5 cara pikeun ngarobah ukuran windows di Xubuntu atanapi Xfce

Ngajalajah situs tina Xubuntu Abdi parantos pendak Artikel ieu dimana aranjeunna nunjukkeun ka kami 5 cara pikeun ngarobah ukuran windows Xfce. Masalahna muncul kusabab kanyataan éta Manuk Grey, ngagaduhan ujung ipis pisan sareng pikeun sababaraha pangguna, tiasa janten hésé pikeun nyéredkeun aranjeunna pikeun ngagedéan atanapi ngirangan jandéla.

Lima padika

Metoda 1: Anggo cekelan sudut

Ngagunakeun cekelan sudut (sababaraha segitiga leutik biasana di handapeun jandela). Sateuacan teh Vérsi 12.04, Ubuntu parantos nambalan Gtk2 pikeun nambihan kadali ukuran ieu sadayana Aplikasi. Ieu bakal ngamungkinkeun jalma pikeun gampang néwak sadaya jandéla sareng ngarobah ukuranana, bahkan kalayan téma na, kalayan wates ipis.

Gambar dicandak tina Xubuntu.org

Hanjakalna tambalan ieu ngagaduhan régrési, contona nalika nganggo kontrol ieu di OpenOffice menu File dibuka. Ti 12.04, aplikasi na GTK2 anjeun kedah nganggo salah sahiji metodeu ngarobah ukuran aplikasi sanés anu teu ngagaduhan kontrol ukuran ukuran internal. Sadaya aplikasi anu aranjeunna anggo Gtk3, aranjeunna bakal gaduh kontrol ukuran di Greybird (Téma Xubuntu standar).

Metode 2: Alt + tombol beurit katuhu + sered

Ieu mangrupikeun cara anu paling gampang sareng paling kapaké pikeun ngarobah ukuran windows. Abdi kagoda nyarios yén lamun anjeun biasa, ieu sesah pikeun mundur. Cekap tahan tombol Alt, pencét wae dina jandela, teras sered pikeun ngarobah ukuran. Éta tiasa dianggo kalayan saé sareng pikaresepeun éta tambihan anu saé pisan pikeun cara anu langkung gampang pikeun mindahkeun jandéla.

Metode 3: Jalan pintas keyboard

Xfwm4, manajer jandela tina Xfce, ngagaduhan dukungan pikeun sajumlah pintasan keyboard (anu tiasa diédit ku buka Konfigurasi Manajer »Jandéla Manajer» Keyboard). Salah sahijina nyaéta ngarobah ukuran windows ku keyboard. Ayeuna henteu jalan pintas keyboard anu ngonpigurasi sacara standar, tapi dialog tiasa disetél dina window manager.

Gambar dicandak tina Xubuntu.org

Anjeun tiasa ngarobah ukuran jandela boh ku mindahkeun mouse (henteu kedah pencét atanapi sered), atanapi anggo tombol panah dina keyboard.

Metode 4: Ngagunakeun juru luhur jandéla

Sedengkeun kontrol ukuran cekelan parantos dikaluarkeun tina Gtk2 en Ubuntu, sareng teu aya dina sadaya aplikasi, anjeun tiasa nga-ukuran ukuran windows sok ku nganggo dua juru luhur ku beurit. Dina kaseueuran téma xfwm4 luas sudut luhurna cukup ageung pikeun gampang dicekel sareng sered ku mouse.

Gambar dicandak tina Xubuntu.org

Metode 5: Ngagunakeun jandela ménu

Anjeun tiasa ogé ngamimitian tindakan anu sami sakumaha anu diusulkeun dina metode 3 ngaliwatan jandéla ménu. Akses kana jandéla ménu tiasa dianggo ku ngaklik ménu tombol dina jandéla, palang judul (upami téma Xfwm4 anjeun ngagaduhan), atanapi ngan pencét dina palang judul. Aya ogé jalan pintas pikeun ngakses jandéla ménu, tapi upami anjeun ngan ukur badé ngarobah ukuran jandéla, langkung gampang pikeun nganggo jalan pintas kanggo éta (deui, tingali Metode 3).

Gambar dicandak tina Xubuntu.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ditangtoskeun cenahna

    Metode 2 Kuring henteu terang, éta saé !!!!

  2.   auroszx cenahna

    Cara anu kadua nyaéta anu pangsaéna! Abdi henteu terang anjeunna sareng ayeuna kuring cinta.

  3.   rodolfo alejandro cenahna

    xfce moal lirén ngagumkeun kuring saderhana tapi épéktip.

  4.   Arturo cenahna

    Cara anu kadua leres-leres éndah, sadayana kedah terang éta.

  5.   Oscar cenahna

    Ngarobih ukuran pikeun kuring, tapi sacara standar jandela na kaluar pisan leutik sareng kuring sok ngarobah ukuranana, naha aya cara pikeun ngarobih parameter ukuran anu dibuka sacara standar?
    Hatur nuhun pitulung ka