5 novelty hébat Lucid Lynx

Versi salajengna tina Ubuntu, Lucid lynxnembé ngahontal béta, sareng sadayana nunjukkeun yén éta bakal janten salah sahiji rilis pangpentingna dina sajarah distribusi Linux. Henteu ngan kusabab parobihan penting anu diwanohkeun tapi kusabab Ubuntu 10.04 mangrupikeun édisi salajengna kalayan dukungan jangka panjang (LTS atanapi édisi Dukungan Jangka Panjang) sareng, sapertos kitu, para pangguna desktop anu mayar sakedik artos tiasa kéngingkeun dukungan salami tilu taun; pamaké server perusahaan, lima taun. Kalayan kecap séjén, ieu édisi anu bakal nguntungkeun (atanapi henteu) perusahaan anu ngajaga Ubuntu: Kanonis. Pikeun ieu kedah ditambih artos anu tiasa sumping kusabab salah sahiji tambahan énggal dina Ubuntu: the Toko Musik UbuntuOne. Toko musik online ieu dimaksudkeun pikeun niron iTunes Store sahingga ngabiayaan proyek Canonical, kalebet versi anu sanés tina Ubuntu.


Tapi, salian ti parobihan ieu, anu kuring bakal nyebut "stratégis" sareng yén sanaos pangaruhna pikeun pangguna umum langkung ngaréspon alesan bisnis atanapi organisasi, bakal aya parobihan visual sareng perbaikan sanés anu lengkep bakal ngarobih pangalaman pangguna Ubuntu.

Ku diémutan ieu, pernyataan anu dilakukeun ku Mark Shuttleworth, pangadeg Canonical sareng Ubuntu, ngeunaan naon anu bakal kajantenan di Ubuntu 10.04 henteu matak narik perhatian. Sakumaha Shuttleworth timbul dina diskusi ngeunaan parobihan anu paling penting dina versi anyar Ubuntu, "Ieu sanés démokrasi. Eupan balik anu saé, inpormasi anu saé, aranjeunna ditampi. Tapi, kami moal nyandak kaputusan pikeun milih. " Nyatana, anu diusahakeun Shuttleworth nyaéta Ubuntu, ogé seuseueurna proyek sumber terbuka utama, kalebet kernel Linux, henteu pernah démokrasi. Aranjeunna meritokrasi, sareng saha waé anggota masarakat anu nganggap béda bakal delusi.

Pamustunganana, bari sababaraha mikirkeun kamana tombol dina jandéla, Shuttleworth hariwang, sanés teuing ngeunaan ngadamel vérsi populér pikeun peminat, tapi ngeunaan ngalakukeun anu pangsaéna pikeun mikat pangguna anu daék mayar dukungan anu diperyogikeun. Éta sigana henteu pikaresepeun, tapi ieu, dina pandangan kuring, hiji-hijina motivasi anu ngajelaskeun sadaya parobihan anu bakal datang dina Lucid Lynx.

Naon warta yén Canonical sareng Ubuntu bakal ngiringan urang waktos ieu?

1. Buku manual

Leres, éta serius. Mangrupikeun mangtaun-taun ti saprak saha waé di dunya Linux ngalebetkeun manual babarengan sareng parangkat lunakna. Hasilna mangrupikeun seueur pangguna anu lieur sareng bisnis anu mekar pikeun pihak katilu anu khusus nyerat manual pangguna "teu resmi", pikeun nyebut éta. Sanaos leres anjeun tiasa mendakan jawaban tina patarosan anjeun ngeunaan Linux dina forum, sapertos LinuxPatarosan atanapi, pikeun Ubuntu khususna, dina Forum Ubuntu, anjeun masih kedah ngalakukeun seueur google pikeun milarian sababaraha waleran. Éta henteu kunanaon pikeun geeks sapertos hiji, tapi kanyataanana nyaéta yén seueur jalma langkung resep gaduh sababaraha masalah komputer sabisa-bisa. Versi awal buku manual sayogi pikeun diunduh.

