Abdi parantos gaduh Linux ... ayeuna kumaha kuring maénkeun?

Anu palinter anu resep kuring nampi kana lingkungan GNU / Linux, dina sababaraha waktos urang naroskeun ka diri urang sorangan sual ieu sareng sigana ayeuna ku jalanna waktos (sareng nalika urang gaduh pangalaman), urang tiasa lirén naroskeun ka diri urang sorangan kumaha cara maén, ogé ... Tulisan ieu kanggo pendatang anu pikaresepeun, khususna saatos berita tentang Kukus sareng kadatanganana dina Linux; sabab éta saé waé pikeun gaduh platform anu tiasa dimaénkeun, tapi hanjakalna aya seueur gim sanés anu teu aya dina platform, sareng sababaraha urang hoyong maénkeun éta dina waktos anu saé… didieu urang angkat!

Ampir sadaya jalma anu terang pangguna GNU / Linux parantos ngadéngé éta «dina Linux upami anjeun tiasa maén»Sareng ampir sok hatur nuhun ka Inuman anggur, tapi meureun aranjeunna henteu terang yén Anggur mangrupikeun salah sahiji seueur program anu aya anu ngamungkinkeun urang pikeun niru kaulinan Windows urang, sabab éta ogé Kaulinan CrossOver y Cedega.

Dina awalna bédana antara aranjeunna henteu seueur (Kacuali kana sababaraha parobihan sanés nalika ngeunaan interfaces atanapi grafik) tapi ku langkungna waktos unggal proyek parantos nyandak rute na nyalira, ngajantenkeun bédana ieu langkung ageung. Tujuan tina tulisan ieu sanés "ngamimitian silih perang sareng anu sanés" tapi pikeun masihan tinjauan (dina visi pribadi kuring) masing-masing.

  • Inuman anggur Éta leres-leres gratis sareng panginten éta sababna mangrupikeun salah sahiji ti 3 anu paling sering dianggo ku tukang main kami, salaku tambahan kalolobaan distro dinten ayeuna masihan kamungkinan masangna ka pangguna.
  • Cedega Éta dikembangkeun ku perusahaan anu disebut TransGaming sareng sayogi upami anjeun mayar sakitar $ 25 USD kanggo kéngingkeun langganan sakitar 6 bulan.
  • kawin silang Pikeun bagian na, éta dikembangkeun ku CodeWeavers, anjeun ngan ukur kedah mayar $ 39.95 USD tapi ku mayar éta urang tiasa ngagaduhan program sakedik.
  • Inuman anggur y kawin silang Éta henteu ngan ukur di lingkungan GNU / Linux, tapi ogé gaduh vérsi na pikeun Mac-OSX (sabab jalma-jalma manzanita ogé resep maén ti jaman ka jaman), nalika TransGaming ngajual anu disebat cider atanapi hal anu sami, anu parantos sapertos anjing anu sami sareng kerah anu béda tapi anu minuhan tujuanana dina cara anu sami.

KodeuWeavers, perusahaan tukangeun kawin silang éta ngagaduhan versi anu sanés na, sapertos Crossover-Office. Sanaos Crossover-Office sanggup niru sababaraha kaulinan, CrossOver Games mangrupikeun aplikasi anu disarankeun pikeun dimaénkeun, sabab khususna dirancang pikeun ieu sareng ngagaduhan lingkungan anu dikawasa sacara lengkep ku antarmuka grafis (GUI), dimana pangguna tiasa ngadamel «botol» na pikeun ngajaga konfigurasi anu béda tina Anggur di jerona, anu hartosna éta ogé bakal janten sapertos penyuluh poténsi sabab ngamungkinkeun kami nyimpen sababaraha konfigurasi pikeun maénkeun sababaraha gim.

