5 aplikasi pikeun nyiptakeun gim dina Linux

Kami sok ngadu'a yén ruas pidéo pidéo dina Linux rada goréng, utamina kusabab henteu aya judul asli anu masih legion dina Windows. Sanaos kami tiasa ngaraosan seueur kamajuan Windows berkat Anggur atanapi Cedega, kami hoyong gaduh langkung seueur kaulinan pituin di Linux.

1. Game Maker 8


Aplikasi Windows ieu tiasa dianggo dina Linux handapeun Anggur sareng khususna pikaresepeun pikeun anu henteu wawuh kana program, sareng upami anjeun hoyong ngembangkeun balap, RPG atanapi petualangan pidéo video, anjeun tiasa ngalaksanakeunana sareng Game Maker 8. Dina resmi halaman wéb aya saruntuyan tutorial sareng sumber daya pikeun ngabantosan anjeun dina tugas éta, sareng aya ogé komunitas pangguna anu kersa ngabantosan anjeun. Antarbeungeut pangguna sigana saderhana, sareng upami anjeun biasa aranjeunna, anjeun tiasa mimiti ngaléngkah léngkah munggaran ku basa pamrograman anu saderhana sareng pribadi pikeun aplikasi distribusi gratis ieu. Duka teuing éta sanés aplikasi Linux anu murni.


OHRRPGCE (Resmi Hamster Republic Role Playing Game Greation Engine, judulna panjang teuing) mangrupikeun Open Source suite pikeun pamekaran video game anu mimitina mah dirancang pikeun nyiptakeun gim RPG dina 2D. Anjeun tiasa nganggo basa aplikasi nyalira, disebat HamsterSpeak, sanaos ogé dimungkinkeun pikeun ngembangkeun gim tanpa nyukuran garis kode.


Ieu mangrupikeun platform kaulinan Open Source anu pohara populér anu henteu ngan ukur ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun gim sorangan, tapi urang ogé tiasa nyandak pangembangan anu parantos dilakukeun ku platform ieu sareng ngarobih kode na pikeun adaptasi sareng kabutuhan urang. Antarbeungeutna saderhana sareng gaduh kurva diajar anu rendah, sareng henteu ngan ukur mekarkeun kaulinan pikeun PC sareng laptop, tapi ogé pikeun telepon sélulér.


http://game-editor.com/

4.eyeGameMaker


Dina tulisan aslina aranjeunna nunjukkeun yén ieu platform rujukan upami anu penting pikeun anjeun nyaéta kesederhanaan. EyeGameMaker versi 0.1 ayeuna sayogi pikeun diunduh sareng kedah ngadaptar dina halaman wéb sploder.com kanggo tiasa nyimpen kaulinan urang.

Sakumaha namina nunjukkeun, platform ngembangkeun game ieu ditujukeun pikeun programer anu gaduh pangalaman Python, sanaos anjeun leres-leres tiasa ngamimitian nganggo PyGame pikeun ngamimitian ngembangkeun gim dina Linux, khususna kusabab Python mangrupikeun bahasa anu langkung saderhana pikeun diajar tibatan C atanapi C ++. Para pangembang bahkan masihan aksés ka buku online gratis pikeun diajar sagala rusiah, sareng PyGame ogé nawiskeun sakedik deui pikeun anu hoyong ngembangkeun judul anu langkung rumit.

Ditempo dina | Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.