[Pendapat] Infrastruktur sareng Jasa Auténtikasi - Jaringan SME

Halo babaturan!

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Kaseueuran artikel anu dua puluh-ganjil anu diterbitkeun dugi ka ayeuna dina séri Jaringan UKM, dikandung dina cara sapertos ngahontal titik ieu sareng pamahaman anu jelas ngeunaan pentingna pentingna jasa DNS sareng DHCP - tanpa hilap NTP - pikeun Jaringan Bisnis.

Sakumaha urang ngajelaskeun dina artikel sateuacanna, ieu jasa penting - khususna DNS - kanggo jaringan naon waé. Leres kami henteu némpél sababaraha program sapertos NSD atanapi pangladén namina anu wibawa anu seueur dianggo dina sérver Root DNS sareng éta tiasa dianggo dina Zona Delegasi pikeun tanggung jawab urang.

Upami urang henteu bakalan usaha sareng waktos anu hébat pikeun topik-topik samemehna, ayeuna urang kedah ngajelaskeun masing-masing dina cara anu wajib. Éta sababna penting pisan Pikeun anu énggal kana SME Networks, maca sareng diajar tulisan di tukang. Tanpa maca éta, anjeun bakal ngagaduhan seueur lolongkrang sareng patarosan anu kami moal jawab di payun. 😉

Di nagara kuring -Cuba- éta normal pisan, nalika Administrator Jaringan atanapi Élmuwan Komputer anu parantos dipasihan tanggung jawab nyebarkeun jaringan anyar pikeun UKM naon waé, tanpa mikir dua kali masang jasa Infrastruktur sareng Oténtikasi dumasar kana Microsoft® Active Diréktori®. Henteu aya hubunganana yén UKM gaduh 15 atanapi 1500 tim. Aranjeunna masang Diréktori Aktif Microsoft na 2008, 2012, atanapi "versi pangénggalna" bahkan tanpa dipikirkeun.

  • Anjeun henteu ngagaduhan akal - anu paling henteu biasa tina indera - pikeun ngajajah atanapi terang alternatif anu sanés.

Kuring henteu ngagedéan nalika kuring negeskeun hal di luhur, sanaos akhir-akhir ieu sareng dina tekanan administrasi, aranjeunna nungtut dipasang Zentyal®, nyaéta parangkat lunak pribadi anu nawiskeun Vérsi Komunitas anu kadang-kadang seueur anu dipikahoyong. Kuring yakin yén vérsi anu dibayar jauh langkung luhur, sareng dina blog ieu didaptarkeun pikeun Perangkat Lunak Gratis kami kedah transparan mungkin sareng nganyatakeun sudut pandang urang dumasar kana prakték anu kami anggap mangrupikeun patokan anu leres tina bebeneran.

Kuring terang kasus kagagalan parsial atanapi total nalika aranjeunna parantos hijrah ti Microsoft ka Zentyal. Sareng nyaéta pikeun nyandak kabisat éta anjeun kedah siap-siap sareng gaduh élmu ngeunaan Software Gratis. Kuring ngahargaan pisan pendapat batur sapagawean jeung sobat kuring dhunter anu ngantunkeun koméntar anu gagah perkawis Zentyal dina tulisan éta BIND sareng Active Directory® - Jaringan UKM, anu tiasa dibaca.

Kuring nulis sababaraha tulisan dina Paket Layanan ClearOS 5.2 1, solusi anu saé anu dina waktosna kéngingkeun seueur penghargaan pikeun Best Free Software, anu kuring nuturkeun dugi ka maca tulisan ClearOS 6.3 nyaéta Sadikin, Tetep Nganggo 5.x. Kawijakan musibah ClearCenter, perusahaan alit didedikasikan pikeun ngadamel ClearOS-ogé program anu sanés- pikeun nutup duanana vérsi masarakat tina produkna. Nanging, kuring henteu lirén ningali ClearOS dugi ka vérsi na 7.2. Nyatana, kuring parantos ngahasilkeun ClearOS 5.2 langkung ti 4 taun, kalayan sagala rupa klien Windows sareng langkung ti 60 komputer.

  • Pikeun perusahaan swasta, garis handapna nyaéta kauntungan. Logis! Leres? Naon kajadian éta, kadang-kadang, aranjeunna henteu sadar pisan kana lingkup kaputusan salajengna dumasar kanasapertos dina kriteria tunggal éta. Upami anjeun hajat panén, ngabarkeun. Tingali Red Hat pikeun conto naon anu kedah dilakukeun.Saliwatan, ClearOS dumasarkeun kana sistem operasi CentOS / Red Hat

    , tapi jelas lain dina conto Perusahaan Red Hat sapertos kitu. Anjeunna angkat sareng Red Hat mésér sadinten upami aya minat pikeun nungkulan Microsoft, patarosan anu henteu sigana -kanggo momen ieu- kusabab minat anu jelas dina 389 Diréktori Server na anu tiasa disingkronkeun sareng Microsoft Diréktori Aktip tina cara dua arah.