Kaulinan CrossOver

kawin silang Éta ngagaduhan pamasangan grafis sareng nampilkeun perpustakaan anu kalebet dina damn / DirectX berkah sareng .Net. Paket tambahan gampang dipasang, anu ngajantenkeun gimna dipasang sakedik langkung gancang tibatan sareng Anggur. Pikeun konfigurasi anjeunna nganggo utiliti anu sami sareng Anggur. CrossOver gaduh Pangkalan Data sadaya Botolna, basis data ieu rada teu lengkep; anu numutkeun kuring bakal langkung resep janten tiasa nganggo Anggur urang DB sareng nyarioskeun gim mana anu bakal ngajalankeun sareng CrossOver.

Inuman anggur éta mangrupikeun lapisan kasaluyuan anu ngamungkinkeun lingkungan GNU / Linux ngajalankeun aplikasi Windows. Beda sareng émulator anu normal (anu kedah aksés kana barang-barang perangkat keras sareng parangkat lunak), Anggur tiasa ngakses perpustakaan Windows sareng ngajantenkeun aranjeunna tiasa dianggo dina Linux. Hal ieu ngajadikeun Anggur langkung gancang tibatan émulator sareng mesin virtual anu sanés. Aya sajumlah ageung kaulinan anu dirojong ku Anggur, nyatana dina halaman wéb proyék éta mangrupikeun basis data anu penting pikeun kaulinan anu didukung sareng anu henteu didukung, ogé sababaraha tip ngeunaan kumaha carana supaya sababaraha diantarana tiasa dianggo leres.

Winecfg

Anggur ogé ngagaduhan alat konfigurasi grafis anu disebut «anggurcfg»Sareng kalebet alat khusus pikeun konfigurasi supir, multimédia, jst. Sacara standar, aplikasi ieu henteu nampilkeun Frontend naon waé pikeun ngalaksanakeun kaulinan, tapi anjeun teras-terasan mendakan sababaraha aplikasi anu dianggo pikeun éta, atanapi upami anjeun pikaresep, kami tiasa ngajalankeunana ti konsol. Kaulinan anu nganggo OpenGL didukung dina Anggur, bahkan sababaraha anu nganggo perpustakaan DirectX anu tiasa dipendakan dina wéb. Barang platform .Net henteu gampang dipasang dina Anggur, tapi gim anu hoyong hal ieu sigana bakal lumayan lumayan. Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun hal-hal alit sanés sapertos font MS Corefont (hatur nuhun kana naskah anu disebat Winetrick anu disiarkeun dina jaringan).

Cedega

Cedega Éta ngagaduhan antarmuka grafis anu cukup mantap (numutkeun kuring paling kuat tina 3) anu ngagaduhan seueur alat pikeun berinteraksi sareng grafik, sora sareng anu sanésna. Éta didasarkeun kana versi Anggur anu rada lami, anu parantos jauh tina kode Anggur aslina. Dina sababaraha kasus, Pixel Shaders sareng téknologi sanés parantos dipasihan dukungan anu hébat sareng dina kasus sanés ku ngalaksanakeun éta seueur gim ngajalankeun di Anggur sareng sanés di Cedega. Cedega ngadukung OpenGL sareng Directx sareng sababaraha kasaluyuan sareng Anggur sareng CrossOver parantos ditambihan perkawis Directx. Salah sahiji kalemahan Cedega nyaéta pangrojong na .Net kumargi ampir teu mungkin pikeun masang perpustakaan ieu ngajantenkeun kaulinan anu gumantung ka éta henteu dijalankeun di Cedega.

El Halaman wéb Trasgaming kalebet basis data ageung tina kaulinan anu dirojong ku Cedega, anu ngan ukur aya pikeun pangguna anu mayar langganan. Dina sababaraha kasus, sanaos BD nyarios yén gimna ngaji atanapi henteu; sakedik inpormasi tambahan sok disayogikeun. Sakali langganan kadaluarsana aplikasi terus jalan, ngan éta bakal kaleungitan dukungan database sareng sababaraha hal anu ngan ukur aya pikeun palanggan.

