2 Warta pondok Debian

Dina hiji sisi saatos pamilihan paling kontroversial dina sababaraha bulan terakhir, Komite Téknis ngabagéakeun 3 anggota énggal. Colin Watson, Ian Jackson, sareng Russ Allbery angkat. Ayeuna lebetkeun Sam Hartman, Tollef Fog Heen sareng Didier 'OdyX' Raboud. Ogé Désémber panungtungan aranjeunna tumaros resolusi umum tambahan dimana éta ditangtoskeun kumaha pembaharuan para anggota.

Jigdo Debian

Pikeun anu sanés, ngeunaan kaayaan Jessie, ngan tinggal 50 RC bug éta mangaruhan Jessie sareng Sid, sareng upami jalma-jalma ngagulung baju baju aranjeunna tiasa ngaleupaskeun Debian Jessie dugi ka April. Tina 50 éta, 13 kagolong kana bungkus sanés konci anu bakal dikaluarkeun tina jessie upami henteu direngsekeun. Ogé leungit sababaraha perbaikan catetan pelepasan, utamina bagian pamulihan pikeun systemd. Éta ogé peryogi bantosan pikeun bug tinangtu dina grub2.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Jujur, saprak kuring asup kana sistem di Jessie, sadaya anu kuring tingali nyaéta masalah anu TEU kajadian di Jessie sateuacana, teu lami pisan, sapertos ngagantung sareng ngadat tanpa alesan anu jelas dugi ka kedah mareuman parang sareng tambang tiasa dibéréskeun, anjeun ngamimitian sareng mangsana tapi aya nyimpang kawas https://lists.debian.org/debian-user/2015/02/msg00013.html anu nunjukkeun yén aya kajadian anu goréng sareng anu kedahna henteu sapertos anu tiheula.

    Salaku pangguna debian sataun katukang kuring ngarepkeun pisan vérsi ieu sabab tiasa dianggo kalayan saé pisan sareng henteu aya masalah tapi parobihan anu parantos ngajantenkeun distro fatal sareng sanés ngan ukur éta, disebatkeun yén éta bakal gaduh sélinux diaktipkeun sacara standar anu mangrupikeun kekacoan, kanyataanna hal anu mimiti dilakukeun ku pangguna Fedora (sareng sérver nalika aranjeunna dipasang Fedora) leres-leres nganonaktifkeunana kusabab pangaruhna kana kinerja sistem anu brutal sajaba ti kumaha teu stabilna, kalayan mesin anu saé sababaraha anu dilakukeun sanés anjeun bakal perhatoskeun kaleungitan performa tapi ku P4 @ 2'6Ghz kalayan Gb ram ram sapertos kuring nunjukkeun pisan.

    Dina waktos ayeuna kuring bakal tetep dina Wheezy dugi ka Devuan kaluar, anu kuring parantos nyobian sareng janji, sanésna upami kuring teraskeun dina linux kuring pasti bakal muka OpenSUSE anu bade saé pisan sareng upami henteu kuring bakal ngintunkeun sadayana kana tempat sampah sareng kuring pasti bakal angkat ka FreeBSD anu kuring gaduh virtualized na mana kawas ditembak.

    Pokokna, kuring miharep Debian bakal ngagantungkeun sanésna kuring bakal pamitan salami (RIP)

    1.    Carlos cenahna

      Naha anjeun ngawadul ngeunaan systemd sareng dina amarah anjeun angkat ka distro anu sanés anu nganggo systemd salaku openuse? Kuring jujur ​​teu meunang. Subjék systemd kalintang capéna, utamina nalika mantra diulang deui sareng teu aya alesan anu kuat. Debian ogé Arch anu dipuji sareng sebaran utama sadayana parantos hijrah ka systemd sareng teu aya anu kajantenan. Ieu bahkan dianggo ku telepon ku SailfishOS anu kuring nyerat koméntar ieu sareng anu kuring bagja pisan. Nubruk sareng nabrak normal pikeun Jessie, éta sabab éta masih dina béta. Éta henteu intrinsik kana sistem init éta. Kusabab kuring nganggo distribusi sareng systemd kuring henteu ngagaduhan masalah. Sareng salaku pangguna tanpa lebet kana masalah téknis anu sanés kuring atanapi 99% jalma di dieu mendominasi, kuring ngan ukur mendakan kaunggulan. Salam.

