Juni 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Juni 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Juni 2020: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dinten ayeuna, dinten terakhir tina June 2020, saatos seueur berita, tutorial, manual, panduan, atanapi publikasi disorot dina widang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, anu parantos nguntungkeun pisan sareng ngeuyeuban kanggo seueur, urang balik deui pikeun ngabagi sababaraha diantarana, boh pikeun anu parantos ningali éta, ogé pikeun anu henteu acan ningali.

Ku alatan éta, dinten ieu kami bakal nawiskeun sapertos biasa, urang Ringkesan bulanan tina publikasi bulan anu paling urang anggap importantes, pisan alus sakumaha goréng atawa ngan pikaresepeun, pikeun nyayogikeun a gandum keusik saeutik gunana for everyone

Bubuka Bulan

Saterasna, urang ngarepkeun anu urang kasimpulan alus on anu alus, anu goréng sareng anu pikaresepeun, di jero sareng luar Blog DesdeLinux pohara kapaké pikeun jalma anu hayang tetep mutahir dina terbitan kami, sareng jejer anu aya hubunganana Informatika sareng Komputasijeung Warta Téknologi, kumargi, kadang-kadang seueur anu henteu biasana gaduh waktos sadidinten pikeun ningali sareng maca sadayana.

Tulisan Bulan

Ringkesan Juni 2020

Di jero FromLinux

alus

  • Linux 5.7: kaajaiban anyar parantos dikedalkeun: Kernel Linux 5.7 aya di dieu, salah sahiji keajaiban terakhir dina hal pelepasan kernel gratis. Upami anjeun pikahoyong, anjeun kedah ngantosan éta sayogi di repos distro favorit anjeun sareng masangkeunana sacara otomatis nganggo sistem pembaruan, atanapi anjeun ogé tiasa ngaunduh, ngonpigurasikeun, nyusun sareng masang éta nyalira tina kernel.org.
  • Versi anyar Git 2.27.0 parantos dileupaskeun sareng ieu mangrupikeun parobihannaGit mangrupikeun sistem kontrol vérsi anu paling populér, dipercaya, sareng kinerja tinggi, sareng nyayogikeun pakakas pangwangunan nonlinear anu fleksibel dumasar kana vérsi sareng gabungan. Versi anyar tina sistem kontrol sumber anu disebarkeun Git 2.27.0 nembé dileupaskeun. Dibandingkeun sareng rilis sateuacana, versi anyar ngadopsi 537 parobihan, disiapkeun sareng partisipasi 71 pangembang, diantarana 19 ngiringan pikeun pertama kalina dina pamekaran.
  • Ieu fitur-fitur anyar OS SD: SD 5.1.5 hadir sareng sababaraha perangkat tambahan pikeun AppCenter sareng Payil, tapi aya seueur hal-hal sanés anu mendakan ogé. Sedengkeun pikeun AppCenter, aya parobihan gedé anu bakal disambut seueur; pangguna henteu kedah ngagaduhan ijin administrator pikeun masang apdet.

awon

  • Gelut pikeun hak Nginx teras-terasan sareng Rambler nuluykeun gugatan di Amérika Serikat: Rambler nyatakeun yén kontrak padamelan ditangtoskeun yén dunungan tetep ngagaduhan hak éksklusif pikeun kamajuan anu dilakukeun ku karyawan perusahaan. Resolusi anu dikintunkeun ku aparat penegak hukum nunjukkeun yén nginx mangrupikeun harta intelektual Rambler, anu sacara ilegal didistribusikeun salaku produk gratis, tanpa kanyaho Rambler sareng salaku bagian tina maksud kriminal.
  • Wani aya masalah pikeun ngarobih URL sareng nempatkeun tautan rujukan: Éta ngungkabkeun yén browser wéb ngalaksanakeun substitusi "tautan referrer" nalika nyobian muka sababaraha situs ngalangkungan sakumpulan domainna dina palang alamat (tautan dina halaman kabuka henteu robih). Salaku conto, nalika anjeun ngasupkeun "binance.com" dina palang alamat, sistem otomatis ngalengkepan sacara otomatis nambihan tautan rujukan "binance.com/en?ref = ???" kana domain.
  • Ripple20, runtuyan kerentanan dina tumpukan TCP / IP Treck mangaruhan sababaraha alat: Nembe, aya berita anu nyebarkeun yén sakitar 19 kerentanan dipendakan dina tumpukan TCP / IP milik Treck, anu tiasa dimangpaatkeun ku ngirim paket anu didamel khusus. Kerentanan anu dipendakan ditugaskeun nami nami Ripple20 sareng sababaraha kerentanan ieu ogé muncul dina tumpukan KASAGO TCP / IP ti Zuken Elmic (Elmic Systems), anu ngabagi akar umum sareng Treck.

Anu matak

  • Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas: Dasarna, Otak mangrupakeun Peluncur, anu diantara seueur fungsi sareng fitur, ngamungkinkeun urang ningkatkeun kagiatan milarian sareng mareuman komputer. Mangrupikeun alat multiplatform, sumber terbuka, anu ngamungkinkeun urang pikeun ningkatkeun produktivitas, ngaksés milarian, inpormasi, kalkulator, aplikasi, prosés panutup, sareng anu sanésna, tina hiji aplikasi sareng ngalangkungan pintasan keyboard.
  • Produktivitas dugi ka maksimal: Kumaha cara nganggo aplikasi Otak dina jero?: Tutorial ieu ngeunaan cara ngagunakeun Cerebro, tujuanana pikeun ngajelaskeun langkung saé panggunaanna sareng manajemén fitur-fiturna pikeun ngahontal tujuan pikeun ningkatkeun produktivitas urang dina komputer urang, utamina nalika aranjeunna ngagaduhan Sistem Operasi anu gratis sareng terbuka, sapertos GNU / Linux.
  • Brain Plugins: Plugins pikeun ningkatkeun produktivitas: Saatos 2 publikasi samemehna ngeunaan aplikasi Cerebro, anu difokuskeun kana ningkatkeun produktivitas pangguna dina komputerna, kami bakal ditungtungan ku anu katilu ieu ieu publikasi pikeun nyebarkeun poténsi éta kalayan hadé nganggo tambihan (plugins) pangsaéna anu dipasang sareng aya di dinya.

Tulisan Anu Disarankeun Séi Juni 2020

Jaba tiLinux

Juni 2020 Distros Ngaluarkeun

  • MX Linux Ubuntu 19.2: 2020-06-02
  • Greenie Linux 20.04: 2020-06-02
  • Devuan GNU + Linux 3.0.0: 2020-06-02
  • IPFire 2.25 Inti 145: 2020-06-06
  • Pakakas Kaamanan Jaringan 32-11992: 2020-06-07
  • Haiku R1 Béta 2: 2020-06-09
  • SuperGamer 6: 2020-06-12
  • Linux Mint 20 Béta: 2020-06-14
  • 4MLinux: 2020-06-14
  • Emmabuntüs DE3-1.02: 2020-06-15
  • CentOS 8.2.2004: 2020-06-16
  • FreeBSD 11.4: 2020-06-16
  • Rescuezilla 1.0.6: 2020-06-18
  • Robolinux 11.02: 2020-06-19
  • OracleLinux 8.2: 2020-06-21
  • Ngitung Linux 20.6: 2020-06-21
  • gml 2020.06: 2020-06-24
  • Linux Ubuntu mint 20: 2020-06-27

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

Sakumaha biasana, urang ngarepkeun ieu "kasimpulan saeutik gunana" kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «junio» ti taun 2020, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.