gancang sareng misi munggaran diatasi tanpa kasusah, tapi, nalika urang maju, hal-hal janten rumit sareng urang bakal dipaksa nganggo sadayana licik pikeun ngéléhkeun. Seueur jalma resep kana kaulinan anu disetél dina alam semesta gaya Tolkienian, dimana manusa hirup babarengan sareng mahluk anu hebat sapertos elf, dwarves, sareng orcs. Pikeun aranjeunna anu resep nyiptakeun levelna nyalira, editor disertakeun pikeun ngahasilkeun peta sareng misi urang nyalira. Grafik anu ati-ati sareng setting musik anu cocog nyumbang kana ngurilingan gim anu saé-saéna dicapai, anu mana anu resep kana jinisna pasti bakal ngagungkeun.

UFO: Penjajahan alien

tipe: taktik
Platform: GNU / Linux, Windows
situs web: http://ufoai.sourceforge.net/

Sapertos judul strategi anu sanés dina daptar kami, UFO: Penjajahan alien diideuan pisan ku séri gim komérsial anu suksés: X COM, sareng, utamina, parantos nyandak sababaraha unsur X-COM: Pertahanan UFO. Kaulinan ieu nganggo mesin Id Tech 2 (baheula disebut Gempa 2 Engine) anu sumberna sumber waktosna dikaluarkeun ku Id Software, panyipta doom Doom sareng Quake anu kawéntar pisan. Dina pertandingan ieu, anjeunna ngagabungkeun strategi basis giliran kalayan tindakan sacara real waktos, sapertos dina jinisna RTS (Strategi real time), kami dina taun 2084 sareng kami tanggel walau ngabela Bumi tina serangan alien anu masif. Kanggo ngalakukeun ieu, urang kedah ngawangun, ngalengkepan sareng ngarangkep pangkalan urang di planét, dimana, diantara tugas anu aya hubunganana, urang kedah ngaheulakeun panilitian ilmiah pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan musuh alien sareng target anu jahat. Saperti dina X-COM, urang gaduh dua modus gim: Geoscape, dimana tugas manajemén sumberdaya sareng panggunaan stratégi bakal lumaku, sareng Battlescape (atanapi "Taktis"), dimana urang bakal ngalawan musuh nyanghareupan sareng Unit anu dipilih masing-masing ku urang, dina sistem basis giliran langkung caket kana strategi real-time. Ieu mangrupikeun gim anu cukup rumit anu peryogi sababaraha waktos pikeun dikuasai. Pikeun ngabantosan, urang tiasa ngalih kana wiki komunitas, ayana di [http://sourceforge.net/projects/ufoai/]. Utamana, UFO: AI dilélérkeun ka "Award Pilihan Komunitas Sourceforge" pikeun "Proyék Kaulinan Pangalusna" dina 2007 sareng 2008.

zona perang 2100

tipe: Strategi Waktos Nyata
Platform: GNU / Linux, Playstation, Windows
situs web: http://wz2100.net/

