Chrome 92 sumping sareng paningkatan dina deteksi phishing, isolasi situs sareng seueur deui

Sababaraha dinten ka pengker sékrési versi anyar Google Chrome 92 diumumkeun anu menonjol pikeun ayeuna kalebet a deteksi phishing dugi ka 50 kali langkung gancang tibatan versi browser anu paling anyar.

Sareng éta kalayan deteksi langkung gancang situs phishing, paningkatan dina téknologi ngolah gambar tiasa diperhatoskeun Chrome biasa ngabandingkeun profil warna halaman wéb anu dilongok sareng kumpulan sinyal anu aya hubunganana sareng halaman badarat phishing.

Maksud kuring Chrome ngaevaluasi sakumpulan sinyal ngeunaan halaman pikeun ningali naha éta cocog sareng situs phishing. Kanggo ngalakukeun ieu, Chrome ngabandingkeun profil warna halaman anu dilongok, nyaéta kisaran sareng frekuensi warna anu aya dina halaman, sareng profil warna halaman ayeuna. Salaku conto, dina gambar di handap ieu, urang tiasa ningali yén warna na biasana oranyeu, dituturkeun ku héjo teras sakedik ungu.

Ogé, dina versi anyar ieu tina Chrome 92 ngalegaan isolasi situs. Ieu lumaku khusus pikeun perpanjangan ambéh henteu tiasa silih bagikeun prosés. Dina vérsi énggal, pamisahan browser add-ons dilaksanakeun ku cara ngaleungitkeun masing-masing dina prosés anu misah, anu ngamungkinkeun pikeun nyiptakeun halangan anu sanés pikeun panangtayungan ngalawan add-on anu jahat.

Ngeunaan parobihan khusus kana vérsi desktop, éta disorot éta pilihan milarian gambar (barang «Milarian gambar» dina ménu kontéks) parantos ngalih nganggo layanan Google Lensa tibatan mesin pencari Google biasa. Ku ngaklik tombol saluyu dina menu kontéks, pangguna bakal dialihkeun ka aplikasi wéb anu misah.

Sajaba ti éta tautan pikeun nganjang sajarah disumputkeun dina panganteur modeu panyamaran (Tautan henteu aya gunana, sabab éta ngarah ka muka hiji rintisan sareng inpormasi yén sejarah henteu dikumpulkeun).

Sareng aranjeunna nambihan paréntah anyar anu dibéréskeun ku ngetik dina palang alamat. Salaku conto, pikeun kéngingkeun tombol gancang dina halaman pikeun mariksa kecap akses sareng kaamanan plug-in, cukup ketik "control security" sareng buka setélan kaamanan sareng sinkronisasi: "atur setélan kaamanan" sareng "atur sinkronisasi".

Ngeunaan perbaikan anu dilakukeun dina Chrome 92 museur ka pangembang Google parantos ngerjakeun ningkatkeun kinerja tina pangotektak wéb anjeun pikeun sababaraha waktos sareng dina versi ieu ngaklaim parantos ningkat kusabab éta paningkatan pikeun mesin open source JavaScript sareng WebAss Assembly V8.

Chrome ngalaksanakeun kode JavaScript 23% langkung gancang kalayan kalebet panyusun JavaScript énggal sareng panggunaan cara énggal pikeun ngaoptimalkeun panempatan kode dina mémori, sakumaha anu diungkabkeun ku Google. Google Chrome ogé nawiskeun dugi ka 10% langkung seueur beban halaman tina vérsi 85 nganggo téknik optimasi kompiler anu dikenal salaku Profile Guided Optimization (PGO).

Di sisi anu sanésna, menonjol yén tahap munggaran dilaksanakeun pikeun motong eusi lulugu "HTTP User-Agent", peringatan usang pikeun navigator.userAgent, navigator.appVersion, sareng navigator.platform ayeuna ditampilkeun dina tab Isu DevTools.

Salaku tambahan, file nanganan API disayogikeun pikeun ngadaptar aplikasi wéb salaku panangan file. Salaku conto, aplikasi wéb anu dijalankeun dina modeu PWA (aplikasi wéb anu progresif) kalayan éditor téks tiasa didaptarkeun salaku panangan file ".txt" teras tiasa dianggo dina pangatur file sistem pikeun muka file téks.

Ogé ditambihan ku kamampuan ngarobih nami sareng ikon aplikasi PWA (aplikasi wéb anu progresif).

Sareng pikeun sajumlah acak sababaraha bentuk wéb anu aya hubunganana sareng ngalebetkeun alamat atanapi nomer kartu kiridit, salaku ékspérimén, tampilan rekomendasi otomatis bakal ditumpurkeun.

Kumaha cara masang Google Chrome 92 dina Linux?

Upami anjeun resep tiasa masang vérsi anyar ieu wéb browser ieu sareng anjeun masih henteu acan dipasang, Anjeun tiasa ngaunduh installer anu ditawarkeun dina paket deb sareng rpm dina halaman wéb na.

Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.