Facebook ngahargaan kaputusan anjeun pikeun henteu ngabagi lokasi anjeun, tapi negeskeun deui otoritasna sareng terus ngalacak anjeun

Facebook-karusiahan

Facebook parantos janten sinonim pikeun spionase, kumargi salami sababaraha sasih parantos kalibet dina sababaraha kasus dimana anjeunna nyanghareupan tuduhan sareng gugatan hébat ti pangguna, politikus, perusahaan, jsb. Sakumaha henteu ngahargaan privasi pangguna na, sabalikna tina naon anu dijangjikeun ...

Sareng sanaos usaha anjeun hoyong ngahankeun deui mérek anjeun salaku tempat dimana pangguna tiasa percanten, hal-hal anu badé janten goréng pikeun Facebook Kusabab salah saurang pendiri na ogé damel pikeun ngabongkar jaringan sosial sasarengan sareng politikus anu béda, sababaraha dinten ka pengker hiji berita dikaluarkeun ngeunaan kabocoran data jutaan pangguna.

Ayeuna dina hiji catetan deui, Facebook ngaluarkeun serat di mana sanajan Sénator Amérika Serikat naros kana Facebook  naha éta ngalacak lokasi pangguna, sanaos aranjeunna mareuman aksés ka lokasi anjeun sareng aranjeunna nyalira naroskeun ka anjeun pikeun "hormat" kaputusan pangguna pikeun ngajaga lokasi na tetep pribadi, Facebook dina dasarna nyarios yén sanaos pangguna nganonaktifkeun aksés ka lokasi anjeun, jaringan sosial ngalakukeun naon-naon pikeun ngajaga anjeun ngaidentifikasi dimana anjeun ayana. milarian pangguna.

Dina surat anu tanggal 12 Désémber, tapi henteu dileupaskeun dugi ka Salasa, Facebook ngajelaskeun kumaha éta tiasa ngira-ngira lokasi pangguna, anu anjeun anggo pikeun nganteurkeun pariwara anu ditargét, sanaos aranjeunna milih nolak pelacakan lokasi ngalangkungan sistem operasi smartphone anjeun.

Facebook nyarios yén sanajan pelacak lokasi ditumpurkeun, tiasa nyimpulkeun lokasi pangguna umum ku ngagunakeun pitunjuk kontéks, sapertos lokasi anu aranjeunna tandai dina poto, ogé alamat IP alatna. Sanaos data ieu henteu sakumaha akuratna upami Facebook ngempelkeunana kalayan dilacak lokasi diaktipkeun, perusahaan nyarioskeun éta nganggo inpormasi pikeun sababaraha tujuan, kalebet waspada pangguna nalika rekeningna ditingali di lokasi anu teu biasa. sareng ngawatesan panyebaran inpormasi palsu.

"Ku kabutuhan, ampir sadaya iklan Facebook ditargetkeun dumasar kana lokasi, sanaos kaseueuran waktos, iklanna nargétkeun jalma-jalma di kota atanapi daerah anu langkung ageung," saur Facebook. "Upami sanésna, warga Washington DC bakal kéngingkeun pengumuman pikeun jasa atanapi acara di London, sabalikna."

"Di Facebook, misi kami nyaéta ngamungkinkeun unggal jalma ngawangun komunitas sareng ngadeukeutkeun dunya. Inpormasi lokasi masihan kami kamampuan pikeun mempermudah konéksi ieu. Salaku conto, pangguna tiasa mutuskeun ngabagi lokasi na dina Facebook nalika aranjeunna aya di lokasi anu khusus. Aranjeunna tiasa mutuskeun nempatkeun tag dina poto na anu nunjukkeun dimana milari hal-hal di lingkungan. Éta panginten hoyong ngawartosan rerencanganna dimana dimana ayana atanapi ngawartosan jalma anu dipikacinta salami kaayaan darurat nganggo fitur Cek Kasalametan urang. Inpormasi lokasi ngabantosan kami nunjukkeun hal-hal anu aya hubunganana sareng dimana pangguna sareng ningkatkeun iklan

Facebook parantos ngaku yén éta ogé ngalakukeun iklan anu ditargetkeun dumasar kana inpormasi lokasi Terbatas anu anjeun nampi nalika pangguna nganonaktifkeun atanapi ngawatesan nyukcruk. Facebook henteu ngijinkeun pangguna pikeun milih henteu nampi iklan dumasar lokasi, sanaos éta ngamungkinkeun pangguna pikeun nyegah Facebook tina ngumpulkeun lokasi na, perusahaan nyatet.

Komo upami jaringan sosial pangageungna hoyong membela kalakuannana ku alesan sederhana anu hoyong ngalakukeun kahadéan sadidinten ku nunjukkeun "iklan" jalma, acara, jst. Numutkeun ka lokasi anjeun,anjeunna akhir akun ngalanggar kaputusan seueur pangguna na aranjeunna henteu hoyong bagikeun tempatna.

Kasus ieu dina Facebook dimana aranjeunna teras-terasan nungtut ngahargaan privasi langkung konstan sareng urang tiasa deui ningali Facebook nyanghareupan tuduhan di pengadilan, kumargi sahenteuna privasi mangrupikeun hal anu matak hariwang ku seueur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)