Australia nyatujuan anu anyar anu bakal maksa Google sareng Facebook mayar berita

Parlemén Australia nyatujuan versi ahir tina panerapan pikeun maksa Google sareng Facebook mayar kanggo ngaitkeun tulisan berita. Nyoko kana kode tawar média mangrupikeun akhir negosiasi anu kontroversial salami bulan-lami antara pamaréntah Australia sareng dua raksasa téknologi, anu disebatkeun dina kode éta.

Google sareng Facebook parantos lami nyatakeun yén aranjeunna henteu kedah mayar duit sapeser pikeun ngaitkeun kana artikel berita sabab tautan ngirimkeun patalimarga anu berharga kana situs berita.

Dina dasawarsa katukang, Google parantos suksés dina ngagulingkeun upaya ngarusak prinsip tautan gratis.

Tapi dina taun-taun ayeuna, Australia sareng Éropa parantos langkung tekad maksa raksasa téknologi Amérika pikeun ngadukung kauangan inpormasi nasional na.

Versi awal hukum Australia bahkan langkung agrésif, siga Henteu ngan ukur maksa raksasa téknologi pikeun négosiasi sareng situs berita, éta ogé ngusulkeun prosés arbitrase di mana masing-masing pihak (panerbit Australia sareng raksasa téknologi, masing-masing) bakal ngalebetkeun proposal teras arbiter independen bakal mutuskeun proposal anu mana. langkung "wajar."

Dina Januari, Google ngancam bakal nutup mesin pencari Australia na upami hukumna diberlakukeun. Minggu kamari, Facebook langkung jauh ku ngahambat pangguna tina ngabagi tulisan berita Australia.

waktu Microsoft pikeun bagian na parantos merebut kasempetan éta pikeun ngarusak sainganna, ngadukung pisan pendekatan Australia sareng ngadukung konsép pamayaran kanggo kontén berita.

Saatos sababaraha dinten negosiasi sengit, Facebook sareng Australia ngahontal perjanjian pikeun nyalametkeun rai.

Facebook parantos sapuk pikeun ngaktipkeun deui pangsa tulisan pencét minangka tukeran pikeun pamaréntah Australia anu ngamungkinkeun Facebook milih kaluar tina prosés arbitrase paksaan upami anjeunna tiasa ngayakinkeun pamaréntah yén anjeunna parantos "masihan kontribusi anu penting pikeun kelestarian industri berita Australia ku ngalaksanakeun perjanjian perdagangan sareng perusahaan média."

Google sareng Facebook ngahontal perjanjian sareng perusahaan média Australia dina usaha nunjukkeun yén teu aya deui tindakan paksaan anu diperyogikeun.

Hukum anu dirévisi masihan perusahaan téknologi periode anu langkung lami tibatan normal pikeun asup kana perjanjian sukarela sateuacan kapaksa ngalebetkeun arbitrase.

"Sanaos panerbit berita ngagaduhan hak anu aya hubunganana, aranjeunna panginten henteu ngagaduhan kakuatan kauangan pikeun negosiasi poéna anu adil sareng saimbang sareng perusahaan téknologi pengendali ieu, anu sanés tiasa ngancam mundur tina perundingan atanapi ninggali sadayana. Pasar," saur aranjeunna dina hiji pernyataan

Sanaos parobihan ieu mangrupikeun kauntungan taktis pikeun Facebook sareng Google ngeunaan proposal tangguh asli Australia, jelas yén raksasa téknologi parantos ninggali jabatanna sateuacanna yén aranjeunna henteu kedah mayar pisan. Dina titik ieu, sigana henteu dipikaresep yén Google bakal tiasa nolak usulan anu sami di nagara anggota Uni Éropa, sanaos aranjeunna tiasa kéngingkeun sababaraha hal anu disiramkeun di handapeun pasisian.

tungtungna, Peryogi disebatkeun yén Kanada sareng nagara-nagara sanés ngemutan panerapan anu sami, samentawis Facebook sareng Google buru-buru ngelehkeun undang-undang ieu ku cara asup kana perjanjian sukarela sareng agénsi berita di saluruh dunya.

Sareng di Éropa, réformasi hak cipta taun 2019 kasohor ngadegkeun "hak anu aya hubunganana" pikeun kapentingan panerbit sareng agénsi pers. Ukuran ieu diperkirakeun ngabantosan aranjeunna pikeun muatan tina panyalagaraan konténna ku platform online sareng agregator anu sanés, sahingga ngimbangan runtuhna pendapatan iklan tradisionalna pikeun kauntungan raksasa Internét sapertos Facebook sareng Google.

Salaku tambahan, Amérika Anggota Serikat masih gaduh dugi Juni 2021 pikeun nyoko kana hukum anu aya hubunganana sareng réformasi ieu di nagara sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)