5 Sebaran Linux kanggo nghirup kahirupan énggal dina PC panghasilan low anjeun

komputer-lami

Si anjeun gaduh komputer lami yén anjeun parantos sisihkan di juru atanapi hilap di mana waé di bumi anjeun, hayu atuh bejakeun yén anjeun tiasa lebu sareng masihan kahirupan anyar ieu.

Nya, berkat rupa-rupa distribusi Linux anu aya, kuring ogé tiasa nyaritakeun yén ogé aya distribusi anu berorientasi pikeun dijalankeun dina komputer sumberdaya rendah sareng nganggo salah sahiji ieu anjeun tiasa masihan komputer kasempetan kadua pikeun komputer.

Kuring kedah nyebatkeun yén ieu ngan ukur kompilasi tina sababaraha diantarana, janten upami anu dipikaterang teu disebatkeun, anjeun tiasa bagikeun ka kami dina koméntar.

AntiX

Antix

AntiX mangrupikeun distribusi pikaresepeun pisan, sanggup ngajalankeun ti PII kalayan RAM 64MB. Dumasar kana sebaran Debian Linux anu kawéntar, AntiX tiasa ngajamin kinerja pangsaéna sareng ogé nyayogikeun saperangkat alat penting,

Syarat Minimal:

  • CPU: Intel PII atanapi saluhureuna
  • RAM: 64 MB atawa leuwih
  • HDD: 2G atanapi langkung

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu, anjeun tiasa buka halaman wéb resmi na dina bagian unduhan anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem. Link na ieu.

TinyCore

TinyCore

Inti alit nyaéta salah sahiji sebaran Linux anu pangleutikna Éta nyandak aplikasi penting pikeun operasi dasar sistem. Tiny Core Linux dirancang pikeun ngaji tina RAM, anu ngadamel distribusi ieu idéal pikeun tim sumberdaya rendah.

Inti Tiny nyaéta sayogi pikeun arsitéktur 32-bit sareng 64-bit. Versi panganyarna tina Tiny Core ngan ukur 16MB.

Syarat Minimal:

  • CPU: Intel i486 atanapi langkung saé
  • RAM: 16 MB atawa leuwih
  • HDD: 2GB atanapi langkung (upami dipasang)

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun tiasa kana halaman wéb resmi na dina bagian unduhan anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem na. Link na ieu.

anak anjing Linux Ubuntu

puppylinux

anak anjing Linux Ubuntu éta sebaran Linux anu alit tapi lengkep pisan sareng di luhur sadayana kuat pisan. Mangrupikeun distribusi anu ngamungkinkeun aranjeunna ngarobah PC kana mesin tunggal, super gancang sareng aman.

Puppy Linux mangrupikeun sebaran anu dikembangkeun ku Barry Kauler sareng Éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun tim berpenghasilan rendah anjeun.

Sebaran Linux ieu éta dijalankeun dina mesin naon waé sareng parantos ngagaduhan sakumpulan aplikasi anu dipasang sareng sistem manajemén ogé pakakasna nyalira.

  • Syarat Minimal:
  • CPU: 333MHz atawa leuwih
  • RAM: 64 MB atawa leuwih
  • HDD: 5GB atawa leuwih

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun tiasa kana halaman wéb resmi na dina bagian unduhan anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem na. Link na ieu.

Damn leutik Linux

damnsmalllinux

Pikeun anu henteu acan terang, Damn Small Linux Éta mangrupikeun sebaran Linux, anu ngan ukur 50 MB mémori RAM anu tiasa dilaksanakeun, distribusi ieu dumasarkeun kana sebaran Debian Linux.

Sebaran ieu nyaéta tiasa sacara gampang dilaksanakeun tina pendrive tanpa kedah ngalakukeun pamasangan komo éta mangrupikeun sebaran anu saé pisan pikeun virtualisasi nunjukkeun sarat sumberdaya na anu handap.

Damn leutik Linux Éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun tim anu sumberdaya rendah.

