4 paréntah pikeun terang data tina HDD atanapi partisi urang

Abdi parantos lami teu nyebarkeun di dieu, ieu henteu hartosna yén kuring pernah mopohokeun FromLinux pisan, henteu pisan ... éta ngan ukur sababaraha hal anu robih dina tingkat pribadi sareng waktos kuring ayeuna langkung kirang tibatan anu sateuacanna.

Nanging, dina waktos ieu kuring parantos diajar sababaraha paréntah anyar, paréntah anu kuring hoyong bagikeun sareng anjeun 🙂

Kuring bakal ngamimitian ku dua éta, sakumaha judulna tulisan nyatakeun, nunjukkeun data ngeunaan hard drive sareng partisi urang.

parentah sudo lsscsi

Anu kahiji nyaéta: sudo lsscsi (aranjeunna kedah masang bungkus ieu kanggo paréntah janten sayogi)

Tulisan anu aya hubunganana:
Kalayan Terminal: Paréntah Ukuran sareng Spasi

parentah sudo lsblk -fm

Anu kadua nyaéta: sudo lsblk -fm

Ieu screenshot tina kaluaran masing-masing: Aya seueur cara sanés pikeun kéngingkeun ieu sareng data sanés tina partisi sareng HDD kami, éta henteu ngan ukur dua paréntah ieu ... tapi, sacara pribadi kuring henteu ningali sakedik nyebutna, sabab éta kuring mutuskeun pikeun ngabagi them

Nya kitu, kuring ninggalkeun paréntah sanés anu tiasa nyayogikeun anjeun seueur data anu sami:

Paréntah sudo fdisk -l

 

Ieu screenshot: Paréntah sanésna nyaéta anu has dF -h

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara maéhan prosés kalayan gampang

Paréntah df -h

Ieu screenshot:

Sakitu waé, kuring ngarepkeun éta manpaat pikeun anjeun 🙂

Naha anjeun terang aya paréntah sanés anu nyayogikeun data anu henteu ieu? ...

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

31 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carper cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi, salam.
    PS: anjeun parantos sono.
    XD

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      hahahahaha hatur nuhun 🙂
      Leres ... Abdi rada offline akhir-akhir ieu, sakumaha ceuk Perseus dina tweet ... "bro, anjeun nguping sirineu nyanyi sareng kami kaleungitan anjeun kusabab aranjeunna, sakitar tiiseun pikeun babaturan TT anu murag"

      NGABARAKATAK!!!

      1.    Hugo cenahna

        Ah, tah éta nyanyi sirineu anu ngajantenkeun anjeun sibuk? 😉

        1.    elav cenahna

          Goréng orok .. teu boga panyambung ceuli hahaha

          1.    Hugo cenahna

            Nya, réaksina tiasa kahartos, aya putri duyung anu digolongkeun ku saha waé, hehe

            1.    elav cenahna

              Abdi parantos ngawartosan anjeun !! 😀


  2.   Hugo cenahna

    Paréntah lsblk sigana mangpaat pisan, hatur nuhun sabab sahenteuna kuring pasti teu sadar éta.

    Sedengkeun pikeun paréntah anu sanés, sabab dina Linux, anjeun tiasa teras mendakan hal-hal anu mangpaat:

    sudo blkid
    sudo cat /proc/partitions
    sudo cat /etc/mtab
    sudo lshw -short -class storage -class disk
    sudo lshw -class storage -class disk | less
    sudo hwinfo --disk | less
    sudo parted /dev/sda print
    sudo hdparm -I /dev/sda | less
    sudo smartctl -a /dev/sda | less

    Pikeun partisi tipe LVM aya paréntah anu sanés:
    sudo pvdisplay
    sudo lvdisplay

    Anjeun ogé tiasa mendakan naskah anu panasaran, sapertos ieu anu ngan ukur nganggo standar alat sapertos find and grep:

    for file in \
    $(find /sys/block/[sh][dr]*/device/ /sys/block/[sh][dr]*/ -maxdepth 1 2>/dev/null |
    egrep '(vendor|model|/size|/sys/block/[sh][dr]./$)'| sort)
    do
    [ -d $file ] && \
    echo -e "\n -- DEVICE $(basename $file) --" && \
    continue
    grep -H . $file | \
    sed -e 's|^/sys/block/||;s|/d*e*v*i*c*e*/*\(.*\):| \1 |' | \
    awk '{
    if($2 == "size") {
    printf "%-3s %-6s: %d MB\n", $1,$2,(($3 * 512)/1048576)
    } else {
    printf "%-3s %-6s: ", $1,$2
    for(i=3;i<NF;++i) printf "%s ", $i; print $(NF)
    }
    }'
    done

  3.   Hugo cenahna

    Ku jalan kitu, df tiasa ningalikeun sakedik inpormasi anu disebat sapertos kieu:

    df -hT

  4.   Hugo cenahna

    Acan paréntah sanés pikeun koleksi:

    sudo systool -c block -v | less

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      O_O ... damn, hatur nuhun kanggo seueur paréntah sapertos kitu !!!

