Henteu ngan ukur ngalawan Kuba: SourceForge.net dilarang pikeun nagara, perusahaan sareng individu anu didaptarkeun ku pamaréntah AS

Sumber Forge menerkeun kaputusan pikeun ngahalangan pangguna anu kalebet pamaréntah Amérika Serikat dina daptar hideungna. Ieu mangrupikeun ringkesan pernyataan anu dikaluarkeun dinten ieu:

Upami anjeun nuturkeun @SourceForge dina Twitter, anjeun panginten ningali sababaraha tweet minggu kamari ti pangguna di luar Amérika Serikat anu ngawadul yén aranjeunna henteu gaduh aksés ka SourceForge.net. Kieu sababna.

Kusabab 2003, istilah sareng kaayaan SourceForge.net parantos ngalarang jalma-jalma tangtu nampi jasa saluyu sareng hukum A.S., kalebet, tanpa watesan, anu daptar jalma ditolak jeung daptar éntitasjeung daptar séjén diterbitkeun ku Departemen Dagang AS, sareng Biro Industri sareng Kasalametan.

Daptar khusus sanksi ogé mangaruhan pangguna anu dilarang ku hukum pikeun mindahkeun sareng ngekspor téknologi tinangtu ka jalma asing sareng pamaréntah anu aya dina daptar sanksi. Ieu ngandung harti yén pangguna anu cicing di nagara-nagara anu kalebet kana daptar sanksi Kantor Amérika Serikat pikeun Aset Asing Asing (OFAC), kalebet Kuba, Iran, Koréa Kalér, Sudan sareng Suriah, moal tiasa ngirim kontén, atanapi ngaksés konténna sayogi ngalangkungan SourceForge.net.
Minggu kamari SourceForge.net ngamimitian pamblokiran otomatis alamat IP tangtu kalebet kana daptar hideung ieu, pikeun maksa kaayaan panggunaan.

Pikeun salah sahiji perusahaan terkemuka anu mimiti ngamajukeun panerapan sareng distribusi parangkat lunak sumber bébas sareng kabuka, sareng anu tetep nempatkeun sumber kabuka di tengah cita-cita na, larangan ieu dina aliran inpormasi gratis pasti ditetepkeun dina SourceForge dina jalur. Sesah. .. tapi kabutuhan pikeun matuh kana hukum ngagentoskeun kahoyong urang pikeun ngamajukeun pangaluaran anu paling ageung di komunitas urang. Kamungkinan hukuman pikeun ngalanggar larangan ieu kalebet denda sareng panjara. Perusahaan hosting anu sanés di Amérika Serikat ngagaduhan larangan hukum sareng téknis anu sami.

Kami pisan kasieun yén hukuman ieu tiasa mangaruhan jalma anu teu ngagaduhan niat goréng, babarengan sareng anu aturanana dihukum. Nanging, Dugi ka pamaréntah anu ditunjuk ngarobih prakték daptar sanksi, atanapi ngarobih kabijakan pamaréntah Amérika Serikat, kaayaan kedah tetep sapertos ayeuna.


SourceForge.net




Pertimbangan LAIN

sourceforge, anu panginten tiasa janten Repository panggedéna proyék sumber terbuka dina Internét, ngahalangan unduhan pangguna upami éta aya di sababaraha "lokasi terlarang" anu disebatkeun dina syarat panggunaan:

"Pangguna anu cicing di nagara-nagara dina daptar sanksi tina Kantor Amérika Serikat Kontrol Aset Asing, kalebet Kuba, Iran, Koréa Kalér, Sudan sareng Suriah moal tiasa nyebarkeun atanapi ngaksés kontén anu sayogi ngalangkungan Sourceforge.net. ”

Kaayaan ieu bakal langkung parah ku kanyataan yén Kodeu Google, situs anu nawiskeun jasa anu sami sareng Sourceforge pikeun pamekar sareng proyek gratis, ogé bakal ngahalangan aksés ka nagara-nagara anu sami salaku bagian tina kabijakan Google dilaporkeun baheula.

Ironisna, ieu bakal ngalawan. watesan naon hartosna "Open Source", kategori dimana proyék-proyék dimana Sourceforge sareng Google ngawatesan aksésna kalebet diri nyalira. The watesan Open Source jelas-jelas ngaluarkeun prakték ieu dina poin-poin ieu:

5. Entong diskriminasi ka jalma atanapi kelompok. Lisénsi henteu kedah diskriminasi ka saha waé atanapi kelompok jalma.
6. Entong diskriminasi bidang aplikasi. Lisénsi henteu kedah ngawatesan saha waé tina ngagunakeun program dina bidang anu khusus. Salaku conto, anjeun moal tiasa ngalarang program tina dianggo dina bisnis, atanapi dina panilitian genetik. "

Tapi untungna aya alternatif pikeun hosting proyék sumber terbuka di tempat sanés anu henteu aya dina watesan diskriminasi pamaréntah Amérika Serikat. anjeunna siap ieu kalebet GitHub, Gitorious, GNU Sabana, JavaForge, Launchpad y tigris.org, Diantarana. (Dicandak tina hirup0rg)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.