3 alat parangkat lunak gratis pikeun ngadamel kartu, wates sareng ijasah

Henteu aya anu langkung saé tibatan ngeureunkeun saminggu ku kontribusi ti salah sahiji pamiarsa urang: 3 alat parangkat lunak gratis di luar biasa (tukang ngawangun wates, salah sahiji kartu sareng diploma anu sanés).

Ieu mangrupikeun sumbangan ti Julio Sánchez Berro, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng Julio!

Kuring Julio Sánchez Berro, ti Dos Hermanas (Seville-Spanyol), hobi kuring nyaéta program sareng kuring hoyong nyaritakeun ngeunaan sababaraha program anu kuring laksanakeun sasarengan sareng Antonio Sánchez tina distribusi MininoPicarOs 2013, sareng anu sayogi kanggo umum, upami anjeun tingali langkung gampang pikeun ngadamel tulisan dina blog anjeun.

Wartoskeun ka anjeun yén éta perangkat lunak gratis sareng gratis, sareng yén aranjeunna dianggo dina Debian sareng turunanana.

Orlas Maker

Anu mimiti diantarana dina program pikeun nyiptakeun wates kalulusan atanapi akhir sakola (anu urang tingali di sakola, lembaga, sakola pabinihan, paguron luhur, jst.).

Éta ngabantosan urang pikeun ngatur "sacara visual" sacara otomatis (atanapi sacara manual) poto anu béda-béda murid sareng guru kalayan data na (nami sareng nami), di wates.

Data tiasa dilebetkeun nganggo formulir anu ngamungkinkeun nangkep poto ku web cam sareng / atanapi "nyered sareng ngaleupaskeun" gambar-gambar tina browser file (nautilus / dolphin), ngamangpaatkeun nami file kanggo nyandak data tina jelema.

Kami gaduh sababaraha témplat anu sayogi (langkung ti 10), anu tiasa kami edit sareng ngarobih atanapi nyiptakeun anu énggal sareng nambihan nganggo program Inkscape. (http://inkscape.org/?lang=es)

Éta ogé ngamungkinkeun anjeun sacara otomatis nerapkeun épék anu béda-béda dina poto guru sareng / atanapi murid: Potongan bentuk V, elips, nambihan pigura warna sareng gambar pigura.

Kaluaran na dihasilkeun dina format .SVG, anu tiasa diédit ku Inkscape, pikeun langkung ngarobih wates.

Generator kartu

Program ieu dirancang pikeun lingkungan pendidikan, sareng ngagampangkeun nyiptakeun sajumlah kartu dina cara otomatis ku ngeusian data anu disayogikeun.

Data tiasa dilebetkeun nganggo formulir (anu ngamungkinkeun moto poto ku webcam) sareng ogé "nyéred sareng ngaleupaskeun" gambarna, ngamangpaatkeun nami file pikeun ngumpulkeun data.

Éta ogé ngagaduhan sababaraha témplat, anu tiasa diédit atanapi ditambihan deui, nganggo program Inskape salaku éditor.

Éta ngahasilkeun file dina format .PDF, supados urang tiasa nyetak kalayan gampang. Éta ogé ngagaduhan pilihan pikeun panomeran kartu otomatis, nyetak kana kartu khusus, jst.

Pembina diploma

Ogé ditujukeun pikeun lingkungan pendidikan, éta mempermudah nyiptakeun diploma pikeun siswa. Salaku conto, unggal tungtung istilah atanapi tungtung kursus, séri diploma biasana dilélérkeun ka murid (ka anu maca pangsaéna, ka babaturan sakelas anu pangsaéna, kana tingkah laku anu pangsaéna, ka kalkulator pangsaéna, jst ...).

Kalayan program ieu, aya sababaraha diploma standar (anu urang tiasa ngarobih, nyiptakeun anu énggal sareng nambihan), sareng data murid, ijasah ieu dihasilkeun ku ngeusian ijasah ieu.

 Nalika éta diperyogikeun deui, anjeun kedah ngarobih data murid, sareng ijasah anyar bakal otomatis dieusian.

Kaluaran anu dihasilkeunna nyaéta .PDF sareng .SVG file format (anu tiasa diédit ku Inkscape).

Inpo nu leuwih

Halaman wéb tina aplikasi, dimana anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi (screenshot, tutorial video) sareng ngaunduh file pamasangan (.deb):

  • http://creadordeorlas.blogspot.com.es
  • http://constructordiploma.blogspot.com.es/
  • http://generadorcarnets.blogspot.com.es

Kodeu sumber program na host dina kode.google.

Salaku data téknis, basa anu kuring anggo pikeun program aranjeunna nyaéta udang3, anu kedah dipasang pikeun ngajalankeun program.

Salaku conto, pikeun masang gambas3 di Ubuntu éta bakal ngalangkungan ppa (gaduh pérsi stabil panganyarna):

sudo add-apt-repository ppa: nemh / gambas3 
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 73C62A1B 
sudo update apt-meunang
sudo apt-meunang install gambas3

Témplat anu kalebet program parantos dilakukeun ku Antonio Sánchez, anu ngurus distribusi proyék mininoPicarOS 2013. Dina distribusi ieu, sadaya program anu kuring sebatkeun bakal "dipasang sateuacana".

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ale cenahna

    Héy, saé, anjeun tiasa kéngingkeun seueur ti aranjeunna, utamina KTP. Wilujeng! 🙂

  2.   jahat cenahna

    Abdi nyarankeun halaman wéb kuring http://www.orlainteractiva.com, mangrupikeun aplikasi wéb pikeun nyieun wates anjeun nyalira. Basajan pisan sareng tanpa instalasi program!

    Wasalam

  3.   Daniela cenahna

    Halo, kuring hoyong terang naha program ieu ngabantosan kuring pikeun ngadamel DNI, éta pikeun pamilihan politik di sakola. Kuring henteu weruh kumaha carana, bantosan abdi ??? Punten

  4.   freddy aguilera cenahna

    babaturan anu saé pisan pikeun nyiptakeun kartu nama

  5.   malaikat cenahna

    Halo, kuring hoyong terang naha aya cara pikeun tiasa ngahijikeun generator kartu dina halaman WordPress sareng kerangka pagelines ???, kuring nyobian ngaunduh programna tapi kuring gaduh mac na kuring henteu acan tiasa muka, kuring ngantosan waleran anjeun, hatur nuhun sareng salam hormat,

    malaikat

  6.   bodas8 cenahna

    punten komunikasi sareng kuring
    Abdi peryogi inpormasi lengkep
    naha kuring ngalakukeun idéntifikasi
    sareng kuring henteu tiasa masang program
    Gracias

  7.   Laila cenahna

    Tulisan anu saé, nganyenyeri yén éta mangrupikeun program anu kedah didownload Kuring milari hal dina awan. Tapi tetep tulisan anu saé pisan ... Nuhun kana inpormasi!

  8.   Diego regero cenahna

    Nya, kuring resep program anu tiasa diunduh, upami éta dina awan anjeun moal tiasa nganggo éta upami aranjeunna turun atanapi ngiles.