Kumaha kuring terang yén prosésor kuring ngadukung 64 bit?

Ieu masalah anu nyababkeun seueur kabingungan diantara pangguna. Malah nalika aranjeunna pikir aranjeunna terang jawaban na, aranjeunna sering salah.

Tampakna wijaksana pikeun nyandakna ayeuna dina pandangan peluncuran Ubuntu 10.04 sareng Fedora 13 anu bakal datang. Sakumaha urang terang, seueur sebaran Linux anu parantos dioptimalkeun pikeun prosesor 64 bit. Ieu tempat dilema urang timbul: Naha mesin kuring bakal ngadukung 64 bit? Dupi abdi tiasa ngaunduh versi 32 sakedik? Sareng patarosan teras-terasan ...


Sateuacan ngawitan ngungkabkeun misteri ieu, hayu urang jelaskeun yén pikeun ngalaksanakeun tés anu bakal urang laksanakeun di dieu kedahna anjeun parantos gaduh Linux (distro naon waé) dipasang dina mesin éta. Upami teu kitu, anjeun tiasa ngajalankeun paréntah ieu ku boot Linux tina LiveCD.

Hayu urang mimitian ku ngabédakeun antara terang naon anu leres didukung ku hardware anjeun sareng jinis kernel anu anjeun ngajalankeun dina hardware éta.

Upami anjeun hoyong terang upami anjeun hardware ngadukung 64 bit, muka terminal sareng ngajalankeun:

umbul grep / proc / cpuinfo

Upami lm nembongan dina hasilna, maka éta ngadukung 64 bit; upami Mode Protected nembongan, éta ngadukung 32 bit; upami Mode Nyata nembongan, éta ngadukung 16 bit.

Upami anjeun hoyong terang upami anjeun kernel ayeuna ngadukung 64 bit, muka terminal sareng ngajalankeun:

uname -a

Upami "x86_64 GNU / Linux" nembongan dina hasilna, éta nunjukkeun yén anjeun ngajalankeun kernel Linux 64 bit. Sabalikna, upami anjeun ningali "i386 / i486 / i586 / i686", éta mangrupikeun kernel 32 bit.

Nalika anjeun kedah mutuskeun versi mana tina Ubuntu, Fedora atanapi distro sanés anu bakal diunduh, anu penting mangrupikeun anu munggaran tina paréntah, sabab nunjukkeun naha hardware anjeun henteu ngadukung 64 bit.. Paréntah anu kadua ngan ukur nyaritakeun jinis kernel anu anjeun pasang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alt_Fred cenahna

    fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm Constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtesther64 monitor ds_cpl pdxm2 mov ssse c3 dsm

    Janten kuring ngajalankeun sistem 64-bit 😀

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pasti

    Dina hasil anu anjeun bagikeun, aya daptar "lm", sapertos anu dituduhkeun dina postingan.

    Éta hartosna waktos salajengna anjeun tiasa ngaunduh versi 64-bit distro karesep anjeun sareng masangkeun vérsi éta. Nya, janten, janten, "disarankeun" dumasar kana pakakas anu anjeun gaduh.

    Kuring miharep kuring parantos aya bantosan.

    Surak! Paul.

  3.   eureun cenahna

    ok kuring lumpat "grep flag / proc / cpuinfo" sareng kuring nampi ieu:

    fpu vme pse tsc msr PAE mce cx8 apic mtrr PGE mca cmov pat PSE36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb RDTSCP lm 3dnowext 3dnow Constant_tsc up NONSTOP_TSC extd_apicid pniptfcmc Ctm lbrv svm_lock nrip_save

    Kuring ngajalankeun kubuntu 10.4 sareng sabab kuring henteu ngartos ieu kuring anyar dina linux tapi komputer kuring gaduh amd sareng aranjeunna parantos ngawartosan yén amd ngadukung kadua versi 32 sareng 64.

    patarosanna naha kuring tiasa ngaunduh versi 64 bit? (Abdi nganggo anu 32-bit)

    1.    Esteban cenahna

      Leres, upami laptop anjeun nyarios dina luar AMD, hartosna, anjeun tiasa masang versi naon waé distro 64bit

  4.   mesianis cenahna

    Pos anu saé, hatur nuhun pisan. Kuring béjakeun yén hasil paréntah kadua berjalan saé, kuring ngajalankeun kernel 64. Tapi ku paréntah anu munggaran kuring nampi ieu: naha anjeun tiasa ngajelaskeun naon anu lumangsung?

    messianico @ barsa-desktop: ~ $ grep flag / proc / cpuinfo
    umbul: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm Constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl cmov pat pse64 sflsex dsr ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl dpltesm vm2prm monitor ps3 est_dpltesm16prm monitor pdcm xsave lahf_lm dts tpr_shadow vnmi flexpriority
    umbul: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm Constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl cmov pat pse64 sflsex dsr ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl dpltesm vm2prm monitor ps3 est_dpltesm16prm monitor pdcm xsave lahf_lm dts tpr_shadow vnmi flexpriority

    Nuhun sareng salam!

