Canonical narik sponsor na ka Kubuntu

Kanonis maksudna pikeun mundur su sponsor a Kubuntu saatos sékrési Ubuntu 12.04 Tepat Pangolin. Ieu hartosna Canonical narik dukungan pikeun distribusi na dumasar kana KDE sareng éta bakal ngamimitian ngubaranana sapertos Lubuntu atanapi Xubuntu, ngan ukur ngabantosan anjeun ku infrastruktur.


Kaputusan Canonical disababkeun ku Kubuntu teu kahontal harepan, éta henteu janten perjanjian anu saé maka éta henteu nganggap wajar pikeun nuluykeun nanem modal di dinya. Jonathan Riddell, anu parantos tanggel waler pikeun Kubuntu salami tujuh taun, bakal ditugaskeun kana proyek sanés sareng Kubuntu kedah salamet tina panangan masarakat. Éta mangrupakeun tantangan anu hadé pikeun distro ieu.

Sanaos kanyataan yén dina peringkat taunan distros terakhir, Kubuntu mangrupikeun 25 top, anu leres nyaéta di dunya perusahaan versi ieu tina Ubuntu dumasar kana lingkungan desktop KDE henteu berhasil kéngingkeun panarimaan anu mimitina diarepkeun.

Sanaos di luhur, ideu perusahaan nyaéta Kubuntu tetep janten varian resmi Ubuntu, disaruakeun dina pangobatanana sareng "rasa" anu sanés sapertos Edubuntu, Lubuntu, sareng Xubuntu.

Pangguna Kubuntu anu hoyong ngiringan usaha pangwangunan sareng ilubiung dina tés sareng perawatan distribusi tiasa kéngingkeun inpormasi lengkep ngeunaan kumaha carana aub dina halaman wéb proyék.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lucas matias gomez cenahna

    mmm naon éra che

  2.   Envi cenahna

    Ngagabungkeun dina usaha dina hiji garis sigana mah kaputusan anu bijaksana pikeun kuring. Pangguna tiasa nganggo desktop anu sanés sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan integrasi anu saé. Aya ogé sebaran sanés anu langkung fokus kana KDE sareng integrasi anu langkung ageung.

  3.   Lemes cenahna

    Abdi sareng Envi:
    Ngagabungkeun dina usaha dina hiji garis sigana mah kaputusan anu bijaksana pikeun kuring.

    Kuring miharep éta nunjukkeun sareng yén Perpaduan mekar janten lingkungan anu tiasa ngaleungitkeun Gnome2 dina kagancangan, ringan sareng hususna reliabilitas.

    Masalah produktivitas lumayan saé sareng proyek sapertos Lensa
    http://usemoslinux.blogspot.com/2012/02/las-10-mejores-lentes-para-unity.html
    sareng widget bakal didamel sareng disaluyukeun kanggo sadayana. Urang tingali 😉 Cara aranjeunna angkat.

    Salam

  4.   ngaraosan cenahna

    Bahwa distribusi sanés ku cabang debian, ngagaduhan KDE kalayan rilis pangénggalna, leres éta sanés anu paling terintegrasi (kubuntu), sanaos éta ngagaduhan sababaraha kautamaan, sapertos kompatibilitas perangkat keras ubuntu, pembaruan kaamanan, sababaraha program sareng numana inpormasi tiasa dipendakan dina forum debian, ubuntu sareng openuse kanggo detil KDE. Linux mint, sabab kuring ngartos éta dumasar kana Kubuntu, janten kuring henteu mikir éta mangrupikeun jalan kaluarna, pikeun ayeuna.

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé…

  6.   Balébat cenahna

    "Éta sanés salah sahiji terintegrasi anu pangsaéna", "integrasi pangsaéna" ... Naha aya anu tiasa ngajelaskeun ka kuring naon anu aranjeunna hartosna ku éta? Terpadu sareng naon?

  7.   Hugomazaa cenahna

    Aranjeunna tungtungna sadar yén Kubuntu henteu nyumbang seueur. Suse sareng Mandriva naon anu integrasi masihan Kubuntu 20 lap. Sareng dina pagelaran éta sahenteuna langkung saé pikeun kuring. Éta ogé ngagaduhan PCLinux anu tiasa dianggo pisan tapi saé pisan sareng KDE.

  8.   Saito Mordraug cenahna

    Nya, sanaos sigana pikasediheun, ukuranana henteu héran: Canonical hoyong fokus kana persatuan, anu ngahasilkeun artos.

    Teras teu aya nanaon, ayeuna masarakat bakal ngiringan, panginten éta janten langkung saé kumargi KDE + buntu henteu pernah janten pilihan KDE pangsaéna dina pasaran.

    Kaputusan anu saé tina Canonical anu tungtungna tiasa ningkatkeun kubuntu.