10 Alesan Pikeun Nganggo Linux

Linux kanggo seueur jalma sistem anu rada rumit dianggo, bahkan tiasa disebarkeun salaku hal «anéh"Kuring pikir éta lingkungan di mana kami dididik disalahkeun, ti saprak urang ngora di sakola aranjeunna ngajar murid dina komputer anu nganggo Windows (ampir 95%) sareng ti dinya urang sadayana biasa kana sistem ieu.

Ubuntu

Sababaraha alesan naha anjeun kedah nganggo sebaran Linux:

1. Janten bénten. Anjeun henteu wajib janten sapertos batur, anjeun henteu kedah janten jalma biasa, ngan kusabab satengah dunya nganggo Windows anjeun henteu kedah janten salah sahiji diantarana. Janten alesan anu mimitina nyaéta tiasa nangtung ti batur. Asik!

2. Anjeun tiasa hirup tanpa hariwang virus. Windows sok ngalaman masalah virus ieu, sareng teu anéh, kuring parantos sababaraha kali pormat sababaraha komputer kusabab teu aya deui anu kedah dilakukeun. Di sisi anu sanésna, linux henteu aya jinis ieu, teu aya alesan pikeun gaduh antivirus, ieu mangrupikeun kaunggulan pikeun urang, sapertos kirang ngagunakeun sumberdaya.

3. Seueur sebaran. Upami urang ngamimitian nalungtik, teu ngan ukur aya Ubuntu, tapi aya sajumlah ageung anu tiasa diuji sakedik-sakedik, panginten sanés dina komputer utama anjeun, tapi dina sékundér, ku alesan anu sami sareng partisi.

4. Anjeun tiasa nyobian aranjeunna tanpa masang aranjeunna. Anjeun tiasa ngajalankeun sebaran linux tanpa kedah masangna, henteu sapertos Windows anu teu mungkin. Ngajalankeun distribusi tina cd langsung atanapi USB stick pisan saderhana.

5. Anjeun tiasa ngatur sistem tina garis paréntah. Kuring terang yén ieu sanés kanggo sadayana, tapi hiji kaunggulan nyaéta anjeun tiasa ngadamel sacara praktis sakumna sistem tanpa antarmuka grafis, anjeun tiasa masang, ngaleupaskeun program tina modeu ieu, henteu ngan éta, tapi anjeun tiasa ngalakukeun seueur hal sakumaha anjeun teu gaduh ideu.

6. Paramban pang populerna sayogi. Seueur urang resep nyingkronkeun téténggol, kecap akses antar panyungsi, janten contona urang tiasa masang Chrome atanapi Firefox sareng sadaya data ieu sayogi. Kauntungannana nyaéta henteu kedah ngetikkeun deui kecap konci, atanapi cobi émut halaman wéb, sabab sadayana bakal sinkron.

7. Seueur pangaruhna pikeun windows. Anjeun teu kedah milih antara épék atanapi henteu sapertos dina Windows, dina Linux urang tiasa mendakan seueur épék pikeun windows urang, éta ngan ukur masalah pikeun ngalakukeun sakedik panalitian pikeun nguji éta.

8. Anjeun teu kedah mésér lisénsi. Anjeun teu kedah mayar 175 USD kanggo kéngingkeun lisénsi, anjeun henteu kedah milari aktivator upami anjeun henteu ngagaduhan anu asli. Di dieu sadayana gratis, sahenteuna distribusi anu diarahkeun pikeun pangguna sanés kanggo sérver.

9. Anjeun tiasa ngahirupkeun komputer anu lami. Upami anjeun gaduh komputer anu kirang pisan sumberdaya, éta panginten henteu tiasa ngajalankeun Windows 10 deui, tapi anjeun tiasa mendakan distribusi yén syarat sistem na minimal pisan, sapertos 512 RAM.

10. Ampir sadaya program panggunaan dasar anu sayogi. Kami tiasa mendakan ampir sadaya program pikeun dianggo sapopoé, hartosna abdi éditor téks, spreadsheet, éditan gambar, panyungsi, diantara alat sanés anu biasana urang anggo.

Sajauh ieu tulisan kuring sareng 10 alesan pikeun nganggo linuxAya henteu ngan ukur anu parantos disebatkeun, aya ogé anu sanés. Sacara pribadi kuring parantos biasa ngagunakeun Ubuntu, unggal-unggal vérsi anyar kaluar kuring resep masang dina komputer kuring.

