Sutradara IT: Seni ngatur Unit Teknologi sareng Sistem

Sutradara IT: Seni ngatur Unit Teknologi sareng Sistem

Sutradara IT: Seni ngatur Unit Teknologi sareng Sistem

Kumargi kitu, sakedik langkung ti 2 taun ka pengker urang nyerat ngeunaan Profésional IT, dikenal dina nami SysAdmins y DevOps, dinten ieu kami bakal ngahaturanan ieu publikasi ka IT Profesional anu sakuduna jadi léngkah logis salajengna di daérah Inpormasi sareng Komunikasi, nyaéta, ka "Diréktur IT".

Émut yén sababaraha kali, gumantung kana jinis sareng ukuran organisasi sareng nagara anu dimaksud, a "Diréktur IT", éta tiasa dingaranan nami sanésna. Kadang-kadang biasana: Gerentes, Bos o Sutradara Téknologi Émbaran dina basa Spanyol, atanapi Kapala Dinas Téknologi (CTO) dina Basa Inggris.

Sysadmin: Seni janten Administrator Sistem sareng Server

Sysadmin: Seni janten Administrator Sistem sareng Server

Sareng dina sababaraha kasus, aranjeunna sering dikaitkeun sareng anu ngurus Kantor Sistem Émbaran dina basa Spanyol, atanapi Kapala Émbaran Officer (CIO) dina Basa Inggris. Nanging, ieu sareng kedahna 2 biaya anu béda, anu sababaraha kali biasana ngan ukur ngan hiji "Diréktur IT" dina hiji organisasi.

SysAdmins & DevOps: Hiji léngkah sateuacan Diréktur IT

Seueur Profesional IT biasana dimimitian dina organisasi publik atanapi swasta, boh, sakumaha Analis Komputer (Teknisi dukungan pangguna komputer) atanapi Analis Sistem (Pamekar / Programmer).

Teras, aranjeunna condong tumuh sareng mekar kana jabatan, sapertos, Analis Jaringan sareng Komunikasi pikeun anu mikaresep hardware, atanapi Spesialis pamekaran sistem pikeun pencinta Software. Tina jabatan-jabatan ieu, IT Professional ti kadua cabang condong jadi Administrator Sistem (SysAdmins) y Pamekar Operasi (DevOps).

Tungtungna, seueur condong nuluykeun numuwuhkeun dina organisasi atanapi perusahaanna, luncat kana posisi Pengawas atanapi Manajer Grup IT (teknisi / pamekar / pangurus) dugi ka ngahontal posisi "Diréktur IT", anu dasarna biasana mangrupikeun posisi pikeun jalma anu ngagaduhan seueur pangalaman praktis (nyata) dina téknologi sareng manajemén, boh dina bidang sumber daya manusa sareng kauangan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Sysadmin: Seni janten Sistem sareng Administrator Server
Tulisan anu aya hubunganana:
DevOps lawan SysAdmin: Saingan atanapi Kolaborator?

Tulisan anu aya hubunganana:
Informatika sareng Komputasi: Gairah JedIT!
Sutradara IT: Pamimpin Unit Téknologi sareng Sistem

Sutradara IT: Pamimpin Unit Téknologi sareng Sistem

Sutradara IT: Pamimpin Unit Téknologi sareng Sistem

Naon sareng naon anu kedah janten Diréktur IT?

Sakumaha urang dicarioskeun di awal, dasarna a "Diréktur IT" mangrupakeun Gerentes, Bos o Sutradara Téknologi Émbaran (Kapala Téhnologi Officer - CTO), janten urang bakal ningali definisi sapertos nyarios posisi ieu:

"Anjeunna ahli tanggung jawab pikeun ngararancang sareng / atanapi ngembangkeun sistem téknologi anu mempermudah manajemén sareng prosés dina organisasi." Pikeun nguatkeun inpormasi

"Anjeunna mangrupikeun ahli hukum anu tanggel waler pikeun mastikeun yén sistem IT ngaktipkeun organisasi pikeun ngahontal udaganna sareng ngadukung ambisi ciptaan / transformasi na. Aranjeunna ngawaskeun sistem IT anu aya pikeun mastikeun downtime minimum sareng kasadiaan maksimum, sareng ngadorong panerapan sistem sareng téknologi anyar pikeun ningkatkeun operasional organisasi sareng posisi kalapa." Pikeun nguatkeun inpormasi

Sareng pikeun netelakeun naha Profésional IT tina posisi tina CTO biasana patali sareng nganggap fungsi tina posisi CIO, urang bakal netelakeun konsép anu terakhir:

"Anjeunna mangrupikeun ahli hukum anu tanggung jawab pikeun ngatur aliran inpormasi anu disimpen sareng sistematisasi ngalangkungan parangkat lunak anu sayogi kanggo digunakeun dina nyandak kaputusan dina hiji organisasi." Pikeun nguatkeun inpormasi

"Anjeunna ahli tanggung jawab pikeun sistem téknologi inpormasi perusahaan dina tingkat prosés sareng tina sudut pandang perencanaan. CIO nganalisa naon manpaat perusahaan tiasa diturunkeun tina téknologi anyar, ngaidentipikasi mana anu paling dipikaresep ku perusahaan, sareng ngaevaluasi kinerjaana. Éta museur kana ningkatkeun épisiénsi prosés internal pikeun mastikeun komunikasi anu épéktip sareng ngajaga organisasi jalan épisién sareng produktif." Pikeun nguatkeun inpormasi

Kamampuan sareng katerampilan janten ahli IT luar biasa dina posisi éta

Sakali jelas, anu a "Diréktur IT" o CTOÉta ngan ukur bakal ditungtung ku ringkesan anu ringkes sareng saé ngeunaan kualitas idéal sareng katerampilan anjeun anu bakal ngajantenkeun anjeun suksés dina tugas anjeun.