      1.    elav cenahna

        Naon telepon anjeun gaduh lamun anjeun tiasa ngawartosan? 😀

      2.    salah sahiji sababaraha cenahna

        Hayu urang tingali, kuring ngadugikeun diri "ti saprak kuring lebet kana sistem di Jessie."

        Kuring henteu nyarios nanaon tentang distros sanés anu nganggo sistemd sareng anu biasana kuring anggo di sagigireun Debian, umumna upami kuring henteu nganggo Debian kuring aya di Fedora (sanaos versi pamungkas kuring sacara praktis henteu keuna) sareng openSUSE sanaos kuring ogé parantos nganggo anu sanés, sapertos anu paling jalma anu ngagunakeun linux.

        Dimana anjeun kéngingkeun kuring hate systemd? Sadaya koméntar kuring dumasarkeun kana gangguan négatip anu sistemd dina debian, kuring henteu nyarios nanaon ngeunaan distro atanapi systemd anu sanés, kuring ngan ukur nyarios sareng éksklusif ngeunaan debian (kecuali selinux) anu tulisanana sapertos kieu Kuring henteu terang ti mana anjeun kéngingkeun argumen anjeun.

        Kuring nganggo Debian ti Etch sareng salaku pangguna kuring ngagaduhan hak pikeun janten kesel sareng distro anu dugi sataun katukang damel sapertos sutra sareng ayeuna tiasa dianggo sapertos burit. Naon anu dina béta henteu ngabantuan kuring kusabab aya seueur pangguna anu hirup sacara permanen dina uji coba sareng bahkan sid. Kuring sorangan parantos lami nyobian sareng naon anu lumangsung sareng Jessie henteu pernah kajantenan kuring sareng kuring sanés ngan hiji-hijina, ngan ukur google sakedik sareng anjeun bakal ningali.

        Resep kuring pikeun openSUSE ngan saukur kusabab distro anu kuring parantos nyobian, anu sakedik, sapertos anu teu lirén di dieu, éta ngan saukur kusabab henteu kantos masihan kuring masalah, langkung seueur kacilakaan sareng kacilakaan sapertos anu kajantenan ku Jessie .

        Karesep kuring pikeun Devuan ngan saukur kusabab kuring resep cara Debian sareng jalma-jalma ieu janji bakal ngagaduhan Jessie sapertos dugi ka sataun katukang, nyaéta, éta dianggo sapertos sutra sapertos anu kuring carioskeun sateuacanna.

        Sedengkeun pikeun FreeBSD, éta ngan saukur hiji pilihan, aranjeunna sahenteuna terang naon anu aranjeunna pikahoyong sareng anu dikembangkeun dianggo sapertos pesona, sanaos pamasangan sareng konfigurasi rada sesah.

    2.    dhunter cenahna

      Sareng kuring nyangka anjeun nganggap diri anjeun salaku "admin Samaun Samaun" ogé ...

      Kuring nyangka yén kebencian sistemd ieu parantos kajantenan tapi kuring terang yén peryogi sababaraha waktos, kuring nganggo Jessie kumargi kuring masih ngalaman SysVInit, kuring ningkat kalayan masalah nol, kuring henteu aya keluhan pisan, Debian 8 badé dileupaskeun dina gaya, Anjeun teu nanaon tapi nyebarkeun FUD teu hasil.

      1.    salah sahiji sababaraha cenahna

        Kuring henteu terang naon anu kuring nyarios dina pos kuring anu bakal ngakibatkeun anjeun kana kasimpulan éta.

        Kuring pikir yén dina jawaban ka Carlos kuring parantos jelas, janten panginten anjeun bakal ngartos karesep kuring pikeun Devuan.

