3 cara pikeun ngajaga data browsing urang disingkronkeun

Poe ieu kusabab sababaraha alesan kuring kedah ngarobah Sistem Operasi sacara tetep, sareng tangtosna, bagian anu paling beurat tina prosés nyaéta ngonpigurasikeun sadayana deui sareng unggal pamasangan.

Kami terang yén dina GNU / Linux salami urang nyimpen file konfigurasi urang di bumi / bumi, prosés konfigurasi ulang henteu diperyogikeun, tapi dina Windows, upami urang henteu gaduh pancegahan nyimpen data, henteu.

Aplikasi anu kuring paling anggo dina sadidinten nyaéta Jaringan wéb sareng sakumaha seueur anu terang, di Lisénsi / Linux Ubuntu Aya dua alternatif anu tetep janten kapamimpinan anu teu dibantah diantara pangguna: Mozilla Firefox y Google Chrome.

Hiji anu langkung bébas tibatan anu sanés, tapi duanana mangrupikeun pilihan anu pangsaéna anu ayeuna urang gaduh. Aya seueur panyungsi, ditulis dina GTK, dina Qt, tapi éta ngan ukur dianggo pikeun éta, navigasi.

Firefox y Chrome wenangkeun kami anu langkung seueur, tetep sinkron. Janten naha di Windows, GNU / Linux, OS X atanapi sistem sanés anu ngadukung panyungsi ieu, urang tiasa ngagaduhan data (Sejarah, Add-ons, sareng sajabana ...) dina salah sahiji waé.

Google Chrome

Kuring mimitian ku Chrome sabab éta mangrupikeun anu paling saderhana pikeun ngonpigurasikeun, urang kedah nyieun akun GMail pikeun tiasa nyinkronkeun data urang.

Nalika urang ngamimitian Chrome pikeun kahiji kalina urang bakal kéngingkeun sapertos kieu:

Chrome_Menu

Di dinya urang nempatkeun nami pangguna atanapi alamat email GMail kami sareng sihir sacara otomatis dilakukeun:

Chrome_Sync

Ti waktos éta Chrome bakal nyingkronkeun data anu urang gaduh dina jasa anu ditingalikeun dina ikon, ogé data Navigasi kami. Tapi Google henteu dipercaya pisan, janten kami gaduh alternatif anu sanés.

Mozilla Firefox

Firefox mangrupikeun panyungsi bumi kuring kusabab seueur alesan sareng versi panganyarna, prosés panyingkronan parantos disederhanakeun. Anu urang lakukeun nyaéta ieu:

Kami muka ménu sareng pencét dimana éta nyatakeun Asup pikeun nyingkronkeun (Punten lebet pikeun nyingkronkeun).

Firefox_Menu

Urang kedah kéngingkeun tab anu sami sareng ieu, léngkah anu tiasa kajujuran langsung sareng ngalakukeun anu sapertos Chrome:

Firefox_Sync

Léngkah salajengna gampang, kami ngan ukur mencét tombol ageung Oranyeu sareng ngaléngkah ka léngkah salajengna:

Firefox_Sync2

Upami urang henteu gaduh akun, urang tiasa nyiptakeun nganggo email di GMail anu tiheula urang diaktipkeun. Upami urang parantos gaduh akun, maka kami pencét dimana éta nyatakeun Parantos gaduh akun? Daptar (Dupi anjeun gaduh akun? Lebet).

Kami nempatkeun data sareng upami sadayana saé ogé kami bakal ningali anu sapertos kieu:

Firefox_Sync4

Ayeuna nalika sinkronisasi aktip, urang tiasa ningali ikon biru sareng akun email kami dina menu:

Firefox_Menu2

Sareng cara ieu urang tiasa ngakses Sejarah, Tab sareng sadaya elemen anu urang sinkronkeun, tina komputer naon waé.

Cara ka-3 pikeun ngalakukeunana

Tapi sakumaha pernyataan dina postingan nyarios, aya cara ka-3 pikeun tetep nyingkronkeun dimana waé urang indit. Cara ieu panginten sanés paling épisiénna, tapi éta tiasa dianggo.

Kang Sederhana pisan, urang ngan ukur kedah ngamuat sareng Profil urang anu didamel ku Firefox. Dina kasus Windows urang nyalin folder anu aya C: \ Pangguna \ your_usuario \ AppData \ Roaming \ Mozilla \ Firefox \ Propil. Folder AppData disumputkeun.

Dina GNU / Linux ngan ukur nyalin folder anu dipendakan di / home /tu_usuario/.mozilla/fireoks.