Milih platform anu pasti

Hanjakalna teu aya anu jauh langkung luhur tibatan anu sanés, janten salah sahiji solusi anu paling dicarioskeun ku jalma-jalma anu pikasieuneun kuring nyaéta filsafat «upami anjeun hoyong maksimalkeun pungsi jumlah windows games dina pc anjeun anggo sadayana 3«Jujur filsafat ieu tiasa dianggo pikeun sababaraha urang, tapi ayeuna kuring tetep ngan ukur hiji diantarana.

Sanaos dumasar kana Anggur, sadayana 3 damelna béda-béda sareng masing-masing ngagaduhan kaunggulan; contona: DB anu pangsaéna nyaéta Anggur, sedengkeun dukungan anu paling saé pikeun pamasangan paket disayogikeun ku CrossOver, ogé pangrojong anu pangsaéna pikeun téknologi Pixel Shaders anu disayogikeun ku Cedega. Kaulinan di Anggur sareng CrossOver dijalankeun tina ménu pangguna nalika di Cedega éta dijalankeun tina aplikasi Cedega.

Kasaluyuan sareng Windows dina lingkungan GNU / Linux moal janten anu pangsaéna, tapi sahenteuna éta saé terang yén urang ngagaduhan tilu solusi ieu anu ngabantosan kami pikeun ngabantosan koméntar anu sanés anu aya dina benak pangguna Windows: «Abdi henteu resep Linux sabab kuring henteu tiasa maénkeun éta".

Upami, sapertos kuring, anjeun masih gaduh potongan tina sababaraha kaulinan Windows sareng langkung milih ngagunakeun Linux (tanpa beban kedah nganggo boot ganda) maka anjeun terang, ku alat ieu anjeun tiasa ngalaksanakeunana.

Ieu mangrupikeun Layar Cetak tina salah sahiji waralaba Blizzard (World of Warcraft) anu ditiru ku Crossover dina LXDE kuring.

World of Warcraft (WoW) ditiru dina LXDE


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

39 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kik1n cenahna

    Anu pangsaéna, dina waktos anu singget urang bakal uap ku Command & Conquer dina linux urang.
    Janten anggur sareng saterasna moal diperyogikeun.

    1.    Root87 cenahna

      anggur bakal salawasna diperyogikeun ... ayeuna urang henteu deui nempatanana pikeun maénkeun éta béda-béda tapi tungtungna kuring ngarepkeun aranjeunna henteu pernah ninggalkeun proyék anu saé sapertos anggur

    2.    komentator cenahna

      Henteu sadaya jalma nganggo anggur pikeun maénkeun kaulinan, sapertos anu anjeun pikirkeun.

      1.    Hyuuga_Neji cenahna

        Anjeun leres pisan, Anggur henteu biasa dipaké pikeun maénkeun kaulinan (aya waktos nalika kuring ngagunakeunana nganggo Photoshop tapi nalika kuring terang ngeunaan GIMP kuring lirén ngalakukeun éta)

  2.   Marco cenahna

    Ogé sumping Steam pikeun Linux.

    1.    Krim cenahna

      Hal uap mangrupikeun berita anu saé.

      Naon anu nyusahkeun kuring naha éta bakal ngarugikeun pamekar pisan pikeun nyiptakeun aplikasi lintas platform? Naon sih, kumaha bangorna kedah ditelepkeun ku Windows kusabab aplikasi anu sayogi khusus pikeun platform éta.