        Pokokna kuring nyaritakeun hal anu sami sareng anjeunna, kuring ngan ukur namina systemd SEKALI dina sadaya koméntar sareng dina lingkup Jessie, sigana anjeun ningali kecap éta sareng anjeun parantos ngaluncatan siga cinyusu nempatkeun hal-hal dina sungut kuring anu kuring TEU paribasa. Éta sabab anjeun bahkan henteu pernah repot maca koméntar kuring leres sareng anjeun gaduh buktina dina kalimat munggaran anjeun, anjeun bakal nyarios ka kuring dimana anjeun ngagaduhan ideu éta, singgetna, ningali anu percanten.

      2.    mario cenahna

        Naha anjeun sareng pangguna di luhur nyimpulkeun yén aranjeunna "benci" systemd? Saolah-olah ngan aya dua sisi: sobat atanapi musuh. Sepi éta tiasa janten pangguna anu mutuskeun teu maliré (atanapi henteu sadar kana ayana) sareng terus nganggo debian ku alesan anu sanés. Kuring henteu ningali anu penting pisan pikeun systemd janten jalma anu ngabagi.

      3.    eliotime3000 cenahna

        Kuring ngaleungitkeun Systemd dina Debian Jessie sabab kuring sadar yén éta ngaganggu teuing sababaraha program, salian ti ngahambat prosés sapertos jaringan sareng log binér na, aranjeunna ngajantenkeun kuring mikir yén kuring bakal balik deui ka dilema anu sami tina MBR phantom anu kuring sangsara ku Windows XP, janten Kuring angkat deui ka SysVinit sareng masalah éta parantos dibéréskeun (ngaberkahan anjeun, SysV). Masalahna nyaéta nu lain (punten pikeun spam), tapi dugi ka ayeuna kuring teu acan mendakan naon-naon anu ngajadikeun XFCE liren nabrak nalika "lebet kana feis", salian ti nganjang ka halaman wéb anu seueur JavaScript sareng / atanapi Flash (netbook abdi gaduh Intel Atom, sareng bahkan henteu Debian Wheezy XFCE ngagantung).

        Pokokna, seuneu sareng debat dibahas dina thread forum anu kuring spamming.

    3.    yukiteru cenahna

      Hahahahaha Kuring ngalaporkeun yén bug dina hiji kasempetan, sareng kuring sering nunjukkeun éta dina diskusi anu parantos aya di DL ngeunaan sistemd, seueur anu mecat na anu sanésna henteu ngahalangan, ayeuna aranjeunna ningali yén éta leres-leres nyeri sirah anu ngagaduhan sistemd loop anu teu aya watesna ngantosan unit anu jelas henteu nyambung kana sistem iraha waé.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kuring ngagentos ku SysV sabab kuring kasieunan gaduh binari log tibatan log normal.

      2.    yukiteru cenahna

        @ eliotime3000 Kuring masih gaduh sistem normal sareng kuring ngagaduhan Debian kusabab Gentoo / Funtoo abdi maot kusabab maotna hard disk kuring anu parantos ngalaman sababaraha taun perang.

        Kaleresanna, systemd sakapeung ngajantenkeun kuring gélo ku bug konyol, tapi pastina dina Debian Jessie parantos mimiti damel langkung saé tibatan anu sateuacanna, anu henteu ngaleungitkeun cacat anu dipikaterang sareng henteu ngaleungitkeun kumaha gajihna.

      3.    eliotime3000 cenahna

        Dina paningkatan anu teras-terasan, kuring tiasa ngabuktoskeun naon anu anjeun carioskeun, kumargi dina waktos catetan aranjeunna parantos ngatasi masalah GLAMOR di driver Intel, tapi dina waktos stabilisasi LibDRM, sigana aranjeunna ngaco.

