Henteu ningali résolusi anu anjeun pikahoyong dina setélan tampilan Ubuntu?

Upami anjeun angkat kana Konfigurasi Sistem sareng lebetkeun Monitor, anjeun bakal ningali yén resolusi anu muncul, dina sababaraha kasus (contona anu ngagaduhan grafik Intel) rendah atanapi henteu anu anjeun pikahoyong pikeun monitor anjeun, kami bakal ngalereskeunana anu ngamimitian sési ku resolusi anu anjeun pikahoyong.

Ieu mangrupikeun sumbangan ku Antonio José Ruiz Gracia, janten janten salah sahiji juara kompetisi mingguan urang: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Selamat Antonio!

Léngkah saméméhna

Urang buka Konfigurasi Sistem sareng pilih Sumber Perangkat Lunak, tab Supir Tambahan, éta pasti kosong kusabab supir propriétén henteu dianggo.

Urang buka Konfigurasi Sistem> Monitor sareng kami bakal ningali kumaha dina layar resolusi aya sababaraha anu tiasa dipilih, salian ti henteu aya gunana:

Tapi hayu urang tingali kumaha jalan kartu vidéo urang.

Kami masang paket mesa-utils pikeun kartu Intel, Ati sareng Nvidia:

sudo apt-meunang install mesa-utils

Kami nambihan gudang driver bébas pikeun Intel, ATI sareng Nvidia:

sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa

Kami ngamutahirkeun Repository sistem sareng sistem éta sorangan.

sudo apt-meunang update sudo apt-meunang pamutahiran

Komputer kedah dihirupkeun deui.

Ayeuna urang nguji kumaha akselerasi grafis:

glxinfo | grep -i rendering

Upami urang ningali Rendering langsung: leres, éta leres. Urang tiasa ningali éta sacara grafis ku ngetikkeun ieu di terminal:

glxgears

Ayeuna, hayu urang damel

1. Tina Terminal anjeun ngetik paréntah ieu:

sudo xrandr

Éta bakal nunjukkeun mode modél aktip pikeun kami. Xrandr mangrupikeun paréntah konsol pikeun ngoperasikeun / ngarobih résolusi layar, tapi dina hurungkeun deui éta bakal leungit.

2. Kami nyetél résolusi:

sudo cvt (x) (y)

Dimana "x" sareng "y" mangrupikeun data résolusi, contona "1280 1024", sakumaha anjeun tiasa tingali aranjeunna dipisahkeun sareng rohangan)

3. Urang lebetkeun, contona:

cvt 1280 1024

Éta bakal muncul sapertos kieu:

1280x1024 59.89 Hz (CVT 1.31M4) hsync: 63.67 kHz; pclk: 109.00 MHz Modeline "1280x1024_60.00" 109.00 1280 1368 1496 1712 1024 1027 1034 1063 -hsync + vsync

4. Engké urang bakal milih sadayana dina garis "Modeline" kanggo nganggo éta dina file.

5. Urang badé ngahasilkeun file xorg.conf di tempat anu leres, kumargi sacara standar Ubuntu henteu nganggo éta sareng dianggo pikeun ngatur konfigurasi X (server grafis).

sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

6. Anjeun bakal ningali yén éta parantos dihasilkeun bodas. Urang salin ieu sareng témpél kana file kosong:

Ati-ati: dina tutorial ieu parameter Horizsync sareng Vertrefresh gaduh data Monitor kalayan résolusi maksimum 1440 × 900, pikeun méréskeun masalah ieu anjeun kedah milarian nilai-nilai kanggo Monitor anjeun.
Bagian "Alat" Identifier "Konpigurasikeun Perangkat Pidéo" EndSection Bagéan "Monitor" Identifier "Configured Monitor" Vendorname "Generic LCD Display" Modelname "LCD Panel 1440x900" Horizsync 31.5-64.0 Vertrefresh 56.0 - 65.0 modeline "1440x900_60.00" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -HSync + Vsync Gamma 1.0 # modeline "640x480 @ 60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync # modeline "800x600 @ 56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 + hsync + vsync # modeline "800x600 @ 60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 + hsync + vsync # modeline "1024x768 @ 60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync # modeline "1440x900_60.00" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -HSync + Vsync EndSection Bagéan "Layar" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Depth 1 Modes "1440x900" EndSubSection SubSection "Display" Kedalaman 4 Modus "1440x900" EndSubSection SubSection "Display" Kedalaman 8 Modus "1440 900x15 "EndSubSection SubSection" Display "Depth 1440 Mode" 900x16 "EndSubSection SubSection" Display "Kedalaman 1440 Mode" 900x24 "EndSubSection SubSection" Display "Depth 1440 Mode" 900xXNUMX "EndSubSection EndSection

Janten sapertos kitu:

7. Urang tingali dina file "xorg.conf" kanggo ieu sareng mupus na (anjeun milih éta sareng ngahapus ku tombol Hapus):

modeline "1440x900_60.00" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -HSync + Vsync

8. Urang témpél naon anu disalin dina titik 2-3, anu dina kasus kuring nyaéta:

Modeline "1280x1024_60.00" 109.00 1280 1368 1496 1712 1024 1027 1034 1063 -hsync + vsync

9. Dina garis ieu anjeun bakal ningali tanda Hash atanapi simbol angka. Ngadamel garis anyar di luhurna sareng ngetik pad anyar, nempelkeun deui naon anu disalin dina léngkah 8. Ku cara ieu bakal didaptarkeun dina konfigurasi layar nalika kami ngaksésna pikeun ngarobih résolusi.