Sanaos upami kuring nganggo Windows, nalika ngeunaan produktivitas kuring ngaraos yén kuring langkung épéktip tina Linux, sapertos nalika kuring nyerat tulisan pikeun blog kuring, dina waktos anu singget kuring nyiptakeun sababaraha tulisan, di sisi séjén nalika kuring ngalakukeun henteu nganggo éta kuring siga kuring kaganggu ku langkung gampang.

Ninggalkeun koméntar anjeun sareng ngawartosan naon alesan sanés anu aya dina pendapat anjeun.

Tulisan ieu parantos diserat ku salah saurang pamaca urang, opini sareng arguméntasi mangrupikeun pasipatan panulis. Kami ngajak anjeun ngabagi tulisan anjeun ka kami

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Fernàndez. cenahna

    Leres tangtosna, kuring satuju, damel salaku hiji tim sareng sadayana éta, tapi, kuring henteu satuju yén aya jalma ti Ubuntu 15.04 anu henteu ngantep kuring ngaunduh program, aranjeunna ngabantah (sateuacan iklan) naon waé. Sareng kamari aranjeunna henteu ngijinkeun kuring nempatkeun firewall atanapi ngaunduh atanapi masang éta, aranjeunna nyatakeun yén konéksi kuring goréng, sareng kuring masih tiasa lebet google nganggo firefox teras nempatkeun pidéo. Naha aya jalma linux, anu konspirasi sareng ngaganggu batur anu ngagunakeun distribusi ieu?
    Dina kapasitas pribadi, linux tiasa diserang sareng dipangaruhan ku virus sareng jalma jahat.
    Kuring ngabagi cita-cita R. Stallman sareng Linus Torvald, parangkat lunak gratis kanggo sadayana, kontribusi sukarela pikeun ngamajukeun Linux, sadayana henteu kunanaon, tapi hayu urang, aya jalma sareng jalma… Salam. Leres, diajar biaya Linux seueur pisan, tapi hartosna, NGUMBANG ... .G
    RILLO.

  2.   cbenitez10 cenahna

    Nya éta sanés alesan super pikeun ngarobih sistem operasi, salah sahiji masalahna nyaéta kasaluyuan sareng sababaraha aplikasi anu dianggo sadidinten sapertos bebasoffice (atanapi naon waé) kalayan file kantor microsoft, atanapi file psd photoshop kana hoyong mukaan gimp atanapi parangkat lunak sanés jelas-jelas henteu sami.

    Intina nyaéta kaulinan anu leres ayeuna aya deui hatur nuhun kana uap, tapi sababaraha judul anu aya pikaboseneun atanapi henteu pikaresepeun. Memang leres urang tiasa masang anggur tapi cakar anu dipasang pikeun hiji-hiji gim na, dina sababaraha kasus pikeun tiap pertandingan aya versi anggur. Bisi kuring, kuring parantos installOnlinux dipasang dina Ubuntu kuring sareng ku éta kuring sanggup masang COD4, ogé Diablo III tapi kuring ngagaduhan éta di SDO. Ti uap kuring gaduh Left4Dead sareng Dota.

    Upami ngan ukur aspek-aspek ieu tiasa ditutupan, sigana bakal aya deui anu bakal ditransferkeun ka gnu-linux.

    Wasalam

    1.    Jiancarlos sanchez cenahna

      Kaulinan henteu diperyogikeun janten produktip, sareng yén perusahaan mendesain éta pikeun Windows sanés hartosna yén Windows langkung saé, langkung optimal, mantap sareng sanggup ngadukung seueur padamelan atanapi bahkan langkung saé, ngadukung sadayana sacara asli sapertos Linux.

      Jigana sami sareng anu gaduh tulisan, dina produktivitas Linux aya dina tingkatan anu sanés.

    2.    orok cenahna

      Ngeunaan libreoffice sareng kuring ngaleungitkeun pamikiran seueur sareng WPS sateuacan Kantor Kingsoft, éta multiplatform sareng sakumaha kuring ngartos (kuring tiasa lepat) Kingsoft salaku perusahaan lahir salaku proyék pamaréntah Cina pikeun ngagaduhan suite kantor anu tiasa bersaing sareng Microsoft Office Naon anu relevan di dieu nyaéta yén éta tiasa dianggo tina 10 sareng leres-leres langkung saé tibatan bebasoffice

  3.   Abd hessuk cenahna

    Alesan munggaran jam 10 sigana siga omong kosong, henteu perlu pisan.

