35 Mesin Database Sumber Terbuka

Tulisan anu parantos disiapkeun na hebat pisan dina WebResourceDepot di mana aranjeunna nyarioskeun kami ngeunaan kamungkinan hébat anu urang gaduh nalika milih mesin database di lapangan Open Source.


Sakumaha dituduhkeun dina artikel, anjeun panginten terang alternatif utama (sababaraha diantarana komérsial):

Sakumaha dituduhkeun dina téks éta, normal yén pilihan ieu nyebar pisan: aranjeunna didaptarkeun pisan, aya komunitas ageung pangguna anu aya di tukangeunana sareng kalebet pisan sareng mayoritas CMS dina pasaran, sajaba ti sayogi di perusahaan hosting utami. Tapi aya dunya sakabeh kamungkinan anu ngalangkungan pilihan-pilihan éta.

Ngabuktikeunana tulisan anu disebut tadi, anu kuring ngan saukur bakal ngadamel adaptasi sareng kuring nyarankeun anjeun didatangan. 35 alternatif Sumber Terbuka dina bidang ieu nyaéta kieu, sareng anu munggaran, hayu atuh nyungkeun hapunten tina tarjamahna. Kuring henteu wawuh sareng seueur istilah anu diatur dina tulisan, janten kuring panginten tiasa ngaco sababaraha katerangan:

MongoDB

Ieu mangrupikeun basis data Sumber Terbuka berperforma tinggi, teu kaukur, teu skéma (sigana ieu sanés basis data relasional konvensional, sanaos kuring henteu yakin pisan) sareng berorientasi kana dokumén (skrip data tipe JSON ). Aya supir anu siap nganggo database ieu tina basa sapertos PHP, Python, Perl, Ruby, JavaScript, C ++ sareng seueur deui.

méja hyper

Hypertable mangrupikeun sistem panyimpenan data anu didistribusikeun ku kinerja tinggi anu dirancang pikeun ngadukung aplikasi anu peryogi kinerja maksimum, skalabilitas, sareng efisiensi. Éta parantos dirarancang sareng dimodelkeun saatos proyék BigTable Google sareng utamina difokuskeun kana susunan data skala ageung.

Apache CouchDB

Sapertos dina kasus MongoDB, proyék ieu dimaksudkeun pikeun nyayogikeun basis data anu berorientasi kana dokumén anu tiasa ditaros atanapi diindéks dina modeu MapReduce nganggo JavaScript. CouchDB nawiskeun RESTful JSON API anu tiasa diaksés tina lingkungan mana waé anu ngadukung pamundut HTTP.

neo4j

Éta mesin katekunan transaksional lengkep di Java anu nyimpen data nganggo grafik, sanés tabel. Neo4j nawiskeun skalabilitas masif. Éta tiasa ngadamel grafik sababaraha milyar titik / hubungan / sipat dina hiji mesin, sareng tiasa diskalakeun dina sababaraha mesin.

Ripple

Riak mangrupikeun databés anu idéal pikeun aplikasi wéb sareng ngagabungkeun:

  • Toko kalayan nilai konci desentralisasi
  • Peta fléksibel / ngirangan mesin
  • HTTP / JSPN pamundut anu ramah.

Oracle BerkeleyDB

Mangrupikeun mesin database anu dilebetkeun anu nyayogikeun pangembang sareng kegigihan lokal anu gancang sareng épisién ku administrasi nol. Oracle Berkeley DB mangrupikeun perpustakaan anu numbu langsung kana aplikasi kami sareng ngamungkinkeun nelepon fungsi saderhana sanés ngirim pesen ka sérpér jauh pikeun ningkatkeun kinerja.

Apache cassandra

Cassandra meureun salah sahiji proyék NoSQL paling terkenal di pasar. Mangrupikeun basis data anu disebarkeun generasi kadua kalayan skalabilitas tinggi anu dianggo ku raksasa sapertos Facebook (anu mangrupikeun anu parantos ngembangkeun éta), Digg, Twitter, Cisco sareng seueur deui perusahaan. Tujuanana nya éta pikeun nyayogikeun lingkungan anu konsisten, toleran lepat, sareng sayogi pisan kanggo nyimpen data.