10. Dina éditorna, anjeun angkat ka menu luhur pikeun Find-Change, anjeun ningal dina Bagéan «Layar» "1440 × 900" anu mangrupikeun file anu ditempelkeun sareng anjeun ngagentos ku "1280 × 1024" anu hal kuring atanapi resolusi nu peryogi.

11. Simpen sareng tutup éditor.

12. Anjeun ngabalikan komputer, anjeun buka setélan sistem> Monitor sareng ngarobih résolusi anu anjeun pikahoyong.

13. Kuring henteu nyobian nempatkeun langkung seueur résolusi kusabab kuring henteu peryogi, tapi ku prosedur ieu aranjeunna tiasa ditambihan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

96 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Joman Romich cenahna

    Hola

  2.   Joman Romich cenahna

    Hai Kuring nganggo mint13 64b dina acer aspire 4750, grafikna intel ... Kuring nyambung ngalangkungan HDMI ka LED panasonic 32 "sareng ngagaduhan masalah sareng resolusi. Kuring nuturkeun sagala léngkah sareng sadayana lancar. Hiji-hijina hal anu diluar anu kuring usulkeun nyaéta pikeun ngapdet kernel sateuacan anu sanés. Ayeuna pilihan resolusi anyar muncul dina konfigurasi monitor 1280 × 720 nawiskeun LED teras ngalangkungan léngkah-léngkah ieu tambihan pilihan éta - 1280 × 720 - Kuring nempatkeun monitor sareng LED kalayan résolusi anu sami tapi masalahna tetep. naon salah kuring? pilihan résolusi LED sanésna henteu ogé nambihan. Naha aya anu tiasa masihan kuring? Hatur nuhun pisan!

    1.    johnlittleblues cenahna

      Bisi kuring nerapkeun metoda ieu sareng upami éta jalan tapi kuring henteu nerapkeun résolusi, nyaéta masihan kuring pilihan tapi henteu ngaéksekusi sareng éta dihapus unggal-unggal kuring ngamimitian deui, upami paréntah xrandr nyatakeun dina konsol yén mustahil pikeun ngaluyukeun frékuénsi ku kasalahan anu nyatakeun "Gagal pikeun kéngingkeun ukuran gamma pikeun kaluaran standar" jalanna nyaéta masang BOOT REPAIR pikeun masang deui grub sareng masang deui grub, tapi anjeun kedah masihan kana pilihan anu maju pilihan anu nyebatkeun GFX_MODE anu salah sahiji anu ngalereskeun grub supados Ngenal frékuénsi monitor sacara otomatis sareng voila. Saatos nerapkeun metode ieu sareng ngarobih file Xorg.conf, ieu mangrupikeun hiji-hijina anu tiasa dianggo. Kuring miharep éta ngalayanan anjeun

      1.    ector cenahna

        bisi kuring oge sareng kuring gaduh resolusi anu sampurna.

  3.   Patriik cenahna

    upami anu goréng, hartosna kuring henteu tiasa nanaon? kusabab kuring parantos ningalian di google sareng aya sababaraha paningkatan dina supir anu kuring unduh, kuring ogé ningali supir teu resmi tapi kuring henteu terang ... ogé kuring bakal tetep milarian tapi upami anjeun terang ngeunaan hiji hal atanapi aya anu terang ngeunaan anu ngawartosan kuring xD hatur nuhun.

  4.   Gayus baltar cenahna

    Nya éta masalahna nyaéta supir resmi. SiS teu gaduh apresiasi pikeun Linux (sareng nyarios grafik, éta parantos ngagaduhan kajahatan yén batur tiasa ngubaran urang langkung parah tibatan ATI). Upami aya anu parantos ngadamel supir henteu resmi, langkung saé na ... 😉

    Anjeun nyobian, upami henteu dicobian nganggo distro ringan atanapi pasang LXDE atanapi XCFE salaku lingkungan anu grapik. 😉

  5.   Gayus baltar cenahna

    poof, Abdi hoyong masihan anjeun, tapi kuring pikir yén SIS (sareng seueur hal ti VIA) mangrupikeun "Kristus" nyata sareng Linux ... Kalayan ATI, NVIDIA atanapi Intel anjeun masih tiasa ngalereskeun sareng supir proprietari, tapi SIS mangrupikeun hal anu goréng ... Pokokna, ku «sis 771 ubuntu» di google aya sababaraha prosés anu mungkin, kuring kantos kedah nungkulan salah sahiji, tapi saur éta henteu aya gunana pikeun kuring ... 🙁

  6.   Patriik cenahna

    Halo, kamari kuring masang linux mint 14 tapi rada laun pikeun kuring, katingali éta tina grafik kuring gaduh revisi SIS 771/671. 10 windows henteu lancar sareng pilem 720p henteu lancar, upami batur tiasa kuring ngabantosan masalah ieu bakal saé pisan !! Sababaraha solusi kedah tingali ... sareng kuring henteu hoyong deui kéngingkeun 7 yén sanaos sadayana anu kuring lakukeun sacara saé sareng aero sareng kumaha saratna ku hal-hal anu saé, salam sareng tingali naha anjeun tiasa masihan kuring!

  7.   Navi cenahna

    Kuring parantos dipasang dina komputer ubuntu sareng kuring ngalaman masalah ieu; Tapi solusina nyaéta paréntah ieu "sudo dpkg-reconfigure gdm" sareng pilihan pikeun milih GDM sareng restart némbongan di terminal, kumargi dina instalasi postingan kuring milih DM LIGTH sareng éta henteu ngantep kuring ningali résolusi maksimum monitor.

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    OKÉ. Tanggal saé. Hatur nuhun pikeun ngabagi na.

