80/20 ogé mangaruhan ngajadwalkeun

Urang sadayana parantos nguping ngeunaan aturan 80/20, anu nyatakeun yén 80% kasuksésan urang (épék) asalna ngan ukur 20% tina tindakan (sabab) urang. Nya, bebeneran universal ieu ogé mangaruhan pamekaran parangkat lunak, sareng dina tulisan ieu kami bakal ngagulung sakedik dasar tina pernyataan ieu.

BPM

Manajemen Proses Bisnis, pikeun singkatanna dina basa Inggris, mangrupikeun disiplin manajemén (diantarana waé) anu ngamungkinkeun anjeun sacara visual ngartos prosés anu kedah dilaksanakeun dina bisnis (atanapi di réa tempat sanés). Diantara kualitas utama na nyaéta kanyataan yén éta tiasa nganalisis prosés rumit sareng ngajantenkeun aranjeunna "saderhana."

Aya seueur alat open source anu ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun diagram BPM, anu kuring parantos anggo pikeun tulisan ieu nyaéta BonitaSoft. Upami anjeun hoyong diajar sakedik deui ngeunaan manajemén prosés aya seueur tutorial dina internét sareng buku-buku ngeunaan hal éta. Ayeuna hayu urang balikan deui kana topik pusat.

Proyék parangkat lunak

Ayeuna aya seueur metodologi pikeun ngembangkeun proyek, aya anu lincah, tradisional, campuran, jst. Hiji titik anu aranjeunna sadayana sami persiapan. Naon anu kuring hartosna ku ieu? Éta 80% kasuksésan anjeun dina proyék parangkat lunak ieu bakal dumasar kana 20% munggaran tina sadaya prosés, persiapan. 

Nyiapkeun proyek

Ieu mangrupikeun hal anu logis anu nyatana diterapkeun saeutik pisan (sapertos hal-hal logis anu sanés anu henteu logis dina praktékna). Nalika urang nyarioskeun persiapan urang kedah ngartos kamampuan ngartos masalah, ngartos kana solusina sareng di luhur sadayana, prosésna yén leyuran lumaku. Salah sahiji hal anu paling henteu aya dina proyék parangkat lunak anu teu propésional nyaéta kurangna dokuméntasi dina hal éta. Ieu biasana némbongan di perusahaan swasta kusabab kahoyong ngajual ngaleuwihan prosés penciptaan.

Seueur jalma anu maca tulisan ieu jalan atanapi aya hubunganana sareng téknologi, perlu disebatkeun yén upami dina sababaraha waktos dina kahirupan damel aranjeunna mendakan perusahaan / panyayog anu henteu nyiapkeun persiapan anu saé, éta ampir 80% yakin 😛 proyék éta éta moal hasil.

Abstraksi mangrupakeun konci na

Ieu mangrupikeun hal anu kuring parantos pelajari tina waktos kuring nganggo GNU / Linux, sareng éta ngabuktikeun waktos-waktos janten konci dina prosés nyiptakeun parangkat lunak. Kapasitas abstrak masalah pikeun ngajantenkeun aranjeunna janten hal-hal anu langkung "saderhana" penting pisan pikeun tiasa ngahasilkeun kode anu elegan, sareng anu paling penting awét. Sareng panginten ieu mangrupikeun hiji bédana utama proyék-proyék propésional ageung sareng proyék-proyék anu tumuh di luar kendali. Tilas mikir, ngarti sareng strukturna prosésna bari detik aranjeunna ngajaga damel tanpa kedah ngartos éta.

Panggung

Ieu nami proyek anu dipasang ku Gentoo installer, sapertos anu tiasa dibayangkeun, ieu mangrupikeun prosés anu rumit, kusabab éta ngadukung sajumlah ageung arsitéktur. Faktor sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta jumlah konfigurasi anu didukungna, dina tingkat kernel, sistem init, jst. Sareng kuring nyaritakeun ieu sadayana sabab éta ogé proyék tésis, anu kuring kedah bérés sateuacan réngsé diajar. Jelas kuring henteu tiasa ngadamel program anu ngémutan leres-leres sadaya kamungkinan dina waktos anu langkung pondok (dugi ka Juli taun payun), tapi sahenteuna kuring tiasa ngahasilkeun program anu ngamungkinkeun sistem anu fungsina dipasang ku cara anu dasar pisan.

Ngartos prosés pamasangan

Atuh ku alat BPM, diagram prosés tiasa dihasilkeun anu ngamungkinkeun urang ngartos léngkah-léngkah anu diperlukeun pikeun suksés dipasangna Gentoo dina komputer.