Bercut

Bercut mangrupikeun toko jinis-nilai konci-mémori pikeun string data sawenang leutik (téks, objék) tina hasil nelepon database, nelepon API, atanapi ngajadikeun halaman. Éta diarahkeun nuju ngagancangkeun aplikasi wéb anu dinamis ku ngagampangkeun beban kana pangkalan data.

Manuk seuneu

Firebird-henteu matak lieur sareng Firefox- mangrupikeun basis data hubungan anu tiasa dianggo dina Linux, Windows sareng sababaraha platform UNIX, sareng nawiskeun performa tinggi sareng dukungan bahasa anu kuat pikeun prosedur disimpen na micu.

Redis

Redis mangrupikeun pangkalan data konci-nilai canggih anu gancang Éta ditulis dina C sareng tiasa dianggo salaku memcached, payuneun database tradisional, atanapi ku nyalira nyalira. Éta ngagaduhan pangrojong pikeun sababaraha basa pamrograman sareng dianggo dina proyék anu kawéntar sapertos GitHub atanapi Engine Yard. Aya ogé klien PHP anu disebat rediska anu ngamungkinkeun ngatur data Redis.

HBase

HBase mangrupikeun toko anu disebarkeun berorientasi kolom anu tiasa ogé disebut database Hadoop. Proyék ieu ditujukeun pikeun nawiskeun méja ageung "milyaran jajar, sareng jutaan kolom". Mibanda gateway RESTful anu ngadukung XML, Protobug sareng pilihan énkode data binér.

Spasi konci

Mangrupikeun toko konci-nilai tipe anu réplikasi anu tetep sareng anu tiasa dianggo dina sistem operasi Windows. Keyspace nawiskeun kasadiaan tinggi ku jaringan masking sareng kagagalan server sareng némbongan salaku jasa kasadiaan tinggi.

4 toko

4store mangrupikeun database sareng mesin panyimpenan query anu ngajaga data dina format RDF. Éta ditulis dina ANSI C99, dirancang pikeun dijalankeun dina sistem UNIX, sareng nawiskeun platform performa tinggi, scalable, sareng stabil.

MariaDB

MariaDB mangrupikeun cabang anu cocog pikeun MySQL® Database Server. Éta kalebet dukungan kanggo kaseueuran mesin panyimpenan Open Source, sareng ogé pikeun mesin panyimpenan Maria nyalira.

Panggerak

Mangrupikeun garpu MySQL anu museur kana basis data anu épisién sareng stabil, khususna dioptimalkeun pikeun aplikasi Internét sareng anu nuturkeun filsafat Cloud Computing.

HyperSQL

Mangrupikeun mesin database SQL relasional anu ditulis di Java. HyperSQL nawiskeun mesin database alit tapi gancang anu ngagaduhan méja mémori sareng disk-based, sareng anu ngadukung mode embedded sareng server. Salaku tambahan, éta ngagaduhan alat sapertos konsol paréntah SQL sareng antarmuka grafis pikeun pamundut.

MonetDB

MonetDB mangrupikeun sistem database pikeun aplikasi kinerja tinggi anu ditujukeun pikeun panambangan data, OAP, GIS, sungsi XML, sareng ngumpulkeun inpormasi tina téks téks sareng multimedia.

Pengkuh

Mangrupikeun mesin panyimpen obyék sareng sérpér aplikasi (ngaji dina Java / Rhino) anu nyayogikeun panyimpenan data JSON dinamis pikeun pamekaran gancang aplikasi Internet anu berorientasi data sareng basis JavaScript.

eXist-db

eXist-db dikembangkeun ngalangkungan téknologi XML. Éta nyimpen data CML numutkeun modél data standar ieu, sareng dicirikeun ku prosés épisién sareng indéks basis XQuery.

Pilihan séjén

Ditempo dina | Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.