Katana: distro multi-boot anu menarik difokuskeun kaamanan

tatanà mangrupakeun Linux distro (multi-boot) anu ngempelkeun distro kaamanan komputer anu pangsaéna difokuskeun kana tés penetrasi, audit, analisis jaringan, panyabutan virus sareng malware, pamulihan sistem, retakan sandi, sareng sajabana, sareng éta tiasa langsung dilaksanakeun tina mémori USB. Katana ogé kalebet langkung ti 100 aplikasi portabel pikeun Windows, sapertos Kain & Habel, Wireshark, Metasploit, NMAP, jst.


Katana versi 2.0 dileupaskeun sababaraha dinten ka pengker. Kabaruan utama sapertos kieu:

  • Forge: alat ieu ngamungkinkeun anjeun ngaropea Katana pikeun nambihan langkung perenah. Mangrupikeun frontend grafis anu ngabantosan prosés nambihan distribusi sapertos BackTrack 3, Knoppix 6.02 atanapi WeakNet 3 kana basa Katana.
  • CAAS: Lingkungan forensik komputer ieu ngamungkinkeun pakakas pikeun digunakeun pikeun ngalacak ayana gangguan kaamanan.
  • Naon anu énggal dina toolkit- Utiliti anu kalebet Metasploit, NMAP, Kain & Abel, John The Ripper, Cygwin, Spoof-Me-Now, Tor, StreamArmor, sareng Forensic Acqu acquisition Utilities.
  • Katana dina DVD: dimungkinkeun pikeun ngahasilkeun DVD sareng sadayana anu anjeun peryogikeun berkat dua skrip, hiji pikeun Linux sareng anu sanésna pikeun Windows, sayogi tina halaman wéb resmi.
Distros anu kalebet dina Katana v2.0 ieu nyaéta:
  • Backtrack (Linux khusus dina kaamanan)
  • CD Ultimate Boot (Sistem Pakakas)
  • Ultimate Boot CD pikeun Windows (Windows portable)
  • Ophcrack Live (kecap konci)
  • Puppy Linux (minimalis Linux)
  • Caina (forensik)
  • Trinity Rescue Kit (alat antivirus / sistem)
  • Clonezilla (sistem balikkeun)
  • Kon-Boot (pikeun ngaksés komputer naon waé tanpa terang kecap aksesna)
  • Derik's Boot and Nuke (pembersih disk)

Fuentes: tatanà & Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   MANURION BLACK25 cenahna

    Hapunten abdi tapi ieu sanés iso nganggo alat? atanapi anjeun ngan ukur ngajalankeun katanatoolkit.exe tina windows? Surak

  2.   Marcosshipe cenahna

    Abdi peryogi hal pikeun ningali kumaha rentan akun Wi-Fi kuring (¬¬) ieu mangpaat pikeun kuring? Naon anu anjeun nyarankeun atanapi anjeun nyarankeun anu langkung khusus? sabab kuring ngan ukur hoyong ieu.
    rangkulan

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Ieu tiasa ngabantosan anjeun ... tapi panginten seueur teuing tugas anu anjeun badé lakukeun.
    Surak! Paul.

  4.   Norwegia Asdfa Afaef cenahna

    unduh katana v2. rar unzipped kana usb kuring restart pc kuring sareng kuring henteu ngamimitian ti mimiti kuring sok asup grub (abdi gaduh ubuntu sareng winbug dina pc kuring) aya anu tiasa ngabantosan kuring pikeun boot ti usb

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Perlu dieksekusi ./bootinst.sh
    Kanggo pitunjuk langkung lengkep, tingali di dieu: http://www.hackfromacave.com/katana.html#katana_installation
    Surak! Paul.

  6.   Norwegia Asdfa Afaef cenahna

    na laverdad Kuring parantos ningali paréntah sareng éta henteu ngabantosan kuring ¬¬ '