Béta kadua Haiku OS R1 parantos dileupaskeun sareng ieu mangrupikeun parobihanna

Saatos sataun salapan bulan tina sékrési vérsi béta munggaran Haiku OS R1 Beta kadua ieu sumping anu teras-terasan dianggo anu dicandak deui saatos mareuman sistem operasi BeOS sareng dikembangkeun dina nami OpenBeOS, tapi diganti nami di 2004 kusabab klaim anu aya hubunganana sareng panggunaan mérek dagang BeOS dina nami éta.

Pikeun anu henteu terang ti OS Haiku, anjeun kedah terang éta henteu nganggo kernel Linux tapi ngagunakeun kernel sorangan, diwangun dumasar kana arsitektur modular, dioptimalkeun pikeun responsiveness tinggi pikeun aksi pamaké sareng palaksanaan épisién aplikasi multi-threaded.

Sistemna langsung dumasar kana téknologi BeOS 5 sareng ditujukeun pikeun kasaluyuan binér sareng aplikasi pikeun sistem operasi ieu. Syarat hardware minimum: Pentium II CPU sareng 256 MB RAM (Intel Core i3 sareng 2 GB RAM anu disarankeun).

OpenBFS digunakeun salaku sistem file. Ngarojong atribut file diperpanjang, jurnal, petunjuk 64-bit, ngadukung nyimpen tag meta sareng indéks khusus pikeun nyepetkeun pamilihan di dalamnya. Pikeun ngatur struktur diréktori, tangkal "B + tangkal" dianggo.

Naon anu énggal dina versi béta kadua ieu?

Dina ampir dua taun ti saprak pembaruan terakhir, 101 pamekar ilubiung dina pamekaran tina béta Haiku anyar ieu anu nyiapkeun langkung ti 2800 parobihan sareng 900 seratan kasalahan anu katutupr sareng aplikasi pikeun nerapkeun inovasi.

Salah sahijina nyaéta ningkat kinerja tampilan HiDPI, anu ogé nyayogikeun skala anu leres tina unsur panganteur sareng ukuran font dianggo salaku faktor konci pikeun skala, dimana sadaya elemen antar muka sanés sacara otomatis diskalakeun.

Dina palang desktop aya mode «mini», anu panelna henteu ngeusian sakabeh lebar layar sareng ngarobih sacara dinamis numutkeun ikon anu disimpen. Parantos ningkat mode modél panel otomatis, anu ngan ukur ukur ukuranana nalika ngalayang sareng versi anu langkung ringkes ditampilkeun dina modeu normal.

Parobihan anu sanésna nyaéta a panganteur pikeun ngonpigurasi alat input, dimana mouse, keyboard sareng configurator joystick digabungkeun. Sajaba ti éta nambihan dukungan kanggo beurit kalayan langkung ti tilu tombol sareng kamampuan ngarobih polah tombol mouse.

Ningkatkeun kasaluyuan POSIX sareng éta nyangking sabagéan ageung program grafis anyar, kaulinan, sareng toolkit. Aplikasi LibreOffice, Telegram, Okular, Krita sareng AQEMU ogé sayogi, ogé kaulinan FreeCiv, DreamChess sareng Minetest.

Installer nambihan kamampuan pikeun ngaluarkeun pamasangan paket opsionals hadir dina média. Nalika ngonpigurasikeun partisi disk, langkung seueur inpormasi ngeunaan drive ditampilkeun, watesan panggunaan énkripsi dilaksanakeun, sareng inpormasi ngeunaan rohangan bébas dina partisi anu aya ditambihan. Aya pilihan anu sayogi pikeun ningkatkeun gancang Haiku R1 Béta 1 kana Béta 2.

Terminal nyayogikeun emulasi konci Meta. Dina setélan, anjeun tiasa napelkeun fungsi Meta kana tombol Alt / Option anu aya di kénca rohangan (tombol Alt di belah katuhu rohangan bakal ngajaga tujuanana).

Tina parobihan anu sanés disebatkeun dina versi béta anyar ieu:

  • Browser wéb Webpositive parantos diénggalan, dibawa kana versi anyar mesin WebKit sareng dioptimalkeun pikeun ngirangan konsumsi memori.
  • Ngalaksanakeun dukungan pikeun drive NVMe sareng panggunaanna salaku média bootable.
  • Dukungan ngalegaan sareng stabil pikeun USB3 (XHCI). Booting tina alat USB3 parantos diatur sareng operasi anu leres sareng alat input parantos dipastikeun.
  • Bootloader ditambihkeun pikeun sistem UEFI.
  • Pagawean parantos dilakukeun pikeun nyetél sareng ningkatkeun kinerja inti. Seueur bug anu nyababkeun beku atanapi nabrak dibereskeun.
  • Kodeu supir jaringan diimpor ti FreeBSD 12.

ngalesotkeun

Akhirna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta sareng / atanapi kéngingkeun gambar tina vérsi énggal ieu, anjeun tiasa ngalaksanakeunana link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.