Debian 8 Jessie sacara resmi henteu didukung

30 Juni mangrupikeun dinten terakhir dina Debian 8 Jessie bakal nampi dukungan ku pamekar Debian sareng ieu kumaha ieu versi sebaran Linux anu populér éta ditandé salaku vérsi anu henteu didukung sareng anu disarankeun ku pangembang upami anjeun aya di dalamnya, tingkatkeun kana versi anu didukung salajengna.

Kalayan ieu, periode pangropéa pikeun cabang LTS tina Debian 8 Jessie anu kabentuk dina 2015, parantos atosan.

Ngaleupaskeun pembaruan pikeun vérsi LTS Debian 8 Jessie fHal éta dilakukeun ku sakumpulan pangembang anu misah ti tim LTS, diwangun ku peminat sareng wawakil ti perusahaan anu resep kana pangiriman jangka panjang pembaruan pikeun Debian.

Kelompok inisiatif parantos mimiti ngawangun cabang LTS énggal dumasar kana Debian 9 "Stretch", Anu dukunganana kadaluarsa dina 18 Juli 2020.

Tim LTS Anjeunna mingpin tim kaamanan sareng bakal tetep damel tanpa gangguan. Sékrési pembaruan pikeun Debian 9 bakal ngajalankeun dugi ka 30 Juni 2022 (ka hareupna, dukungan LTS bakal disayogikeun kanggo Debian 10, pembaruan anu bakal dileupaskeun dugi ka 2024).

Tim Dukungan Jangka Panjang Debian (LTS) ngumumkeun yén dukungan pikeun Debian 8 Jessie parantos ngahontal tungtung siklus hirupna dina 30 Juni 2020, lima taun saatos diterbitkeun awalna dina 26 April 2015.

Debian moal nyayogikeun deui apdet kaamanan pikeun Debian 8. Pihak katilu bakal ngadukung sakumpulan paket. Jessie. Inpormasi lengkep tiasa dipendakan di LTS ngalegaan.

Tim LTS bakal nyiapkeun transisi ka Debian 9 manteng, anu mangrupikeun vérsi "stabil lami" ayeuna. Tim LTS ngambil alih dukungan, ngagentoskeun tim kaamanan, tanggal 6 Juli 2020, sareng versi pangénggalna manteng bakal diterbitkeun dina 18 Juli 2020.

Debian 9 ogé bakal nampi dukungan jangka panjang salami lima taun saatos dirilis awalna, ngeureunkeun dukunganana dina 30 Juni 2022. Arsitéktur amd64, i386, armel, sareng armhf masih didukung. Sareng ti éta, urang resep ngumumkeun yén pikeun pertama kalina, dukungan bakal dilegaan kaasup arsitektur arm64.

Sapertos sareng Debian 8, Dukungan LTS pikeun Debian 9 sareng Debian 10 bakal dilarapkeun ka arsitéktur i386, amd64, armel, sareng armhf, kalayan total waktos dukungan 5 taun.

Dina waktos anu tungtung pangrojong LTS henteu hartosna tungtung siklus kahirupan Debian 8.0 Jessie salaku bagian tina program anu diperpanjang »LTS ngalegaan«, Freexian nyatakeun kahoyongna pikeun ngaleupaskeun apdet sateuacan 30 Juni 2022 kalayan usaha nyalira pikeun ngaleungitkeun kerentanan dina rangkep terbatas pikeun arsitéktur amd64, armel sareng i386.

Dukungan moal nutupan bungkus sapertos kernel Linux 3.16 (Debian 4.9 "Stretch" kernel didukung 9 bakal ditawarkeun), openjdk-7 (openjdk-8 bakal ditawarkeun), mariadb-10.0, libav sareng tomcat7 (pangropéa bakal dugi ka Maret 2021) Pembaruan disebarkeun ngalangkungan Repository éksternal anu diurus ku Freexian. Akses gratis kanggo sadayana, sareng kisaran paket anu didukung gumantung kana total jumlah sponsor sareng bungkusan anu dipikaresep ku aranjeunna.

Perhatoskeun yén vérsi ieu Debian mangrupikeun vérsi anu nandaan sababaraha parobahan dina distribusi sareng anu paling dikenal nyaéta parobihan kana sistem salaku sistem init standar anu nyababkeun perpecahan di masarakat.

Parobihan anu sanés nyaéta pangrojong pikeun arsitéktur arm64 (64-bit AArch64) sareng ppc64el (arsitéktur pikeun prosesor Power 7+ sareng Power 8 dina modeu endian sakedik sareng arsitéktur Open Power ELFv2 ABI).

Disagigireun ti éta mangrupikeun vérsi anu kalebet pamutahiran anu penting pikeun pangrojong boot dina sistem sareng UEFI sareng éta nambihan dukungan pikeun UEFI dina sistem 32-bit sareng kamampuan boot a 64-bit kernel Linux di lingkungan UEFI 32-bit.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta Ngeunaan berita, anjeun tiasa mariksa detil dina pengumuman asli, link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    mugia rerencangan urang di devuan teraskeun ngadukung sasaruaan;