  9.   Lipe Gutierrez Cotapos cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah ieu tapi ku monitor éksternal anu dihubungkeun ku VGA, sareng unggal-unggal kuring nganggo éta kuring nambihan résolusi ku cara manual:

    $ xrandr –newmode «1360x768_60.00» 84.75 1360 1432 1568 1776 768 771 781 798 -hsync + vsync
    $ xrandr –addmode VGA1 1360 × 768

    Kumaha kuring tiasa ngédit file anu disayogikeun di dieu supados tiasa dianggo kalayan kaluaran VGA?

    1.    johnlittleblues cenahna

      Nalika anjeun nganggo paréntah xrandr, éta masihan anjeun inpormasi pikeun sadaya monitor anu nyambung sareng nami sareng résolusi pikeun masing-masing, janten kuring nyarankeun anjeun ngalaksanakeun tutorial ieu, aranjeunna ngajelaskeun lengkepna

      http://abfloresn.blogspot.com/2013/01/problemas-con-la-resolucion-de-pantalla.html

  10.   Gayus baltar cenahna

    Kuring henteu terang sapertos naon xorg kalayan sababaraha monitor ... tapi anjeun masih kedah nambihan bagian "layar" pikeun anu langkung ageung.

  11.   moises urena cenahna

    Hai, hatur nuhun pisan :), kuring hijrah tina windows kana ubuntu sareng ieu mangrupikeun masalah anu paling ageung, hatur nuhun anjeun parantos ngumbar !! hatur nuhun pisan kakang 🙂

  12.   Eliezer cenahna

    Halo, kuring nuturkeun sadaya léngkah dina laptop kuring sareng éta henteu ngijinkeun kuring pikeun milih résolusi anu sanés lepat? Kuring parantos ningali detail anu pangleutikna tina file sareng teu nanaon. Éta Lenovo 3000 c200!

  13.   Fernando Paz cenahna

    Éta dianggo sampurna pikeun kuring, kuring ngan ngaloloskeun bagéan méja-util. Hatur nuhun.

  14.   Fran cenahna

    Anjeun kampak. Papan abdi nyaéta Gigabyte kalayan onboard AMD radeon 4200. Éta jalan. Hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Pikeun éta kami. Peluk! Paul.

  15.   Manuel cenahna

    Kuring nuturkeun léngkahna sareng kuring henteu terang naha éta kusabab kuring henteu ngagaduhan supir xorg, tapi kuring henteu ngagaduhan résolusi anu dipikahoyong sareng sateuacan 1920 × 1080. Kuring ngan ukur ngagaduhan 1440 × 900 hiji sareng kuring katingali sareng ngahapus naon anu disebatkeun dina file sareng ngagentos éta sareng kuring ngagaduhan résolusi 1440 × 900.

    1.    mrgm148 cenahna

      Kuring ngagaduhan masalah anu sami sareng anjeun, éta ngan ukur nunjukkeun kuring dugi ka 1440 × 900, éta kajantenan kusabab dina tutorial ieu parameter Horizsync sareng Vertrefresh gaduh data Monitor kalayan résolusi maksimum 1440 × 900, pikeun méréskeun masalah ieu anjeun kedah milari nilai Los pikeun Monitor anjeun. Dina kasus kuring, kuring gaduh LG 21,5 inci FULLHD Monitor ieu mangrupikeun parameterna:

      Horizsync 30.0-83.0
      Vertrefresh 56.0 - 75.0

      Kalayan data ieu ditambihan kana xorg.conf kuring parantos gaduh 1920 × 1080 anu mangrupikeun résolusi asli monitor kuring.

      Kuring ninggalkeun anjeun xorg.conf kuring:

      Bagéan «Alat»
      Identifier «Alat Konpigurasikeun Pidéo»
      Bagian Tungtung

      Bagéan «Monitor»
      Identifier «Konpigurasikeun Monitor»
      Ngaran Vendor "Generik LCD Display"
      Ngaran modél «LCD Panel 1920 × 1080»
      Horizsync 30.0-83.0
      Vertrefresh 56.0 - 75.0
      Modeline «1920x1080_60.00» 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync + vsync
      gamma 1.0
      # modeline «1920x1080_60.00» 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync + vsync
      # modeline «640 × 480 @ 60» 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
      # modeline «800 × 600 @ 56» 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 + hsync + vsync
      # modeline «800 × 600 @ 60» 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 + hsync + vsync
      # modeline «1024 × 768 @ 60» 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
      # modeline «1920 × 1080 @ 60» 173.00 1920 2048 2248 2576 1080 1083 1088 1120 -hsync + vsync
      Bagian Tungtung

      Bagéan «Layar»
      Identifier «Layar Default»
      Monitor «Konpigurasikeun Monitor»
      Alat «Alat Pidéo Konpigurasikeun»
      DefaultDepth 24
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 1
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 4
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 8
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 15
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 16
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagéan «Paparan»
      Jerona 24
      Modeu «1920 × 1080»
      EndSubSection
      Bagian Tungtung

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Hatur nuhun pisan anu parantos ngawartosan solusi anu dianggo pikeun anjeun, pastina anu sanés ogé bakal nguntungkeun 🙂

      2.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Nuhun, juara!
        Rangkulan! Paul.

      3.    aleex cenahna

        hal anu kuring henteu ngartos nyaéta dimana kuring kéngingkeun parameter Horizsync sareng Vertrefresh, kuring henteu ningali dimana-mana

  16.   fracisco lportillo cenahna

    halo, upami urang nuturkeun léngkah pikeun ngonpigurasikeun monitor, éta gampang

  17.   Johnny cenahna

    Hebat, tulisan ieu parantos ngabantuan pisan kuring. Hatur nuhun!!

  18.   Carlos cenahna

    Kuring ngalaman masalah yén resolusi 1024 × 788 henteu némbongan dina konfigurasi, kuring ngalakukeun naon anu aranjeunna nyarankeun di dieu sareng sajabi ti éta henteu nunjukkeun résolusiana, ayeuna ikon desktop henteu némbongan, sareng bilah menu tugas janten hideung, ngan kuring tiasa ngaksésna ku ngaklik simbol (windwos) sareng ngalayang mouse dina strip sareng ningali pedaranna tiasa diklik.
    Naha aya cara pikeun ngabalikeun sakabeh proses step by step? langkung disukai layarna dina résolusi anu pikaresepeun tibatan ieu nganggo latar hideung.

    Hatur nuhun sateuacanna

  19.   Yesus cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta pisan ngabantosan kuring, kuring parantos terang seueur layar, sahenteuna henteu 800 × 600: s Salam

  20.   Juli cenahna

    Hatur nuhun. Éta ngabantosan kuring. Abdi nuturkeun rekomendasi mrgm148.

  21.   Sergio cenahna

    Hatur nuhun pisan kana sumbangan na. Tutorial alus teuing. Éta dianggo pikeun kuring.

  22.   paulmansilla cenahna

    Bisi kuring henteu jalan, sigana masalahna di supir geforce 310m.
    hatur nuhun sami!
    🙂

  23.   Cristian cenahna

    Hatur nuhun pisan!! Éta parantos dianggo ampir sampurna pikeun kuring, nalika kuring nempatkeun éta résolusi parantos ngaco tapi kuring parantos ngalebetkeun pamulihan Ubuntu, sareng kuring parantos ngawartoskeun anjeunna ngalereskeun kasalahan grafis sareng nempatkeunana sacara standar, sareng nalika ngamimitian Ubuntu kuring parantos ngalaman resolusi éta!

    Nuhun retakan!

  24.   mobil cenahna

    Kontribusi anu saé pisan! Masalah anu kuring kantos direngsekeun! Éta moal ngantep kuring nempatkeun résolusi anu sanés salian ti (4: 3)!

  25.   Juan cenahna

    Hatur nuhun pisan!

    Salam !!!

  26.   xxmlud cenahna

    Saé! Abdi ngagaduhan Xubuntu 14.04. PC abdi mangrupikeun IBM, kalayan grafik Intel anu terintegrasi. Kuring resep nambahan résolusi monitor, sabab anu kuring ayeuna teu nyukupan sareng monitor saur kuring tiasa masihan langkung seueur nyalira.
    Nalika kuring lumpat: ~ $ sudo xrandr
    Anjeunna ngajawab: Teu tiasa muka tampilan
    Kartuna sapertos kieu:
    - 00: 02.0 VGA kompatibel controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)
    Mugi bantosan anjeun. hatur nuhun

  27.   Gerardo cenahna

    Mimiti, hatur nuhun pisan kana sumbangan anu berharga.
    Kuring ngajelaskeun kasus kuring, sabab sanaos kuring henteu ngatasi lengkep, hatur nuhun anjeun kuring junun ngajantenkeunana katingalina saé.

    Masalahna mah kuring henteu tiasa nyirian pilihan resolusi layar numutkeun monitor HP Passport 1912nm kuring (http://es.engadget.com/2012/05/09/hp-passport-1912nm-internet-monitor-la-pantalla-independiente/) Résolusiana sapertos kieu: 1366 × 768 60hz.
    Sistemna nyaéta:
    prosesor intél pentium D cpu 3.00 ghz x2
    grafik intel g33
    Janten ubuntu 14.04 lts 64bits

    Masalah anu dimaksud nyaéta ku ngalakukeun sagala anu anjeun nunjukkeun, kuring ngatur ngalebetkeun resolusi anu sami: 1368 × 768 60hz
    tapi sanés anu dipikahoyong kuring: 1366 × 768 60hz

    Kuring nyobian ngarobih gedit anu mikir yén éta ngan ukur ngarobih angka (8 kanggo 6) sareng nalika ngamimitian deui éta masihan kuring kasalahan sareng layar anu super kasar sareng peringatan anu ageung sareng sababaraha réiterasi, anu kuring direngsekeun ku ngantunkeun sadayana sapertos ieu ( Kuring parantos ngalakukeun cadangan dina xorg.conf sareng reboot.

    Nya, kuring parantos maju tapi masih aya masalah layar anu henteu lengkep ditutupan ku résolusiana. Aya panginten kuring ningali naha aya naon-naon anu kedah dilakukeun tina monitor.

    Anu kuring mendakan mangrupikeun hal anu cukup ditarima, tanpa idéal. Monitor ngamungkinkeun kuring pikeun museur layar (éta dijejerankeun di katuhu sareng satengah tina launcher di kénca henteu katingali) sareng ngahususkeun sisina. Nyaéta, anjeun kéngingkeun galur anu teu tiasa disebarkeun.