  3.   jeer cenahna

    Sanaos ngan ukur parantos aya di Linux salami 3 bulan, sareng parantos janten tukang maén game full-time, kuring pikir yén anggur mangrupikeun alat anu urang henteu kedah dianggo pikeun tujuan ieu, sakumaha saur Rots87, anggur kedah dianggo pikeun tujuan anu sanés, pikeun anu hoyong maénkeun anu ngantosan kadatangan uap atanapi maénkeun kaulinan anu saé anu aya pikeun linux.

    sanaos kuring énggal éta kriteria anu hina.
    PS: Abdi henteu hartosna nyebatkeun yén anggur henteu aya gunana, sabalikna, kuring henteu ningali intina dina ngagunakeun éta salaku alat kaulinan.

    1.    jeer cenahna

      ogé supados anjeun henteu ngantosan dina asa putus asa aya Desura a klien pikeun gim sapertos uap
      http://www.desura.com/

      1.    Krim cenahna

        Kontribusi anu saé, hatur nuhun parantos masihan terang ka kami ngeunaan halaman ieu.

  4.   coco cenahna

    Abdi parantos gaduh Linux ... ayeuna kumaha kuring maénkeun?
    Ngajawab
    Anjeun angkat sareng mésér kotak kotak atanapi anu sami sareng ngantunkeun omong kosong

    1.    Alebils cenahna

      Henteu sadayana urang tiasa mésér pc sareng konsol, janten urang ngupayakeun maénkeun sopan dina kompus kami.
      Wasalam

    2.    Krim cenahna

      Éta henteu ogé. Aya jalma anu resep maénkeun hiji kaulinan sareng éta ngan ukur pikeun PC-Windows.

      Solusina nyaéta pikeun pangembang lirén noél irung sareng nyiptakeun parangkat lunak cross-platformna supados urang tiasa sacara bébas milih platform pilihan urang.

    3.    neomyth cenahna

      Jelas yén anjeun henteu terang ngeunaan gim, naha kuring parantos naros ka anjeun, naha anjeun tiasa maénkeun Dota2, Aion, Artic Combat atanapi World Wacraft dina kotak Xbox?

  5.   rock and roll cenahna

    Abdi sanés tukang kaulinan anu hébat, tapi sababaraha taun ka pengker kuring hoyong émut poé kuring di awal abad ieu, nalika kuring langkung resep kana kaulinan, sareng kuring ngajalankeun Starcraft sareng Age of Empires with Playonlinux, aplikasi dumasar kana Anggur sareng fokus kana prosés ngamimitian kaulinan, utamina (tapi ogé pikeun aplikasi sanés), Windows. Kuring henteu terang kumaha kamekaranana dinten ayeuna, tapi nalika kuring nganggona éta ngajantenkeun kuring langkung marahmay tibatan Anggur.
    Ayeuna, nalika kuring resep maén, paling-paling kuring ngecas Megaman sareng émulator Bsnes, hehe.
    Salam.

  6.   Edgar cenahna

    Abdi henteu hoyong ngarusak tulisan éta.

    Tapi parantos lami saprak cedega teu aya deui, ayeuna aranjeunna nyebatkeun dirina gametree, pertandingan kawin silang sareng kantor kawin silang sababaraha versi kapengker. Tulisan éta kedah diénggalan supados henteu nimbulkeun kabingungan

    1.    Hyuuga_Neji cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun…. Kuring henteu terang pisan ngeunaan arahan anu ayeuna kusabab jujur ​​... Kuring nganggo Anggur, Cedega sareng Crossover di Universitas tapi ku datangna Winetricks sareng Winex (skrip pikeun ningkatkeun pangalaman midangkeun di Anggur) kuring parantos lirén nganggo éta platform.

      1.    Ozkar cenahna

        Abdi nganggo Cedega di Gentoo deui di 2009 pikeun maénkeun WoW. Éta saé pikeun kuring, anu kadang piksel pikeun minimap, tapi sadayana henteu kunanaon. Oh, sareng maksakeun config.wtf nganggo OpenGL.

