Fedora vérsi 23 aya di dieu!

topi 23

Fedora 23 aya di dieu, nohonan tanggal rilis na anu dijadwalkeun pikeun akhir Oktober (sanaos ditunda saminggu kanggo nyaring detail menit terakhir), versi anyar ieu hadir sareng Gnome 3.18, kamajuan Wayland, sareng sistem pembaruan énggal.

Versi 23 ieu sumping pikeun ngarobihkeun naon anu dipikaterang ngeunaan Fedora, salah sahiji distro anu paling terkenal sareng paling sering dianggo; siga ngamutahirkeun sadaya perangkat lunak yén Fedora ngempelkeun, ogé sababaraha berita anu aya hubunganana sareng aspek kaamanan. Fedora Spins sareng Fedora Labs, vérsi anu didékasikeun ka desktop anu sanés sareng ka rohangan khusus anu meryogikeun parangkat lunak khusus, aranjeunna ogé parantos diénggalan sareng siap diunduh.

Versi Béta ngandung fitur anu pikaresepeun anu urang tiasa nikmati dina Fedora 23. Éta versi Béta ngagaduhan prosés uji coba ku cara saha waé anu tiasa ngabantosan ngaidentipikasi bug sareng ngabimbing aranjeunna pikeun tim Fedora pikeun ngalereskeun.

Fedora 23 kalebet sababaraha parobihan anu bakal ngajantenkeun ieu anu pangsaéna pikeun sadaya édisi. Salaku conto, éta ngagunakeun pilihan kompiler pikeun ningkatkeun kaamanan kumargi éta nyayogikeun "Ngerasan" binér ngalawan kerentanan tina korupsi ingetan, buffer overflows, sareng sajabina sareng barang-barang sanés. Kalayan kecap séjén, éta mangrupikeun "tukangeun layar." Ieu mangrupikeun hiji parobihan anu paling penting tina distro ieu anu seuseueurna pangguna moal perhatoskeun kusabab panggunaan édisi Fedora ayeuna, tapi éta bakal ngabantosan masihan kaamanan sistem tambahan, pikeun ieu urang kedah nambihan yén vérsi ieu kalebet Kernel Linux vérsi 4.2.

Dina kasus Fedora 23 Workstation, desktop standar, Gnome, aya dina vérsi 3.18, versi panganyarna anu aya. Éta sababna naha kernel sareng browser wéb ogé jinis perangkat lunak sanésna parantos aya dina vérsi stabil pangluhurna. Ogé dina vérsi ieu aya dua panyungsi wéb, nyaéta Mozilla Firefox sareng Google Chrome. Ogé dina versi ieu diénggalan NetworkManager, ngahontal vérsi 1.0.6. Sareng sagala rupa jinis font parantos diénggalan Unicode 8.0 dukungan, sadayana ieu dina pérsi Workstation Fedora 23.

Fedora 23 sareng Gnome 3.18.1

Fedora 23 sareng Gnome 3.18.1

Proyék Atom, mangrupikeun kabaruan dina Fedora 23 Cloud kumargi éta ditambihan kana pangkalan Awan sareng ngamungkinkeun modularitas parangkat lunak sareng manajemén wadah anu langkung saé. Dina versi sérver, Fedora 23 kalebet Docker, manajer sistemd sareng panggunaan Cockpit. Salian ti ieu, para pangembang ogé ngagaduhan berita dina vérsi ieu. Fedora 23 bakal sumping sareng Python 3, kalayan sadayana hartosna; dukungan ka mono diropéa kana vérsi 4.0 jeung samagaha Éta ogé ngarobih kana versi Mars atanapi katelah Eclipse 4.5.

fedora-563x353

Tapi cekap tina seueur kecap! Kuring ngundang anu henteu acan nyobian Fedora 23 pikeun ngalakukeunana, sababaraha dinten ka pengker éta sayogi kanggo sadayana sareng ieu aya download link pikeun aranjeunna anu badé masang Fedora 23. Bisi naon waé, kéngingkeun versi anyar ieu tina Fedora gampil (sapertos anu diarepkeun) sareng pikeun kolega anu parantos ngagaduhan versi Fedora sateuacanna, aranjeunna pasti parantos ningali di sistem anjeun pembaruan kana vérsi anyar, janten ngan ukur pikeun nganikmati vérsi anu ditingkatkeun ieu tina salah sahiji Linux anu manja, anu henteu ngagaduhan euweuh tinggaleun sieun kana sebaran populér sapertos Ubuntu atanapi OpenSuse, Fedora 23 nyaéta putri topi beureum sareng ieu sanés ku kabeneran, nunjukkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alexander TorMar cenahna

    Warta anu saé pisan ti Fedora ...
    Mudah-mudahan upami aya anu terang halaman atanapi paréntah pikeun ngarobih fedora, gentos ikon ikon sareng kustomisasi antar muka ngabantosan kuring, saatos éta kuring kurang di Fedora ...
    hatur nuhun

    1.    Wortel Elliot cenahna

      Tingali ieu mangrupikeun pidéo anu aranjeunna ngajelaskeun anjeun ku cara saderhana sareng gancang, kabogoh kuring nyarankeun ka kuring dinten ayeuna, tapi kusabab anjeunna hoyong bantosan dua bulan ka pengker sareng kuring nungtut yén xD
      Kuring bébéja yén lamun kuring sakarat bakal datang pikeun nyalametkeun kuring bulan engké xD

      link
      https://youtu.be/2hqJPOdfH0k

      Salam 🙂

      1.    Alexander TorMar cenahna

        Hatur nuhun! Mangrupikeun sumbangan anu sangat berharga pikeun hubungan kuring sareng Fedora 🙂

    2.    Rubén cenahna

      masang gnome-tweaks, pikeun masang téma GTK3 atanapi Gnome-shell, kantun salin kana folder .tema di bumi anjeun, upami anjeun teu aya, jieun teras nganggo alat gnome-tweaks anu anjeun anggo, di google aya cekap pikeun ningali

      1.    Alexander TorMar cenahna

        Nuhun rerencangan…. Kontribusi anjeun parantos mangpaat pikeun kuring ...