Proyék Fedora: Nyaho Komunitas Anjeun sareng Perkembangan Ayeuna

Proyék Fedora: Nyaho Komunitas Anjeun sareng Perkembangan Ayeuna

Proyék Fedora: Nyaho Komunitas Anjeun sareng Perkembangan Ayeuna

dina Semesta proyék gratis sareng terbuka anu ngurilingan GNU / Linux sareng Parangkat Lunak Gratis sareng Komunitas Open Source, aya proyek hébat sareng hébat anu menonjol pikeun seueur poin anu berharga. Salaku conto, dina widang Distribusi / Komunitas GNU / Linux nangtung kaluar Debian, Ubuntu, Mint, Arch sareng tangtosna, diantarana seueur Fedora.

Sareng éta anu, dina dipikaterang "Proyék Fedora" aya anu ageung sareng panceg masarakat pisan didamel pikeun ngawangun keren produk jeung sumber pikeun jalma di saluruh dunya. Sareng dina tulisan ieu kami bakal ningali sakedap kana seueur diantarana.

Fedora 34 parantos dileupaskeun, terang naon anu énggal

Fedora 34 parantos dileupaskeun, terang naon anu énggal

Sareng kumargi sanés kahiji waktos urang nungkulan inpormasi khusus anu aya hubunganana sareng "Proyék Fedora", urang bakal langsung angkat di handap sababaraha tautan pang anyarna ngeunaan urang tulisan patali saméméhna. Sangkan anu resep ngajalajah aranjeunna saatos réngsé nyebarkeun ieu tiasa gampang waé:

"Versi stabil tina Fedora 34 parantos dileupaskeun sareng siap diunduh. Versi anyar ieu tina Fedora 34 kalebet runtuyan perbaikan penting anu pantes diperhatoskeun, kumargi seueur parobihan anu aya hubunganana sareng pamutahiran kinerja sareng khususna berorientasi perangkat keras.

Salaku conto: Sadaya aliran audio parantos dipindahkeun ka PipeWire média server, anu ayeuna janten standar tibatan PulseAudio sareng JACK. Sareng sajaba ti PipeWire anu langkung unggul dina seueur hal, pamakean Wayland ogé dipertimbangkeun." Fedora 34 parantos dileupaskeun, terang naon anu énggal

Tulisan anu aya hubunganana:
Fedora 34 parantos dileupaskeun, terang naon anu énggal

Tulisan anu aya hubunganana:
Versi beta tina Fedora 34 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na
Tulisan anu aya hubunganana:
Di Fedora aranjeunna ngarencanakeun ngalakukeun pamisah sareng ngaganti nami salaku Fedora Linux
Tulisan anu aya hubunganana:
Fedora ngenalkeun Kinoite pasangan Silverblue sareng ogé ngarencanakeun hijrah FreeType ka HarfBuzz 

Proyék Fedora: Komunitas Komunitas sareng Platform Software

Proyék Fedora: Komunitas Komunitas sareng Platform Software

Naon Proyék Fedora?

dumasar kana website resmi éta "Proyék Fedora", sakedik dijelaskeun salaku:

"Platform sumber anu inovatif, gratis sareng terbuka pikeun perangkat keras, awan sareng wadah, anu ngamungkinkeun pamekar parangkat lunak sareng anggota komunitas ngawangun solusi khusus pikeun pangguna na."

Sedengkeun, engké aranjeunna dilegakeun aranjeunna pedaran sareng wengkuan sukamaha kieu:

Proyék Fedora mangrupikeun komunitas jalma anu damel babarengan ngawangun platform perangkat lunak sumber bébas sareng kabuka, sareng kolaborasi sareng ngabagi solusi anu dipusatkan ku pangguna dina luhur platform éta. Atanapi, kantun nempatkeun, kami nyiptakeun Sistem Operasi sareng ngajantenkeun gampang pikeun anjeun pikeun ngalaksanakeun hal anu mangpaat.

Perkembangan sareng sumber naon anu anjeun nawiskeun ayeuna?

Diantara anu seueur proyék sareng sumber daya ayeuna sareng ayeuna, éta perlu disorot sareng ngajelaskeun sakedik ieu:

Proyék utama

  1. Fedora Workstation: Éta mangrupikeun Sistem Operasi anu dipercaya, kuat sareng gampang dianggo pikeun laptop sareng komputer méja. Éta parantos didamel panginten janten seueur fungsional pikeun rupa-rupa pangembang, ti mimiti hobi sareng murid dugi ka ahli propésional di lingkungan bisnis. Éta nawiskeun Lingkungan Desktop GNOME 3 sasarengan sareng pakakas lengkep sumber kabuka.
  2. Fedora Server: Éta mangrupikeun Sistem Operasi Server anu didukung ku masarakat, anu masihan pangurus anu berpengalaman tina naon waé Sistem Operasi aksés kana téknologi pangénggalna anu aya di komunitas open source. Diantara ciri anu kasohor nyaéta tingkat modularitas anu luhur (nanganan vérsi aplikasi sareng basa anu dipasang).
  3. Fedora IoT (Internét tina Hal): Mangrupikeun édisi Fedora anu nyayogikeun yayasan anu padet pikeun ékosistem IoT. Éta cocog pikeun proyék-proyék anu aya hubunganana sareng bumi, sapertos di gateway industri, kota pinter atanapi analytics ku AI / ML. Salaku tambahan, éta nyayogikeun platform sumber terbuka anu dipercaya anu mana anjeun tiasa ngawangun yayasan anu padet sareng gampang ditingkatkeun.