    Pikeun museur na:
    ménu utama / kontrol gambar / posisi horizontal
    ngajantenkeun langkung alit:
    ménu utama / kontrol osd / posisi horizontal

    Sareng éta waé. Kuring miharep batur anu manpaat pikeun anjeun.
    Salam ti Montevideo, Uruguay

  28.   Iker cenahna

    Halo, mimiti sadayana salamet pikeun tutorial na.
    Kuring ngajelaskeun hal kuring, kuring gaduh LG anu ngagaduhan input analog D-Sub. Ubuntu 14.04, kuring parantos ngalaksanakeun tés kalayan résolusi layar maksimum 1600 * 900, layar adaptasi, tapi masalahna nyaéta renderingan font na pikareueuseun. Ieu sababaraha spésifikasi:

    Resolusi Maksimum 1600 x 900 @ 60Hz
    Piksel pitch 0,2712 x 0,2626mm
    Pangrojong warna 16,7M
    Nempo Angle H: 90 ° / V: 50 °
    Frékuénsi Horisontal 30 ~ 83 kHz
    Frékuénsi nangtung nangtung ~ ~ 56 Hz

    Naha anjeun tiasa nambihan sababaraha jinis paréntah supados langkung saé adaptasi parameter anu dikintunkeun cvt (1600 900)?
    Nalika ngajalankeun paréntah éta kuring kéngingkeun hasil ieu:
    # 1600 × 900 59.95 Hz (CVT 1.44M9) hsync: 55.99 kHz; pclk: 118.25 MHz
    Modeline «1600x900_60.00» 118.25 1600 1696 1856 2112 900 903 908 934 -hsync + vsync

  29.   Douglas cenahna

    Hatur nuhun pisan éta hasil pikeun kuring! tapi kuring ngagaduhan masalah Abdi teu tiasa ngarobih wallpaper kuring milih éta sareng sadayana henteu kunanaon, tapi parobihanana henteu pernah pangaruh. Tiasa batur ngawartosan naon anu kedah dilakukeun?

  30.   Kelvis Quintana cenahna

    Wilujeng wengi réncang kuring ngagaduhan masalah sareng Linux mts 17 Kuring teu gaduh kaluaran vga pikeun tv tina laptop vit, paréntah naon anu kuring kedah lakukeun atanapi guru naon anu kuring kedah bantosan pikeun ngalakukeunana?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo! Sugan tulisan ieu bakal aya gunana pikeun anjeun:
      https://blog.desdelinux.net/xrandr-poderosa-herramienta-para-configurar-tu-monitor/
      https://blog.desdelinux.net/xrandr-poderosa-herramienta-para-configurar-tu-monitor/
      Kuring ogé nyarankeun anjeun milarian blog kami pikeun tulisan anu ngandung kecap konci "xrandr", atanapi panganteur pangguna na ("arandr", "lxrandr", jst.)
      Peluk! Paul.

  31.   Xavier cenahna

    Hai, abdi peryogi bantosan upami kuring gaduh tv 32 ″ lcd, Ubuntu 12.4 ngakuan éta salaku 49 ″, dewan radeon hd 5450, kuring parantos masang supirna tapi teu aya résolusi anu katingalina leres pisan

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Meureun dina sababaraha tulisan ieu ngeunaan xrandr sareng antarbeungeut visual na anu béda (arandr, lxrandr, jst.) Anjeun bakal mendakan solusina:
      https://blog.desdelinux.net/?s=xrandr
      Surak! Paul.

  32.   Adrian cenahna

    Posna saé pisan, tapi ayeuna kuring mendakan masalah énggal: Resolusi anu kuring peroleh, sareng, dina tiori, anu pangpunjulna anu didukung monitor (LG FLATRON W1934s, OS ubuntu 14.04 32bits), henteu tiasa dianggo saé, nyaéta, monitor tuang seueur layar, tiiseun sakitar 7-8 cm dina saban gigir, sareng maksa kuring balik deui ka resolusi 4: 3, anu rada teu raoseun nalika browsing di wéb, aya solusina?

  33.   Jorge Stranieri cenahna

    Abdi hoyong ningali naha kuring tiasa muragkeun skor atanapi naon, tapi kuring henteu ningali haha. Kuring ngalakukeun sagalana step by step na éta ngalayanan kuring sampurna!

    Hatur nuhun pisan !

  34.   marvin padilla cenahna

    wow encerio tutorial anjeun ngabantosan abdi !! ayeuna sigana mah éta ngakuan résolusi anu kuring pikahoyong! dina linux mint 17! Ngan éta dina pilihan pikeun ngarobih monitor kuring ngagaduhan pilihan 1440 × 900… (anu upami kuring tiasa dianggo sapertos 1920 × 1080) ... Sigana mah kuring ngalakukeun sababaraha nami dina xorg.conf…. éta masih ngalayanan kuring nuhun

  35.   Alex cenahna

    Hebat! Éta dianggo pikeun kuring!
    Hatur nuhun.

  36.   Oscar cenahna

    Hatur nuhun pisan kana bantosan anjeun; ku bantosan anjeun kuring tiasa méréskeun masalah anu ditepikeun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Wilujeng sumping, Oscar! Pikeun éta kami.
      Rangkulan! Paul.

  37.   Fransiskus Balcazar cenahna

    Wilujeng siang, postingan anjeun henteu tiasa dianggo pikeun kuring, kuring ngagaduhan masalah ieu, laptop kuring nyaéta Dell inspiron mini 1012 ngan ukur résolusi 1024 × 600, tapi dina windows modifikasi registri kuring berhasil nambihan résolusi anu langkung didukung, kalebetna Abdi peryogi 1024 × 738 (saur kuring), kuring ngalakukeun naon anu dituduhkeun ku pos tapi nalika balikan deui éta henteu masihan kuring langkung seueur pilihan, naha tiasa dilakukeun? atanapi tiasa teu nanaon? Abdi pisan ngahargaan bantosan anjeun: 3 Hatur nuhun

  38.   Réné Davila cenahna

    Nuhun, éta dianggo keajaiban pikeun kuring!