Prosés instalasi Gentoo

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Sanaos ngandung sababaraha prosés sareng sub-prosés, éta jelas-jelas parantos diringkeskeun sareng tiasa ditingali yén urang gaduh 18 léngkah linier. Ieu penting kusabab aplikasi anu ngagaduhan struktur linier gampang dilaksanakeun, sareng dina waktos anu sami paralelisme tiasa dihasilkeun dina hiji atanapi langkung tina benang upami diperlukeun.

Faktor penting sanésna nyaéta ngamungkinkeun urang abstrak sét prosés dumasar kana jinisna, contona, nangtoskeun benang kernel ngamungkinkeun urang terang yén aya tugas khusus di jerona anu aya hubunganana langsung sareng prosés hasil masang kernel.

Sub-prosés "kernel"

Milikna. Christopher Diaz Riveros

Ku cara kieu unggal léngkah "kompleks" janten "saderhana" dina cara global, tanpa kaleungitan detil anu diperyogikeun. Ieu mempermudah pisibilitas majelis tanpa nurunkeun tingkat spésifikasi anu diperlukeun pikeun ngalengkepan prosés kalayan hasil. Sareng urang moal tiasa nolak yén éta langkung gampang ningali gambar tibatan maca sakabéh Buku Panduan sakaligus 🙂

Ngahémat waktos

Kauntungan anu jelas deui nyaéta ku henteu ngagaduhan basa pamrograman anu nyambung langsung, dimungkinkeun pikeun ngalakukeun analisis logika tanpa kedah nyéépkeun waktos dina ngalaksanakeun basa. Ieu mangrupikeun kaunggulan dibandingkeun sareng waktos anu tiasa dibalakeun ngalaksanakeun fitur ngan ukur pikeun terang yén éta bakal dipiceun kusabab aya solusi anu langkung épisién. Sapertos naon anu janten jalan kaluarna dina kode semu (hal anu ogé teu dipaliré ku seueur "pangembang" tapi henteu kedahna).

Ngarahkeun proyek janten gampang

Nganggap konsép-konsép ieu, manajemén proyék (naon waé) janten langkung gampang, sabab urang museurkeun upaya dimana aranjeunna leres-leres diperyogikeun, sareng upami bagian ieu leres-leres dilakukeun, sésana aya dina beuratna sorangan. Kuring miharep éta ngabantuan panasaran anjeun sareng memotivasi anjeun pikeun nalungtik BPM, algoritmik sareng saha anu terang, panginten éta bakal ngajurung anjeun pikeun ngabantosan kuring dina skripsi 😛 Hatur nuhun pisan parantos sumping di dieu sareng urang bakal langsung silih tingali. Surak

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alexander mayorga munoz cenahna

    Hai Hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun. Sigana kuring yén éta mangrupikeun mata pelajaran anu pikaresepeun tapi ngabutuhkeun seueur padamelan panilitian sareng ngalaksanakeun konsép-konsépna supados tiasa ngainternalisasikeunana. Mimitina masalahna matak lieur sabab jalma biasana dikaitkeun deui dina sisi ngaidentipikasi sarat pikeun sistem sareng teu kedah sareng prosés bisnis perusahaan, nyaéta, kumaha perusahaan jalan. Tungtungna, kuring pikir éta langkung seueur ngeunaan peran anu dilakukeun ku pangembang parangkat lunak dina ngawangun bisnis perusahaan, supados ngajantenkeun bisnis langkung épisién sareng épéktip.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Alexander, hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi. Nyarios kaleresan, janten masalah anu rada rumit pikeun nyimpulkeun sadayana dina rohangan anu alit, tapi upami kuring tiasa nyumbang sakedik pikeun kaluar tina kabingungan sareng koméntar anjeun 🙂 leres yén sistem kedah nyobian pikeun ngabéréskeun sarat, éta mangrupikeun pungsi dasar anu paling mungkin, sareng dina waktos éta leres yén pangembang kedah fokus dina tingkat anu langkung luhur.
      Pangetahuan ngeunaan prosés ngamungkinkeun pamekar nampilkeun langkung ti cukup sistem, ngartos cukup salaku hal anu minuhan sarat anu minimum.
      Kaanggunan kode perenahna tiasa ngartos prosés lengkepna, sareng ngahasilkeun éta dina cara anu langkung jero, dimana solusi anu pangsaéna tiasa diterapkeun, sareng ieu ngan ukur tiasa dilakukeun ku bener-bener ngarti prosés tibatan saratna, sakumaha anjeun ogé nyebatkeun 🙂
      Upami urang samodelkeun sakedik sakuriling FOSS, éta henteu ngan ukur terang sarat parangkat lunak, tapi filsafat anu aya di tukangeunana, sareng terang kumaha éta bakal dijaga, ku saha, sareng sagala élmu ngeunaan prosés anu henteu ngan ukur ngahasilkeun solusi épisién ., tapi bakal tiasa dijaga salami waktos 🙂
      Hatur nuhun pisan sareng salam.