Devuan 3.0 Beowulf sumping sareng basis Debian 10.4, Kernel 4.19 sareng seueur deui

Peluncuran versi anyar tina sebaran Linux "Devuan 3.0 Beowulf" anu mangrupa garpu Debian, tapi dicirikeun ku teu ngagaduhan sistemd.

Cabang anyar kasohor pikeun transisi ka dasar paket Debian 10 "Buster", sajaba ti éta salaku bagian tina proyék, vérsi sakitar 400 paket Debian didamel sareng dirobih pikeun ngaleungitkeun sistem bindings, rebranding atanapi adaptasi kana fitur infrastruktur Devuan.

Dua bungkus (devuan-baseconf, jenkins-debian-glue-buildenv-devuan) ngan ukur aya di Devuan sareng aya hubunganana sareng konfigurasi Repository sareng operasi sistem build. Upami teu kitu, Devuan sapinuhna cocog sareng Debian sareng tiasa dianggo salaku dadasar pikeun ngawangun khusus Debian ngawangun tanpa sistemd.

Desktop standar dumasar kana Xfce sareng Slim display manager, sanaos aya ogé opsional pikeun pamasangan KDE, MATE, Kayu Manis sareng LXQt.

Daripada systemd, sistem inisialisasi SysVinit klasik disayogikeun. Pilihan nyaéta modeu operasi tanpa D-Bus anu disayogikeun, anu ngamungkinkeun nyiptakeun konfigurasi desktop minimal dumasar kana kotak hideung, fluxbox, FVWM, FVWM-crystal sareng Openbox manager.

Pikeun ngonpigurasikeun jaringan, pilihan NetworkManager configurator diusulkeun anu henteu kaiket kana systemd. Pikeun ngatur sési pangguna di KDE, Kayu manis sareng LXQt ditawarkeun elogind, pilihan logind, henteu dikaitkeun sareng systemd. Pamakéan Xfce sareng MATEconsolekit.

Naon anu anyar di Devuan 3.0?

balik deui

Dina versi distribusi anyar ieu, sapertos anu tos disebatkeun di awal, anu anyarna nyaéta hijrah kana basa paket "Buster" Debian 10 (bungkusan disingkronkeun sareng versi Debian 10.4) sareng dina Kernel Linux versi 4.19 disayogikeun.

Parobihan anu sanés dina Devuan 3.0 nyaéta prosés latar misah tina eudev sareng elogind pikeun ngaganti komponén sistem monolitik jawab pikeun ngatur file alat dina diréktori / dev, nanganan koneksi sareng / atanapi pegatkeun sambungan alat éksternal, sareng ngatur sési pangguna.

Ogé, dina versi anyar ieu dukungan pikeun arsitektur ppc64el ayeuna sayogi, salian ti platform anu didukung sateuacanna i386, amd64, armel, armhf, sareng arm64.

Ogé, urang tiasa mendakan pangatur layar énggal, ditambah tata perenah dimuat parantos dirobih sareng tema desktop anu anyar diusulkeun. Anjeun tiasa sacara opsional nganggo pangatur sistem runit salaku alternatip pikeun / sbin / init sareng nganggo sistem inisialisasi OpenRC salaku alternatip pikeun layanan sysv-rc sareng kontrol tingkat lari.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.

Unduh Devuan 3.0.0 Beowulf

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun kedah lebet kana halaman wéb resmi na sareng dina bagian unduhan na anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem tina salah sahiji kaca spion na. Langkung saé nganggo anu pang caket anjeun, nyaéta link ieu.

Kumaha carana ningkatkeun ka Devuan 3.0 Beowulf ti Devuan 2.x?

Si Upami anjeun parantos masang Devuan versi 2.x, anjeun tiasa ngamutahirkeun kana vérsi stabil anu anyar tanpa kedah nga-instal ulang sistemna.

Keur kitu anjeun kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu. Mimiti urang badé nambihan Repository Devuan 3.0 kana sumber.daptar urang, anu aya dina jalur: /etc/apt/source.list

Kami ngédit éta ku éditor pikaresep sareng nambihan Repository ieu (penting pikeun mairan Repository sanés kalayan # di awalna atanapi hapus pikeun nyegah masalah dina pembaruan)

deb http://deb.devuan.org/merged beowulf main
deb http://deb.devuan.org/merged beowulf-updates main
deb http://deb.devuan.org/merged beowulf-security main
#deb http://deb.devuan.org/merged beowulf-backports main

Kami nyimpen perobihan.

Dina terminal kami ngajalankeun pembaruan:

apt-get update

Teras we ngetik paréntah ieu:

apt-get upgrade devuan-keyring

apt-get update

Sareng pamustunganana kami ngomean sistem ku:

apt-get dist-upgrade

Di dieu urang kedah ngantosan kumargi éta bakal mimiti ngaunduh sadayana bungkus sareng konfigurasi anu diperyogikeun pikeun pembaruan. Prosés ieu bakal ngabutuhkeun waktos, janten di mana terminal prosés na tiasa dianggo pikeun ngalakukeun sababaraha tugas sanés anu mana sistem komputer anjeun diénggalan.

Dina akhir anjeun kedah nga-restart komputer pikeun sadaya parobihan anu berlaku sareng nalika anjeun ngamimitian deui, anjeun kedah terang yén anjeun parantos parantos masang versi anyar Devuan.

Upami gagal paket, bungkus anu gagal kedah dibenerkeun teras mimitian pangénggalan deui.

apt-get -f install
apt-get dist-upgrade

Pangguna anu hijrah ti ASCII sareng anu nganggo upower kedah nurunkeun bungkusan upower na pikeun ngahindarkeun masalah:

apt-get install --allow-downgrades upower/beowulf gir1.2-upowerglib/beowulf
apt-get autoremove --purge
apt-get autoclean


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    alus pisan, kuring bakal hijrahkeun sérver kuring kana anu énggal, kalayan pancegahan, tangtosna

  2.   Javier Ortega Conde (Malkavia) cenahna

    Kuring nganggo tés Devuan pikeun PC desktop kuring, janten pikeun kuring éta mangrupikeun rilis, kuring teras ngapdet sareng nambihan jaman ...