  39.   hijiac cenahna

    sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

    sudo: gedit: paréntah teu kapendak

    naon anu uu

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      gedit mangrupikeun éditor téks standar dina GNOME. Anjeun tiasa nganggo KDE atanapi lingkungan desktop anu sanés. Dina urutan pikeun mastikeun anjeun tiasa ngédit file paduli lingkunganana, kuring nyarankeun nganggo nano.
      Paréntahna sapertos kieu:

      sudo nano /etc/X11/xorg.conf

  40.   sanosuque cenahna

    Kuring nuturkeun sagala léngkah sareng éta hasil hatur nuhun sampurna kanggo inpo na

  41.   tanda cenahna

    Hei, hatur nuhun pisan, éta hasil sampurna! 😀

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Surak! Paul.

  42.   tanuki cenahna

    Tungtungna! Biayana kuring tapi tungtungna! Sareng éta diapresiasi ... tanpa résolusi kuring pamit ka Linux. Kuring ngagaduhan sababaraha masalah kusabab kaleungitan lingkungan grafis sareng kedah pasang deui OS (kuring énggal) janten henteu nganggo tanda petik anu leres di gedit, tapi kuring tetep salami 2 dinten sareng tiasa nganggo monitor 1680x1050. Kuring nyorot pitulung penting tina mrgm148 (komentar 17) anu bakal ngarobih tutorial aslina. Nuhun sareng salam !!

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Saé pisan. Kuring nambihan pesen peringatan anu netelakeun naon anu anjeun angkat.
      Rangkulan! Paul.

      1.    tanuki cenahna

        Punten, tiasa ngareuwaskeun anu ngamimitian dina Linux tanpa aya anu dibéréskeun sapertos résolusi ... salam!

  43.   mt pigura cenahna

    uufffff !! buluna ageung sareng jujur ​​buluna éta pisan anu parantos masihan kuring teu percanten yén aya sababaraha kasalahan…. snif! sakali deui kuring janten pundung ti linux ... éta masih kénéh alit. Henteu jalan kuring cicing dina jandéla…. Pokokna, hatur nuhun sobat pikeun kontribusina tapi saur solusina henteu praktis.

  44.   Laia cenahna

    pantun,

    Kuring parantos nyobian tip ieu pikeun buah prambus (kalayan raspberrian), sadayana jelas pisan. Masalahna nyaéta nalika kuring ngabalikan maka paréntah startx pikeun nuliskeun antarmuka grafis henteu jalan. Kuring parantos milarian forum sareng solusina nyaéta ngaleupaskeun file xorg.conf, sahingga kaleungitan sadayana anu kuring parantos lakukeun. Naha anjeun terang naha aya solusi anu sanés?

    hatur nuhun
    Laia

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Laia!

      Kuring pikir éta bakal langkung saé upami anjeun nimbalankeun patarosan ieu dina jasa tanya jawab urang disebut Tanya FromLinux sahingga sakumna masarakat tiasa ngabantosan anjeun dina masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

  45.   Carlos. cenahna

    Nuhun ganteng.

    1280 × 1024 némbongan salaku pilihan dina kadua monitor tapi… éta nyebatkeun kuring yén had hardware nyaéta 2048 2048… Kuring gaduh pilihan? atanapi langkung gampil ngarobih kartu grafik?.

    Nuhun sakali deui.
    Dewa kernel dipuji 😉

  46.   Juan cenahna

    Abdi nembé masang bungkus sareng voila !!!! 🙂

  47.   Leonardo cenahna

    Ngajalankeun paréntah awal sareng ayeuna kuring henteu tiasa ningali nanaon dina terminal. Program anu sanésna nampilkeun saé. Kumaha cara kuring mulangkeun?

  48.   Rodrigo cenahna

    Éta henteu jalan, kuring nyobian tapi sakapeung kuring mikir yén linux jauh ti pangguna normal, ios sareng windows masih kénéh raja, paréntah téksna luntur dina sistem ieu

  49.   Alejo cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi anu disayogikeun di dieu. Kuring nganggo éta pikeun ngalereskeun masalah dina Debian sareng éta jalan sampurna ...
    Hatur nuhun pisan!!

  50.   Antonio cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpo na

  51.   Gambar placeholder Juan Carlos Sanchez cenahna

    Halo, pamundut, kuring gaduh komputer Dell Vostro 470 kalayan kartu NVIDIA GeForce GTX 960, nalika komputer ngajalankeun windows, éta nunjukkeun résolusi 1280 × 1024 dina dua monitor anu didukung, tapi kuring hoyong virtualisasi windows sareng ngagunakeun Linux salaku sistem host, Masalahna, éta ngan ukur salah sahiji monitor anu nyebatkeun kuring yén éta mangrupikeun DELL sareng éta ngadukung résolusi, anu sanésna ogé cenah henteu dikenal sareng henteu ngaleuwihan 1074 × 768, kuring parantos nyobian nuturkeun sababaraha tutorial tapi masalahna nyaéta aranjeunna sadayana nyarioskeun kartu kalayan tampilan tunggal, naha aya anu tiasa dilakukeun?

    Wasalam

  52.   Florencia cenahna

    Kuring nempatkeun sadaya terminal dugi ka léngkah dimana kuring kedah ngabalikan komputer. Sareng nalika kuring muka deui terminal pikeun ngalebetkeun anu salajengna numutkeun tutorial na, sagi opat hideung nembongan, sareng program anu kuring kabuka dina launcherna henteu ngagaduhan palang judul kusabab éta kuring henteu tiasa nutup atanapi maksimalkeun atanapi ngaleutikan tina jandéla éta . Kuring ogé lirén damel sareng sababaraha program sapertos fungsi scanner tina printer kuring. Kumaha kuring balik? Nyaéta, kumaha kuring mupus terminal-terminal anu kuring lebetkeun?