        Neji: nyerat kuring ka ozkar di cristal dot hlg dot sld dot cu.

        salu2

  7.   Wada cenahna

    Abdi bageur sareng SuperTuxKart hahahaha sareng sateuacan maén sauerbraten, kuring teu resep kana kaulinan hahaha

  8.   henteu aya namina cenahna

    Éta parantos masihan kuring paham anu langkung saé ngeunaan kumaha mamatahan anu resep kana hal éta.

    Kuring ngan ukur ulin kadang-kadang tapi dina konsol ... paréntah sareng éta dimana kuring kéngingkeun. Sababaraha anu ngalih ka GNU / Linux janten tukang kaulinan ka wakilna ampir henteu hoyong lingkungan grafis, sareng anu sanés tukang kaulinan Sadayana hirupna nalika aranjeunna sumping aranjeunna néwak phobia anu nyingsieunan aranjeunna langkung ti Doom.

  9.   mitcoes cenahna

    Tambihkeun Dosbox, sareng gim pituin, sapertos Quake Live ti firefox atanapi bahkan palabuhan pikeun Quake atanapi Doom lami sareng sekuel anu didasarkeun nyaéta sareng kiamat coklat sareng palabuhan anu sanés.

    Tangtosna PlayonLinux anu nyederhanakeun pamasangan sababaraha kaulinan sareng skrip na.

    Sareng upami anjeun gaduh komputer anu kuat, langkung saé upami anjeun gaduh dua kartu vidéo Xen sareng VGA Passthrough kalayan MS WOS, janten anjeun bakal gaduh Linux TANPA VIRUS salaku sistem utami, sareng lengkep MS WOS ngajalankeun émulasi dina 95% atanapi langkung ti éta kakuatan mesin, bahkan 105% upami dipasang tanpa antivirus dibandingkeun sareng pamasangan antivirus - ngajalankeun antivirus tina linux dina partisi MS WOS ti waktos ka jaman nalika browsing ti Linux -

    Hanjakal pikeun masang Xen nganggo VGA passthrough anjeun kedah ngagaduhan komputer anu modéren, ampir sadayana I3 / i5 / i7 ngadukungana sareng anu paling maju ti AMD ogé, tapi anjeun kedah parios deui.

    Ngantosan bagian kadua tulisan ku saran anu kami bikeun, hatur nuhun pikeun padamelan anjeun.

  10.   Windousian cenahna

    Tulisan ieu siga anu rehash (tarjamahan gratis) anu sanés (sahenteuna kuring ningali seueur kabeneran):
    http://maketecheasier.com/linux-gaming-wine-vs-cedega-vs-crossover-games/2010/10/13

    Kuring panginten perlu nyebatkeun sumber éta.

    1.    Windousian cenahna

      Nyatana, ayeuna kuring ningali éta, aya tilu gambar anu sami dina duanana (anu aslina kedah dicutat dina tulisan).

      1.    Hyuuga_Neji cenahna

        Anu jadi masalah pikeun néwak nyaéta kalepatan kuring ... nalika kuring ngagaduhan topik anu khusus, kuring mimiti nyerat naon anu kuring pikir teras kuring nyarios ka San Google pikeun nunjukkeun gambar naon anu kuring pilari janten mungkin pisan aranjeunna sami-sami néwak. Nanging, tulisan éta anu anjeun ngarujuk kana ceramah ngeunaan topik anu sami janten éta ogé tiasa dilebetkeun kana perdebatan ... deui, hatur nuhun kana koméntar anjeun.

        1.    Windousian cenahna

          Nya, waleran anjeun ngajantenkeun kuring heran. Anu parantos kajantenan mangrupikeun hal anu endah. Dua tulisan éta ngagaduhan struktur anu sami, aranjeunna ngabagi 3 potret layar sareng leres-leres aya alinea anu sami. Tingali conto:

          Anggur ogé ngagaduhan alat konfigurasi grafis anu disebat "winecfg" sareng éta kalebet alat khusus pikeun konpigurasikeun driver, multimedia, jst. Sacara standar aplikasi ieu henteu nampilkeun Frontend naon waé pikeun ngajalankeun kaulinan, tapi anjeun tiasa milarian sababaraha aplikasi anu tiasa dianggo pikeun éta.