Proyék Muncul sareng Sumberdaya Sadia

batur proyék jeung sumber aya nyaéta:

  1. wiki: Alat kolaborasi pikeun komunitas ageung anjeun.
  2. majalah: Halaman wéb anu informatif sareng berita pikeun Komunitas anjeun.
  3. Alt Undeuran: Bagéan anu nawiskeun vérsi alternatif tina Fedora.
  4. Docs: Bagéan anu ngumpulkeun, museurkeun sareng nawiskeun sadaya dokuméntasi pangguna anu diperyogikeun.
  5. Spins: Proyék anu nawiskeun Édisi (Spins) tina Fedora di Lingkungan Desktop sanés GNOME.
  6. Fedora Labs: Bagéan nawiskeun pilihan curated tina kontén berorientasi tujuan sareng bungkusan perangkat lunak, sakumaha dikurasi sareng dijaga ku anggota komunitas Fedora.
  7. CoreOS: Sistem operasi minimalis, kalayan pembaruan otomatis sareng berorientasi kana wadah. Tujuanana nyaéta pikeun nyayogikeun host wadah anu pangsaéna pikeun ngajalankeun beban padamelana kalayan aman sareng skala.
  8. Silverblue: Sistem operasi desktop anu teu tiasa dirobih (henteu tiasa dirobih) dimaksudkeun pikeun nyayogikeun dukungan anu saé pikeun alur kerja wadah-centric. Varian Fedora Workstation ieu nargétkeun komunitas pamekar.

nyatet: Dina postingan salajengna urang bakal ngagali langkung sakedik perkawis Fedora Silverblue.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Dina kasimpulan, sapertos anu tiasa ditingali, ayeuna di "Proyék Fedora" mangrupakeun hasil anu suksés a Komunitas Pamaké anu saé, Pamekar sareng propésional anu sanés, anu parantos ngahasilkeun kamajuan gratis sareng terbuka anu hadé, sareng sumberdaya online anu ngabantuan pikeun saha waé anu hoyong sareng peryogi.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Testingsi cenahna

    Éta fedora tiasa dipercaya, éta bakal henteu. Dipercaya dina hal kaamanan, tangtos éta. Tapi hanjakalna dina stabilitas, gancang atanapi engké éta bakal gagal anjeun sareng masihan anjeun masalah serius, sabab agul-agul pisan sapertos lengkungan anu nalika anjeun henteu ngarepkeun éta bakal rusak upami atanapi upami. Fedora mangrupikeun distribusi anu kuring pikaresep, kalayan éta super gnome anu teu aya gnome sanés sapertos di dunya Linux. Tapi kumargi akhirna tungtungna rusak, ogé kuring henteu nganggo. Sabalikna uji coba debian, dina kanyataanana éta kanyahoan hébat sareng jalma yakin yén kusabab disebat uji éta parantos ngarusak anjeun, tangtosna éta uji, hahaha, upami éta uji tapi aranjeunna langkung konservatif tibatan fedora, lengkungan sareng bahkan ngeunah . Paket anu parantos diuji parantos suuuper marios sareng paling éta aranjeunna tiasa masihan anjeun sababaraha masalah alit, tapi teu aya anu serius anu anjeun kedah instal deui ti mimiti, kecuali upami anjeun nganggo uji coba sareng kde sareng nvidia maka enya, éta bakal pencét anjeun pasti. Abdi parantos tés salami 3 taun sareng éta mangrupikeun distribusi anu masihan kuring sahenteuna masalah, khususna, masalah nol, kuring ngagaduhan langkung seueur masalah sareng debian anu stabil sareng serius tibatan uji coba. Fedora rusak, lengkungan atanapi ngawartosan anjeun sareng manjaro ogé rusak. Pangujian Debian, henteu pegat, stabilitas dina bentuk anu murni.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Testingsi. Hatur nuhun kana koméntar sareng masukan anjeun tina pangalaman anjeun dina Fedora sareng Debian Testing.

    2.    Paul Cormier CEO Red Hat, Inc. cenahna

      Saha waé anu parantos nganggo Fedora dina 5 taun ka pengker terang yén aranjeunna henteu ngagaduhan iri ka Debian dina stabilitas sareng tangtosna Arch ngagaduhan sistem anu diperbarui. Sumawona, téknologi canggih, anu mangrupikeun anu diitung, naha langkung tiheula atanapi langkung saé dina Fedora tibatan di Arch, ku alesan saderhana éta ti Fedora. Koméntar anjeun henteu aya hubunganana sareng tulisan éta sareng panginten anjeun ngan ukur ngaganggu haté. Fedora Workstation stabil sakumaha debian tanpa janten luntur sareng modéren sapertos lengkungan tanpa ngarusak stabilitas
      Tulisan anu saé sareng kuring ngarepkeun tinjauan Fedora silverblue.
      I am a Fedora Workstation sareng pangguna Silverblue. Abdi tilas pangguna debian, openSUSE, Ubuntu, manjaro, arch, yakin yén dinten ayeuna, distro linux anu pangsaéna nyaéta: Fedora Workstation

    3.    Autopilot cenahna

      @Testingsi, persis uji coba Debian leres-leres henteu dipikaterang, kuring satuju: jalma nganggo éta bari henteu terang detil na. Upami anjeun nyarioskeun kaamanan anu saé di Fedora, henteu stabilitas, uji coba Debian kaserang kakurangan duanana, dina hiji sisi pembaruan kaamanan datang * sahenteuna * saminggu saatos stabil (diajar buku ngeunaan siklus révisi paket dina uji), janten anjeun tiasa sampurna sababaraha bulan nganggo Firefox anu kadaluwarsa atanapi paket penting anu rusak kusabab kabijakan pembaruan na, anjeun tiasa ngalakukeun pin nalika teu aya konflik versi, sareng kami parantos terang masalah masalah anu vérsi di bawa dina modél pamekaran parangkat lunak gratis.

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam, Autopilot. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina.