16 hal anu [sigana] bakal ngaganggu anjeun dina Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Pikaresepeun teh Pos Benjamin Humphrey, pamimpin tim proyék Manual Ubuntu, anu parantos diterbitkeun hiji tulisan kalayan 16 parobihan kana panganteur Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx yén dina seueur kasus aranjeunna henteu ngagaduhan pembenaran anu jelas sareng yén aranjeunna tiasa ngaganggu pangguna distribusi ieu.


Posna ogé parantos diterbitkeun dina YA ALLAH! Ubuntu kalayan idin panulis, janten anjeun tiasa maca éta ogé aya. Kuring ngan saukur tampil tarjamahan anu langkung kentel / adaptasi tina 16 poin éta yén Humphrey parantos tumut kana akun.

Peryogi diperhatoskeun yén kalobaannana ngarujuk kana masalah kagunaan, sareng seueur diantarana ogé dasarna nyaéta pendapat Humphrey sorangan yén sabagian diantara anjeun tiasa / henteu tiasa ngabagi, tapi éta masih mangrupikeun tulisan anu pantes dibahas. Éta ogé panasaran yén Humphrey merhatikeun kesan yén gangguan sapertos kitu ka jalma anu asalna ti Windows sareng hoyong nyobian Linux, hal anu matak.

16 masalah Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx bakal kieu numutkeun kana tulisan:

Kontrol jandela: pastina anjeun parantos maca ngeunaan ieu. Kadali pikeun nutup, ngaleutikan sareng ngamaksimalkeun jandéla aya di kénca tibatan ka katuhu, sapertos biasana. Éta kasalahan kusabab pangguna Ubuntu henteu biasa, tapi éta ogé kajantenan sareng anu asalna ti Windows.

Transparansi goréng dina daérah béwara: Masalah minor dina pendapat abdi, tapi hiji masalah anu kedah dibéréskeun ti saprak saprak alphas mimiti Karmic. Masalahna nyaéta ikon "non-standar" henteu saé terpadu sareng daérah béja.

Rythmbox tetep naroskeun plugins: Kuring henteu nganggo Rythmbox, tapi sigana mah dina Lucid Lynx aplikasi ieu terus naroskeun plugins kanggo codecs anu urang saleresna parantos dipasang.