    1.    Javier Rejon Moreno cenahna

      Hatur nuhun pisan, tutorial na parantos manpaat pisan sareng ngajelaskeun ogé.

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Wilujeng sumping, Javier!

    2.    Gonzalo cenahna

      Abdi ngagaduhan masalah anu sami.
      Hal anu paling parah nyaéta nalika kuring nyobian ngaéksekusi hal anu meryogikeun kecap akses sudo, éta henteu nunjukkeun kuring jandéla tempat éta diasupkeun. Saatos nyobian restart xorg, reset deui, jsb. euweuh hasil pikeun kuring. Kuring kedah ngainstall deui tina 0.

  53.   Gonzalo cenahna

    Saatos ngalaksanakeun tutorial ieu saléngkah-léngkah sareng leres, xserver atanapi xorg kuring mimiti nampilkeun kasalahan anu kuring henteu tiasa dipulangkeun. Kuring kedah nga-instal deui Linux kuring.
    Ngadadak.

    1.    elav cenahna

      Koméntar anjeun pikareueuseun nunjukkeun kanyataan yén tulisan ieu parantos diterbitkeun salami 2 taun. Naha anjeun bakti pikeun milarian solusi anu langkung diperbarui?

  54.   Étlana cenahna

    Hai aya!

    Hatur nuhun pisan kana tutorialna, éta ngabantosan kuring pisan.

  55.   ILIH cenahna

    [ngingetkeun] Ati-ati: dina tutorial ieu parameter Horizsync sareng Vertrefresh gaduh data Monitor kalayan résolusi maksimum 1440 × 900, pikeun méréskeun masalah ieu anjeun kedah milarian nilai-nilai kanggo Monitor anjeun. [/ ngingetkeun]

    KUMAHA kuring kéngingkeun PARAMETER ieu?

    1.    augusto alvarez cenahna

      Kuring gaduh mamang anu sami, dimana kuring kéngingkeun nilai-nilai éta ???

      1.    Mrgm148 cenahna

        Dina bagian tukang monitor anjeun, dimana serialna, aya data éta.

  56.   Mrgm148 cenahna

    Dina bagian tukang monitor anjeun, dimana anjeun mendakan séri, aya data éta.

  57.   yesus3 cenahna

    jalan sampurna dina ubuntu 16.04

  58.   sisi cenahna

    Kuring damel di ubuntu mate 16.04

  59.   Raul Cantero cenahna

    Nalika kuring nyimpen Gedit sareng nutup éta kuring nampi ieu di Terminal:

    (gedit: 3118): Gtk-PERHATOSAN **: Nelepon Nyegah gagal: GDBus.Eror: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: Ngaran org.gnome.SessionManager teu disayogikeun ku file .service wae

    ** (gedit: 3118): PERHATOSAN **: Atur metadata dokumén gagal: Nyetél metadata :: atribut anu diaktipkeun gedit-spell teu dirojong

    ** (gedit: 3118): PERHATOSAN **: Atur metadata dokumén gagal: Atur metadata :: atribut gedit-encoding henteu didukung

    ** (gedit: 3118): PERHATOSAN **: Atur metadata dokumén gagal: Nyetél metadata :: atribut anu diaktipkeun gedit-spell teu dirojong

    ** (gedit: 3118): PERHATOSAN **: Atur metadata dokumén gagal: Atur metadata :: atribut gedit-encoding henteu didukung

    ** (gedit: 3118): PERHATOSAN **: Atur metadata dokumén gagal: Atur metadata :: atribut gedit-posisi henteu didukung

  60.   maurizio cenahna

    Pana leres-leres hatur nuhun kana sumbangan anu ngabantosan kuring pisan

  61.   Maria cenahna

    Hello.
    Kuring gaduh Acer Aspire 3000 Aspire 3003 LMi sareng éta dipasang Ubuntu 10.04.
    Dina waktos anu sanés kuring masang ubuntu éta ngakuan grafikna, tapi henteu ayeuna. Kuring parantos nuturkeun sadaya léngkah anjeun dua kali, anu kadua kuring parantos ngarobih résolusi anjeun ka 1024 × 768 upami éta seueur teuing pikeun laptop ieu, tapi henteu ogé kuring kéngingkeun langkung seueur pilihan dina Monitor, kuring ngan ukur ngagaduhan 640 × 480 (4 : 3)
    Dupi anjeun ngabantosan kuring pikeun ngalereskeun ieu?
    Nuhun Maria.

  62.   ysabel añez cenahna

    Canaima henteu tiasa ningali layarna, kuring lebet kana sistem anu maju teras mencét konci na éta henteu katingali deui kumaha kuring tiasa ngala deui gambar-gambarna, punten milarian abdi, hatur nuhun

  63.   Oscar Martinez Conde cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan cita-cita acer 4300 sareng dihubungkeun ku HDMI kana plasma 32. » panasonic tapi henteu mikawanoh kuring ogé. Resolusiana luput tina x sareng y margina sareng kuring henteu terang kumaha ngirangan ku ubuntu. Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi ??

  64.   Mauricio Gallo cenahna

    Hai, kuring nuju ngalakukeun prosés anu dituduhkeun, tapi nalika kuring ngabalikan komputer éta terminal bakal kaluar hideung, nalika kuring muka ménu tampilan éta ogé hideung. PCnes kuring mangrupikeun hp sadayana dina hiji intel.

