Jaringan UKM: motong virtual munggaran

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Halo babaturan!

Kami hoyong ngalakukeun «motong virtual munggaran»Sateuacan teuleum kana palaksanaan sareng konfigurasi jasa jaringan paling umum anu dianggo dina UKM. Kami nyarios "virtual cut", sabab pastina kami bakal balik nyerat topik anu parantos dibahas tapi ku distribusi anu sanés: desktop sareng CentOS atanapi sareng OpenSuSE sareng anu sanésna. Éta mangrupikeun pangiriman anu kuring masih kedah lakukeun kumargi kuring henteu ngagaduhan repositori anu langkung atanapi kirang lengkep tina distribusi anu dipasihkeun ku kuring.

Dina tulisan kami kami ngan ukur masihan Titik dina unggal topik anu dibahas. Éta henteu tiasa janten cara séjén. Leres pisan urang nyobian ngala sakedik kana masing-masingna, kalayan tujuan pikeun janten pedoman pikeun pamaca anu nyarios basa Spanyol nalika ngalaksanakeun jasa, naha pikeun nguji atanapi pikeun produksi.

  • LProsedur anu dijelaskeun dina sadaya tulisan anu diterbitkeun fungsina bahkan pikeun lingkungan produksi. Kami henteu nyerat perkawis naon waé anu teu diuji sareng diverifikasi sababaraha kali.

Kami nyobian nuturkeun urutan logis dina pangiriman. Topik anu munggaran didedikasikan pikeun ngajantenkeun urang janten Stasion Kerja. Teras, sareng Debian sareng CentOS, pikeun ngadamel Hypervisor ngeunaan Qemu-KVM. Engké pikeun ngatur hypervisors, boh ngalangkungan Virt-Manager, paréntah virt-paréntah, atanapi ngalangkungan interface utama pikeun ngatur hypervisors anu paréntah Virsh, caket caket sareng toko buku kabébasan.

Naha urang keukeuh kana Qemu-KVM, Virt-Manager sareng Virsh?

  • Program di luhur dipasang sareng ngonpigurasi dina cara anu sami dina distribusi anu dipilih salaku dasar pikeun séri SMB.
  • Éta tiasa dipendakan sacara standar di Repository tina distribusi ieu sareng bahkan dina DVD instalasi.
  • Sahenteuna kuring terang yén Ubuntu, CentOS, sareng OpenSuSE, nawiskeun dina masing-masing Installer na pilihan khusus pikeun masang Hypervisor.
  • Aranjeunna henteu pisan gumantung kana lingkungan desktop anu dianggo.
  • Solusi dumasar kana program samemehna jalan pisan dina skenario ieu, beda-beda pilihan Interface Administrasi, gumantung kana jumlah hypervisors sareng mesin virtualna, atanapi numutkeun kahoyong sareng karesep pribadi:
    • Meja - desktop
    • Workstation - Workstation
    • Tunggal hypervisor
    • Sababaraha hypervisors sapertos dina kasus UKM
    • A awan, awan, data Center, Palayanan hosting, atanapi naon waé anu anjeun badé nyauran sakumpulan server fisik sareng virtual anu ageung

Kami henteu tiasa nolak yén solusi dumasar kana Qemu-KVM tiasa diukur pisan, sareng éta sacara standar dina kaseueuran Repository tina sistem operasi Linux anu paling seueur dianggo dina lingkungan bisnis.

dina data Center dimana rerencangan sareng rerencangan kuring Julio Cesar Carballo damel, aranjeunna gaduh langkung ti 4000 sérver sareng Qemu-KVM, antar muka administrasi OpenStack, sareng sistem operasi Ubuntu Server. Réréncangan sareng réncang anu sanés, Eduardo Noel Nuñez, ngagaduhan 4 hypervisors sareng Qemu-KVM, antarmuka administrasi oVirt, sareng sistem operasi CentOS 7. Entong percanten kana référénsi anu kami nampilkeun salaku conto anu terkenal. Milarian Internét pikeun sabaraha perusahaan ageung sareng alit anu nampi solusi ieu.