  5.   Fran cenahna

    Sakumaha anjeun tiasa tingali, lm némbongan nalika ngajalankeun paréntah anu munggaran, maka anjeun tiasa, sareng nyatana anjeun lakukeun, ngajalankeun linux 64-bit. 🙂

  6.   Buko cenahna

    Abdi parantos saminggu dina linux ieu. Saminggu anu kuat "diajar" (Kuring parantos maca 10 tulisan anu padeukeut dina halaman ieu, anu saé pisan!). Kuring reuwas ningali yén numutkeun ieu laptop kuring ngadukung kernel 64-bit.
    Kuring ngitung hirup kuring: Mangrupikeun hp530 sakitar 6 atanapi 8 taun ka pengker, sareng éta gaduh 1Gb RAM. Sumberdaya gancang béak sareng kuring hariwang sabab panas pisan. Janten pasang distro Xubuntu 12.04. Kuring teras-terasan ngawas panggunaan CPU sareng mémori pikeun terang naon anu lumangsung, sareng hiji-hijina masalah anu kuring gaduh ayeuna nyaéta nalika kuring ngajalankeun pidéo dina firefox cpu janten 100%. Unduh versi 32 éta sababna nyarios nalika ngaunduh ubuntu:
    "Upami anjeun gaduh PC anu langkung lami kalayan mémori kirang ti 2GB, pilih unduhan 32-bit."
    Kalayan Ubuntu 13.10 32-bit kuring badé nyentak (Abdi kasieun kusabab Unity), kuring mendakan distro ieu sareng kanggo ayeuna kuring resep.
    Tapi ayeuna kuring 'mendakan' di dieu yén kuring kedah nyobian 64-bit (dina xubuntu tangtosna). Naha éta sanaos ukur ram kuring Gb, CPU tiasa dianggo dina cara anu sami atanapi langkung lega kalayan x64? Éta ogé kaget kuring sabab kuring pikir prosesor kuring tunggal inti. Ah! naon anu katingalina ku kuring di terminal sami sareng anu nembongan dina koméntar anu munggaran.
    Hatur nuhun pisan kana padamelanna, rerencangan!

    1.    dannlinx cenahna

      Leres, anjeun teu kedah ngagaduhan masalah, sareng sanaos henteu aya bédana anu ageung perkawis arsitéktur sareng kagancangan pelaksanaan, kuring ngajamin yén prosésor anjeun bakal 🙂
      Salam !!!

      1.    Buko cenahna

        Nya, akhirna kuring parantos ngetesna dina minipartisi anu kuring parantos dilakukeun pikeun diuji. Suhu tetep sami (55º - 65º). Leres waé éta CPU siga anu henteu jenuh pisan, kalayan conto youtube ayeuna sakitar 30%. Nanging, éta nyerep pisan mémori anu saur kuring bakal tetep nganggo 32 bit. Ayeuna kuring ngan ukur firefox kabuka ku 4 tab sareng kuring gaduh 2/3 tina ram tina ram anu diilikan. Hatur nuhun kana balesan!

  7.   Elm Axayacatl cenahna

    Abdi peryogi terang data ieu. Hatur nuhun paréntah.

  8.   Yesus cenahna

    indira @ indira-GA-VM900M: ~ $ grep flag / proc / cpuinfo
    umbul: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm Constant_tsc pebs bts pni dtes64 monitor ds_cpl tm2 cid cx16 xtpr
    hartosna anjeun pc abdi 64 sakedik? abdi ngajalankeun 32 bit

  9.   Matías Olivera cenahna

    Éta langkung gampil ku paréntah lscpu; garis kadua nunjukkeun naha microprocessor ngadukung ngan 32 bit (x86) atanapi 64 bit (x86_64).

    1.    Jose Rodriguez cenahna

      Anjeun leres pisan nalika nempatkeun éta anjeun terang sateuacanna sareng gulung anu sateuacanna

  10.   maria Teresa cenahna

    ieu hasil abdi fpu vme tina pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm Constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtespl64 cmov pat psesra mm mm sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtespl3 cm16 monitor ds_scxt pni dtesplXNUMX cmXNUMX monitor ds_ dtherm
    Éta ogé ngadukung versi 64bit.

  11.   Mayanis cenahna

    Kuring rada lieur. Ayeuna kuring mendakan yén laptop lami anu kuring resep nyaéta 64 bit, tapi kernelna nyaéta i686 (atanapi 32 bit).
    Kuring kantos nganggo distro 32-bit. Naha kinerja bakal ningkat upami kuring masang distro 64-bit?

    1.    Camill cenahna

      Hei, naha anjeun tiasa ngalereskeun ieu? Abdi gaduh patarosan anu sami

      1.    ChrisADR cenahna

        Ieu gumantung kana jinis perangkat lunak anu badé dianggo dina sistem, sareng jumlah RAM dina komputer, salaku aturan umum, bédana antara 32 sareng 64 bit mimiti kabuktosan saatos 4 Gb RAM, upami anjeun gaduh kirang, éta ampir pikaresepeun, upami éta langkung, bédana tiasa dibuktikeun dina program beban beurat (sapertos virtualbox atanapi sababaraha program éditan poto atanapi pidéo), mugia tiasa ngabantosan.

        Wasalam

  12.   henteu aya namina cenahna

    Bendera Grep / proc / cpuinfo nembongan kuring