Urang tiasa nyalin folder GNU / Linux dina Windows sareng sabalikna sareng éta bakal tiasa dianggo sampurna

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jonathan Morales-Salazar cenahna

    Aya cara kaopat: Urang buka Firefox sareng sajarah urang nyarios "tunjukkeun sadayana sajarah", sakali dina jandéla kami badé "impor sareng cadangan" sareng pilih "ékspor" atanapi "salin" teras "impor dina mesin anu sanés". Kuring henteu yakin naha ieu ngan ukur ékspor tetengger, tapi kuring nganggo sakali sareng éta mangpaat.

    1.    elav cenahna

      Nuhun tip na 😉

  2.   Eduardo cenahna

    Nyingkronkeun dina awan Google masihan kuring naon-naon. Abdi langkung resep yén anjeunna henteu terang sadayana hal kuring. Tingali naha éta ogé ngahemat kecap akses aksés sadayana pikeun sadaya situs.
    Ayeuna kuring langkung resep nyiapkeun konfigurasi kuring di Iceweasel (Firefox) sareng Icedove ku nyalin folder imah / na. Tapi sateuacan abdi nganggo plugin ieu anu nyalametkeun kuring sababaraha kali:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/febe/
    sareng anu ieu kanggo kecap akses:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/password-exporter/

  3.   peuting cenahna

    Pikeun ngadamel salinan data profil dina Firefox dina sistem operasi naon waé, buka tombol Firefox–> Pitulung–> Inpormasi masalah–> Diréktori profil, tombol pikeun mukakeunana sareng aya file profil pikeun ngadukung.

  4.   Cristianhcd cenahna

    ngagunakeun tautan opera: ceurik

    ieu…

    1.    eliotime3000 cenahna

      Pikeun anjeun anu teu acan uninstall Opera 12.16, éta bakal ngabantosan anjeun pisan.

  5.   tinnovo cenahna

    hayu, kuring nembé ngahasilkeun skrip python sareng rsync supados sadayana komputer disingkronkeun ... ayeuna kuring kedah mikir kumaha cara ngalakukeun éta ka komputer android ... aya anu ngagaduhan ideu? ... 😉

  6.   eliotime3000 cenahna

    Hal Firefox Sync bakal sumping pas Firefox / Iceweasel 28 kaluar, kusabab pilihan anu aya dina Firefox 27 bakal nyungkeun token damn kanggo tiasa nyinkronkeun tautan.

  7.   Charlie-coklat cenahna

    Sanaos koméntarna rada telat, kuring bakal ngalakukeun éta ogé: Salami lami, pikeun tetep ngajelajah data disingkronkeun, kuring nganggo ekstensi Xmarks Bookmark Sync, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngawatesan inpormasi anu anjeun pikahoyong atanapi moal disinkronkeun, ogé nyiptakeun profil sinkronisasi; contona, anjeun tiasa mutuskeun ngajantenkeun tautan navigasi anjeun bakal disingkronkeun tapi sanés kecap akses anjeun, atanapi sabalikna, pikeun ogé nyingkronkeun kecap akses, jsb. Kuring ngawartosan ka anu prihatin ngeunaan kaamanan yén éta ogé ngamungkinkeun pangiriman data énkripsi, anu diaktipkeun sacara standar. Salajengna, extension ieu sayogi kanggo platform naon waé ogé pikeun panyungsi utama: Firefox, Chrome, Safary, jst ... Sacara pribadi, kuring nyarankeun éta pikeun gampang digunakeun sareng reliabilitasna.

    1.    peupeus cenahna

      Kuring kantos ngagunakeun plugin pikeun Firefox Xmark, éta ngagaduhan kaunggulan anjeun tiasa konsultasi ka karesep anjeun di terminal mana waé, naha nganggo browser atanapi wéb. Kalayan kecap séjén, salian ti gaduh tetengger anjeun diénggalan sareng disingkronkeun, upami anjeun hoyong ngalirkeun alamat ka batur anu nuju damel, anjeun kedah lebetkeun xmark anjeun nganggo browser anu anjeun pikahoyong (I Explorer upami anjeun hoyong) teras ngalirkeun. Kuring henteu terang naha ieu dilakukeun ku program anu anjeun carioskeun.

  8.   vidagnu cenahna

    Nuhun kana tip na, kanggo waktos ieu kuring langkung milih henteu nyingkronkeun, kumargi kuring ngan ukur ngagaduhan hiji tim, hihi sareng kuring parantos ngalaman pangalaman anu goréng sareng Chrome

  9.   Orlando cenahna

    hatur nuhun pikeun tutorial anjeun babaturan hébat