Bar kamajuan Pusat Perangkat Lunak: upami gambar layar anu kalebetna leres, tangtosna bar kamajuan anu nunjukkeun sabaraha jauh urang parantos maju prosés pamasangan aplikasi anu tangtu mangrupikeun bencana estetika. Pee.
Ikon ménu: didieu panulis aslina bahkan langkung rumit tibatan kuring, sabab anjeunna naroskeun yén boh ikonna aya, atanapi henteu aya ogé anu hadir, tapi henteu ogé aya sababaraha anu sanés na anu sanésna henteu. Anjeunna leres dina bagianana - sakumaha héséna pikeun aranjeunna sadayana?
Margin dina béwara: piss anu sanés anu ngaganggu Humphrey sareng éta memang tiasa dilereskeun kalayan sakedik perawatan.
Wewengkon béja sibuk teuing: tah, didieu raosna ditumpukeun, kumargi seueur jalma anu bakal ngahargaan gaduh seueur inpormasi dina panel séri éta. Éta nyandak tempat pikeun, contona, gaduh.
Fon standar, pointer standar: deui, masalah subyektif sakedik. Panulis langkung milih font leutik, tina 8 poin dugi ka 96 dpi, tibatan fonts konvensional 10 titik sareng 96 dpi, sareng sami pikeun tutunjuk, anu kedahna langkung alit numutkeun anjeunna. Abdi nyarios yén ieu gumantung kana resolusi layar langkung ti anu sanés, tapi sanés parobahan anu sesah pikeun pangguna nerapkeun upami aranjeunna henteu raoseun.
Ctrl + Alt + Hapus- Kombinasi konci anu kasohor kedah nunjukkeun monitor sistem sareng henteu nyababkeun urang kaluar, numutkeun panulis. Luhureun sadaya, saur anjeunna, pikeun jalma anu asalna tina Windows sareng biasa kana kabiasaan éta. Kuring kedah ngaku yén kuring masih ngahubungkeun kombinasi éta sareng task manager Windows, tapi sapertos seueur poin anu sanés, éta rada subyektif.
Pidgin kedah dileutikan, henteu ditutup: Kuring henteu nganggo Pidgin, janten kuring henteu ngalaman gangguan ieu, tapi panulis nyatakeun yén nalika jandela kontak ditutup aplikasi ditutup, padahal nyatana éta kedah diminimalkeun sareng ditingalkeun dina panel sistem, sabab éta kajadian sareng Empati. Nya, pikeun naroskeun, kaleresan anjeunna leres.
Aduh ka Computer Janitor ("Cleaner"): didieu kuring kedah sapuk sareng Humphrey, anu nunjukkeun yén tukang sihir ieu ngabersihan mesin anjeun, tapi ogé ngarobih kagumantungan sareng parangkat lunak anu kami pasang tina bungkus .deb. Bahaya. Sanaon ubar na atra: ngan ulah nganggo program alit ieu.
Menu karesep ageung: leres, sareng sigana unggal unggal ngingetkeun urang kana dropdown Windows 95/98 / XP anu henteu aya tungtungna. Aranjeunna kedah nyobian nyusun deui sababaraha cara.
Apét pikeun volume na awon: lain poin anu rada subyektif deui. Panulis ngadu'a yén scroll bar teuing pondok, sareng yén pilihan na kedah dikelompokkeun langkung saé. Pijaditas enya, panginten aranjeunna tiasa ditingkatkeun.
Statistik panggunaan batré: nalika ngaklik ikon batréna, inpormasi khusus ngeunaan jinis batréna nembongan, tapi kami henteu peryogi inpormasi ieu, tapi ngan saukur ikon anu nunjukkeun kami sacara detil sabaraha waktos urang sésana sateuacan batréna béak.
MeMenu henteu masalah gambar Ngeunaan Kuring: fungsi anu aranjeunna kedah tiasa nerapkeun supados henteu ngonpigurasikeun hiji sareng avatar anu sanésna, tapi anu sigana kuring rada teu penting. Sanaos sadayana nambihan, tangtosna.

Pasti aya sababaraha hal anu langkung ngaganggu, tapi daptar tulisan Humphrey rada pikaresepeun, langkung-langkung sabab anjeunna nyarios sareng judul tulisan, éta detil sakedik anu janten masalah. Sareng anjeunna leres pisan.

Ditempo dina | Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ngora cenahna

    Hal ngeunaan ménu cukup dilereskeun ku "gconftool-2 –tipe Boolean –set / desktop / gnome / interface / menus_have_icons Leres" seueur keluhan janten saderhana pisan pikeun ngalereskeunana, sahenteuna éta kumaha kuring ngalakukeun éta dina karmic koala éta ngagaduhan masalah anu sami
    http://www.jundaraco.com.ar/?p=30#more-30

  2.   Rafael cenahna

    Nuhun kana tulisanana. Sababaraha hal leutik ieu parantos dibereskeun. PS: Hapunten Spanyol abdi 🙂

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Anu matak, naha anjeun tiasa nyaritakeun naon anu parantos dibereskeun? Surak! Nuhun kana koméntar !!

  4.   Fernando cenahna

    Kaseueuran "keluhan" ieu, janten, nyababkeun kuring leres-leres konyol di pihak Humphrey. Memang leres sababaraha diantarana jelas-jelas aya bug atanapi cacat, tapi urang masih nyarioskeun versi alfa.

    Salaku tambahan kana ieu, seueur anu sanés mangrupikeun pilihan kustomisasi anu tiasa dirobih ku karesepna (wadul ngeunaan font standar sareng ukuran pointer?, Punten!). Upami urang angkat kana éta, saha waé anu ngirim serat ka Canonical supados aranjeunna tiasa ngarancang téma pribadi pikeun masing-masing pangguna.

    Wah, jalma ieu mandiri sareng mikirkeun rasa pribadina sami sareng dunya.

