Chrome 93 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Sababaraha dinten ka pengker Google nampilkeun peluncuran versi anyar tina browser wéb Chrome 93, dina éta seueur parobihan ageung anu parantos dilakukeun sareng diantarana, contona, desain blok inpormasi halaman parantos dimodernisasi, dimana dukungan pikeun blok bersarang parantos dilaksanakeun, sareng daptar turun-turun kalayan hak aksés parantos digentoskeun ku tombol radio. Daptar mastikeun yén inpormasi anu paling penting ditampilkeun heula.

Di sisi séjén pikeun perséntase alit pangguna, salaku percobaan, indikator sambungan anu aman dina palang alamat parantos diganti ku simbol anu langkung nétral sareng tanpa interpretasi ganda (padlock parantos digentos ku "V"). Kanggo konéksi anu didamel tanpa énkripsi, indikator "teu aman" terus némbongan.

Ogé dina daptar tab anu ditutup Nembe ayeuna, eusi grup tab anu katutup ditampilkeun (saacanna daptar éta ngan saukur ningalikeun nami grup tanpa ngajentrekeun konténna) kalayan kamampuan pikeun ngarobih duanana tab grup sareng kelompok masing-masing sakaligus.

Anyar anu anyar anu urang tiasa mendakan éta kartu inpormasi anyar parantos diusulkeun kanggo halaman pembukaan tab anu énggal, anu dimaksudkeun pikeun ngabantosan pangguna pikeun mendakan kontén anu anyar ditingali sareng inpormasi anu aya hubunganana.

Dina versi Android parantos nambihan dukungan opsional pikeun bar teang anu teras-terasan, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun niténan hasil pamilarian Google anu anyar (bar terus nunjukkeun hasil saatos napigasi ka halaman sanés). Modeu bagi hasil eksperimen ogé parantos ditambihan anu ngamungkinkeun nyimpen sempalan halaman anu dipilih kanggo ngabagi ka pangguna sanés.

Dina modeu samaran, upami pilihan tina data browsing jelas éta diaktipkeun, dialog konfirmasi anyar parantos dilaksanakeun tina operasi, ngajelaskeun yén ngahapus data bakal ngakibatkeun panutup jandela sareng tungtung sadaya sési dina modeu samaran.

Ogé di Chrome 93 urang tiasa mendakan éta kamampuan ngagunakeun WebOTP API disayogikeun antara alat anu sambung anu béda ngalangkungan akun Google umum. WebOTP ngamungkinkeun aplikasi wéb maca kode verifikasi unik anu dikirim ku SMS. Parobihan anu diusulkeun ngamungkinkeun pikeun kéngingkeun kode verifikasi dina alat sélulér nganggo Chrome for Android sareng nerapkeunana dina sistem desktop.

Pikeun aplikasi wéb mandiri (PWA, Progressive Web Apps) anu ngatur panataan eusi jandela sareng ngatur input, overlay kalayan kontrol jandela disayogikeun, sapertos palang judul sareng tombol kanggo ngagedékeun / ngaleutikan jandéla. Overlay ngalegaan daérah anu tiasa dirobih pikeun nutupan sakabéh jandéla sareng ngamungkinkeun anjeun nambihan unsur anjeun nyalira kana daérah judul.

Y nambihan kamampuan ngadamel aplikasi PWA anu tiasa dianggo salaku pengendali URL. Salaku conto, aplikasi music.example.com tiasa ngadaptar salaku pangendali URL https: //*.music.example.com sareng sadaya transisi aplikasi éksternal anu nganggo tautan ieu, contona olahtalatah instan sareng klien mail éléktronik, bakal ngakibatkeun bubuka aplikasi ieu, sanés tab anyar dina peramban.

Disebutkeun ogé yén kusabab kasaluyuan anu diungkabkeun sareng firmware sababaraha alat, dukungan pikeun metoda anyar parantos ditumpurkeun samentawis perjanjian konci ditambihan dina Chrome 91, tahan kuat dina komputer kuantum, dumasar kana pamakean CECPQ2 (Gabungan Elliptic-Curve sareng Post -Quantum 2) penyuluhan di TLSv1.3, anu ngagabungkeun mékanisme bursa konci X25519 klasik sareng skéma HRSS dumasar kana algoritma NTRU Prime anu dirancang pikeun cryptosystems post-kuantum.

Kumaha cara masang Google Chrome 92 dina Linux?

Upami anjeun resep tiasa masang vérsi anyar ieu wéb browser ieu sareng anjeun masih henteu acan dipasang, Anjeun tiasa ngaunduh installer anu ditawarkeun dina paket deb sareng rpm dina halaman wéb na.

Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.