  4.   Jorge cenahna

    Masing-masingna ngagaduhan sistem anu aranjeunna raoseun, anu ngajantenkeun aranjeunna langkung produktif, sareng anu paling seueur ngalayanan aranjeunna. Abdi kantos sareng apel, nganggo microsoft sareng gnu / linux sareng kuring henteu kantos ngaraos langkung raoseun sareng langkung produktif dibandingkeun sareng Windows. Sareng dina pendapat kuring anu handap, 10 alesan anu anjeun pasihkeun naha urang kedah nganggo Linux mangrupikeun omong kosong. Kuring henteu kantos ngalaman virus dina windows, atanapi masalah kaamanan anu sanés, linux stabil, tapi pikeun ngahontal éta mangrupikeun gangguan anu nyata sareng apel, ogé langkung sami. Pikeun kuring, Linux, dua taun ka pengker mangrupikeun kasurupan anu nyata, kuring nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun ngarengsekeun masalah tibatan damel, kalayan Windows dua taun ka pengker ieu mangrupikeun laut anu tenang sareng Apple, ogé, sok dikelola supados kuring henteu tiasa ngalakukeun hiji hal. Janten anu kuring nyarios, masing-masing nyaéta sistem anu aranjeunna raoseun.

  5.   Daniel cenahna

    11- Éta sistem henteu ngaruksak kana waktos, masang aplikasi, fragméntasi, jsb.
    12- Naon sistem operasi anu adaptasi sareng anjeun sanés tibalik.
    13- Anu anjeun ampir poho ngabalikan deui ... henteu unggal-unggal masang supir, ngapdet, jsb.

    Kuring yakin kuring bisa mikir sababaraha deui.

    1.    Gonzalo cenahna

      Dina jaman Windows XP aya 3 bebeneran, ayeuna, duanana OS X sareng Microsoft sasuai sareng 3.

      Mii PC kanggo kaulinan sareng Windows 10 kumargi kuring masangna, kuring henteu masang deui, pikeun adaptasi ka kuring kuring nempatkeun seueur program pihak katilu, sapertos anu kuring lakukeun sareng Linux, atanapi naha anjeun pikir yén sadayana anu anjeun pasang tina réposasi nyaéta "ti linux"?

      1.    Genténg cenahna

        Éta nunjukkeun yén anjeun henteu seueur nganggo Windows 10. Henteu umum yén éta naroskeun hurungkeun deui tapi ayeuna langkung ngaganggu restart, éta masihan anjeun paling 3 dinten pikeun ngabalikan deui tapi upami anjeun ngan ukur ngagantung komputer sapertos kuring sareng ngantepkeun sapertos kitu salami-lami henteu nganggo, dinten-dinten éta kaliwat sareng nalika anjeun badé nganggo alat-alatna deui anjeun kedah ngantosan éta réngsé dipasang. Sistem henteu ngaruksak kana waktos sareng bahkan ayeuna, fragméntasi masih janten masalah. Upami anjeun nganggo SSD henteu raos sareng janten absurd pikeun defragment.
        Hiji waktos kuring aya di tengah buruan Dota sareng kotoranana direset ngabalukarkeun kuring diitung kaluar ti buruan sareng dikirim ka grup prioritas rendah. Bener pisan matak pikabitaeun nalika windows éta ngajukeunana.

  6.   badut cenahna

    Nalika kuring janten murid salah sahiji alesan anu paling penting nyaéta nomer "8", henteu kedah mayar lisénsi, sanaos dimana kuring diajar Téknik kuring ngagaduhan perjanjian sareng MS pikeun masihan kami lisénsi Windows sareng MSOffice, tapi sésana program éta éta perlu mésér lisénsi atanapi rengat aranjeunna.
    Tapi nalika nganggo Linux teu aya masalah sapertos kitu, sareng sakumaha ceuk Daniel, sistemna henteu turun tangan, kuring masih émut yén saatos masang basis data dina komputer nganggo winXP, saatos sababaraha minggu sistem éta lambat sareng ampir teu mungkin dianggo, dina anu sanésna Linux Buku catetan kuring jalan sareng Debian sakitar 4 taun tanpa masalah.

  7.   Carlos Moreno cenahna

    Alesan 1, 2, 6 sareng 7 saha anu nyeratna? Budak umur 12 taun?
    "Anggo linux janten asik": leres?
    "Di Linux teu aya virus": Lengkepna palsu, bédana nyaéta jumlah malware anu aya dibandingkeun sareng OS anu sanés sareng anu ngarahkeunana (seuseueurna server)
    "Pangotéktak anu paling populér": Éta ogé sayogi dina MacOs sareng kamungkinan Chrome Os sareng pastina aya dina Android (anu dina diri na nyaéta Linux)
    "Pangaruh pikeun windows" Éta naon? Aya jalan anu panjang dina bagian grafik dina desktop! Balukarna saé, tapi éta henteu ngajantenkeun Linux OS anu langkung unggul!

