Chrome 90 hadir sareng paningkatan pikeun tab, kaamanan sareng seueur deui

Sababaraha dinten ka pengker Tim ngembangkeun Google Chrome ngumumkeun sékrési versi stabil tina Google Chrome 90, di mana beja ageung, sareng khususna anu paling diantisipasi tina versi ieu, nyaéta fungsionalitas anu ngamungkinkeun browser pikeun nyambung kana versi HTTPS tina URL halaman wéb anu dipidangkeun dina palang alamat.

Ku ngadukung HTTPS sacara standar, fitur anyar ieu dina Google Chrome 90 diarepkeun bakal ningkatkeun privasi pangguna sareng kagancangan muatkeun halaman wéb anu ngadukung protokol ieu.

Novel anu sanés anu menonjol tina vérsi anyar ieu, nyaéta kamampuan pikeun masihan labél anu béda kana windows pikeun sacara visual misahkeunana dina panel desktop. Dukungan ngaganti nami jandela bakal mempermudah organisasi damel nalika nganggo jandela pangotéktak misah pikeun tugas anu béda, contona muka jandéla anu misah pikeun tugas padamelan, kapentingan pribadi, hiburan, eusi anu ditunda, jst.

Nami dirobih ku item "Tambahkeun judul jandela" dina ménu kontéks anu nembongan nalika anjeun pencét katuhu dina hiji daérah kosong dina bilah tab.

Saatos ngaganti nami dina palang aplikasi, nami anu dipilih ditampilkeun tibatan nami situs tab aktip, anu tiasa manpaat nalika muka situs anu sami dina windows anu sanés ngaitkeun kana akun anu misah. Tautanna dilestarikan antara sési sareng saatos ngabalikan deui windows bakal disimpen deui sareng nami-nami anu kapilih.

Di sisi anu sanésna, di Di sisi kaamanan, Google neraskeun stratégi na dina hal nguatkeun kaamanan browser anjeun. Pikeun ngajaga kaamanan sareng nyegah kerentanan, Google ngumumkeun dukungan pikeun fitur Intel's Flow Control Application Security (CET) ngalangkungan browser Chrome na.

Fitur kaamanan ieu dirancang ngajaga data pangguna tina serangan Pemrograman Berorientasi Balik (ROP) sareng Jump Oriented Programming (JOP).

Serangan ieus ROP sareng JOP bahaya sareng khususna sesah dideteksi atanapi dicegah sabab aranjeunna ngarobih kabiasaan normal tina program pikeun ngaéksekusi kode jahat. Intel parantos aktip damel sareng Google sareng mitra industri sanésna pikeun merangan serangan jenis ieu nganggo téknologi CET salaku pelengkap pikeun solusi anu dilaksanakeun sateuacanna.

Parobihan anu patali sareng kaamanan anu sanés nyaéta pangrojong pikeun lfragméntasi jaringan pikeun ngalindungan tina metoda ngalacak gerakan pangguna antara situs dumasar kana panyimpenan identifier di daérah anu henteu dihaja pikeun neundeun inpormasi permanén ("Supercookies").

Kusabab sumber daya anu disimpen disimpen dina ruang nami anu umum, henteu paduli sumber domainna, hiji situs tiasa nangtoskeun beban sumberdaya situs sanés ku mariksa naha sumber ieu aya dina cache.

Perlindungan dumasar kana panggunaan partisi jaringan, intina nyaéta tambahkeun tambahan rékaman domain numbu ka cache anu dibagi ti mana halaman utama dibuka, ngawatesan ruang lingkup cache pikeun skrip pelacak gerak ukur pikeun situs anu ayeuna (skrip iframe moal tiasa mastikeun upami sumberna dimuat tina situs sanés). Biaya fragméntasi turun kana épisiénsi cache,

waktu tina parobihan anu menonjol pikeun pangembang, urang tiasa mendakan optimasi kinerja pikeun sipat "super" (contona, super.x), pikeun anu cache online dianggo. Kinerja ngagunakeun "super" ayeuna ngadeukeutan aksés kana sipat normal.

Nelepon fungsi WebAss Assembly ti JavaScript parantos sacara gancang diséépkeun kusabab panggunaan palaksanaan inline. Optimisasi ieu masih ékspérimén sareng kedah dijalankeun ku bandéra "–turbo-inline-js-wasm-calls".

Salaku tambahan, fungsi estimasi lampu WebXR AR parantos stabil, ngamungkinkeun anjeun ngahartikeun parameter pencahyaan sekitarna dina sési réalitas ditambah WebXR pikeun masihan modél tampilan anu langkung alami sareng integrasi anu langkung harmonis sareng lingkungan pangguna.

Kumaha cara masang Google Chrome 90 dina Linux?

Upami anjeun resep tiasa masang vérsi anyar ieu wéb browser ieu sareng anjeun masih henteu acan dipasang, Anjeun tiasa ngaunduh installer anu ditawarkeun dina paket deb sareng rpm dina halaman wéb na.

Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.