Seueur Pamiarsa sareng Pengikut tulisan kuring terang ngeunaan karesep kuring pikeun Debian. Nanging, kuring kantos mikawanoh Kapamingpinan Red Hat, Inc. perusahaan di dunya bisnis Linux, teu kakantun SuSE Enterprise sareng turunanana.

  • Pendapat kuring: Tarohan Red Hat, Inc. dibandingkeun sareng solusi VMware, tepatna Qemu-KVM, libvirt, Virt-Manager sareng oVirt. Numutkeun kana elmu sareng pamahaman saderhana kuring, Red Hat, Inc., parantos lami nyandak bagian anu paling saé tina pai. 😉

Naha urang henteu nyerat ngeunaan Ubuntu?

Kami nganggap yén topik anu dibahas ngeunaan palaksanaan jasa jaringan dina Debian, janten pedoman awal pikeun Ubuntu. Canonical niatna mindahkeun distribusi Server Ubuntu na nuju lingkungan perusahaan. Kuring bahkan parantos maca opini yén anjeunna parantos nyingkirkeun Desktop Ubuntu na sakedik, pendekatan anu kuring henteu satuju. Ubuntu mangrupikeun distribusi anu ngabédakeun panggunaan Linux dina Desktops. Linux Mint, turunan langsung Ubuntu, nawiskeun - diantara perbaikan anu sanés- solusi anu langkung lengkep dina hal jumlah paket awal anu diperyogikeun, supados hirup langkung gampang pikeun pangguna anu énggal dina Linux.

Upami urang nganjang ka seueur situs anu didaptarkeun pikeun nyebarkeun tulisan ngeunaan jasa, urang bakal mendakan kalobaannana ngeunaan sebaran ieu. Di sisi anu sanésna, aya situs resmi Ubuntu khusus pikeun topik jasa jaringan anu ditawarkeun tulisan anu saé.

artikel Distribusi kana waktos Distribusi Linux kami ngajelaskeun naha kami milih Debian, CentOS - RHEL, sareng OpenSuSe - SUKSUL, salaku distribusi dasar pikeun artikel kami.

Tulisan naon anu parantos kami terbitkeun dugi ka ayeuna?

Topik naon waé anu bakal urang bahas dina waktos payun?

  • Palaksanaan jasa paling umum dina UKM: DNS, DHCP, NTP, jsb.
  • Workstations CentOS sareng OpenSuSE
  • Virtualisasi sareng OpenSuSE
  • DNS sareng DHCP kalayan OpenSuSE ngagunakeun Yast
  • … Sareng seueur deui

Sareng dugi ka petualangan salajengna, réréncangan!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Zodiak Carburus cenahna

    Réréncangan séri anu megah Federico. Sakumaha anu kuring parantos sebatkeun, kuring teras nerapkeun dina produksi kalayan hasil anu saé. Salaku tambahan, kuring parantos ngadamel laboratorium bumi kuring kanggo neraskeun topik anu kuring moal dilarapkeun di perusahaan kuring. Hormat kuring !.

  2.   Federico cenahna

    Bungah ngadangukeun anjeun nyandak naséhat kuring, Zodiac. Antosan tulisan salajengna.

  3.   kadal cenahna

    Padamelan anu hébat anu anjeun parantos lakukeun dina blog, Federico anu dipikacinta, kuring mangrupikeun jalma anu parantos nyetél laboratorium pribadi nuturkeun rekomendasi anjeun ngaléngkah. Éta pasti salah sahiji karesep kuring anu akhir-akhir ieu maca tulisan anjeun anu akurat sareng anu kaalaman sacara jéntré.
    Hatur nuhun pisan kanggo unggal jéntré sareng unggal menit anjeun nawiskeun pikeun ngajar batur sapertos kuring, kami kedah seueur, seueur anu kedah dipelajari.

  4.   Federico cenahna

    Janten, dear Lagarto, sabab aya seueur anu datang kana séri ieu - sanaos aranjeunna henteu masihan koméntar - kuring bakal tetep nyerat. Antosan anu salajengna ngeunaan openSUSE!