Facebook bakal naros ka pangguna na pikeun mastikeun propil na ku vidéo selfie

Logo Facebook

Nalika ngeunaan Facebook sareng akun palsu, patarosan tina panggunaan dokumén idéntitas. Nyatana, aya anu heran naha ngagunakeun akun dina jaringan sosial anu sering dikunjungi sareng teras dijantenkeun pusat perhatian sapertos Facebook, dokumén idéntitas kedah atanapi henteu kedah dianggo pikeun mastikeun idéntitas jalma éta éta henteu ngan ukur hoyong aksés, tapi ogé ngiringan lingkungan maya anu dimaksud.

Tétéla, bahkan Facebook salaku perusahaan patarosan, tapi tanpa nyebut dokumén idéntitas. Tapi pikeun sababaraha alesan anu aya hubunganana sareng jaringan sosial Zuckerberg, aranjeunna ngenalkeun dirina sorangan sababaraha gambar layar anyar de antar muka aksés anyar anu meryogikeun pangguna nyandak selfie pidéo.

Henteu ngan ukur selfie wae, tapi pidéo anu nyandak raray tina sababaraha sudut sareng éta sabab Facebook mikirkeun cara anyar pikeun verifikasi idéntitas pangguna anu ngadaptar dina jaringan sosial.

Sakali prosedur na réngsé, Facebook bakal nembongkeun pesen peringatan naon anu netepkeun yén moal aya anu tiasa ningali pidéo anu dirékam sateuacanna. Salajengna, anu paneuri bakal sacara otomatis dibatalkeun saatos 30 dinten tina verifikasi akun. Peringatan anu ngabantuan pikeun nyingkahan kontropérsi ngeunaan privasi.

Sareng éta justru di Amérika Serikat dimana kaayaan langkung lemes ti saprak saprak taun payun bakal aya pamilihan présidén sareng Facebook mangrupikeun pusat perhatian tepat kusabab rekening fiktif sareng panyebaran berita palsu sering disebarkeun ngan ukur tina jenis profil pangguna. Ku alatan éta, perusahaan tiasa mencét akselerator pikeun maksa ka pangguna na anu sistem anu anyar pikeun idéntifikasi jalma éta.

Pidéo selfie Facebook

Kusabab kitu Tim pamekar Mark Zuckerberg nuju damel dina sistem anu énggal verifikasi idéntitas digital anu kedah naroskeun ka pangguna pikeun daptar sareng pidéo selfie - tujuanana pikeun nunjukkeun yén akun éta milik jalma asli. Nya Facebook diniatkeun neraskeun perjuanganna ngalawan panyebaran profil palsu, tapi ogé tiasa aya résiko karusiahan.

Sareng nyaéta sistem anyar ieu parantos dianggo, ogé panaliti komputer Jane Manchum Wong Anjeunna ngajelaskeun yén pamekar Facebook damel dina sistem scanning raray dumasar pidéo anu bakal nyungkeun pangguna pikeun lebet sareng selfie pikeun mastikeun yén anu gaduh akun pikeun mastikeun éta jalma asli.

Jane Manchun Wong mangrupikeun insinyur komputer umur 25 taun ti Hong Kong: saurna anjeunna mariksa unggal garis kode anyar unggal-unggal aplikasi smartphone Android na nampi pembaruan. Milarian kode énggal, mundur insinyur sareng mendakan fitur-fitur énggal sateuacan diumumkeun.

Kumaha carana ieu tiasa dianggo? Layarna bakal nunjukkeun daérah bunderan anu pangguna kedah nga-pigura rarayna, cara ngadengdekkeunana kana arah anu dipénta ku panganteur. Dina titik ieu, pidéo bakal dikirim ka sérver perusahaan pikeun dianalisis, kalayan tujuan pikeun ngarti naha rupina mangrupikeun rupa manusa anu saleresna, foto statis, atanapi rékaman.

Metodeu verifikasi anyar tina akun tiasa janten fokus seueur kritik. Sababaraha bulan ka pengker, Facebook parantos dituduh nganggo nomer telepon pikeun kaperluan iklan dilebetkeun ku pangguna pikeun auténtikasi dua-faktor. Maka, nyuhungkeun selfie pidéo mayunan langkung seueur résiko dina ngalanggar privasi.

Dina hubungan ieu, Nanging, henteu acan aya konfirmasi ti Facebook: Wong, anjeun mendakan yén fungsina masih "teu aktip" dina sababaraha versi sateuacanna tina aplikasi. Teras, panaliti anu sami mutuskeun ngeposkeun sababaraha screenshot online pikeun ngabuktoskeun kaaslianana naon anu kaungkap. Detilna henteu acan dipikaterang sareng upami fitur ieu bakal datang, ogé kusabab Facebook tiasa mutuskeun henteu ngaktipkeun sistem.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Abd hessuk cenahna

    Ayeuna pamitan naon waé jinis anonim anu anjeun hoyong gaduh dina jaringan pribadi (akun darurat kalayan sahenteuna inpormasi ngeunaan anjeun)

    1.    Cesar de los RABOS cenahna

      Sareng kumaha upami anjeunna ngadamel pidéo nganggo topéng ski / topéng kulit atanapi nganggo topéng panon ... sapertos dina porno; dimana sababaraha kali sih nutupan rarayna sareng awéwé anu ditepikeun ka jero!

  2.   Ernest Huesca cenahna

    Aduh, aduh, facebook!

  3.   Peter Parra cenahna

    Kuring moal masihan privasi pikeun ningali tulisan anu teu aya gunana, langkung saé kuring ka twitter

bool (leres)