3 alternatif pikeun Photoshop pikeun Linux sareng kumaha cara masangna

Alternatipna-pikeun-photoshop

Photoshop mangrupikeun manipulator gambar sareng editor grafik raster dikembangkeun ku Adobe. Parangkat lunak ieu mangrupikeun standar pikeun industri fotografi. Nanging, éta mangrupikeun produk anu mayar sareng henteu dijalankeun dina Linux.

Sanaos téhnisna teu aya anu ngagentos parangkat lunak waktos ieu kami nampilkeun tilu aplikasi gratis anu caket kana Photoshop dina hal fungsina.

Salaku tambahan, tilu aplikasi ieu anu bakal kami nampilkeun ka anjeun dinten ayeuna sayogi dina Flatpak boh Snap. Kalayan ieu, dimungkinkeun pikeun masang salah sahiji aplikasi ieu dina distribusi Linux ayeuna.

Salaku tambahan, sateuacan ngamimitian, penting pikeun nekenkeun yén anjeun kedah ngagaduhan dukungan pikeun Snap p Flatpak dina sistem anjeun upami anjeun badé masang aplikasi nganggo metode anu kami nampilkeun di dieu.

GIMP

Ogé kawanoh salaku Program Manipulasi Gambar GNU mangrupikeun salah sahiji éditor gambar pangsaéna anu sayogi dina Linux, Windows sareng Mac, plus gratis. GIMP ogé sepuh Photoshop dina hal sabaraha lami parangkat lunak éta parantos aya di industri.

GIMP aktip pisan dina pamekaran sareng masing-masing vérsi énggal nawiskeun sakaligus paningkatan pikeun tetep saluyu jeung industri.

Sanaos sababaraha fitur canggih Photoshop henteu sayogi dina GIMP, GIMP masih tiasa nyocogkeun fungsina sacaket mungkin ka Photoshop.

GIMP ogé ngadukung scripting, anu mangrupikeun fitur anu kuat pikeun aplikasi ieu.

GIMP sayogi salaku Flatpak sareng Snap, janten pikeun pamasanganana kakara dijalankeun:

sudo snap install gimp

O masang ti Flatpak:
flatpak install flathub org.gimp.GIMP

Inkscape

Inkscape

Es editor grafik vektor pikeun ngédit ilustrasi, logo sareng lukisan rumit.

Sanaos panawaran ieu utamina dianggo pikeun manipulasi diagram svg, éta ogé tiasa dianggo pikeun ngédit gambar sareng ngabantosan fungsi Photoshop tangtu.

Fitur anu dirojong diantarana: bentuk, stroke, téks, spidol, klon, campuran saluran alfa, transformasi, gradién, pola, sareng pengelompokan.

Inkscape ogé ngadukung metadata Creative Commons, éditan ngedit, lapisan, operasi rumit kalayan stroke, vektorisasi file grafik, téks stroking, alignment téks, éditan XML langsung, sareng seueur deui.

Anjeun tiasa ngimpor format sapertos Tulisan, JPEG, PNG, sareng TIFF sareng ékspor PNG, ogé seueur format dumasar-vektor.

Tujuan utama Inkscape nyaéta nyiptakeun alat gambar anu kuat sareng nyaman, saluyu sareng standar XML, SVG sareng CSS.

Pikeun masang aplikasi ieu ti Snap anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu di terminal anjeun:

sudo snap install Inkscape

O pikeun masang tina flatpak anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu:

flatpak install flathub org.inkscape.Inkscape

Darktable

Ieu aplikasi éditan poto sareng alur kerja poto dirancang pikeun nanganan poto. Tngagaduhan kamampuan ngatur poto ku cara anu henteu merusak pikeun produksi pos.

Jiga Photoshop ogé tiasa ngadamel sareng ngédit grafik raster sareng aplikasi ieu saéstuna gunana pikeun fotografer anu ngokolakeun sajumlah ageung poto pikeun alur kerja na.

Salian ti éta pitur GPU gancangan ngolah gambar sareng seueur operasi gambar kilat gancang berkat dukungan OpenCL (deteksi runtime sareng pangabisa).