Sugan dugi ka ayeuna kuring nyebatkeun tilu-tina opat program anu kuring wani sebutkeun anu paling sering dianggo pikeun jasa Infrastruktur sareng Otentikasi dina seueur Jaringan UKM:

  • Diréktori Aktip Microsoft
  • Samba
  • ClearOS - Samba Dumasar PDC
  • Zentyal - Diréktori Aktif dumasarkeun ka Samba

Sareng upami urang perhatoskeun pisan, SADAYANA berorientasi kana Microsoft Networks! Standar tina Kanyataan -anu henteu hartosna éta anu pangsaéna ku kaunggulan nyalira- nyaéta Microsoft Network. Naha urang resep atanapi henteu, naha urang merjuangkeun éta atanapi henteu, éta mangrupikeun kanyataan yén urang moal tiasa sareng henteu kedah henteu maliré.

  • Jalma anu tanggung jawab nerapkeun sareng ngalayanan Jaringan SME moal mampuh ngiringan kanyataan ieu.

Kuring pikir yén ayeuna Kurangna Privasi Gigantic anu diasuh ku sistem operasi Microsoft mangrupikeun rusiah pikeun saha waé, gampang diverifikasi ku maca pamundut DNS anu dilakukeun ku sistem operasi na-Dijelaskeun dina tulisan anu saacanna ngeunaan topik DNS sareng DHCP- nalika kami netepkeun anu asup.

Sigana yén kalolobaan pangguna tungtung anu ngagunakeun sababaraha sistem operasi Microsoft henteu acan ningali film Urang Amerika «Sarat sareng Kaayaan Bisa Larapkeun -2013"; "Snowden - 2016»Ti sutradara anu saé Oliver Stone; jeung sajabana, ogé maca seueur tulisan ngeunaan poko anu diterbitkeun dina Internét.

Anu dipihormat sareng anu dipihormat, ieu mangrupikeun blog anu didaptarkeun pikeun Parangkat Lunak Gratis. Teu aya anu sanés. Sareng upami aranjeunna henteu ngagaduhan mémori anu goréng pisan, aranjeunna bakal émut nalika Microsoft nyebat Stallman a ... Nanging, ayeuna Microsoft resep Linux. 😉 Anjeunna bahkan ngaleupaskeun a vérsi Server SQLftft anjeun tiasa dipasang dina Red Hat. Éta ngan ukur hiji conto tina kamungkinan manipulasi méntal anu perusahaan anu saéstuna kuat tiasa ngajantenkeun urang dumasar kana kapentingan ékonomiana. Dinten Abdi hate anjeun sareng énjing Abdi bogoh ka anjeun. Éta sadayana gumantung kana ngahasilkeun artos.

Sanaos seueur anu henteu percanten, jalan ka Infrastruktur sareng jasa Auténtikasi ngalangkungan sadaya sudut-sudut na sateuacanna, sareng kuring pikir éta séhat pikeun ngoyagkeun rorongkong jalma anu nekad ngiringan kuring dina petualangan ieu. Upami anjeun hoyong terang conto hirup tina téknik Microsoft Corporation anu kuat, teraskeun dina situs Linux pisan Tulisan Eduardo Molina, FSFE: "Kecap pamungkas henteu acan nyarios di Munich", sareng sadaya tulisan sateuacanna anu aya hubunganana sareng hal éta, diterbitkeun dina blog anu kualitasna saé pisan.

Sakumaha anu dicarioskeun Morpheus a neo dina pilem anu teu tiasa dihindari «matrix": Buka pikiran anjeun!.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Zodiak Carburus cenahna

    Tulisan anu jelas, penting, sareng narik. Hatur nuhun sakali deui pikeun waktos sareng usaha anjeun anu dikhususkeun pikeun kami.

  2.   Iwo cenahna

    Tulisan ogé pikaresepeun pisan sabab ngajelaskeun pangalaman kumaha sysadmins ngadeukeutan administrasi jaringan.
    Pisan berharga pikeun terang pendapat anu sama sekali henteu nguntungkeun anu dikedalkeun ngeunaan palaksanaan Zentyal salaku PDC + AD.

  3.   Federico cenahna

    Halo IWO! Kuring netelakeun yén pendapat anu dikedalkeun ngeunaan vérsi Komunitas Zentyal, éta henteu mayar kanggo éta, saprak anu terakhir anu kuring henteu acan tingali. 😉 Kuring terang ngalangkungan komunikasi sareng anjeun yén anjeun ngémutan migrasi kana Perangkat Lunak Gratis. Kuring nyarankeun anjeun sareng antosan sakedik kanggo urang ngalaksanakeun cara ngalaksanakeun Diréktori Aktip - Domain Controler "AD-DC Samba 4.51".