Fool & Fool: kumaha ngazum dina Ubuntu?

Ieu sigana super konyol, tapi aya seueur jalma anu henteu terang "trik alit" ieu éta tiasa ngabantosan seueur, utamina ka sepuh anu ngagaduhan masalah paningal sareng ka sadayana anu ngirangan paningali.

Patanyaan pikeun direngsekeun saderhana: Kumaha carana kuring tiasa ngazumikeun sudut naon waé méja kuring pikeun langkung maca naon anu dicarioskeun? Kumaha cara mulangkeun zum? Patarosan ieu sareng patarosan sanésna bakal dibéréskeun dina pos énggal ieu, bagian tina rentetan tulisan (tingali posting 1 y posting 2) dihubungkeun sareng peran anu tiasa dilakukeun Linux pikeun ngahijikeun jalma-jalma sareng sababaraha jinis cacad.

Ngagunakeun Compiz Manager

Kumaha anjeun terang upami Compiz dipasang sareng damel? Buka Sistem> Preferensi> Penampilan. Buka tab Pangaruh. Upami aya tapi "Teu aya" anu kapilih, Compiz dipasang sareng tiasa dianggo.

Dina kasus jauh anjeun masih teu ngagaduhan Compiz dipasang dina Ubuntu anjeun, anu kuring ragu pisan, kuring muka terminal sareng ngalebetkeun hal-hal ieu:

sudo apt-get install compizconfig-setting-manager compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main compiz-plugins Emerald



Upami anjeun parantos ngagaduhan Compiz dipasang tapi CompizConfig Setting Manager henteu nembongan Dina Sistem> Preferensi, anjeun kedah masangna. Kuring muka terminal sareng nyerat:

sudo apt-get install compizconfig-setting-manager

Teras angkat ka Sistem> Preferensi> Manajer Setélan CompizConfig.

Dimana nyebatkeun "Nyaring", nyerat "Zum". 2 pilihan bakal nembongan: "Enhanced Zoom Desktop" atanapi "Zoom Desktop". Pencét dina tombol "Enhanced Zoom Desktop". Dina tab Zoom In / Out, pencét tombol pikeun nyetél jalan pintas mouse sareng keyboard. Pintasan keyboard pikeun fitur ieu ogé sayogi dina System> Prefers> Keyboard Shortcuts. Sakali aya, buka «Desktop», «Zoom in» atanapi «Zoom out». Balik ka Manajer Setélan CompizConfig, léngkah pamungkas nyaéta pencét dina "Aktipkeun Enhanced Zoom Desktop" pilihan dina sidebar kénca.

Kuring nyarankeun ngagunakeun «Enhanced Zoom Desktop» sabab ngamungkinkeun anjeun nuturkeun kursor mouse bari tetep zum; "Zoom Desktop" dibatesan pikeun ngazum gede di daérah nu tangtu. Analogi na bakal sami sareng video sareng poto na. Janten ngupingkeun kuring, anggo versi "ditingkatkeun".

Upami anjeun hoyong ngendalikeun paripolah beurit, jumlah zum anu dilarapkeun, animasi anu diterapkeun nalika ngalaksanakeun operasi sareng masalah sanésna, kuring nyarankeun anjeun "maénkeun" sareng setélan anu béda anu anjeun tiasa mendakan dina tab anu béda dina "Enhanced Zoom Desktop ».

Sacara standar, éta ngonpigurasi sahingga mencét tombol Super, ogé katelah kenop Windows (di gigireun Alt di kénca), + roda mouse, ningkat sareng ngirangan zum.

Jalan pintas keyboard ieu ogé saé pikeun ngazum nalika nonton video youtube, contona.

Hiji tip anu tukang

Ampir sadaya panyungsi internét sareng alat kantor ngamungkinkeun anjeun "ngazum" ku mencét Ctrl + roda mouse. Mangrupikeun trik anu lami pisan anu panginten aya anu henteu terang.

Kuring nyebatkeun éta pikeun ngajantenkeun anjeun ngartos yén sakapeung henteu perlu ngagedékeun sakabéh desktop; aya seueur aplikasi anu sacara internal ngadukung kamungkinan ngazum. GIMP sareng ampir unggal éditor gambar anu sayogi aya sababaraha conto sanés anu tiasa dipikirkeun ayeuna mah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jocapodecapos@hotmail.com cenahna

    Hai, abdi ganteng pisan

  2.   andréa bora cenahna

    Hatur nuhun pisan, mangpaat pisan!