    4.    yukiteru cenahna

      Dicandak tina koméntar anjeun @unodetantos:

      «… Disebutkeun yén éta bakal gaduh sélinux diaktipkeun sacara standar anu mangrupakeun omong kosong, nyatana hal munggaran anu dilakukeun ku saurang pengguna fedora (sareng sérver nalika dipasang Fedora) sacara pasti nganonaktifkeun kusabab pangaruh anu aya dina kinerja sistem anu brutal sajaba ti teu stabilna éta… »

      1.- Naha SELinux ngagaduhan pangaruh anu kuat dina kinerja sistem? Abdi terang perkawis ieu. Kuring parantos nganggo mesin sareng server pribadi nganggo SELinux atanapi AppArmor diaktipkeun (Fedora, Ubuntu, OpenSUSE) sareng pangaruh sapertos kitu leres-leres, bahkan, ayeuna ieu Debian Jessie anu kuring jalankeun parantos aktip AppArmor (SELinux ngagaduhan bug ageung anu nyegah aktivasina tanpa kedah tibatan narik tina bungkus sanés dina SID, bug anu kedah diitung salaku BUG RC). Éta sanés kusabab ngaktipkeun SELinux atanapi AppArmor ngajantenkeun sistem na lambat, kusabab. Ogé leres P4@2.6 Ghz tanpa HT sanés perangkat keras anu saé pisan kanggo ngurilingan nganggo éta dina komputasi pribadi kecuali anjeun nganggo wm sapertos OpenBOX atanapi luar biasa.

      2.- Nonaktipkeun SELinux? Ukuran naon. SELinux atanapi AppArmor, duanana henteu diragukeun ngarobah cara sistem operasi pikeun kalakuanna nyegah anjeun tina ngalakukeun hal-hal anu tiasa dianggap bahaya sareng anu biasana, éta mangrupikeun ukuran kaamanan anu hadé dina tingkat bisnis sareng bahkan pribadi, nunjukkeun yén Anceman komputer henteu ngahargaan naha anjeun damel di kantor atanapi henteu. Unggal ningali koméntar sapertos kieu kuring bakal ngingetan halaman ieu: http://stopdisablingselinux.com/

      Salam sobat 🙂

      1.    salah sahiji sababaraha cenahna

        Kaleresan aya bédana antara AppArmor sareng SELinux dina pagelaran anu hébat dina mesin anu saderhana sareng sanaos tujuan kadua aplikasi sapertos anu sami, cara dina ngembangkeunana béda.

        Dina kasus khusus kuring, naha AppArmor aktip henteu katingali dina openSUSE, sistem boot sami gancang sareng sahenteuna éta henteu kantos masihan kuring pesen kasalahan atanapi gera, nyaéta, éta ngalakukeun naon anu kedah dilakukeun sareng ngalaksanakeunana. alus. Nanging, ku SELinux dina Fedora, hal anu pangpentingna anjeun perhatoskeun nyaéta peryogi sababaraha detik langkung lami pikeun ngamimitian sareng anu langkung sering tibatan peringatan has sareng ikon sakedik bahagia anu parantos gagal nembongan.

        Pokokna karesep kuring nyaéta AppArmor tina naon anu parantos kuring mairan sateuacanna. Kuring miharep Debian nganggona sacara standar kumargi distro anu maksimal stabilitasna, kedah nganggo anu paling stabil sareng ngémutan yén duanana aplikasi ngagaduhan tujuan anu sami, kuring bakal jelas pisan.

        Kuring ngulang deui, dina mesin anu langkung modéren, nyaéta, multicore, disk cd sareng 4 gigs ram, anjeun bahkan henteu tiasa merhatoskeun yén éta langkung laun tapi dina hal anu langkung saderhana upami éta nunjukkeun sanaos kuring ngagaduhan HT aktif.

        Pokokna, dina halaman SUSE aya perbandingan anu nyatakeun kirang langkung sami sareng sadaya anu aya dina wéb tapi aya langkung visual sareng tiasa ditingali langkung saé, upami aya anu resep anjeun tiasa maca dina https://www.suse.com/support/security/apparmor/features/selinux_comparison.html

      2.    yukiteru cenahna

        Anjeun leres, operasi AppArmor sareng SELinux benten pisan. Salaku conto; Kuring tiasa nyebatkeun yén AppArmor ngadasarkeun pangendali na kana pathname sareng rentan ka serangan TOCTOU, sareng SELinux laun pikeun nyebatkeun deui FS tapi kontrolna pikeun sistem total. Éta masihan masing-masing pro sareng kontra na, sanaos sacara téknis SELinux jauh langkung unggul dina hal pangendali sareng kamampuan kaamanan na.