Warzone 2100: Proyék Kiamat éta mimitina kaulinan komérsial. Ieu dirilis dina taun 1999 pikeun Playstation sareng Windows, sareng mangrupikeun kaulinan munggaran dina jaman na genre RTS dina nerapkeun mesin 3D mutlak. Dina 2004, kode sumber na dileupaskeun dina lisénsi GPL. Sanaos mamang tetep ngeunaan hak-hak sésa eusi gim (grafik, musik, sareng sajabana), dina 2008 éta dileupaskeun sacara lengkep, janten judulna sumber terbuka lengkep. Kalayan sumberna dileupaskeun, éta diangkut kana platform anu sanés, utamina GNU / Linux, sanaos aya palabuhan henteu resmi pikeun OS sanés kulawarga UNIX. Di jagad raya WZ 2100, urang aya dina abad XNUMX, di Bumi anu ancur ku perang thermonuclear global. Sedengkeun seuseueurna anu salamet parantos ngabentuk kelompok anu terasing, precariously bersenjata sareng antagonis ka sakumna dunya, sakelompok jalma parantos ngadegkeun organisasi anu disebat "Proyék", anu nyiar uih deui kana peradaban sateuacan perang, ngalangkungan panggunaan téknologi modéren anu tiasa disalametkeun. Urang kedah ngalengkepan sababaraha misi pikeun Proyék, ngawangun sareng ngatur pangkalan, nyiptakeun sareng maréntah unit sapertos tanghi sareng kendaraan tempur sanésna, anu bakal kami anggo pikeun nyerang markas musuh sareng membela urang sorangan. Rupa bumi 3D ngamungkinkeun peta pisan pikaresepeun, kalayan fitur geografis sapertos jurang atanapi gunung anu maksa urang nyaring taktik urang pikeun tiasa ngarengsekeun misi. Mimiti mangrupikeun proyék komérsial, midangkeun, grafik sareng épék sora langkung digosok tibatan kaulinan sumber terbuka sanés, janten judul ieu kedah némbongan enya atanapi enya di perpustakaan kaulinan gratis urang.

Armagetron Advanced

tipe: arcade
Platform: BSD, GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://www.armagetronad.net/

Sing saha anu ningali pilem Disney "Tron", klasik taun 1982, panaratas dina panggunaan animasi komputerisasi, aranjeunna bakal ngaraos resep pisan kana kaulinan ieu. Di Armagetron AdvancedSapertos dina pidangan anu terkenal dina pilem, unggal pamuter (tiasa diputer online) ngagaduhan motor anu tinggaleun "témbok cahaya" anu warna na sami sareng kendaraan. Tembok ieu saleresna padet, sareng nalika pamuter sanés (atanapi diri urang sorangan!) Ngabobol sareng éta, éta bakal ngabeledug janten rébuan fragmen, sahingga ngaleungitkeun anjeun ti babak ayeuna. Sakumaha anjeun atos kasimpulan, ideu na pikeun ngonci lawan sateuacan aranjeunna panjara sareng ngancurkeun urang. Ieu mangrupikeun pérsi ultra modis tina "cacing alit" anu kawéntar anu tumuh tanpo wates sareng urang kedah nyegah tina nabrak awakna nyalira. Kaulinan saderhana, pikaresepeun pisan maén duaan, sareng grafik 3D anu hadé sareng manajemén kaméra. Éta ngagaduhan seueur pilihan, di antawisna aya pilihan anu ngamungkinkeun anjeun ngaktipkeun épék visual anu maju, upami urang ngagaduhan kartu grafik anu kuat.

Frét kahuruan

tipe: arcade
Platform: GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://fretsonfire.sourceforge.net/

Ngamangpaatkeun kasuksésan anu luar biasa tina saga gitar Pahlawan, grup programer Finlandia "Unreal Vodoo" dikembangkeun dina basa Python ieu klon Pahlawan Gitar I. Dina pertandingan ieu, anu ampir sadayana pamaén terang pisan, urang kedah nyonto peran gitaris hiji band, maénkeun sababaraha catetan anu muncul salaku cakram leutik warna anu béda dina papan ramo anu nembé dina waktosna . dina layar. Upami urang maénkeun catetan anu leres dina waktos anu pas, gitar bakal disada dina sagala kaindahanana; Upami urang gagal, kasalahan anu matak pikareueuseun bakal kadéngé. Konsép saderhana ieu mangrupikeun rébuan pamaén konsol di panjuru dunya kumargi kanyataan yén lagu anu tiasa diinterpretasi mangrupikeun lagu rock, blues sareng metal heavy metal anu kasohor, anu dilakukeun ku sababaraha band anu terkenal, sapertos Batu Rolling, Anu Saha, MegadethJeung sajabana Frét kahuruan Éta tiasa dimaénkeun ku kibor, joystick USB komo kalayan USB "pengendali gitar" kanggo XBOX 360. Sacara grafis éta rada matak pikasieuneun, sareng sanaos gimna henteu kalebet lagu anu dipikaterang, anu prinsipna pikaresepeun panyipta kaulinan gratis tiasa dipiharep kéngingkeun hak anu saluyu), dimungkinkeun pikeun ngaunduh seueur téma tina Internét tina juru anu béda.