  8.   Raul diaz cenahna

    Kuring ngamajukeun panggunaan linux, sareng henteu sadayana nyaéta Ubuntu. Kuring ngamimitian nganggo redhat teras kuring ngalih ka openuse anu gampang pisan dianggo ku cara anu lami atanapi pasang sakali klik anu ngumbar sadaya katergantungan anu sababaraha kali naha jalma ningali Linux ngan ukur pikeun geeks

  9.   Gonzalo Martinez cenahna

    1- Kuring henteu terang naon anu kuring kedah terang ngeunaan alesan éta, leres ...

    2- Virus henteu sapertos anu sateuacanna, sareng seueur malware anu lebet kana browser, Linux henteu kebal pikeun aranjeunna, di sagigireun aya virus normal, kirang tapi éta aya. Salaku tambahan, Windows Defender pikeun sadaya virus anu tiasa nampi jalma anu masuk akal (jalma anu masuk akal henteu asup bajapeliculasgratisya.com)

    3- Distribusi anu ngalangkungan waktos kuring sadar yén éta mangrupikeun cocooan pikeun komunitas linux, kaseueuran parangkat lunak anu serius bakal dianggo dina Red Hat, Ubuntu, Debian atanapi SUSE, sanés dina Soviet Heart Linux atanapi Hello Kitty Linux.

    4- Kuring henteu terang naon anu kuring kedah nyarios, kuring henteu kantos ningali éta salaku kauntungan, ogé OS naon waé anu tiasa diuji dina VM.

    5- Dina Mac OS X anjeun tiasa (kumargi éta UNIX, sapertos Linux), sareng dina Windows anjeun ogé tiasa (Kuring ngatur server Windows, seueur anu tiasa dilakukeun tina konsol)

    6- Browser populér sayogi sami dina sadaya platform, éta sababna aranjeunna populér.

    7- Nyalahgunakeun épék ngarusak produktivitas sareng kagunaan. Ukuran anu saé henteu saé, anu nganggo KDE sacara standar, Windows atanapi OS X, ngaktipkeun épék jeli sapertos jelly kalayan 10 detik animasi mimitina saé, maka éta pisan ngaganggu.

    8- Salaku pangguna Macintosh, kuring gaduh 4 sékrési OS X tanpa mayar nanaon pisan.

    9- Bapa kuring gaduh Core 2 Duo PC sareng Ram 2GB, éta ngajalankeun Windows 10 tanpa drama. Naon deui, PC na anu sateuacanna nyaéta P4 kalayan ram 1GB sareng Windows 7 anu dianggo sampurna pikeun anjeunna.

    10- Naha ieu kauntungan, atanapi kabutuhan? Naha nganggo OS anu henteu ngagaduhan perangkat lunak dasar?

    Kuring damel di koran di Uruguay salaku administrator sistem, sareng kuring gaduh sadayana terminal sareng Linux. Nyaan, anu tiasa kuring ucapkeun nyaéta nyeri sirah anu paling parah dina kahirupan kuring. Tarung sareng codecs, versi parangkat lunak anu henteu bertentangan sareng lingkungan grafis, ngajaga seueur pungsi ngalangkungan konsol, sareng gelut sareng sauyunan perangkat keras, sareng anu sanésna.

    Linux mangrupikeun sistem anu saé, salami 10 taun kuring nganggo salaku OS utama dina PC kuring, tapi éta henteu cocog pikeun pangguna dasar, ogé henteu bakal pernah aya.

    1.    Andresinio cenahna

      «PC na sateuacanna mangrupikeun P4 kalayan ram 1GB sareng Windows 7 damel sampurna» Kuring ragu éta Windows 7 tanpa inti quad sareng 4GB ram henteu tiasa dianggo sampurna, paling éta tiasa dianggo sapertos windows xp kalayan 128mb ram (goréng pisan ) Sésana kuring kabeneran dugi ka Windows 8 Abdi badé ngawartosan anjeun tanpa ragu linux langkung saé tapi kusabab aplikasi anu universal, kuring henteu ngarobah windows pikeun naon waé dina pc atanapi tablet. Salam 😉

      1.    pedrowc42 cenahna

        Abdi benten ... Abdi gaduh netbook acer anu hoyong pisan Atom microprocessor 1.6Ghz, 2Gb of Ram sareng di sana kuring parantos dipasang Windows 7 Ultimate sareng éta tiasa dianggo tanpa masalah sareng nganggo nganggo Office 2010 ..., sakedap kuring nganggona sasarengan sareng Ubuntu sareng Windows 7 ngagaduhan performa langkung saé nalika nonton video dina format MP4 sareng MKV.