        Ayeuna SELinux condong gagal dina kasempetan anu jarang aya hubunganana sareng kompleksitasna, cara bertindak sareng naon anu urang lakukeun dina sistem. Nalika SELinux diaktipkeun ku cara naon waé (permisif atanapi maksakeun), aturanana diterapkeun pikeun SADAYANA obyék dina sistem, sareng nalika salah sahiji aturan éta henteu cocog sareng anu dilakukeun ku obyék tertentu, maka masalah dimimitian. SELinux dina kasus ieu henteu pati fleksibel sareng anu henteu nuturkeun aturan aktip, sareng anu henteu fleksibel nyaéta anu ngajantenkeunana kuat sareng ngaganggu dina waktos anu sami, éta sababna, ku unggal pembaruan atanapi parobihan dina sistem, aya Anjeun kedah nyetél SELinux pikeun nyegah detail ieu ngalirkeun sareng anjeun kedah ningali peringatan yén SELinux parantos mendakan pelanggaran aksés ku obyék-obyék tertentu.

        AppArmor pikeun bagian na langkung fleksibel, sabab anjeun tiasa ngadamel program anu tangtu dijalankeun dina modeu keluhan, anu sanés dina modeu Inok atanapi dina modeu maksa. Masing-masing binér bakal ngajalankeun sakumaha anu dijelaskeun sareng anu ngamungkinkeun anjeun ngendalikeun sistem tanpa seueur kasulitan. Kalayan bédana yén henteu sadayana sistem dikawasa sacara standar, sareng aya seueur binér anu sanés henteu aya dina kakendalian AppArmor, sareng éta tiasa ditingali dina sababaraha profil anu ngalaksanakeun anu ayeuna aya di AppArmor (sahenteuna dina Ubuntu sareng Debian), anu tungtungna henteu ngahasilkeun kaamanan tambahan ogé, anu diperyogikeun nalika ngaktipkeun MAC.

        Salam.

      3.    moony cenahna

        che, sigana kuring pendidikan pendidikan formal tuang anjeun kalapa ..
        Naha anjeun parantos nyandak kursus topi-beureum ku kabeneran? Sistem henteu peryogi SELinux lami ...

      4.    yukiteru cenahna

        @alunado Naon sih anu anjeun carioskeun? Naha anjeun nuturkeun paguneman? SELinux pastina henteu diperyogikeun pikeun OS GNU / Linux tiasa leres, tapi éta sistem anu saé pikeun manjangkeun kaamanan OS, leres éta, sareng éta anu pasti urang carioskeun di dieu.

        Kuring henteu terang ti mana anjeun ngagaduhan ideu éta. Sareng henteu, kuring henteu acan parantos ngalaksanakeun kursus Red Hat.

    5.    eliotime3000 cenahna

      Naha saur anjeun yén kasalahan éta tina SystemD? Éta mangrupikeun kalepatan NetworkManager, sareng parantos lami ngagaduhan solusi pikeun nyambungkeun kana jaringan, janten teu aya waleran. Ayeuna, ngeunaan bug serius, tingali kana masalah ieu, anu sacara serius mangaruhan kinerja distro nalika ngotéktak nganggo browser naon waé nalika lebet ka halaman kalayan seueur Flash Player atanapi lebet Facebook.

  2.   OtakuLogan cenahna

    Kuring mairan deui, sigana sistemna ngelekna. Bisi wae, anjeun tiasa ningali deui sabab éta parantos lami pisan ngolah sareng teu ical.

    Sawatara waktos ka pengker kuring nyerat tulisan "Debian musna di cabangna". Dinten ayeuna kuring ngan ukur tiasa nguatkeun deui, teu aya anu dilereskeun sareng sababaraha detail anu cukup awon.