  5.   infernus92 cenahna

    Henteu aya anu siganaeun teuing ngaganggu kuring ... hiji-hijina hal anu tiasa nyandak waktos pikeun dibiasakeun nyaéta tombol maksimalkeun-ngaleutikan-tutup aya di kénca.
    sareng hal anu henteu aya namina aya anu synaptic dileungitkeun sareng ngan ukur pusat perangkat lunak ubuntu tetep, anu pikeun sababaraha urang panginten janten bangor.
    Kuring ogé nyangka yén modifikasi ageung sapertos kitu henteu kedah dilakukeun dina LTS. Tapi anjeun bakal terang kunaon aranjeunna ngalakukeun éta.
    Tapi sadayana tiasa dikonfigurasi ... sareng saha waé anu henteu resep, anu ngarobih atanapi anu henteu nganggona ... henteu wajib ngalakukeunana

  6.   Juan cenahna

    Coba KDE 4, éta salah sahiji cara. Salam kanggo sadayana

  7.   julius_alpa cenahna

    Kuring pikir aranjeunna leutik tapi tungtungna aranjeunna tungtungna ngaganggu pamaké, nol Ubuntu pikeun kuring, kabeneran, rangkulan

  8.   ngora cenahna

    Sigana kuring anu aya hal anu aya di dinya sareng aranjeunna ngangluh sapinuhna, upami anjeun teu resep kana hal atanapi ngaganggu anjeun, tibatan nyempad, tong nganggo, aya alternatif pikeun sadayana, anjeun henteu sapertos kadali di kénca jandéla, anggo téma anu sanésna di belah katuhu, sareng upami anjeun teu resep gnome, anggo KDE, Xfce, atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong, tapi tong sambat ngeunaan "omong kosong" éta, sabab anjeun lakukeun sacara pas

  9.   jhonoo cenahna

    Émut yén Lucid Lynx aya dina tahap pamekaran, yén masalah-masalah ieu tiasa dilereskeun berkat kolaborasi para pangguna distribusi ieu. Urang kedah sabar. Hatur nuhun kanggo inpormasi ieu

  10.   Joan Rodas cenahna

    Kadali di kénca nyaéta bug ageung, sanaos tiasa dirobih tina "gconf-editor".
    Hal ngeunaan ikon sareng transparansi teras-terasan kajadian.
    Hal plugins henteu kajantenan kuring.
    Pidgin diminimalkeun, henteu ditutup deui.
    Pusat parangkat lunak parantos robih pisan, sareng éta parantos diperbaharui sacara lengkep, henteu sapertos dina tangkapan layar anu anjeun nunjukkeun.
    Fon, ikon, margin, pointer sareng kombinasi konci siga anu omong kosong pikeun kuring, lumaku ku raos.
    Gambar Ngeunaan Kuring parantos parantos direngsekeun di Memenu, masalah anu kuring tingali ayeuna nyaéta nunjukkeun tombol buleud pikeun nunjukkeun statusna.
    Volume applet parantos ningkat.
    Menu preferensi masih ageung sareng sigana mah upami aya anu tiasa dilakukeun.

    @ infernus92: Synaptic henteu dihapus ku Pusat Perangkat Lunak, éta masih aya.

  11.   Joan Rodas cenahna

    Kadali di kénca nyaéta bug ageung, sanaos tiasa dirobih tina "gconf-editor".
    Hal ngeunaan ikon sareng transparansi teras-terasan kajadian.
    Hal plugins henteu kajantenan kuring.
    Pidgin diminimalkeun, henteu ditutup deui.
    Pusat parangkat lunak parantos robih pisan, sareng éta parantos diperbaharui sacara lengkep, henteu sapertos dina tangkapan layar anu anjeun nunjukkeun.
    Fon, ikon, margin, pointer sareng kombinasi konci siga anu omong kosong pikeun kuring, lumaku ku raos.
    Gambar Ngeunaan Kuring parantos parantos direngsekeun di Memenu, masalah anu kuring tingali ayeuna nyaéta nunjukkeun tombol buleud pikeun nunjukkeun statusna.
    Volume applet parantos ningkat.
    Menu preferensi masih ageung sareng sigana mah upami aya anu tiasa dilakukeun.

    @ infernus92: Synaptic henteu dihapus ku Pusat Perangkat Lunak, éta masih aya.

