Béta kadua Android Q parantos dileupaskeun pikeun tés dina Pixel

android_q_logo.0.0

Google parantos nampilkeun versi béta kadua Android Q, pikeun ngaevaluasi fitur-fitur anyarna tina platform, program uji béta parantos diusulkeun, anu jero cabang ékspérimén tiasa dipasang sareng tetep énggal Ngaliwatan panganteur pamasangan pembaruan biasa (OTA), tanpa kedah ngagentos firmware manual.

Pembaruan tina versi béta kadua ieu Android Q sayogi pikeun piksel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, sareng Pixel 3 XL.

Sajaba ti éta Perbaikan bug kaamanan Android April dileupaskeun, ngaleungitkeun sakitar 100 kerentanan, diantarana 74 dipanggihan dina komponén anu ditutup pikeun chip Qualcomm.

10 kerentanan ditugaskeun tingkat bahaya bahaya sareng sésana tingkat bahaya anu luhur. 2 kerentanan kritis dileungitkeun dina kerangka multimédia sareng ngamungkinkeun pikeun ngaéksekusi kode nalika ngolah data multimedia anu didamel khusus.

Hiji masalah nyaéta dina tumpukan Bluetooth anu ngamungkinkeun serangan jauh liwat Bluetooth.

7 kerentanan kritis sésana diturunkeun dina supir sareng komponén propriétari chip Qualcomm. Kaseueuran masalah ieu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun serangan jauh pikeun ngaéksekusi kode anjeun dina sistem

Parobihan utama béta 2 tina Android Q

Kalayan datangna rilis kadua Android Q béta ieu, urang tiasa ningali éta ngenalkeun Repository gudang anyar anu nyayogikeun isolasi pikeun file aplikasi.

Ngagunakeun API ieu, aplikasi tiasa nyiptakeun dina drive éksternal (contona dina kartu SD) diréktori terasing misah pikeun file na anu aplikasi sanés tiasa aksés.

Aplikasi ayeuna bakal dugi ka diréktori ieu kanggo nyimpen poto, pidéo sareng musik sareng moal tumpang tindih sareng kumpulan umum file média. Aksés individu kana kumpulan file dibagikeun kedah dibagi.

gelembung

Konsép "Bubble" parantos ditambihan dina Android Q Béta 2 pikeun ngatur padamelan sakaligus sareng sababaraha aplikasi.

gelembung Fokus utamina nyaéta ngalakukeun tindakan dina aplikasi sanésna tanpa kaluar tina program anu ayeuna.

Sajaba ti éta, Gelembung nyadiakeun kasempetan pikeun mastikeun aksés kana pungsionalitas aplikasi khususna dina prosés ngalakukeun sagala rupa tindakan dina alat.

Salaku conto, ku ngagunakeun gelembung, anjeun tiasa neraskeun paguneman dina pangirim pesen dina bentuk tombol ditampilkeun di bagian luhur eusi, ngirim pesen gancang, tetep daptar hal anu kedah dilakukeun, jaga catetan, aksés kana jasa tarjamahan, sareng nampi jelas panginget sakaligus sareng aplikasi anu sanés.

gelembung aranjeunna dilaksanakeun di luhur sistem bewara sareng ngamungkinkeun panggunaan API anu sami.

Parobihan sanés

Parobihan sanés anu tiasa disorot anu bénten tina béta munggaran pikeun rilis anyar ieu, nyaéta anu urang tiasa mendakan émulator alat énggal sareng layar tilepan kana SDK, anu sayogi dina vérsi uji coba Android Studio 3.5 dina bentuk alat virtual tambahan.

Ieu dipidangkeun dina vérsi kalayan layar 7.3 (4.6) sareng 8 (6.6) inci. Dina platform pikeun alat tilepan, onResume sareng pengendali onPuse ngalegaan nambihan pangrojong pikeun sambungan misah tina sababaraha tampilan, ogé béwara canggih nalika aplikasi difokuskeun;

Palaksanaan pintasan pikeun ngirim data sareng pesen parantos dilegaan, ngamungkinkeun anjeun gancang ngalih kana aplikasi pangiriman. Dina versi béta kadua, dimungkinkeun pikeun nilik eusi anu dikintunkeun.

Akhirna, urang ogé tiasa nyorot yén MicrophoneDirection API ieu ditambihan kanggo ngendalikeun néwak audio tina mikropon arah.

Ku ngagunakeun API ieu, anjeun tiasa netepkeun arah orientasi mikropon nalika ngarékam sora. Ngaliwatan API anu ditetepkeun, dimungkinkeun ogé pikeun ngendalikeun mikropon kalayan luas cakupan variabel (kalayan zum), nangtoskeun ukuran daérah anu bakal direkam.

Android Q, iraha éta bakal janten diantara urang?

Peluncuran Android Q diperkirakeun kuartal katilu taun ieu 2019.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.