Seksi? Henteu. Tapi ieu mangrupikeun jenis anu pikaboseneun atanapi awon tapi leres-leres diperyogikeun anu tiasa ngajantenkeun Ubuntu pikaresepeun pikeun komunitas pangguna anu boro-boro terang naon éta Linux.

2. Integrasi sareng jaringan sosial
 
Upami buku manual ngingetan buku lawas, maka integrasi Ubuntu 10.04 sareng jaringan sosial anu anyar nyaéta sentuhan "saé 2010" anu anjeun peryogikeun. Lucid Lynx ngamungkinkeun anjeun nyambung kana sababaraha jaringan sosial langsung tina desktop anjeun. Tukangeun layar, naon anu ngajantenkeun sadaya jalan nyaéta program alit anu disebat Gwibber. Ayeuna ngadukung Digg, Facebook, Flickr, Identi.ca, Jaiku, Twitter sareng RSS feeds. Sanaos anjeun tiasa nganggo nyalira, antarbeungeut anu dipikaresep nyaéta MeMenu.

Pasangan Gwibber / MeMenu masih gaduh sababaraha tatakan pikeun ngagosok, tapi hayu urang ngarepkeun éta cacadna bakal dilereskeun ku dinten pelepasan Ubuntu Lucid Lynx kajadian: 29 April. Upami henteu, mudah-mudahan aranjeunna bakal nunda peluncuran dugi sadayana "sampurna."

3. Tema desktop énggal

Ubuntu GUI bakal tetep GNOME 2.28. Canonical moal wani, pikeun ayeuna, "maén" sareng versi sawangan tina GNOME 3, anu, di sisi séjén, nyangsang dugi Séptémber 2010. Éta henteu hartosna yén antarbeungeutna henteu robih sacara lengkep, nyatana béda pisan ayeuna. Saatos lima taun coklat coklat sareng jeruk "manusa", Canonical ngalih kana téma anu langkung énggal anu ngahijikeun warna oranye lemes sareng klasik "manusa". Ieu bakal janten pamitan tina "kotoran coklat" anu dibenci tina versi sateuacanna. Éta ogé ngarobih parobihan anu sanés, sadayana sareng tujuanna supados panganteur na langkung pikaresepeun. Gawé? Éta gumantung saha anjeun ngobrol. Kaleresan, dina pandangan kuring, teu aya seueur bédana. Tapi usaha anu dilakukeun ku grup desain Canonical pikeun ngajantenkeun antarbeungeut langkung pikaresepeun sareng ramah parantos dipikaterang.

4. Gampang ngagunakeun aplikasi

Topik "panas" sanés dina vérsi ieu nyaéta pangaluaran sababaraha program anu kasar pisan. Iraha Canonica mutuskeun henteu ngasupkeun GIMP, program éditan gambar anu populér, kuat, tapi rumit, langkung ti hiji luncat tina korsi sareng ngagorowok kanggo dipulangkeun deui. GIMP (Program Manipulasi Gambar GNU) éta, barina ogé, salah sahiji lemes. pangpentingna gratis. Nanging, Canonical parantos mutuskeun yén desktop Ubuntu sareng program anu kalebet di dinya kedahna gampil pisan dianggo.

Kusabab kaputusan desain ieu, anjeun tiasa ngarep yén parangkat lunak anu kalebet dina Lucid Lynx sanés sanés anu paling kuat atanapi komprehensif, tapi anu paling gampang dianggo. Janten, pikeun ngaduruk CD, aranjeunna bakal mendakan Brasero tibatan Gnomebaker, PiTiVi tibatan cinelerra pikeun ngédit pidéo. Atoh, aranjeunna meunang ideu.

Upami anjeun hoyong alat anu langkung kuat, Ubuntu ogé parantos ngajantenkeun langkung gampang masang program énggal kalayan kaasup Ubuntu Software Center. Rencana Canonical sigana bakal ngagampangkeun panggunaan pangguna anyar kana dunya Linux teras enya, upami aranjeunna pikaresep, pasang program anu langkung kuat sareng lengkep "sacara manual".

