Facebook deui ngalanggar privasi pangguna na ku ngabagi data na

Artos FB

Taun kamari, Facebook kapaksa ngaku que saatos bulan pikeun ngadorong pangguna pikeun ngalih kana auténtikasi dua-faktor nalika ngadaptar nomer telepon anjeun, ogé Anjeunna ngagunakeun éta pikeun sasaran pangguna nganggo iklan.

sababaraha pangguna parantos mendakan yén setélan standar Facebook ngamungkinkeun saha waé, nganggo atanapi henteu nganggo akun Facebook, milarian profil pangguna dumasar kana nomer telepon anu sami sareng anu sateuacanna ditambihan kana rekeningna. Tujuan auténtikasi dua-faktor nyaéta pikeun ningkatkeun kaamanan.

Sacara standar, sakali nomer telepon sélulér anjeun parantos ditambihan kana akun anjeun pikeun tujuan auténtikasi dua-faktor, Facebook ngamungkinkeun saha waé pikeun maluruhna ku ngagunakeunana.

Dokumén Facebook rahasia anu ditinjau ku majalah The Intercept nunjukkeun yén nu operator telepon sélulér, ogé pabrik telepon, sakitar saratus perusahaan anu béda di 50 nagara, Aranjeunna nawiskeun palangganna langkung seueur data panjagaan ditarik langsung tina smartphone ku Facebook.

Diusulkeun pikeun pilihan mitra Facebook, data éta henteu ngan ukur inpormasi téknis ngeunaan alat pangguna Facebook sareng panggunaan Wi-Fi sareng jaringan nirkabel, tapi ogé lokasi, minat sareng bahkan kelompok sosialna.

Data ieu henteu ngan ukur tina inti perusahaan sareng aplikasi Android, tapi ogé ti Instagram sareng Messenger.

Pariwara sanés bisnis pikeun Facebook

Privasi data pribadi pangguna Facebook teras-terasan kompromi ku seueur skandal. Marc Zuckerberg tAnjeunna ogé paduli kana kaayaan éta.

Éta sababna awal taun ieu, ngumumkeun yén éta bakal ngahijikeun tilu tawaran olahtalatah anu luhur pikeun manajemén kaamanan anu langkung saé kana hiji platform anu dihijikeun tina data pangguna.

Ieu nyababkeun kontroversi sagala rupa Di jero perusahaan. Kedah dipercaya yén ti saprak 2016, saatos skandal Cambridge Analytica, bisnis perusahaan sanés anu sigana.

Sababaraha ahli sacara khusus kesel yén Facebook parantos ngikomersialkeun panggunaan inpormasi, sareng katingalina parantos ngabantosan panggunaan, ogé data Facebook anu sanés, pikeun nempatan konsumén dumasar kana kapercayaan anu dipercaya.

Anggoan sapertos kitu tiasa ngalanggar hukum féderal., anu sacara ketat ngatur evaluasi kiridit. Facebook parantos nyatakeun yén éta henteu nyayogikeun jasa solvensi sareng data anu disayogikeun ka operator telepon sélulér sareng pabrikan henteu ngalangkungan naon anu parantos dikumpulkeun pikeun panggunaan sanés.

Operator sélulér anu aya hubunganana sareng Facebook parantos cukup kuat kusabab kamampuanna pikeun ngawas pangguna GSM.

Kuring masihan anjeun data sareng anjeun ngagaleuh jasa kuring

Actionable Insights mangrupikeun nami jasa ngalangkungan Facebook nyayogikeun data pangguna na ka mitra na.

Jasa ieu diumumkeun taun ka tukang rada jempé dina Facebook rékayasa blog. Sumber tina anonim majalah The Intercept ngajelaskeun yén Facebook parantos nawiskeun jasa ieu ka operator telepon sélulér sareng pabrik telepon tétéla gratis.

Numutkeun ka narasumber, masihan aksés gratis ka Actionable Wawasan dina kasus ieu henteu ngan ukur ditujukeun pikeun ngabantosan operator pikeun nyayogikeun jasa anu langkung saé, tapi ogé pikeun mastikeun yén aranjeunna teras-terasan mésér pariwara anu langkung sasaran dina Facebook.

Ieu mangrupikeun aksés data kuasi-transaksional anu sapertos ieu anu janten ciri khas Facebook, ngamungkinkeun perusahaan nolak yén éta kantos ngajual data pribadi pangguna na bari ngamangpaatkeun éta pikeun kauntungan.

Majalah AS ngalaporkeun yén juru carios Facebook nolak nyarios naha perusahaan ditolerir atanapi ngadukung mitra pariwara anu ngagunakeun data pangguna Facebook pikeun tujuan ieu atanapi naha éta diverifikasi kumaha pihak katilu ngagunakeun Wawasan anu tiasa Ditindak.

Tapi anjeunna nyatakeun yén pasanganna ngan ukur tiasa nganggo Actionable Insights pikeun kaperluan "internal".

Numutkeun bagian tina presentasi anjeun, aplikasi mobile Facebook ngumpulkeun sareng ngolompokkeun dalapan kategori inpormasi kanggo dianggo ku langkung ti 100 perusahaan télékomunikasi anu béda di langkung ti 50 nagara di dunya, kalebet inpormasi ngeunaan panggunaan telepon.

sumber: https://theintercept.com/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    Urang Yankee munafik, aranjeunna nyerang Huawei kusabab disangka nénjo, sabab éta téh mata-mata nomer 1 di dunya. Aranjeunna humandeuar ngeunaan wikileaks sareng bahkan henteu lulucon ngeunaan kabocoran jutaan jalma ti "jejaring sosial", 🙁