    Nuhun kana bantosanana

  65.   Matias cenahna

    Éta dianggo sampurna pikeun kuring dina Ubuntu 16.04 kalayan résolusi 1440 × 900, hatur nuhun pisan!

  66.   Jose cenahna

    Halo, kuring parantos nuturkeun sadaya léngkah anu dituduhkeun, tapi saatos ngabalikan deui pc éta moal ngantep kuring log in nganggo nami pangguna kuring. Éta henteu nunjukkeun kasalahan yén kecap akses na salah, éta ngan ukur hideung pikeun sababaraha detik sareng balik deui kana layar dimana anjeun kedah ngalebetkeun pangguna sareng pwd. Kuring gaduh dua layar, kuring henteu terang naha éta mangaruhan hiji hal. Sateuacan nuturkeun tutorial ieu kuring tiasa lebet tanpa masalah.

    Aya ideu?

  67.   Ramon cenahna

    Dina hal kuring, monitor kuring (LG W1943C) nalika kabel VGA dipegatkeun sareng sambungkeun deui, éta henteu kauninga tapi di Windows hungkul sareng sanés di Ubuntu ogé, sapertos anu sateuacanna, tapi solusina anu anjeun sampikeun 5 taun ka pengker ogé dilayanan kuring ogé pikeun Ubuntu 16.04 (sareng mudah-mudahan ogé 18.04 ogé). Tangtosna, nalika kuring lebet kana sistem kuring sababaraha detik wallpaper janten gaya "mosaic" tapi terasna normal deui. Janten sanaos telat, anjeunna kéngingkeun "Suka" sareng kéngingkeun hasil. Ayeuna kuring hoyong maksakeun GRUUB2 pikeun nampa éta ogé, sanaos ayeuna henteu. Kuring bakal ngabagikeunana ka sadayana ngalangkungan Twitter.

  68.   wilson zauma rojas cenahna

    Éta ngalayanan kuring, kuring sanggup méréskeun masalah.

  69.   MPV cenahna

    Éta jalan sampurna, monitor kuring gaduh résolusi 1920 x 1200. Kuring nganggo xubuntu 18.04.1
    Hatur nuhun pisan!

  70.   Jorge V. cenahna

    GAWE !!!!!!
    Nuhun Pana, éta ngan hiji-hijina hal anu parantos dianggo pikeun kuring pikeun ningali résolusi anu leres dina 32-TV-monitor kuring, mikir yén ieu naha kuring nyobian sareng miceun sababaraha distro. Debian 10 KDE disimpen, Salam

  71.   Andrés cenahna

    Dear kuring, éta henteu dianggo pikeun kuring, sabab éta henteu masihan kuring jalan janten VGA1 atanapi HDM1 atanapi anu sanés ... maka kuring dilakukeun ku éditan grub.
    Anjeun ngalebetkeun jandela paréntah sareng ngédit grub, éta ngarobah variabel grafis anu sacara standar dinonaktipkeun, ku sabab kitu éta masihan kasalahan yén nalika anjeun masang layar éta ukuran leutik atanapi garis piksel anu saé pisan muncul.

    Kuring ngantunkeun anjeun kumaha ngalaksanakeunana tina blog infosur iguazu kuring, ieu mangrupikeun url upami éta hasil pikeun batur, https://infosuriguazu.com/blog-post/cambiar-la-resolucion-de-pantalla-en-linux-mint-19/

    Untung sareng koméntar upami anjeun tiasa ngonpigurasikeunana.

  72.   Edwin cenahna

    Kuring henteu terang kumaha leres ngedalkeun rasa syukur kusabab kontribusi anjeun parantos ngahasilkeun kuring, sobat!

  73.   Kudhirima cenahna

    Babaturan anu dipikacinta.
    Pikeun kuring éta henteu jalan.
    Kuring nuturkeun aranjeunna sacara ati-ati, sababaraha kali. Tapi teu langkung ti resolusi 1024 × 768 nembongan ka kuring.
    Abdi henteu terang naha bakal aya saran. Naon anu leres nyaéta masihan kuring kasalahan nalika masang sudo add-apt-repository ppa: xorg-edgers / ppa.
    Ngabejaan ka kuring:
    ** Punten anggo ppa-purge kanggo ngaleungitkeun PPA ieu. Disarankeun * khususna * pikeun ngalakukeun ieu sateuacan ningkatkeun ka rilis ubuntu anyar! **
    Inpo leuwih: https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ubuntu/ppa
    Pencét [ENTER] pikeun neraskeun atanapi Ctrl + C pikeun ngabolaykeun tambihanana.

    Sareng nalika kuring mencét lebetkeun éta ngawartosan ieu:
    Err: 7 http://ppa.launchpad.net/xorg-edgers/ppa/ubuntu fokus Ngaleupaskeun
    404 Teu Kapendak [IP: 91.189.95.85 80]
    Obj: 8 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu fokus-update InRelease
    Obj: 9 http://es.archive.ubuntu.com/ubuntu fokus-backports InRelease
    Maca daptar bungkus ... Rengse
    E: Repository "http://ppa.launchpad.net/xorg-edgers/ppa/ubuntu focal Release" teu ngagaduhan file Release.
    N: Anjeun moal tiasa nga-update ti tempat panyimpenan sapertos kieu aman sahingga ditumpurkeun sacara standar.
    N: Tingali halaman lalaki apt-secure (8) pikeun detil ngeunaan nyiptakeun Repository sareng ngonfigurasi pangguna.

    Pelukan sareng hatur nuhun kana sumbangan.

  74.   Antonio Huerta cenahna

    Ieu jalan kaluarna. Hatur nuhun, dear Alejandro.
    Wasalam