    2.    Jam cenahna

      Kami henteu tiasa nyatakeun yén éta moal pernah aya, tapi posisi sapertos anu dina tulisan ieu henteu ngakuan yén kagunaan Linux dina desktop rusak.

      Salami bagian masarakat henteu sadar yén aya masalah, maka moal aya jalan kaluarna.

    3.    Rubenix cenahna

      Éta cocog pikeun pangguna dasar, sanés pikeun sadayana, tapi pikeun seuseueurna ageung. Kuring parantos dipasang ka jalma-jalma di lingkungan kuring anu mangrupakeun pangguna dasar sareng bagja pisan.

      Windows 7 kalayan browser sareng 1GB RAM moal mundur. Nyatana, kabogoh kuring gaduh komputer nganggo 2GB RAM ku W7 sareng kuring diangkut kana lubuntu pikeun kanyataan éta. Ayeuna tim anjeun badé langkung gancang. Atanapi w7 meakeun 220Mb RAM dina nganggur?

      Sebaran diperyogikeun pikeun ngaktipkeun komputer anjeun sareng tiasa ngajalankeun tanpa kedah masang parangkat lunak saatos masang sistem: tingali distro anu ditujukeun pikeun anu buta, panyipta musik, atanapi auditor kaamanan.

      Anjeun nyarios yén anjeun parantos damel salaku pangurus sistem sareng anjeun henteu kantos nganggo pendrive pikeun ngamimitian GNU / linux dina komputer anu henteu tiasa ngamimitian windows atanapi ngan saukur pikeun mariksa naha éta mangrupikeun kasalahan hardware atanapi ngadamel salinan cadangan tina sistem anu henteu henteu ngamimitian?

      Pangaruh kana rasa mangrupikeun hal anu saé. Dina jandéla atanapi macOS anjeun diwatesan ku naon anu ditawarkeunana ku anjeun. Sareng hayu, sumberdaya anu dikonsumsi na murah pisan. Kuring ngaktipkeun kompiz dina tim 12 taun ka pengker sareng aranjeunna mindahkeun éta kalayan sopan.

      Anjeun bakal gaduh 4 pembaruan macOS, tapi sadaya komputer kirang ti 7 taun teu tiasa diénggalan kana vérsi anyar. Dina windows aranjeunna masih ngamutahirkeun ... Tapi dina GNU / linux anjeun tiasa nganggo alat-alat ti 15 taun ka pengker tanpa masalah ageung. saha anu meunang?

      Nalika anjeun nyarioskeun virus sigana yén aranjeunna henteu aya hubunganana sareng kaamanan intrinsik OS. Atanapi GNU / linux ngagaduhan tingkat fix bug kaamanan 24 jam dibanding sabulan pikeun Windows hartosna nanaon. Atanapi macOS anu pangpayunna murag dina kontes peretasan mangrupikeun kabeneran ...
      Antipirus henteu ngadeteksi bahkan 70% virus. Upami anjeun ngarangkep virus dina format sanés, éta moal ngambeu. Sareng anjeun nyarankeun windows defender?

      1.    Gonzalo Martinez cenahna

        Éta pantes pikeun pangguna dasar dugi ka aranjeunna nyarios "Kuring rék masang X thing", atanapi aranjeunna mésér printer sareng teu aya supir.

        Kuring henteu terang sabaraha Windows 7 meakeun, kusabab panghalang 4GB diliwatan kuring lirén nyandak pangukuran ram, tapi tanpa épék visual sareng tanpa jasa pikeun henteu dianggo, pikeun otomatisasi kantor, surat sareng sababaraha halaman lampu jalanna tanpa masalah.

        Kuring parantos nganggo pulpér sarébu kali, sabab kuring ogé parantos nganggo padamel kalayan mini XP, éta gumantung kana naon anu kuring peryogikeun.

        Ku jalan kitu, kuring gaduh macbook ti 2008, anu henteu didukung ku sierra, sareng kuring parantos dipasang tanpa masalah.

        Abdi tiasa nganggo linux dina komputer umur 15 taun ... kanggo naon? Naon anu anjeun tiasa lakukeun ku 500mhz Pentium III ayeuna? Aranjeunna damel, tapi aranjeunna luntur ku standar ayeuna.

        Laju tingkat fix 24/7? Henteu kitu, aya seueur mistik sareng mitos dina bagian éta, upami topi beureum, suse, atanapi perusahaan naon waé anu dianggo kalayan parangkat lunak gratis mendakanana, leres, tapi upami henteu, hésé pikeun Pepe Nacho pikeun mendakanana bumi, sareng éta henteu gancang pisan ngalaporkeunna sareng terang.