  12.   kénca-kénca cenahna

    sareng numutkeun humphrey sapertos kitu teu aya anu kaganggu ku tampilan anu pikareueuseun yén pamasangan daun grub? kusabab detil éta sacara praktis lahir sareng ubuntu, sareng kalayan grub2 aranjeunna ngagaduhan hal anu rumit pikeun pangguna novice upami aranjeunna hoyong ngaropea na

  13.   gudea cenahna

    Kuring parantos nyobian 3 salami 10.04 dinten teras ditutup. Kuring henteu tiasa ngarobih sareng kuring rada tunduh, sabab ku inersia kuring nutupkeunana, sapertos anu kuring lakukeun sateuacanna sareng kuring kedah muka aplikasi deui, tingali saha anu kuring tinggaleun ku kecap dina sungut, anjeun pulihkeun paguneman ... kumaha kirang teu raoseun.
    Kanggo sésana, kuring ngarepkeun tanggal 29.

  14.   paul21 cenahna

    Ay, ay Fernandito… hayu urang tingali: sajauh ieu pérsi alfa kuring satuju, sanaos henteu nganyenyeri nunjukkeun kasalahan sateuacan parobihan antar muka.

    Ubuntu mangrupikeun produk sapertos anu sanés, sareng sapertos kaputusan ngeunaan masalah standar GUI DO masalah. Canonical terang pisan ieu sareng éta sababna dimimitian ku proyék Ayatana pikeun nyobaan maju di daérah anu mana Ubuntu aya handapeun kompetisi.

    Di dunya nyata, produk asup ngalangkungan panon. Henteu janten masalah upami peryogi 2 kali pikeun ngarobih wallpaper atanapi nyaluyukeun font na. Antarbeungeut standar nyaéta anu ngajual. Antarbeungeut anu leueur nyiptakeun perasaan teu profesional, sareng nyiptakeun ideu anu henteu seueur perhatian anu diperhatoskeun pikeun produk (sanaos sanés masalahna). Ieu naha aya cabang desain khusus pikeun bungkus.

    Di sisi anu sanésna, sababaraha poin nyarioskeun perkawis masalah desain dasar, sapertos jarak anu leres, ukuran sareng konsistensi dina palet warna sareng antar muka sacara umum. Henteu "ngubaran pribadi."

  15.   paul21 cenahna

    Ay, ay Fernandito… hayu urang tingali: sajauh ieu pérsi alfa kuring satuju, sanaos henteu nganyenyeri nunjukkeun kasalahan sateuacan parobihan antar muka.

    Ubuntu mangrupikeun produk sapertos anu sanés, sareng sapertos kaputusan ngeunaan masalah standar GUI DO masalah. Canonical terang pisan ieu sareng éta sababna dimimitian ku proyék Ayatana pikeun nyobaan maju di daérah anu mana Ubuntu aya handapeun kompetisi.

    Di dunya nyata, produk asup ngalangkungan panon. Henteu janten masalah upami peryogi 2 kali pikeun ngarobih wallpaper atanapi nyaluyukeun font na. Antarbeungeut standar nyaéta anu ngajual. Antarbeungeut anu leueur nyiptakeun perasaan teu profesional, sareng nyiptakeun ideu anu henteu seueur perhatian anu diperhatoskeun pikeun produk (sanaos sanés masalahna). Ieu naha aya cabang desain khusus pikeun bungkus.

    Di sisi anu sanésna, sababaraha poin nyarioskeun perkawis masalah desain dasar, sapertos jarak anu leres, ukuran sareng konsistensi dina palet warna sareng antar muka sacara umum. Henteu "ngubaran pribadi."

  16.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Sareng ... éta bakal janten masalah pikeun biasa. Masih, hal anu paling parah ngeunaan ngarobah tombol jandéla nyaéta program anu henteu terintegrasi kana GNOME, sapertos Chrome / Chromium, masih bakal ngagaduhan tombol jandela di beulah katuhu ... sareng di luhur, dina urutan anu sanés! 🙁
    Pokokna… urang sadayana ngarepkeun kaping 29 ... ug Peluk! Paul.