    Diantara 50 bug anu leungit pikeun Jessie janten stabil nyaéta TEU, contona, yén pangguna tina Nvidia Optimus moal tiasa ngamimitian sababaraha kaulinan Steam ku supir propriétari anu Debian nyalira nyayogikeun di repositori na (tautan kana laporan bug anu teu dipalire : https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=776305 y https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=768045), anu sigana ngan ukur kajadian sareng libdrm-intel1 2.4.58, sanés 2.4.56 sateuacanna. Sakitu seueur pamikiran ngeunaan desktop pikeun nempatkeun systemd tapi hal-hal sapertos kieu henteu janten masalah. Atanapi aMule moal stabil sabab, perhatosan, aranjeunna ngamutahirkeun bungkus kana wxWidgets 3.0, aranjeunna ningali yén éta henteu jalan sareng aranjeunna henteu hoyong nempatkeun vérsi wxWidgets 2.8 ogé, janten tanpa aMule. Anggur dipasang tanpa tautan ka winecfg, pikeun sababaraha alesan. Sareng kumaha ngeunaan kagumantungan perpustakaan Wayland? Naha kuring kedah masang Wayland sareng 10 perpustakaan Wayland upami kuring henteu nganggo Wayland tapi X.Org? Tiasa aya anu nyaritakeun kumaha Jessie parantos ningkatkeun Wheezy, sanés éta ayeuna ngadukung Nvidia Optimus (saé kanggo kuring, ngan kuring henteu tiasa maén Left 4 Dead 2 kusabab bug anu disebut tadi) sareng anu ayeuna Thunar henteu ngaco nalika dibongkar USB kusabab Tumbler? Kuring ngan ukur ningali sistem anu janten kotor ku kagumantungan anu teu masuk akal sapertos OpenSuSE (Vokoscreen gumantung kana VLC! Naha? Naha manajer paket tiasa sumping sareng ngajelaskeun ka kuring? Kusabab ngalaporkeun laporan bug jelas yén aranjeunna moal ngajawab kuring).

    Kuring kantos ngémutan yén Debian damel padamelan ageung ku gaduh seueur bungkus di gudang resmi, henteu kedah dipasang ti luar ngajantenkeun kuring raoseun aman. Tapi aranjeunna parantos kaleungitan kuring salaku pangguna, henteu paduli naha kuring masih hébat diantara anu hébat. Sareng saatos kagagalan kuring sareng FreeBSD (0 ngamimitian tina 3 usaha saatos instalasi sederhana nuturkeun paréntah surat), pikeun kuring aya Slackkware sareng Gentoo / Funtoo, anu ku kuring bakal dianggo tapi ayeuna (Slackware tetep henteu ngadukung Nvidia Optimus tanpa bungkus éksternal, janten milarian Gentoo rumit ayeuna).

    1.    Carlos cenahna

      Abdi gaduh Jolla sababaraha minggu. Upami anjeun gaduh mamang / panasaran / hoyong ningali éta langsung dina kaméra atanapi naon waé nyerat kana email abdi atanapi ngawartosan ka dieu ^^ (kuring henteu émut upami kuring nempatkeun email anu sami dina duanana koméntar, nalika ragu-ragu nganggo anu sami ieu)

      ps: Naha aya rujukan ka Jolla dina agén pangguna kuring?

      1.    Jon ngaliuk cenahna

        Kami henteu sapertos. - Jolla

    2.    yukiteru cenahna

      @OtakuLogan, abdi kedah nambihan:

      1.- Kasalahan ngagambar dina xserver-xorg-video-radeon sareng Accel GLAMOR aktip.
      2.- GCC 4.9 ngagaduhan sababaraha bug aneh, sareng salah sahiji bug éta mangaruhan desmume anu dipikacinta 🙁
      3.- Ngeunaan Wayland, éta mangrupikeun masalah anu sanés, dina Debian aranjeunna gaduh kabiasaan ngaktipkeun ampir sadayana pikeun sadayana anu disusun, sareng jelas yén ngahasilkeun sajumlah kagumantungan, sareng masalahna sanés hal Anu kuring ningali anéh, éta ngan ukur sistem anu dianggo Debian ngajantenkeun anu diperyogikeun, sanaos éta kaayaan anu tiasa ningkat, contona ngaleungitkeun dukungan Wayland tina sagala anu nyusun sareng ngantepkeun kami ngan ukur dukungan Xorg, tugas anu sesah tapi henteu teu mungkin.
      4.- SELinux ngagaduhan éror. Anjeun masangna, anjeun ngaktipkeunana, sadayana sigana bakal saé, tapi nalika anjeun boot nganggo "SELinux aktip" pum… SELinux henteu aktip pisan.