Syarat Minimal:

  • CPU: Intel i486 atanapi langkung saé
  • RAM: 50 MB atawa leuwih
  • HDD: 2 GB atanapi langkung upami dipasang

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun tiasa kana halaman wéb resmi na dina bagian unduhan anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem na. Link na ieu.

Slitaz

slitaz

Ieu sebaran Linux, disebarkeun dina LiveCD atanapi versi Live USB, sareng sistem .iso éta ngan ukur nempatan 35 MB. SliTaz nyayogikeun lengkep lingkungan desktop grafis sareng fungsional pisan, dumasarkeun kana LXDE sareng Openbox.

Versi stabil panganyarna SliTaz dileupaskeun ngan sababaraha minggu ka pengker, janten berharga dina bulan Juli 2018.

Syarat Minimal:

  • CPU: Intel i486 atanapi langkung saé
  • RAM: 24 MB atawa leuwih

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun tiasa kana halaman wéb resmi na dina bagian unduhan anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem na. Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   AMEM cenahna

    Kuring asalna ti bumi anu jauh, milari deui naon waé anu pernahna CrunchBang Linux, utamina filosofi na, sareng ayeuna waktuna pikeun nguji pengiriman ieu.

  2.   simonert16 cenahna

    Hai halaman wéb ulang
    http://teachersex.purplesphere.in/?leaf.montana
    pandangan erotis seri erotis buku erotis pulau panjang erotis romantika erotis

  3.   sancochito cenahna

    Crunchbang masih tiasa dianggo lumayan saé tapi masalah anu kuring mendakan sadaya distribusi lampu ieu nyaéta anjeun tungtungna dina unduhan pustaka pikeun aplikasi anu sanés kanggo distribusi lampu.

  4.   sancochito cenahna

    Kuring, daripada hariwang ngeunaan masang distribusi lampu, kuring nyobian milarian anu mana waé diantara aranjeunna anu ngagaduhan aplikasi anu paling adaptasi

  5.   panon Kuba cenahna

    @AMEM: Kuring ogé resep sareng Crunchbang (Wheezy), anu paling caket anu kuring mendakan, nyaéta dina garpu Debian: Devuan, tapi khususna dina turunan: Good Life Linux, kirang ti 100 mb, kalayan Openbox nalika boot ( butuh sababaraha detik pikeun ngamimitian sistem, ieu berkat henteu ngagaduhan Systemd salaku init). Tapi cobian anteng turunanana atanapi Devuan sorangan, anjeun moal kuciwa: https://devuan.org/os/partners/devuan-distros
    Ah! sareng salaku data warna, aya turunan anu disebat Crunkbong, naha éta akrab? … Abdi teu acan nyobian 🙁 janten kuring henteu tiasa nyarios.

  6.   Kristenat cenahna

    Wilujeng énjing, saleresna masang distro ieu pikaresepeun, tapi dina waktos masang periferal éta timbul pikeun kuring anu teu merenah (éta tiasa diungkulan ku nalungtik) dasarna upami kuring hoyong masihan pamasangan kuring sakumpulan alat pikeun workstation salaku titik jual. .. upami kuring kedah masang printer tiketera, maca barkod, layar sentuh sahingga masihan nilai tambah pikeun instalasi linux anjeun Kuring ngajalankeun Ubuntu 16.04.5 dina Atom N270 1.6. Mem 1gb rada lambat tapi kanggo ayeuna éta anu masihan kuring langkung seueur pilihan nalika milarian solusi pikeun masang périferal. hatur nuhun

    1.    Juanreimon cenahna

      Upami Ubuntu tiasa dianggo pikeun anjeun sareng anjeun peryogi anu langkung énggal, tapi leres dirawat sareng cocog, Lubuntu panginten tiasa janten pilihan anu saé.

      1.    Baphomet cenahna

        Distros ieu dimaksudkeun pikeun PC anu langkung lami (kuring nyarankeun pisan Puppy dina hal ieu), sanés pikeun alat-alat modéren kalayan sababaraha fitur: cobian Xubuntu atanapi Lubuntu.