        Kuring nyarankeun Windows Defender langkung gratis. Ngeunaan bungkus virus dina format anu sanés, muhun, kuring henteu terang sabaraha pangalaman anu anjeun gaduh, tapi antipirusna henteu katingali dina panyambungna tapi eusina.

  10.   napsix65 cenahna

    Naha anjeun nganggo WINDOWS ??? …. Jahat tina seueur, panglipur jelema bodo 🙂

    1.    Gonzalo Martinez cenahna

      Kuring nganggo Linux, OS X sareng Windows. Tiluanana gaduh pro sareng kontra. Éta henteu ngajantenkeun kuring bodo, dina sagala hal éta ngajantenkeun anjeun bodo percanten diri sorangan langkung saé pikeun nyarios goréng ngeunaan Windows pikeun katingal cool.

      1.    napsix cenahna

        Meureun anjeun langkung saé kusabab anjeun nganggo 3 sistem? anu nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan masalah teu jelas, kuring gaduh linux sareng ngalakukeun sagala rupa anu kuring lakukeun ku windows, kuring henteu tiasa nyarios nanaon tentang OS X kusabab kuring henteu kantos nganggona. Anjeun tiasa terang yén anjeun ngagaduhan buntut jarami hahahahaha

        1.    José Manuel cenahna

          "Kuring gaduh linux sareng ngalakukeun naon waé anu kuring lakukeun ku windows" atanapi anjeun nganggo komputer sanésna pikeun mariksa Facebook atanapi anjeun tukang bohong ageung, kuring ngajak anjeun masihan pidéo 2 jam.

          1.    01101001b cenahna

            Nya, kuring henteu kantos gaduh Facebook atanapi Windows bari sareng kuring langkung puas ku distro anu kuring anggo (Abdi nganggo aplikasi Windows ngalangkungan Anggur unggal sering -Windows gaduh sw anu saé tapi saatos XP OS misah. masalah-).
            Ngegel basa anjeun sareng sateuacan nelepon "tukang bohong" anu gratis, kuring ngajak anjeun ngaliwat "top500" sareng tingali sabaraha komputer super anu nganggo Windows sareng sabaraha Linux. Kalayan diémutan éta, conto anjeun tina "ngajadikeun video 2 jam" siga budak.

  11.   Ren Canteros Sousa cenahna

    Ngagunakeun GNU / Linux janten "cool"? Sahenteuna kuring henteu ngaraos "cool" atanapi langkung unggul pikeun ngagunakeunana, sareng kuring kantos ngagaduhan ieu ti saprak 1999 (sareng Slackware). Kuring nyatakeun yén hal anu paling saé ngeunaan ngagunakeun GNU / LInux nyaéta yén nyaéta parangkat lunak gratis, anjeun tiasa nyebarkeunana, nyalinna, ningkatkeunna, sareng ngalakukeun naon waé anu anjeun pikahoyong.

    Salam alit.

  12.   Sebas cenahna

    Kahiji kalina dina halaman wéb Linux kuring ningali koméntar anu saé sareng jujur, adil pikeun sistem anu sanés sareng kritis nyalira ka Linux. Daripada anu klasik "herp derp linux langkung unggul, mocosoft winbug $ e lebay, sabalikna anu palsu."

    Ngeunaan alesan pikeun tulisan éta, éta sigana henteu goréng, malahan aranjeunna sigana jujur.
    Éta tiasa disada konyol, tapi ieu leres-leres alesan ngagunakeun Linux.
    Alesan "groundbreaking" klasik anu ngalukis Linux sapertos SuperLinux sareng Windows salaku sampah ngan ukur mitos, manipulasi, bohong, sareng kabodoan.

    Kacuali alesan pikeun virus, anu tulisanana henteu leres-leres ngabohong, tapi karaos diperyogikeun pikeun netelakeun (anu sanés yén Linux anu kebal tapi éta henteu acan janten masalah) kumargi jero-jerona akarna dina linuxers pikeun dianggo alesan éta dibasajankeun informasi salah sapertos kitu.

  13.   es cenahna

    upami aya virus dina GNU / Linux.