      Detil, detil teu aya deui 😀

      1.    anonimo cenahna

        Hiji-hijina cara anu kuring terang pikeun mecah katergantungan anu dipaksakeun ku nyiptakeun bungkus sareng sadayana ciri-cirina (kaseueuran waktos anu henteu dipikahoyong) nyaéta nyusun bungkus anjeun nyalira.
        Éta mangrupikeun drama antara gampang sareng kalenturan ... upami anjeun hoyong gampang anjeun bakal ngagaduhan sarébu paket ketergantungan anu anjeun teu hoyong dipasang, upami anjeun hoyong fleksibel anjeun kedah nyusun bungkus anjeun kusabab anjeun tiasa ningali henteu binér distro tiasa miceun hal-hal anu henteu dianggo ku 99% jalma.

        Di dieu di uji gentoo anjeun hirup anu sepi pisan ... Abdi bakal nyarios ogé pikaboseneun, sadayana jalan sakumaha kuduna, nembé aya anu ngahibur sareng pidéo éta, aya anu nganggap yén libav langkung saé tibatan ffmpeg sareng aranjeunna nempatkeun libav pikeun sababaraha dinten sacara standar ... karusuhan anu luar biasa dilakukeun, éta milih pikeun milih dina forum sareng akhirna meunang FFmpeg ku longsor.

        Éta pikaresepeun pikeun ningali naon anu lumangsung sareng distro anu sanés, kuring ngarepkeun aranjeunna kedah tiasa ngungkulan sareng ngrebut pangguna na.

    3.    eliotime3000 cenahna

      […] Diantara 50 bug anu leungit pikeun Jessie janten stabil TEU, contona, yén pangguna tina Nvidia Optimus moal tiasa ngamimitian sababaraha kaulinan Steam ku supir proprietari anu dipasok ku Debian nyalira di repositori na), anu tétéla ngan kajadian sareng vérsi libdrm-intel1 2.4.58, sanés sareng 2.4.56 saacanna. […]

      Intel LibDRM? Ayeuna kuring ngartos naha sih atuh beku KABEH XFCE INTERFACE Pas kuring mimiti ngalebetkeun Facebook sareng / atanapi ngalebetkeun halaman kalayan seueur Javascript sareng / atanapi Flash Player. Upami aya cara pikeun ngajantenkeun paket éta kalakuanana sanés ngagantung XFCE ku beuheung, punten bales kana thread forum kuring.

  3.   yukiteru cenahna

    Nya, numutkeun kuring, aya sababaraha bug anu tiasa ditambihan kana daptar, sabab bug Glamour sareng xserver-xorg-video-radeon parantos lami ditahan sareng teu aya anu parantos dibenerkeun.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sigana mah kuring henteu ngan ukur gaduh masalah grafis (sanaos dina kasus kuring, GLAMOR ngaleungit saatos pembaruan). Dina kasus kuring, sigana mah LibDRM keur trolling kuring nalika browsing halaman sareng JS / Flash anu beurat sareng nalika browsing Facebook.

      PS: Parios koméntar kuring, kuring parantos nyéépkeun tautan anu asa-asa pikeun milarian solusi naon-naon Sherezade tina sinétron Turki "The Rébuan Sareng Wengi."

  4.   kik1n cenahna

    Hahaha Akang geuleuh ogé.
    Abdi parantos nganggo Debian Testing salami 1 taun sareng éta hasil saé. Tapi engké, kasalahan demi kasalahan; video, clementine, jawa, audio, vlc sareng Xfce (qt téma).
    Kuring resep éta kusabab sadayana bakal "Otomatis ngonpigurasikeun" sareng éta henteu rusak, tapi ayeuna éta pinuh ku Bugs anu kuring teu tiasa dianggo. Naon anu langkung saé, tibatan balik ka Arch sareng Fedora (Centos pikeun sérver).