5. Ultra-gancang mimiti

Kuring yakin yén teu aya anu rata-rata benci pamaké tibatan ngantosan taun OS dugi ka boot. Ieu leres leres di Windows kumargi pikeun tipu daya naon waé éta maksa urang ngahurungkeun deui.

Nah Lucid Lynx tetep henteu boot gancang-gancang Fedora, tapi aranjeunna nyobian ngajantenkeun OS boot langkung gancang sareng gancang. Tujuanana nyaéta pikeun nyieun Sapatu bot Ubuntu dina 10 detik atanapi kirang ngagunakeun Ngamimitian, anu bakal sumping ngagentos anu lami sareng buluan init daemon pikeun ngamimitian prosés sareng jasa ngamimitian.

Pasang sadayana ieu sareng anjeun gaduh Linux anu gancang-gancang, dibandingkeun sareng Windows anu lambat, anu bakal ngajantenkeun kahirupan langkung gampang pikeun seueur pangguna.

kacindekan

Sanaos urang masih diwatesan ku maén sareng vérsi awal Lucid Lynx, sadayana sigana hasil tungtung bakal janten salah sahiji sebaran Linux anu paling ramah pangguna, kusabab kesederhanaan sareng daya tarik visual na anu anyar.

Tina sudut pandang Canonical, ieu tiasa janten luncat anu ageung pikeun mendakan kamampuan sareng pembiayaan pikeun proyek anjeun. Kuring yakin yén ngaliwatan penjualan dukungan atanapi liwat UbuntuOne Music Store, anu urang dikaitkeun dina pos saméméhna, Lucid Lynx badé janten salah sahiji acara komérsial anu paling penting di dunya Linux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Martin cenahna

    Tulisan anu saé, tapi kuring pikir yén sababaraha frasa tiasa ngabingungkeun:

    1- «(…) Ubuntu 10.04 mangrupikeun édisi salajengna kalayan dukungan jangka panjang (LTS atanapi édisi Dukungan Jangka Panjang) sareng, sapertos kitu, para pangguna desktop anu mayar sakedik artos tiasa kéngingkeun dukungan salami tilu taun; pangguna server perusahaan, lima taun. (…) »

    Nya, anjeun teu kedah mayar nanaon pisan ... Éta henteu kedah bingung sareng jasa téknis anu ditawarkeun Canonical, tapi pikeun Sistem Operasi anjeun henteu kedah mayar artos sepeser pun. Nyaéta, upami urang hoyong nganggo distro, janten desktop atanapi server, kami unduh sareng éta waé; sahenteuna dina naon anu kuring ngagem kuring henteu maca yén ieu bakal aya.

    2- Sakumaha nyatakeun Shuttleworth dina diskusi ngeunaan parobihan anu paling penting dina versi anyar Ubuntu, «Ieu sanés démokrasi. Eupan balik anu saé, inpormasi anu saé, aranjeunna badé ditampi. Tapi, kami moal nyandak kaputusan pikeun milih. "

    Nya henteu, Shuttleworth henteu nyiptakeun diskusi, éta parantos ngiringan diskusi anu parantos diangkat sareng éta sanés kecap anu pasti, hartosna kuring dina laporan bug éta, anu parantos didugikeun nyaéta "kami henteu milih desain grafis" . "Henteu. Ieu sanés démokrasi. Umpan balik anu saé, data anu saé, wilujeng sumping. Tapi kami henteu milih dina kaputusan desain. »

    Salian ti janten réspon kana koméntar anu khusus.

    3- tapi dina nempatkeun anu pangsaéna pikeun narik pangguna anu daék mayar dukungan anu diperyogikeun.

    Sumpah kuring henteu kantos maca éta, tapi upami lepat, kuring nyungkeun punten wartoskeun ka kuring dimana sareng naon anu kedah dibaca, sabab kuring parantos ngareuwas.

