Gugatan Rambler ngalawan NGINX henteu valid sareng anjeunna ogé ngagaduhan gugatan ngalawan Twitch

_Rambler vs. NGINX

Sababaraha dinten ka pengker urang bagikeun berita di dieu dina blog éta parantos janten viral dina jaringan, sakumaha anu dipikaterang gugatan ku Rambler (browser wéb Rusia populér) ngalawan Nginx, di mana Rambler nyatakeun kapamilikan kode sumber pangladén Nginx sabab nyatakeun yén hak cipta aya dina Rambler.

Sadaya ieu kuring terang sabab panyipta Nginx damel kanggo anjeunna nalika nyerat kode sumber wéb, hal anu Igor Sysoev henteu kantos nolak. Masalah ieu Kuring ngakibatkeun razia kana fasilitas Nginx Inc. di Moskow ku pulisi Rusia, dimana sababaraha karyawan ditéwak sareng disayogikeun kanggo ditaroskeun engké.

Léngkah ieu ku Rambler parantos nyababkeun gangguan pisan sareng réspon négatip ti pangguna Internét anu ngutarakeun parasaan aranjeunna dina jaringan sosial anu béda sareng utamina dina Twitter dimana Nginx ngabagi sababaraha tangkapan layar tina surat pamilarian.

Sajaba ti éta razia ieu ogé dikritik pisan di Rusia ku sababaraha panangan senior, kalebet kapala staf anu nyatakeun yén saatos 15 taun, statute of watesan parantos kadaluarsa pikeun ngajukeun keluhan ngalanggar hak cipta.

Tulisan anu aya hubunganana:
Rambler nyatakeun kapamilikan lengkep Nginx sareng pulisi Rusia nyerang kantorna di Moskow

kiwari, dina inpormasi berita anu langkung énggal dileupaskeun ngeunaan rapat Déwan Direksi tina Rambler diayakeun ku prakarsa Sberbank (anu gaduh saham 46.5% dina Grup Rambler) anu mutuskeun pikeun megatkeun hubungan sareng firma hukum Lynwood Investments, mundurkeun pamundut ka lembaga penegak hukum sareng nyungkeun penghentian kasus kriminal ka padamel NGINX.

Numutkeun inpormasi para pengacara ti Pusat Hak Digital:

Paménta Rambler henteu valid, janten kasus kriminal teu tiasa dieureunkeun ngan ukur dumasar kana rekonsiliasi pihak-pihak: kaputusan henteuna korpus delicti dina kasus kriminal mangrupikeun tanggung jawab aparat panyidik.

Sanaos kasusna henteu dilumangsungkeun sakumaha anu diarepkeun Rambler, anjeunna henteu ninggali klaim na, sabab anjeunna parantos nyarios yén anjeunna bakal ngusahakeun ngabéréskeun masalah éta ku hukum perdata.

Khususna, éta direncanakeun pikeun ngayakeun rapat sareng pendiri NGINX sareng wawakil perusahaan F5 (anu kéngingkeun NGINX di awal taun) pikeun konsultasi ngeunaan kumaha ngabéréskeun kaayaan sareng ngabiasakeun diri sareng bahan anu nunjukkeun kamungkinan ngalanggar hak-hak Rambler.

Dina waktos anu sasarengan, serangan ka NGINX sanés hiji-hijina kagiatan hukum anu diragukeun. Rambler di jaman ayeuna, sabab ogé Dina jaringan éta aranjeunna ngumumkeun yén sidang yudisial bakal diayakeun tanggal 20 Désémber, di mana anu Gugatan Rambler ngalawan Twitch.

Dina paménta séjén ieu ku Ramble, nyobian kéngingkeun santunan 180 milyar rubles ku kanyataan yén sababaraha pangguna Twitch ngalirkeun pertandingan Liga Premier Inggris dina saluranna (Rambler mésér hak éksklusif pikeun nunjukkeun Liga Premier di Rusia.)

Rambler ngalaporkeun yén 36 rébu panémbong tina siaran ieu kacatet dina Twitch sareng Rambler maksudna kéngingkeun 5 juta rubel pikeun unggal pangguna anu nonton pertandingan. Salaku tambahan pikeun santunan, klaim ogé kalebet pamblokiran Twitch di Rusia.

Pengadilan Kota Moskow parantos mutuskeun ngablokir samentawis ngirimkeun Liga Premier cocog sareng Twitch (Saratna dilarapkeun ngan ukur pikeun aliran individu, henteu sadayana jasa, sareng Twitch parantos nyayogikeun Rambler aksés ka alat pikeun merangan aliran bajakan.)

Dua kasus Rambler ieu sigana didamel tina desperasi pikeun kéngingkeun sababaraha pendapatan sahenteuna pikeun kasus ngalawan NGINX, kumargi kasus ngalawan Twitch langkung logis kumargi mésér hak ngadukung éta. Sanaos tungtungna jenis gerakan ieu ku Rambler ngingetkeun kuring seueur kasus Gnome ngalawan Rothschild Patent Imaging LLC.

Tulisan anu aya hubunganana:
Gnome nyiptakeun Dana Pertahanan Troll Patén GNOME, pikeun ngalawan troll patén

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.