          Bandingkeun sareng ieu:

          Alat konfigurasi grafis Wine disebut "winecfg" (Konfigurasi Anggur), sareng kalebet alat pikeun ngahususkeun supir, ngonpigurasikeun média, pangaturan grafik, sareng integrasi desktop. Sacara standar, teu aya frontend grafis pikeun masang atanapi ngaji kaulinan, tapi aya program pihak katilu gratis anu tiasa janten frontend.

          Aranjeunna parantos aya kabeneran anu pikasieuneun. Punten salah pahamna.

        2.    Windousian cenahna

          Hiji tip terakhir dina tulisan. Ngarobih harga pamayaran di Cedega sareng CrossOver Games. Anjeun nempatkeun anu sami anu muncul dina tulisan anu sanés sareng aranjeunna tinggaleun jaman ;-).

        3.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Nya, anjeun terang rerencangan, pikeun anu salajengna anjeun kedah nyebatkeun sumber tulisan anu anjeun percanten pikeun nyerat anjeun, ogé nyebatkeun sumber screenshot (upami anjeun henteu tiasa ngadamel éta nyalira tina PC anjeun).

    2.    komentator cenahna

      Sabalikna, kuring bakal nyangka yén anjeunna kedah nyarios yén éta tarjamahan sareng nyebatkeun halaman wéb tempat tulisanana aya.
      Ku teu sangka sesah pisan nyerat tulisan ngeunaan anggur, langkung saé tibatan ngalakukeun tarjamahan sareng nyalinna sakumaha milik anjeun

      1.    Hyuuga_Neji cenahna

        Dina waktos sanés kuring ngadamel tarjamahan, upami sanés kuring bakal mawa tulisan blog sapertos kitu: tarjamah tina tulisan X dina wéb dimana waé kuring, kuring sanés salah sahiji anu hoyong kéngingkeun jasa pikeun karya batur sareng salaku Abdi sateuacana ngaréspon pangguna sanésna ... Potret layar diunduh ti Google janten upami éta tina tulisan éta kuring nyungkeun hapunten deui.

  11.   komentator cenahna

    … Tina seueur program anu aya anu ngamungkinkeun urang pikeun niru kaulinan Windows urang.
    Anggur sakumaha namina nyatakeun, éta sanés émulator http://en.wikipedia.org/wiki/Wine_%28software%29
    Salajengna, daripada nyebatkeun yén Anggur leres-leres gratis, anjeun kedahna nyarios yén éta gratis, sakumaha ogé niat anu dinyatakeun ku tim pangembangan "Anggur bakal salawasna janten perangkat lunak gratis."

  12.   kannon cenahna

    Kuring gaduh patarosan, kuring ngagaduhan anggur deui wintricks, naha aya anu tiasaeun ka perpustakaan mana kuring kedah dipasang dina asistén winetricks pikeun nyayogikeun anggur anu sampurna pikeun kaulinan? naon kajadian éta nalika kuring muka wizard winetricks sababaraha bagian némbongan sareng kuring henteu terang naon anu kedah dipasang? atanapi naha anjeun tiasa ngadamel tulisan blog ngeunaan ieu?

    Nuhun sareng salam

  13.   Rubén cenahna

    Abdi henteu resep nganggo Anggur pisan tapi kuring henteu mendakan program anu langkung saé tibatan ares pikeun Linux, anu kuring henteu ngarti nyaéta kunaon ares henteu didamel kanggo Linux upami éta 100% Open Source. Abdi henteu resep amul ogé dibandingkeun sareng emule.

