Android 2 Developer Preview 12 parantos dileupaskeun

 

Google nembé ngaluarkeun versi uji coba kadua tina platform mobile kabuka Android 12 sareng dina versi anyar ieu dipidangkeun urang tiasa mendakan inovasi ieu di handap konci, sapertos kamampuan adaptasi elemen antar muka kana alat anu nganggo layar buleud.

Kalayan ieu, para pengembang ayeuna aranjeunna tiasa kéngingkeun inpormasi ngeunaan splices layar sareng ngaluyukeun elemen UI anu ragrag kana daérah juru anu teu katingali. Ngaliwatan RoundedCorner API anyar, anjeun tiasa mendakan parameter sapertos radius sareng tengah buleudan, sareng liwat Display.getRoundsCorner () sareng WindowInsets.getRoundsCorner () anjeun tiasa nangtoskeun koordinat unggal juru bunderan layar.

Di sisi séjén, modeu gambar-dina-gambar ningkat dibarengan épék transisi langkung lancar. Upami anjeun ngaktipkeun pindah otomatis ka PIP ku gerakan mimiti (ku mindahkeun handapeun layar ka luhur), aplikasi ayeuna langsung ngalih kana modeu PIP, tanpa ngantosan animasi na réngsé. Ngaronjatkeun ukuran PIP ku eusi sanés video.

Urang ogé tiasa mendakan éta sistem ramalan kinerja ningkat salaku aplikasi ayeuna tiasa naroskeun total bandwidth anu diarepkeun ku operator, jaringan nirkabel khusus (Wi-Fi SSID), jinis jaringan, sareng kakuatan sinyal.

Aplikasi épék visual umum parantos disederhanakeun, sapertos warna kabur sareng distorsi, anu ayeuna tiasa diterapkeun nganggo API RenderEffect ka obyek RenderNode atanapi di daérah anu katingali, bahkan dina ranté anu épék sanés. Fitur ieu, salaku conto, ngamungkinkeun anjeun pikeun kabur gambar anu ditingalikeun ngalangkungan ImageView tanpa sacara jelas nyalin, ngajadikeun, sareng ngaganti bitmap, nyandak tindakan ieu disamping platform.

Sajaba ti éta, Window.setBackgroundBlurRadius () API ditawarkeun , sareng anu mana tiasa kabur latar tukang jandela kalayan épék kaca na sareng sorot jero ku kabur rohangan di sakitar jandela.

Salajengna, kUrang bakal mendakan alat transcoding média internal anu tiasa dianggo di lingkungan sareng aplikasi kaméra anu nyimpen pidéo HEVC pikeun kasaluyuan sareng aplikasi sanés HEVC. Kanggo aplikasi sapertos kitu, fungsi transcoding otomatis parantos ditambihan kana format AVC anu langkung umum.

Ditambahkeun dukungan pikeun format gambar AVIF (AV1 Image Format), anu ngagunakeun téknologi komprési intra-frame tina format énkode video AV1. Kontainer pikeun ngadistribusikaeun data anu dikomprés dina AVIF lengkep mirip sareng HEIF. AVIF ngadukung HDR (jangkauan dinamis tinggi) sareng gambar gamut lega, ogé gambar standar rentang dinamis (SDR).

Pikeun nyingkahan masalah kinerja poténsial, aplikasi dilarang ngajalankeun jasa di latar payun bari ngajalankeun di tukang, kacuali dina sababaraha kasus khusus. Disarankeun nganggo WorkManager pikeun ngamimitian damel di tukang. Pikeun mempermudah transisi, jinis padamelan anyar diusulkeun dina JobScheduler, anu dimimitian langsung, ngagaduhan prioritas anu langkung luhur sareng aksés kana jaringan.

API OnReceiveContentListener hasil ngahijikeun Tatar parantos diusulkeun pikeun ngalebetkeun sareng ngalih antara aplikasi tina jinis kontén anu diperpanjang (téks euyeub, gambar, video, file sora, sareng sajabana) ngagunakeun sababaraha sumber data kalebet clipboard, keyboard, sareng antar muka sered. Teras lungsur.

Ditambahkeun pangaruh umpan balik taktil anu dilakukeun kalayan bantosan motor geter diwangun kana telepon, frekuensi sareng intensitas geter gumantung kana parameter sora kaluaran ayeuna. Pangaruh anyar ngamungkinkeun anjeun sacara fisik ngalaman sora sareng tiasa dianggo pikeun nambihan réalisme kana kaulinan sareng program sora.

Dina modeu immersive, anu programna ditayangkeun dina layar pinuh ku panel jasa anu disumputkeun, navigasi disederhanakeun nganggo gerakan kontrol. Salaku conto, nalika maca buku, ningali pidéo, sareng damel sareng poto, ayeuna anjeun tiasa napigasi nganggo sapuan gesek.

Desain antar muka pikeun méréskeun béja parantos diénggalan, anu parantos janten saderhana sareng langkung fungsional. Ogé épisiasi transisi sareng animasi anu langkung lancar sareng langkung diperbarui. Bewara kalayan eusi anu ditetepkeun ku aplikasi biasana ditampilkeun.

Ningkat responsif sareng réaksi gancang nalika damel sareng bewara. Salaku conto, nalika pangguna némpél béja, aranjeunna ayeuna langsung luncat kana aplikasi anu pakait. Aplikasi gaduh panggunaan terbatas dina springboard bewara.

Telepon IPC dioptimalkeun dina Binder, Ku nerapkeun strategi cache anyar sareng ngarengsekeun sengketa konci, latency parantos dikirangan sacara signifikan. Sacara umum, hasil telepon Binder sakitar dua kali lipat, tapi di sababaraha daérah dimungkinkeun pikeun ngahontal akselerasi anu langkung signifikan.

Pelepasan Android 12 diperkirakeun dina kuartal katilu 2021. S

sumber: https://android-developers.googleblog.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.