    1.    eliotime3000 cenahna

      Perkawis audio, jawa, VLC sareng Clementine, kuring teu ngagaduhan masalah. Tapi tantangan kuring anu paling utama nyaéta pikeun ngajawab sakali sareng sadayana naha desktop XFCE kuring ngagantung nalika ngotéktak halaman wéb nganggo seueur Javascript / Flash Player / Facebook.

      1.    kik1n cenahna

        Hmm éta tiasa kusabab supir pidéo anu anjeun anggo. Kuring lumangsung nganggo Chrome, kuring henteu tiasa nganggo éta kalayan akselerasi pidéo sareng nganggo xfce.
        Surak :)

  5.   rolo cenahna

    Nya luar biasa !!!! Unggal-unggal tulisan ngeunaan Debian diterbitkeun dina blog ieu, grup ahli penganalisis anti idébian nembongan nyebarkeun kabohongan anu hina, nyobian ngabatalkeun sistem operasi anu universal

    Tapi sakumaha Aristoteles nyarios, hiji-hijina anu leres nyaéta kanyataan, sareng kanyataanna nyaéta Debian Jessie damel sapertos ibu-ibu sanaos henteu stabil 😉

    Éta panasaran yén seuseueurna anti-debian ieu ngartikeun dirina salaku pangguna Debian sareng aranjeunna sok nyarios yén aranjeunna bakal ngalih kana Devuan, Slackware, FreeBSD, Gentoo, jsb. Tapi aranjeunna sok aya dina Debian Oo

    Kuring heran lamun Debian ngabandungan, naha aranjeunna tetep nganggo éta? Aranjeunna masokis? XDDD

    1.    dhunter cenahna

      Anjeun leres pisan, Jessie nuju terang. Kuring nebak sapertos meme anu nyarios: haters gonna hate.

      1.    artus cenahna

        Kuring parantos ngagunakeun Debian ti saprak 2005. Sakali kuring ngalih ka OpenSuse teras Ubuntu, kuring ngalakukeun éta pikeun nguji naon distro ieu; éta ngan ukur pikeun waktos anu pondok, kirang ti 3 bulan.
        Abdi henteu tiasa hirup tanpa Debian, kuring balik pas exodo kuring lumangsung sareng ti saprak éta kuring teras-terasan nganggo éta, kuring ngalaman masalah sareng pengujian tapi aranjeunna ngagaduhan solusi, éta ngan peryogi sakedik usaha. Mangpaat ieu nyaéta anjeun diajar seueur.
        Upami anjeun henteu hoyong kasalahan anu teu disangka-sangka, cabang stabil kedah dipilih. Sanaos kanggo kuring, tés mangrupikeun poin kasaimbangan, bungkus sareng stabilitas anu kawilang anyar pikeun dinten ka dinten.
        Debian mangrupikeun distro anu hébat, VIVA DEBIAN!

    2.    hertz cenahna

      Sigana mah ^^

  6.   linuXgirl cenahna

    Wow !!! Nostalgia éta !!! Kalayan karep anu sami kuring ngobrol ngeunaan Debian dugi… kuring mendakan Manjaro Linux !!!

  7.   Kuk cenahna

    hal anu goréng ngeunaan Debian nyaéta anjeun moal terang iraha vérsi salajengna bakal dileupaskeun sareng systemd ti na ka luar nyaéta hébat anu distro

    1.    eliotime3000 cenahna

      SystemD unik salami anjeun milih GNOME 3 salaku standar desktop.

  8.   brion cenahna

    Kuring ngantosan Devuan, distro tanpa SISTEM (kuda trojan) anu ngotoran Debian sareng turunan sanésna.

  9.   Sink tulling cenahna

    Debian ngalakukeun kasalahan anu ageung ku systemd, henteu ngan ukur dina téknis, tapi komunitasna leres-leres henteu cocog. Abdi hoyong ningali naon anu bakal kajadian nalika Devuan 1.0 stabil kaluar tanpa systemd. Abdi ngan ukur hoyong ningali éta.