Dimana Linux anu paling dianggo dina PC desktop? Di Amérika Latin, adi!

Ngeunaan peta software gratis yén kami nyebarkeun sababaraha dinten ka pengker, sababaraha pamiarsa anu cerdas nunjukkeun, kuring pikir kalayan alesan anu saé, yén Kuba henteu katingali diklasifikasikeun ogé. Panilitian anu kami nampilkeun dina tulisan ieu ngadukung ideu ieu. Kanyataanna nyaéta Kuba, babarengan sareng Vénézuéla sareng Uruguay nyaéta nagara-nagara anu mana Linux anu paling sering dianggo dina PC desktop.

Anjeun ogé bakal reuwas mendakan éta - salawasna tina perséntase istilah anu aya kaitannana sareng total pangguna PC desktop di nagara éta sanés dina istilah anu mutlak - Zimbabwé, Mozambik, Makédonia, Uganda, Étiopia, Kénya sareng Finlandia ngaleuwihan Spanyol, Éropa nagara kalayan perséntase pangluhurna pangguna Linux.

Linux mangrupikeun sistem operasi anu ngagaduhan kipas setia, pangguna, sareng basis programer, tapi masih jauh tina persaingan komérsial dina komputer pribadi. Aya Windows ngarah.

Nanging, sakedik demi sakedik Linux parantos kéngingkeun rohangan dina bidang konsumsi sareng salah sahiji daérah anu ngajalankeun pertumbuhan ieu nyaéta Amérika Latin.

nurutkeun Pingdom karajaan -Situs anu dikenal pikeun kompilasi statistik na dina bidang téknologi- Kuba, Vénézuéla sareng Uruguay nempatan tilu posisi munggaran di dunya nalika ngeunaan penetrasi Linux dina komputer desktop.

Angka Linux di dunya masih handap, utamina upami aya anu nganggap yén nagara anu panglobana ngagunakeunana nyaéta Kuba kalayan 6,33% pangguna nagara éta.

Alesan Latin

Tapi naha nagara-nagara Amérika Latin anu paling nganggo Linux dina komputer pribadi?

"Realitas Kuba, Vénézuéla sareng Uruguay bénten pisan, sahingga hésé pisan pikeun milarian alesan umum anu ngajelaskeun kasuksésan relatif Linux, sanaos mungkin pikeun mendakan faktor-faktor anu pasti mangaruhan pangaruhna," saur anjeunna ka BBC Mundo Tomás Laurenzo, panaliti sareng insinyur Uruguay.

Laurenzo nunjuk ka dorongan yén pamaréntah nagara-nagara ieu parantos masihan Linux sareng panerapan sistem ku akademi.

Salaku conto, anjeunna nyebatkeun sebaran sistem operasi Kuba, anu disebat Nova, didamel ku mahasiswa sareng teras diadopsi sareng disponsoran ku pamaréntah.

Nyarios Kuba sareng Vénézuéla, gampang pikeun mendakan titik rapat antara idéologi kénca sareng panggunaan perangkat lunak sumber terbuka, utamina nalika éta ngamungkinkeun henteu nganggo parangkat lunak ti multinasional AS ", saur profesor gaul éta ogé di Institute of Computing di University of the Republic of Uruguay.

Ngeunaan nagara Cone Kidul, Laurenzo yakin yén éta tiasa dipedar ku "tingkat luhur literasi komputer, janten -pertengah- éksportir parangkat lunak ageung."

Titik sanés anu tiasa dipertimbangkeun - sanaos masih hésé diukur - nyaéta panerapan ku pamaréntah Uruguay tina program One Laptop Per Child (OLPC).

Sugan kajabi Uruguay sareng Finlandia, Dina sesa sapuluh nagara anu paling nganggo Linux, kuncina sigana kanyataan yén sistem operasi bébas sareng gratis.

Ku nyoko kana perangkat lunak gratis, nagara-nagara ieu ngamungkinkeun - sahenteuna di kantor umum sareng sakola - éta jalma gaduh aksés kana téknologi tanpa kedah mayar sajumlah ageung artos pikeun lisénsi.

Tapi pangaruh Linux kana komputer pribadi tetep handap. Malah di Kuba, angka nunjukkeun yén langkung ti 93% komputer henteu nganggo sistem gratis.

"Éta munasabah panginten yén biaya anu langkung handap anu tiasa dianggo ku Linux, ditambah panerapan pamaréntahan sareng kabijakan pendidikan, mangrupikeun faktor anu tiasa mangaruhan sadaya nagara di daérah éta," nambihan spesialis éta.

Tapi anjeunna ngingetkeun: "Bisi naon waé, urang kedah henteu kaleungitan sudut pandang, alesan anu ngadukung hégemoni MS Windows masih penting, sareng bakal ditetepkeun dina waktos panengah."

Saluareun komputer

Windows terus ngadominasi pasar sistem operasi di dunya kalayan langkung ti 90% pangsa pasar. Di nagara sapertos Amérika Serikat atanapi Inggris, jangkauan Linux sahandapeun 1,20% panggunaan.

Nanging, ku narjamahkeun perséntase sakedik pangguna sistem operasi kana angka nyata dimungkinkeun pikeun ngira-ngira éta sakitar 20 juta jalma ngagunakeun Linux dina komputer pribadi na.

Salaku tambahan, saluareun jumlahna, sistem operasi biasana ngagaduhan pentingna pikeun komunitas pangguna satia anu ngagunakeun parangkat lunak pikeun nyiptakeun téknologi sareng program anu engkéna ngagaduhan pentingna global.

Dina pengertian éta Linux ditingali salaku sumber ideu.

Tapi ogé, di luar dunya komputer pribadi, Linux ngagaduhan pangsa pasar ageung nalika ngeunaan pasar server (komputer anu ngatur jaringan sareng data host) sareng panginten malah langkung penting, nalika ngeunaan pasar ponsel.

Telepon Android Google, contona, nganggo Linux salaku sistem operasi na. Sareng numutkeun ka agénsi panilitian Gartner, Android ngahiji sareng Linux bakal nempatan 38,5% pasar dina akhir taun.

Linux mangrupikeun proyek anu suksés pisan. Kalayan kolam renang pangguna anu ageung sareng ayana anu luar biasa dina tingkat server, netbooks sareng telepon, "saur Laurenzo.

«Kanggo Linux supados kéngingkeun ayana anu langkung ageung di pasar, kedah vektor anu dipikahoyong muncul anu mecah siklus anu mantep. Kahayang ieu kedah cukup kuat pikeun nungkulan kanyamanan atanapi kedah nuturkeun standar de facto.«, Nyimpulkeun panaliti Uruguay.

Patanyaan anu timbul tina laporan ieu nyaéta: DI MANÉHNA BRAZIL Dimana Éta? Sakuduna, dulur-dulur urang Brasil, sareng Lula salaku pedangna, mangrupikeun salah sahiji referensi dunya tina perangkat lunak gratis. Nya, henteu pikeun diajar ieu.

Nuhun Miguel pikeun ngalirkeun kami catetan ieu!

Fuentes: BBC Dunya & Pingdom karajaan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.