  14.   Carles cenahna

    10 alesan ieu masihan urang hak janten Bébas sareng cara dunya éta mangrupikeun hal anu penting pisan. Kuring guru sareng élmuwan komputer, dina sérver kuring kuring gaduh server ubuntu sareng debian jessie, dina workstation debian jessie, ubnét gnome, antix (komputer kalayan sababaraha sumber) sareng dua laptop sareng ubnét gnome. Di sakola kuring aya dina panitia audiovisual sareng panitia komputer, sareng kuring produktif sapertos réréncangan kuring anu damel sareng mac sareng windows sareng sadaya program proprietary na.
    Linux ngajantenkeun kuring ngarasa bébas, kuat, aman, produktif ... sadayana anu kuring peryogikeun janten saé dina profesi kuring.
    Wasalam

  15.   Joselp cenahna

    Salah sahiji alesan kunaon kuring nyarankeun Linux sabab sadayana anu anjeun ngagaduhan sistem operasi leres-leres sah, gratis sareng henteu bajakan….
    Aya anu nyarios sateuacanna yén Windows Defender sanés antipirus anu saé ... sareng hayu atuh sebutkeun, anjeun leres pisan. Kuring parantos ningali komputer Windows 10 kaserang inféksi dugi ka kedah masang deui ku muka email sareng file .zip. Aranjeunna nyarioskeun driver driver ... Kuring parantos ningali komputer Windows 10 anu teu tiasa nga-instal driver pikeun printer HP anu kagungan vérsi pikeun sistem operasi ieu. Kasalahan ngagaduhan sadaya sistem, anu jelas, tapi Linux ayeuna langkung ti cukup pikeun pangguna umum sareng seueur deui. Anu kedah urang lakukeun nyaéta ngarobih chip ... "Hacking sanés hartosna aya anu gratis." Heran ningali rupa jalma nalika nyarios ka anjeun "pasang Windows, Office sareng Photoshop" pangénggalna, sareng anjeun ngajawab aranjeunna ... Lisénsi Windows 10 hargana sakitar € 150, Office 2016 hargana sakitar € 140 dina versi dasar na (dina salah sahiji anu anjeun moal ngagaduhan Outlook ...) sareng Photoshop sareng kuring bahkan henteu nyarios éta sabab sababaraha diantarana kabur…. Di sisi anu sanésna, kuring ogé terang pangguna anu parantos mésér komputer di Abdi henteu terang ranté komputer naon, kusabab éta henteu bodo ... sareng tétéla nalika nyobian anjeun masihan aranjeunna dukungan saatos penjualan gratis. , aranjeunna sadar yén antipirus pikeun 50 €, nalika dipikaterang yén Windows 10 parantos ngagaduhan hiji integral ... Ieu anu disebat kabodoan murni tina pangguna naon anu dipésérna sareng salami ieu henteu robih kami bakal teraskeun dina sami ....

  16.   karlitux cenahna

    Dear Jose, kuring ogé kantos ningali "kakejaman sareng bencana" sapertos anu anjeun ngajelaskeun, jalma-jalma ti mimiti ijab ka sagalana ka Windows, aranjeunna henteu resep Linux sabab henteu terang, software gratis sami ... Di sakola kuring aranjeunna henteu nampi format kabuka sareng gratis sadayana kedah proprietari sareng microsoft míster. Kami ngan ukur gaduh naon anu kami laksanakeun dina tingkat tanggung jawab individu kami, éta salami 20 taun yén sadaya murid kuring diajar sareng damel sareng Linux sareng parangkat lunak Gratis; Nalika komputer digantungkeun tina papan digital, aya seueur seuri konspiratorial sareng koméntar anu sindiran pisan.
    Wasalam

  17.   Juan cenahna

    Kuring parantos janten pangguna Linux anu henteu lami teuing sareng kuring rada resep, tapi upami aya anu kuring teu resep ngeunaan sistem operasi ieu nyaéta sababaraha kali teu aya dukungan pikeun sababaraha pakakas modéren. Kuring ngalaman sababaraha masalah sapertos kartu jaringan RT8821ae kedah direset unggal dua menit. Éta panginten masalah anu paling parah anu kantos kuring alami. Akhir-akhir ieu ogé masihan kuring sababaraha masalah compiz kalayan penjualan, kuring kedah ngabalikan deui sareng éta tiasa dianggo. Tapi pikeun sésana kuring resep di luhur sadayana kusabab Linux nyéépkeun sumber anu kirang pisan nalika narik RAM, masalah anu ngajantenkeun kuring tibalik sareng Windows sareng alesan utama pikeun kuring ngalih.

  18.   Erick cenahna

    Halo, kuring gaduh patarosan, kuring badé angkat ka xubuntu, kuring badé masangkeunana nganggo pc anu bersenjata. Brand motherboard asus kalayan bios uefi sareng kuring maca yén nalika anjeun mésér pc brand anjeun ngagaduhan masalah dina masang sistem operasi anu sanés lian ti Windows. Tapi kumaha carana milik kuring bakal dipasihan pakarang? Naha anjeun pikir aya masalah?