Darktable tiasa ngimpor rupa-rupa format gambar standar, kisaran dinamis atah sareng luhur (mis. JPEG, CR2, NEF, HDR, PFM, RAF…).

Darktable anggo duanana file XMP sidecarogé databés na gancang pikeun ngahemat metadata sareng setelan pangolahan.

Sadaya data Exif dibaca sareng ditulis nganggo libexiv2.

Dina raraga masang aplikasi ieu dina sistem anjeun kalayan bantosan Snap, anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu:

sudo snap install darktable

O pikeun masang paket Flatpak anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu:

flatpak install flathub org.darktable.Darktable

Photoshop mangrupikeun aplikasi anu saé sareng janten standar ayeuna.

Nanging, kuring yakin yén langkung ti tilu aplikasi gratis tiasa caket kana Photoshop sareng janten alternatif pikeun pangguna Linux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cristóbal cenahna

    Meja gelap teu aya hubunganana sareng photoshop, langkung-langkung hoyong janten ruang santai, inkscape bakal janten ilustrator, gimp mirip sareng photoshop.

    Anjeun sono ka hiji, Krita.

  2.   Marcelo Quirico cenahna

    Inkscape leres-leres teu aya hubunganana sareng Photoshop, éta mangrupikeun aplikasi gambar vektor, dina naon waé éta sarimbag gratis tina Corel Draw, tapi teu aya hubunganana sareng Photoshop.

  3.   superlatif cenahna

    Dina raraga teu ngulang deui, kuring badé ngoméntaran naon anu dilakukeun ku kolega, kuring nambihan yén ningali yén panulis tulisan saleresna henteu terang naon anu anjeunna carioskeun, aranjeunna kedah ngarobih judulna upami aranjeunna hoyong ngajaga tulisan ieu.

  4.   Oscar cenahna

    Inkscape? mang? éta rada alternatif pikeun Ilustrator, Corel Draw, jsb.
    Pikeun kuring daptar ieu bakal, Gimp, Krita, Pixlr, Paint.net ... bahkan Imagemagik

  5.   pablocs cenahna

    Salaku tambahan kana kanyataan yén Inkscape sareng tabel gelap henteu aya tandinganna sareng Photoshop, kuring badé nunjukkeun yén GIMP gaduh fitur sareng plugins anu parantos dipikahoyong ku pangguna Photoshop, sapertos nyalametkeun cair.

  6.   Enso cenahna

    Hanjakalna, kuring kedah sapuk pisan dina nada kritik anu parantos dilakukeun dina tulisan ieu janten teu seueur anu nambihan, kuring ngan netelakeun yén sadayana gumantung kana niat:

    -Advanced sareng rata ngédit gambar bit, anu Gimp nganteurkeun.

    -Ngecat digital digital dasar sareng vektor, Krita ngéléhkeun Photoshop, tapi sanés Corel Painter.

    Gambar vektor -Inkscape ngajantenkeun anjeun kaluar tina kasulitan sareng terang kumaha ngagunakeunana tiasa ngalakukeun hal anu luar biasa. tapi henteu aya gunannana di luhur Illustrator atanapi Coreldraw.

    Talibanisme kumisan, upami aya anu henteu kabuka, maka éta ogé henteu disebatkeun, kuring mendakan pilihan anu hadé pikeun gambar vektor sareng tata desain Internet nyaéta GravitDesigner.

    -Kanggo gambar vektor sareng animasi grafik matématika sareng geometri aya Geogebra

    -Kanggo retouching poto saderhana aya sababaraha.

  7.   Richard Gilbert cenahna

    Inkscape sareng tabel gelap teu kedah aya dina daptar sanaos gelap ogé ngagaduhan sababaraha fitur photoshop tapi tabel hideung langkung ipis nalika damel (anu ngajantenkeun alat anu hadé pikeun fotografer).

    Gimp sareng Krita mangrupikeun pesaing langsung tina photoshop, bahkan krita mangrupikeun anu meunang sababaraha perang di pasar komérsial sareng nyéépkeun ruang tina photoshop nalika dina bidang kesederhanaan sareng dinten ka dinten, gimp ogé maju janten cilaka tina photoshop.