5 tip atanapi trik anu leres pisan pikeun dianggo sareng video

Pikeun damel sareng pidéo, disarankeun pikeun dianggo méncoder o ffmeg, tapi ... ieu naon?

méncoder mangrupikeun énkoder video gratis anu dileupaskeun dina lisénsi GPL anu kalebet dina pamuter média MPlayer bari ffmpeg mangrupikeun kumpulan perangkat lunak anu ngamungkinkeun anjeun ngarékam sareng ngarobih pidéo sareng audio.

naon urang tiasa ngalakukeun sareng aranjeunna?

Pikeun ngajawab patarosan anu kadua ieu, kuring nyandak anjeun sababaraha "trik" sareng kuring pasrahkeun ka anjeun pikeun nangtoskeun naha anjeun pantes nampi tempat dina komputer urang.

1- Nimba lagu audio tina pidéo:

mplayer -vo null -hardframedrop -ao pcm:file=audio.wav video.avi

data:
video.avi: video anu urang hoyong sasari audio na.
audio.wav: nami file anu dihasilkeun ku audio.

2- Puterkeun pidéo:

mencoder -vop rotate=2 -oac pcm -ovc lavc ./normal.avi -o ./rotada.avi

data:
muter = <0-7>: Puterkeun sareng flip (opsional) gambar +/- 90 derajat. Pikeun parameter antara 4-7 rotasi dilakukeun ngan ukur upami géométri pilem nangtung sareng henteu horizontal.
biasa.avi: video anu urang hoyong puterkeun.
diputer.avi: nami pidéo anu dihasilkeun kalayan rotasi anu ditangtoskeun.

3- Tingali pidéo tina gambar JPG:

mplayer "mf://*.jpg" -mf fps=15

Ngadamel pidéo na:

mencoder "mf://*.jpg" -mf fps=15 -ovc lavc -o ./dest.avi

data:
mf: //*.jpg: candak sadayana gambar nganggo extension ieu, kami ogé tiasa nganggo nganggo PNG: mf: //*.png
FPS: Nyetél kagancangan transisi antara gambar.
dest.avi: nami pidéo anu dihasilkeun.

4- Campur pidéo sareng audio:

ffmpeg -i sonido.wav -i video.avi videoconaudio.avi

data:
sora.wav: file sora.
video.avi: file pidéo.
videoconaudio.avi: nami file pidéo kalayan audio anu ditangtoskeun.

5- Ngarobih avi ka GIF.

ffmpeg -i video.avi -pix_fmt rgb24 gif_generado.gif

data:
video.avi: video anu urang badé robih janten GIF.
gif_generated.gif: nami file anu dicandak tina pidéo na.
rgb24: kami netepkeun warna na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose cenahna

    Di dieu bakal pikaresepeun terang kumaha ngarobih framerate audio (DTS atanapi AC3) tina 25 fps janten 23.976 fps sareng sabalikna. Kanggo pidéo / audios sasarengan anjeun terang… .. tapi… kumaha upami urang ngan ukur gaduh audio na? Sareng kami nyingkahan ngarékam sadaya video. Di Windows aya alat sapertos ac3to atanapi besweet khusus dina éta ... dina Linux anjeun kedah nyobian ngajalankeun anggur .... timah.

    Salam.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Kuring bakal ningali lamun kuring tiasa mendakan naon-naon, tapi kuring henteu terang ... sigana henteu sesah éta, leres? Pokokna, upami kuring mendakan naon-naon, kuring bakal ngantepkeun didieu 😀

  2.   Victor cenahna

    Saé pisan! Kuring terang ngeunaan sababaraha diantarana, tapi henteu ngahijikeun file jpg. Kuring bakal nyobian! hatur nuhun

  3.   Oscar cenahna

    Sareng naha anjeun pikir éta langkung gampil nganggo program nganggo antarmuka grafis sapertos Handbrake?