2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Neruskeun séri terbitan kami dina Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dinten ieu urang bakal langkung seueur ngeunaan 5 WM anu munggaran diantarana, kumargi aya seueur anu aya.

Publikasi ieu sareng anu di handap ieu bakal ngagaduhan tujuan netelakeun aspek-aspek penting sapertos na, sapertos mana anu proyék aktif (fungsional) atanapi henteu aktip (kamajuan dieureunkeun), jinisna naon, naon ari aranjeunna fitur utama, sareng dina sababaraha kasus, kumaha aranjeunna dipasang, dina aspék séjén. Salaku tambahan, pikeun ngamungkinkeun aksés komo kasimpulan pondok dina basa Spanyol, sabab kaseueuran halaman wéb na kaseueuran dina basa Inggris.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas diulas sateuacana tiasa dipendakan dina postingan salajengna:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Babarengan ka Gerentes Jandéla gumantung a Lingkungan Desktop Husus. Salaku tambahan, ceuk publikasi samemehna ogé nyayogikeun aksés gampang pikeun sadaya publikasi samemehna dina Lingkungan Desktop anu ditinjau di luhur.

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

2BWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"WM anu gancang ngambang, kalayan kakhususan gaduh 2 sisina, ditulis dina perpustakaan XCB sareng diturunkeun tina MCWM ditulis ku Michael Cardell. Dina 2bWM sadayana tiasa diaksés tina keyboard, tapi alat panunjuk tiasa dianggo pikeun mindahkeun, ngarobih sareng ngalih ka luhur / kahandap. PERHATOSAN: WM ieu sareng Repository ieu ékspérimén, 2bwm ngan ukur ditujukeun pikeun pangguna maju".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi 2 sababaraha bulan kapengker.
  • Tipo: Stacking
  • Éta nawiskeun pungsionalitas "Teleport windows" di juru, di tengah sareng nutupan tengah monitor.
  • Tambahkeun offset sakitar monitor.
  • Ngidinan anjeun ngalikeun sareng / atanapi ngabagi lebar atanapi jangkungna jandela ku 2.
  • Éta matak ngamudahkeun pikeun ngirangan atanapi ngagedékeun windows bari ngajaga perbandingan aspek.
  • Éta matak ngamudahkeun pikeun mindahkeun atanapi ngarobah ukuran windows dina dua jumlah anu parantos ditetepkeun ku pangguna.
  • Éta ngempelkeun 2 wates anu tiasa diustomisasi anu lengkep anu nunjukkeun status jandéla na.
  • Mangrupikeun salah sahiji WMs aktif pangleutikna dina ukuran sareng konsumsi mémori.
  • Éta henteu nganggo palang atanapi panél, tapi éta ngahormat fungsi _NET_WM_WINDOW_TYPE_DOCK tina windows, sareng bakal ngaregepkeunana, janten kaseueuran panel sareng taskbar kedah dianggo, sapertos, cairo-dock, fbpanel, hpanel, lxpanel, tint2, xfce4-panel sareng bar bar sareng dzen2.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ningali léngkah pamasangan sareng masing-masing jinis ngolah diaktipkeun klik salajengna link. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

9WM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela X11 diideuan ku Manajer jandela Plan 9 8½, ogé katelah rio. Éta nyayogikeun panganteur pangguna anu saderhana pisan sareng bersih. Éta mangrupikeun jinis "klik-ka-tukang". Anggo sistem font X11 (anu, hanjakalna, hartosna teu aya dukungan Unicode)".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Kotak
  • Éta henteu nyayogikeun méja virtual, kustomisasi, pangiket konci, dukungan EWMH, atanapi komposit.
  • Kodeu na dianggo ku seueur pikeun ngamimitian ngembangkeun hiji window manager ti mimiti.
  • Éta disebarkeun dina lisénsi ti MIT.
  • Jandéla fokus (aktip) nunjukkeun wates hideung. Sareng acara beurit sareng keyboard nuju kana jandéla fokus ieu. Ngaklik tombol beurit kénca dina jandéla henteu fokus (wates bodas) janten fokus.
  • Kalayan tombol katuhu dimana waé lian ti jandéla anu difokuskeun, sanaos dina jandéla anu teu fokus, éta mintonkeun ménu anu ngamungkinkeun, diantarana waé, pikeun ngaluncurkeun xterm énggal, ngarobah ukuran jandela, mindahkeun, nutup atanapi nyumputkeun jandéla.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM lami ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten-bénten GNU / Distros Linux, dina nami paket «9wm»Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

AEWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela minimalis pikeun X11. Éta henteu ngagaduhan fitur anu saé, tapi éta gampang pikeun sumber sareng penampilanana saderhana. Antukna kedahna janten implementasi rujukan ICCCM anu saé. Sababaraha program anu misah dilebetkeun pikeun ngatur program anu dijalankeun, gentos antara windows, sareng tindakan sanésna".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi ampir 15 taun ka pengker.
  • Tipo: Stacking
  • Ngidinan nyusun windows sareng hiasan jandela kalebet wates sareng palang judul. Ogé, palang judul ngagaduhan tombol meta.
  • Éta nawiskeun jandéla kalayan wates "henteu kapake", nuturkeun pendekatan windows ku cara "No autoraise", sareng ngaluncurkeun program ngalangkungan modul "aemenu".
  • Éta ditulis dina C, nganggo toolkit xaw atanapi gtk, sareng ngagaduhan desain modular alit.
  • Éta henteu ngagaduhan Menu Bar, dukungan pikeun sababaraha desktop, Ikon Desktop, Wallpaper, Téma sareng kamungkinan windows dikelompokeun.
  • Éta tiasa dikonfigurasi ngalangkungan file konfigurasi, éta hampang sareng meryogikeun mouse 3-tombol kanggo operasi optimal.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM lami ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten-bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "aewm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Lengkah saterusna

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela pikeun sistem jandela Unix X. Asalna dumasar kana tampilan sareng nuansa panganteur NeXTStep, éta nyayogikeun pangguna anu akhir sareng desktop anu bersih, bersih sareng elegan. Tujuan pamekaran AfterStep nyaéta nyayogikeun kalenturan dina konfigurasi desktop, ningkatkeun éstétika sareng panggunaan épisién sumberdaya sistem.

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik langkung ti 7 taun ka pengker.
  • Tipo: Stacking
  • Dibandingkeun sareng WMs anu sanés, éta ngagaduhan sumber daya anu lemah, sareng ngagaduhan stabilitas sareng konfigurasi anu saé.
  • Éta ditulis dina C sareng nganggo toolkit GTK. Ogé, éta gumantung kana Perl sareng Imagemagick.
  • Dekorasi jandéla kalebet wates sareng palang judul. Judul bérés gaduh tombol kanggo ménu, ngaleutikan, maksimalkeun, sareng nutup. Sareng aplikasi aktip tiasa ditampilkeun dina taskbar.
  • Éta kalebet pangrojong pikeun sababaraha desktop sareng desktop anu ngaganti modul paging.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM lami ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten-bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkusan afterstepKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Awesome

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela diwangun dina kerangka generasi saterusna anu tiasa dikonfigurasi pikeun X Windows. Gancang pisan, tiasa diperpanjang, sareng ngagaduhan lisénsi GNU GPLv2. Utamana ditujukeun pikeun pangguna canggih, pamekar sareng saha waé anu nguruskeun tugas komputasi sadidinten sareng hoyong gaduh kontrol anu detil ngeunaan lingkungan grafisna.

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi ampir 2 taun ka pengker.
  • Tipo: Dinamis
  • Mangrupikeun WM lengkep sareng kuat anu ngamungkinkeun anjeun ngalih antara gaya "Tiling" atanapi "Stacking".
  • Éta ngamungkinkeun kontrol pinuh ku cara mouse atanapi keyboard ngalangkungan sistem "callback" tina antarbeungeut pangguna.
  • Dekorasi jandela kalebet wates sareng palang judul, sareng bilah judul ngagaduhan ikon sareng tombol pikeun ngaleutikan, maksimalkeun pungsi, sareng nutup. Ogé, wates jandéla sempit (sakitar 1 piksel lega).
  • Éta ditulis dina C, ngagaduhan dukungan multiscreen ngalangkungan xinerama sareng desktop bar nyayogikeun inpormasi status sareng dukungan pikeun widget khusus.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM ayeuna ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten-bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkusan hébatKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 munggaran ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)