  5.   RudaMacho cenahna

    Sae pisan lsblk, nuhun!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna 🙂

  6.   dhunter cenahna

    sudo dipisahkeun -l

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hebat, abdi henteu terang anu ieu 😀
      Nuhun 😉

  7.   kikee cenahna

    Sae pisan, ngan ukur terang "fdisk -l". Anu paling kuring resep nyaéta «lsblk», éta anu paling nunjukkeun inpormasi.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun parantos mairan 🙂

  8.   jahil cenahna

    Kuring sok nanganan df -h / sareng disk -l, anu sanésna kuring teu paduli.

  9.   anonimo cenahna

    Aneh yén teu aya anu terang perkawis:
    # blkid -o daptar
    masihan inpormasi ogé ditabél sareng tangtosna lsblk yén kuring parantos ngadamel landian dina .bashrc kuring
    $ ucing .bashrc | grep -i landian
    alias lsblk = »lsblk -o RM, RO, MODEL, NAMA, LABEL, FSTYPE, MOUNTPOINT, SIZE, PHY-SEC, LOG-SEC, MODE, OWNER, GROUP, UUID

    Nuhun kana sumbangan sapertos kitu.

  10.   Raiden cenahna

    Hatur nuhun kana paréntah, unggal dinten sahenteuna 20 menit maca, mangrupikeun dinten anu dianggo

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna 😀

  11.   Rodolfo cenahna

    Sae pisan, éta ogé saé upami anjeun nyarankeun yén pikeun langkung rinci tingali dina halaman lalaki unggal paréntah, salam.

  12.   Victor cenahna

    Pikeun terang suhu ...
    root @ darkstar: / home / salvic # smartctl -A / dev / sdc | grep '194' | awk '{nyetak $ 10}'
    34

  13.   watir cenahna

    hébat «lsblk», henteu terang anjeunna! Mangpaat pisan kumargi iraha kuring hoyong ngaksés inpormasi éta kuring tungtungna nganggo fdik -l anu langkung rumit, sareng pikeun UUID kuring ngalakukeun "ls -lha / dev / disk / by-UUID" sareng kuring mimiti ngidentifikasi diri. Kalayan «lsblk» sadayana ngahiji sareng bersih dina hiji paréntah sareng nyandak sakedik rohangan di terminal 🙂 Nuhun kana sumbangan

  14.   Marcos_tux cenahna

    abar

  15.   fedex5 cenahna

    rongkah!

    nuhun sareng saderhana nuhun

  16.   Edison quisiguina cenahna

    Hatur nuhun pisan mangpaat tulisan 🙂

    Berkah.

  17.   Fausto Fabian Garcete cenahna

    Kontribusi anu saé. Éta leres-leres ngalayanan kuring ogé. tulisan dibagikeun.

  18.   Miguel Loyo cenahna

    Hatur nuhun pisan, paréntah ngabantosan kuring.

  19.   Miguel cenahna

    Hatur nuhun pisan kana perkawis inpormasi ieu.

    Éta sumping ka kuring hébat.

  20.   Predatux cenahna

    Héi sadayana, abdi hoyong terang upami aya paréntah pikeun ngaidéntifikasi partisi tina formulir (0,2), (4,3), jsb.
    Kuring gaduh sakedik masalah ngamimitian Remix OS tina partisi hard drive sde6, anu kuring ngartos (4,6), tapi boot na sok gagal kuring nyarios yén éta henteu leres.

    Hatur nuhun tur Wasalam.

  21.   Diego cenahna

    Héi sadayana, kuring badé naroskeun hal-hal ieu, kuring ngagaduhan komputer dimana kuring ngagaduhan linux virtualisasi sareng salah sahiji disk anu dipasangna kuring kedah ngébréhkeun rohangan anu sayogi, éta henteu kunanaon tapi kuring kedah manjangkeun partisi kusabab ti linux anjeun masih tiasa ningali rohangan anu sateuacan Abdi kagungan sareng sanés anu énggal, janten kuring ngartos yén anjeun kedah manjangkeun partisi supados éta bakal katingali engké nalika anjeun masang deui dina Linux. Intina nyaéta yén kuring gaduh cadangan di dinya sareng kuring henteu kedah kaleungitan inpormasi ti dinya. Naha anjeun tiasa ngabantosan kuring ku ngawartosan anu mana paréntah anu leres pikeun ngagedékeun partisi sabab éta ngagaduhan tina 128 GB dugi ka 1 TB, sareng sakali ieu réngsé, pasang dina linux. Jinis partisi sigana mah ext3, kuring ngantosan koméntar anjeun, Nuhun sateuacana.