3D hangus

tipe: arcade
Platform: GNU / Linux, MacOS X, Windows
situs web: http://www.scorched3d.co.uk/

"Remake" deui, waktos ayeuna tina "Hangus", kaulinan komputer kuno di mana kami maréntahkeun tank anu, dipisahkeun ti musuh-musuhna ku gorges anu didamel ku angin sareng lungkawing anu dihasilkeun sacara acak, kedah nabrak lawan, netepkeun sudut luhurna, rotasi sareng kakuatan nembak na supados sasaran langsung sahingga tiasa ngancurkeun aranjeunna. A vérsi tina Dasar Gancang ti Microsoft anu sumping sareng DOS nyandak klon langkung tiheula tina kaulinan ieu, ngagentikeun tank sareng rokét ku monyét sareng "pisang ngabeledug" (!?). Dina hal ieu, 3D hangus ngamungkinkeun anjeun maénkeun ngalawan sababaraha lawan, naha éta diatur ku komputer, atanapi ngalawan babaturan sanés dina jaringan atanapi ngalangkungan Internet. Generator rupa bumi 2D primitif ti aslina parantos diganti ku mesin 3D anu didamel saé, kalayan fisika cangkang langkung réalistis, ogé grafik anu pikaresepeun sareng rupa bumi anu seueur pisan, sareng pulau-pulau sareng gunung anu nangtang nalika ngarahkeun ka lawan . Urang ogé tiasa milih tina sababaraha jinis bak, kalebet a AT-ST ti Star Wars!

Ditempo Dina | YourZoneWinLinux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ROBOSapiens Sapiens cenahna

    Sawatara waktos ka pengker kuring maénkeun (asli dina angsuran munggaran sareng bajak laut dina kadua, anu aslina henteu kantos sumping) simulator pesawat ruang angkasa anu disebut FreeSpace. Dina cicilan kadua, perusahaan parantos dipésér sareng kode na dileupaskeun, mangrupikeun salah sahiji gim luar angkasa anu paling terkenal tapi henteu dikenal.

    Kuring nyungkeun ka anjeun mangga parios status gim Freespace II - Sumber Kodeu Proyék (masih aktip ku masarakat) sareng nyebarkeun kaulinan ieu di lingkungan Linux kalayan formulir pamasangan masing-masing (kuring parantos lami henteu maén sareng kuring henteu ngagaduhan waktos kanggo ngarévisi anu sami).

    Hatur nuhun sareng kuring nyarankeun anjeun. Kaulinan anu mangaruhan hirup kuring.

  2.   Anonymous3223 cenahna

    Catetan ieu, anu ngaku di luhur ditandatanganan ku "Julio Glez" mangrupikeun plagiarisme tékstual tina hiji tulisan anu diterbitkeun dina majalah digital DattaMagazine - http://www.dattamagazine.com

    Aranjeunna kedahna nyungkeun idin pikeun nyusunna deui, atanapi sahenteuna, nyebut sumber sareng panulis aslina.
    Éra sareng teu pantes pikeun ngabela parangkat lunak gratis.

  3.   Nico cenahna

    Pos hébat

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kaulinan Freeciv hébat !! Pos anu saé! Sakumaha biasa…

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Urang bade tumut kana akun. Peluk! Paul.

  6.   Nelson Hikaru Yuki Rei cenahna

    ufa! Abdi parantos hoyong maénkeun dina ubuntu kuring hehehe

  7.   psikofilik cenahna

    Inpormasi na ngaapresiasi, kuring henteu terang LinCity. Salah sahiji gim anu tiasa gampang dina daptar ieu nyaéta kaulinan strategi 0.AD http://play0ad.com/