  19.   Fiksi cenahna

    Salah sahiji hal anu kaserang ku Linux nyaéta di komunitas anjeun, aya seueur peminat anu yakin yén aranjeunna gaduh kaleresan anu mutlak (Linux = god, windows = poop) anjeun kedah sabar, Linux henteu nginjeumkeun sorangan pikeun diajar ku sapertos windows, sareng ieu sabagian kusabab kurangna kanyaho ngeunaan sistem di pasar sanaos seueur manpaatna, salian ti éta, mérek parangkat lunak propriétari pikeun windows ngagaduhan ayana anu langkung ageung di industri pikeun kanyataan pariwara anu saderhana, dina kuring ganti gratis parangkat lunak, sabab henteu gaduh seueur iklan, éta henteu diperhatoskeun, sanaos seueur anu nguntungkeun anu kagungan.

    Dina Jandéla 7, kuring dipasang pikeun maénkeun, mesin kuring gaduh prosesor dual core 1.1 GHz sareng 2 gigabyte Ram, sareng nyaluyukeun kualitas grafis kuring tiasa maénkeun Fallout New Vegas, Oblivion, sareng seueur deui kalayan kecepatan anu tiasa ditarima.

  20.   Antonio cenahna

    Halo, kuring sering nganggo windows, kuring ngaliwat 10 pro anu hébat tapi kuring teras ngeureunkeun pormat pc, kuring bébéja yén kuring gaduh pc kalayan fx 8350,… asus m5a99fx pro r2.0 motherboard… sam solid solid… 32 g Corsair ram Vengeance..GEFORCE GTX 980 kartu… .sep diam pro 1200w sumber sareng anu kuring hartosna éta sanés mesinna, parangkat lunak langkung waktosna janten laun sareng teu aya deui anu tiasa disebatkeun, sabulan ka tukang kuring ngalih ka linux, kuring netelakeun pisan sieun mangrupikeun dunya anyar, kuring condong kana LINUX DEEPIN ... kaleresan mangrupikeun méwah dina grafik, anu pangsaéna pikeun anu hadé pikeun kuring langkung saé tibatan windows 10, sareng gancang pisan, kuring nyarankeun. éta pikeun anu hoyong nyobian anu béda sareng anu saé sacara visual pikeun kuring langkung saé tibatan windows 10 sareng nyayogikeun toko anu anjeun gaduh sadayana pikeun diunduh. Kuring henteu nganggo pc pikeun maénkeun hal kuring nyaéta ngédit pidéo. tapi ku linux jero komputer ngapung ... saur abdi mah ... salam ka sadayana.

  21.   henteu aya namina cenahna

    sistem operasi anu pangsaéna nyaéta ... Windows ditipu ku édisi kartu, ha ha

  22.   Jorge cenahna

    Sababaraha taun ka pengker anjeun nganggo pasangan ubuntu sareng anu leresna éta henteu ngagaduhan dengki ka Windows, di sagigireun bebasoffice ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalakukeun sagalana, bahkan kuring nanganan basis data sareng dina Linux éta ngalir tibatan masalah murni Windows.

  23.   Luis Esteban cenahna

    Hatur nuhun pisan, kuring yakin pisan yén kuring bakal miceun Windows kana sampah.
    Abdi mendakan blog anu dipikaresep ku tulisan anu sami:

    https://lareddelbit.ga/2019/12/20/por-que-deberias-de-cambiar-a-gnu-linux/

  24.   Guillermo Castelló cenahna

    Halo wilujeng wengi. Kuring yakin yén sadaya poin anu detil dina artikel éta leres, tapi ngeunaan titik 9, anu mangrupikeun anu mutuskeun kuring masang Kubuntu 16.02 dina buku catetan 32 bit anu lami, kuring ngagaduhan masalah. Abdi henteu mendakan supir kanggo kartu vidéo, sareng kuring henteu tiasa ngarobih résolusiana. Ieu ngahukum kuring nganggo résolusi rendah anu diturunkeun sacara standar, sareng éta rada teu raoseun.
    Éta pisan sababna naha kuring hayang mariksa naha aya Repository dimana milari supir pikeun dewan SIS Mirage 3 kuring.
    Ti ayeuna, hatur nuhun kana perhatosanana.

  25.   Edgardo Conditi cenahna

    Linux ngajantenkeun sadayana gampang sareng di luhur na ampir sadayana gratis. Éta henteu ngaganggu anjeun ku pembaruan unggal sering, anjeun henteu kedah defragmenting disk, atanapi meresihan ram. jsb. Ogé, sanaos internétna handap pisan, jalma anu damel ti bumi henteu dirugikeun ku internét low sabab éta kajantenan sareng windows anu nyéépkeun sumber sapertos anjing.