  14.   Mystog @ N cenahna

    Gaara naha anjeun tungtungna unduh kawin silang pikeun 32 bit? Tanpa éta kuring embarcao!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kirimkeun atuh tautan ku email (kzkggaara [@] desdelinux [.] Net) pikeun ngaunduh teras unggah kana .CU

    2.    Hyuuga_Neji cenahna

      Kuring gaduh vérsi kawin (6.0) kawin silang tapi kuring henteu nganggo

  15.   anubis_linux cenahna

    muhun, abdi sareng Kubuntu 12.04 .. sareng maénkeun Warcraft 3 (Dota) unggal dinten sareng maénkeun World of Warcraft ... urang kedah ngaku yén proyék Anggur naék naék…. Masih kedah ngagosok sababaraha hal .. tapi éta ngumbar, sababaraha waktos ka pengker kuring masang iTunes dina KDE kuring, éta moal muka 100% tapi sahenteuna éta mangrupikeun hal. Hal sanés anu kuring sasarap dina dinten anu sanés anu Anggur dugi ka rédimén anu ngagaduhan windows, kuring éta: 0 nalika kuring maca éta hehe.

  16.   Frikilui (Luis) cenahna

    Salam kanggo sadayana ti Monterrey, NL Mexico,
    Kuring parantos lami nuturkeun blog ieu (tanpa ngadaptar) sareng ayeuna kuring peryogi bantosan anjeun; Nya, kuring parantos nyobian seueur distro ayeuna dina modeu langsung (ubuntu 12, LMDE, Sabayon 9, Fedora, mageia 2 henteu ngamimitian) tapi teu aya anu masihan kuring kasaluyuan lengkep sareng grafik kuring atanapi tinimbang masihan kuring akselerasi 3D atanapi 2D lengkep, abdi grafik mangrupikeun pidéo Ati Xpress 200m 128mb lami anu dibagikeun dina laptop Compaq Presario V2615LA (V2000) lami tapi kuring resep XD, ayeuna kuring dipasang Ubuntu 12.04 tapi glxgears ngan naékkeun kuring 427 pigura dina 5.0 detik = 85.242 FPS tina 50fps éta diangkat pikeun sababaraha modifikasi nyaéta gogleando, sedengkeun fedora sareng lmde ngan ukur 50 fps sareng sabayon 120 fps tapi sanés masihan akselerasi anu saé ogé pikeun kaulinan saderhana sapertos super tux 2 anu dipikacinta, kuring terang yén amd-ati lirén ngadukung grafik ieu di pengontrol anyar na tapi sakumaha anjeun tiasa ningali kuring nekat sareng kuring henteu hoyong winbugs deui
    Kuring nganggap diri kuring salaku pemula rata-rata pikeun GNU / Linux, kuring terang ieu dina taun 90an tina topi beureum tapi kuring henteu ninggalkeun éta kusabab kuring henteu mikawanoh sora na kuring balik deui meunang 98se XD
    Ayeuna di Ubuntu kuring gaduh supir Gallium 0.4 dina llvmpipe (LLVM 0x300).

    Syukur sateuacanna upami anjeun tiasa masihan kuring bantosan sareng sarébu hapunten upami kuring henteu kedah nempatkeun koméntar ieu di dieu.

  17.   Frikilui (Luis) cenahna

    Hapunten, distro naon waé anu anjeun nyarankeun atanapi konfigurasi naon anu kuring kedah nerapkeun, abdi henteu masalah nganggo terminal sareng kuring parantos seueur XD upami aya anu naros ka XD.

    Wasalam

  18.   Frikilui (Luis) cenahna

    OKÉ ,,, Kuring cicing sareng LMDE XDD

  19.   xxmlud cenahna

    Kumaha WoW jalan dina Linux ayeuna?
    Kuring henteu maénkeun kaulinan, tapi aya babaturan anu henteu sareng hoyong ngalih kana Linux sareng Play, tanpa nganggo windows kelas 2.
    Peryogi seueur anu diperyogikeun?.

    Wasalam