Umum

Diantara anu paling umum urang tiasa sacara lega nyebut kieu:

  1. Janten pamimpin anu saé (langkung ti bos anu saé): Kanggo sadaya Tim IT anu bakal tanggung jawab sareng fungsi, kapasitas sareng watesan anu bénten-bénten, anu kedah diusahakeun terang sacara jero, pikeun ngadukung aranjeunna sacara épéktip, sanés ngan ukur nungtut yén aranjeunna ngahontal tujuan. Pikeun ieu, penting pikeun ngagaduhan komunikasi sareng kamampuan interpersonal anu hadé.
  2. Terang sacara jero organisasi, modél bisnis, tujuan sareng tujuan: Dina raraga ngabayangkeun, ngajaga sareng ngantisipasi platform téknologi idéal anu kedah saluyu sareng unggal-unggal organisasi, tetep dijantenkeun téknologi dina bidangna (lapangan). Pikeun ieu, penting pikeun ngagaduhan visualisasi tujuan anu hadé, ngabéréskeun masalah sareng nyandak kaputusan.
  3. Naha langkung seueur sareng utusan deui: Kanggo terang kumaha hasil ngalaksanakeun sababaraha proyék anu aya sareng dina konstruksi, bari sacara épéktip ngandelkeun masing-masing kelompok padamelanana tanpa kabebeng ku ukuran atanapi jumlah proyék anu dikokolakeun. Mamatahan sareng ngabimbing tim, tibatan ngalakukeun padamelan batur atanapi kedah ngalakukeun pangawasan anu kaleuleuwihi. Pikeun ieu, penting pikeun ngagaduhan pangaturan anu hadé sareng kaahlian manajemén waktos damel.

Husus

Diantara anu langkung khusus urang sacara ringkes tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  1. Terang sareng jaga up to date ngeunaan inovasi téknologi sareng sadaya peraturan hukum IT, boh nasional boh internasional.
  2. Ngalaksanakeun sareng mastikeun kasuksésan téknologi énggal, sapertos, aplikasi bisnis Kuat (ERP, CRM, sareng anu sanésna), Web 2.0 Technologies, Cloud Computing, Big Data, Deep Learning sareng Artificial Intelligence, sareng anu sanésna, sapertos Marketing digital sareng E -bisnis.
  3. Nguatkeun sareng ngahijikeun organisasi Kaamanan IT (infrastruktur, prosés, data) ngalangkungan ukuran IT anu paling anyar sareng kuat anu tiasa dilaksanakeun.
  4. Ngagaduhan élmu éksténsif ngeunaan sistem komputer, alat, jaringan sareng produk perangkat lunak, sacara umum, tapi khususna anu dikokolakeun ku organisasi.

Tina sadaya ieu kedah jelas yén saé "Diréktur IT" kedah hasil tina IT Profesional anu gaduh atanapi kedah gaduh pangaweruh padet sareng pangalaman dina industri tech, saé pangaweruh téhnis tina jabatan IT anjeun anu sateuacana, sareng kaahlian jeung kanyaho alus dina manajemén (manajemén / perencanaan) sumber daya manusa, kauangan sareng téknologi.

Diréktur IT: Parangkat Lunak Gratis Pro, Open Source sareng GNU / Linux

Sareng tangtosna, tina sudut pandang urang, saé "Diréktur IT" kedah merta terang kumaha nganilai panggunaan sareng palaksanaan Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux dina organisasi anjeun. Ngalaksanakeun tindakan sapertos:

  1. Nyiptakeun Kantor Program Open Source (Kantor Program Open Source - OSPO)
  2. Ningkatkeun pamekaran sareng panggunaan internal alat gratis sareng kabuka, khususna Sistem Operasi GNU / Linux, dina sagala padamelan éta dimana tiasa ngagentos Windows sareng MacOS kalayan nyugemakeun, duanana pikeun hemat biaya sareng kaamanan komputer.
  3. Rarancang, ciptaan sareng penjualan produk IT anu ngahargaan privasi pangguna na sareng henteu nyalahgunakeun atanapi nyalahgunakeun inpormasi na.
Tulisan anu aya hubunganana:
OSPO: Kantor Program Open Source. Gagasan Grup TODO

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina muatan tina «Director TI», sareng kumaha carana janten propésional anu saé dina posisi ieu, anu sababaraha kali gumantung kana organisasi condong ngagaduhan kirang langkung atanapi langkung fungsi tibatan anu sanés, tapi anu mana biasana ngatur manajemen téknologi pikeun ngahontal tujuan bisnis; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.