    Jaba ti éta, adi, anjeun ngintunkeun nyalira tulisan anu luar biasa! Analisis anu saé, anu ngagaduhan kautamaan pikeun ngumumkeun tapi henteu nunjukkeun naon anu novice tinggalkeun dina korsi ngantosan. Langkung seueur pikeun windower Windows-weary (pikeun nyimpulkeun :))

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nya, hatur nuhun pisan kana pujian. Salaku réspon kana koméntar anjeun:
    1) Sugan kuring henteu nganyatakeun leres pisan: naon anu kuring diusahakeun nyaéta yén pangguna anu hoyong kéngingkeun dukungan "resmi" (sanés forum atanapi blog naon waé) kedah mayar sakedik artos. Ieu sanés énggal di dunya Linux: seueur proyek, supados nguntungkeun sareng tiasa ngabiayaan diri, ngaluncurkeun program gratis supados saha waé tiasa ngaunduh sareng ngagunakeunana, tapi dukunganana dibayar.
    2) Dina titik ieu anjeun leres leres. Koméntar Shuttleworth kedah aya hubunganana sareng masalah anu khusus: naha atanapi henteu nempatkeun patarosan desain kana sora. Komentar ieu ogé mangrupikeun bagian tina kontropérsi anu disababkeun ku parobihan posisi tombol (maksimalkeun pungsi, ngaleutikan, caket) jandéla.
    3) Sabenerna éta mangrupikeun gambaran anu paling jero tina tulisan. Henteu, anjeun moal mendakan ide ieu dimana waé. Nanging, ieu anu kuring nyobian tampi: sadaya parobihan anu diwanohkeun dina Lucid gaduh kamampuan pikir (ngalangkungan dukungan sareng Toko Musik) sareng, salaku akibatna, bakal nyobian ngajantenkeun Linux OS anu gampang pisan sareng pikaresepeun. Istilah sanésna, éta henteu nyobian ngajantenkeun Linux gampang sareng pikaresepeun pikeun nyugemakeun penggemar, tapi pikeun ngalakukeun bisnis. Ieu mangrupikeun hal anu tiasa disada anéh dina dunya parangkat lunak. gratis, tapi jero kuring sigana henteu sauyunan hébat. Pokokna, éta diskusi anu panjang pisan. Waktos bakal nyebatkeun.

    Sakali deui hatur nuhun kana komentarna !!

  3.   Martin cenahna

    Henteu lanceuk, hatur nuhun kana waleran ...

    Abdi ngartos ayeuna. Sareng leres, leres sakumaha anu anjeun carioskeun, sawatara waktos ka pengker Canonical ngaluncurkeun jasa anu upami anjeun hoyong, dukungan téknis diséwa, gumantung kana rencana anu dikontrak, anu ngagaduhan dukungan iraha waé ...

    Di sisi anu sanésna, nalika anjeun nyorot, Canonical, sareng alesan logis, nyebarkeun parangkat lunak gratis gratis, tapi éta ogé bertindak salaku perusahaan anu nyayogikeun jasa anu ngabantosan kadua pihak pikeun ngabiayaan diri sareng masihan pangguna langkung seueur pilihan tanpa ngawatesan fungsionalitas, tapi ngalebetkeun langkung seueur ...

    Entong hilap yén éta mangrupikeun perusahaan, sareng anjeun boh nyorotna, conto Toko Musik, atanapi dukungan téknis anu sami ...

    Atanapi kuring ogé ningali sauyunan, Red Hat ngalakukeun éta sareng ayeuna éta dagang langkung saé di pasar saham tibatan Microsoft ... Éta mangrupikeun hal anu béda-béda anu babarengan, kapentingan bisnis percanten ka Software Gratis sareng ngadistribusikeunana sapertos kitu ... Kuring henteu ningali masalah ...

    Rangkulan!

  4.   Inukaze cenahna

    Nya di dieu di Ubuntu Lucid, 32 Bit, kuring masih teu mendakan dimana "daemon" dimimitian, salami "Startup" sistem.

    Kuring kedah ngajantenkeunana henteu ngajalankeun "isinan", sareng ngajantenkeun ngajalankeun "CDEmu", éta 2 daemon, supados tiasa maénkeun Final Fantasy VII sareng Wine1.2 ti Ubuntu 10.04 Lucid ^^